Öncelikle herkese merhaba. 14 Ağustos tarihi itibariyle Samsung Odyssey G9 G95C 49" bir monitör aldım. Ürünün kurulumu yaptıktan 1 saat sonrası monitörden bir sıcaklık geldiği hissettim ve ölçtüğümde 50 derecelere yakın ekranda bir ısı var. Karşısına oturduğunuzda resmen yüzünüze sıcaklık vuruyor. Bu normal karşılanması gereken aralıkta bir sıcaklık mı yoksa iade yoluna mı gitmeliyim. Not: Samsung, Hepsiburada, MediaMarkt alışverişim ile alakalı bu 3 firma ile görüşmeme rağmen bir cevap alamadım. Samsung servis ücretli bir şekilde yerinde inceleyeceğini yada servise getirmemi söylüyor. Ancak koskoca monitörü oraya kadar taşımak istemiyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. |
Samsung Odyssey G9 G95C LS49CG954EUXUF 49'' Isınma Sorunu
-
-
Isınmayı bilmem ama bana ayıplı mal çıktığından dolayı mediamarkta iade işlemlerini başlattım. Daha da almam aldırmam bu monitörü. Keşke LG alsaydım diyorum
-
Dostum OLED Monitörler de sıcaklıklar mevcuttur bende de aynısı var bu bir sorun değil klima altında kullanman gerekiyor yaz aylarında
yeni nesil OLED monitörler de bunun önüne geçildi
-
Bende de aynı sorun var. Alalı 2 hafta oldu ama geçti. Acaba geri iade etsem mi etmesem mi? Bi yardım yorumu yapın : (
-
Malesef sorun çıkabiliyor hocam değişim yaptırın çünkü samsung ilk oled monitröü ve fiyatı ucuz bariz ürünün kalitesinden kaçmışlar koskoca panel üreticisi bu duruma düşmemesi lazımdı üzgünüm değişim isteyin
-
Ben başlıktaki gibi OLED olmayan G95C modelini kullanıyorum. Evet monitör sıcak ama kış aylarında olduğumuz için problem olmuyor. Bu monitörün olduğu oda 1-2 derece daha sıcak oluyor. Zaten sırf pcden dolayı da 1 tık sıcak oluyordu oda. Monitör ile ilgili şöyle bir yorum okudum. 240 HZ'de aşırı ısınma yapıyormuş. 120 Hz kullanımında ısınmadan çalışıyormuş. G95C modelinde 240 ve 60 Hz destekliyor. Ya da benim ekran kartı + DP bağlantı bu şekilde destekliyor bilmiyorum. O yüzden kışın 240 olarak kullanıyorum. Oyunlarda zaten o kadar yüksek fps vermiyor. 120 civarında oluyor. Yazın da gerekirse 60'a düşürürüm. Bir de şunu farkettim. Özellikle full ekran beyaz bir şeyler açıksa cidden ısınıyor. Bu da normal çünkü beyaz ışık için tüm ledleri yakması lazım. Benim ısınması ile ilgili farkettiklerim bunlar. Benim için de sıkıntı oluşturmayacak gibi görünüyor. O yüzden ben ısınsa bile kullanma taraftarıyım çünkü 32:9 oran gerçekten de çok farklı bir deneyim.
-
İade ettim hocam uğraşamazdım değişimle.
-
İade et uğraşma
-
-
Kronik olsa Rtings ve Monitor Unboxed önermezdi bu monitörü. Bende sorun yok. Sıkıntılı cihaz gelmiş arkadaşlara. Isı derecesi ne kadar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to9y -- 3 Aralık 2024; 16:1:36 > -
Reddite bakarsanız birçok farklı konu var bu sorun üzerine. Rtings ve monitor unboxed da olmaması kronik olmadığı anlamına gelmiyor.
Isı için dediğim gibi ürünü iade ettim. G8 için soruyorsanız öyle çok sıcak değil, normal uzun süre açık kalmış ips kadardır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingKat -- 3 Aralık 2024; 16:15:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: FlyingKatReddite bakarsanız birçok farklı konu var bu sorun üzerine. Rtings ve monitor unboxed da olmaması kronik olmadığı anlamına gelmiyor.
Isı için dediğim gibi ürünü iade ettim. G8 için soruyorsanız öyle çok sıcak değil, normal uzun süre açık kalmış ips kadardır
İlginç. Bu kadar ısı sorunu olduğunu bilmiyordum. Çünkü Rtings uzun testlerden sonra update yapıyorlar incelemelerde. Eksi ve artı yönlerini yazıyorlar. Isı sorunu yazdıklarını görmedim. Sorun çıkmaz umarım bundan sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to9y -- 3 Aralık 2024; 16:31:7 > -
Ben monitörü 120 Hz’e çektim. Biraz bu şekilde kullanacağım bakalım ısınacak mı? Windows ayarlarından değil de monitör menüsünden değiştirebiliyormuşum. Bu arada dün enteresan bir şekilde bir piksel yeşil renkte takılı kaldı. Yine enteresan bir şekilde bugün düzelmiş durumda. Monitör beni çok korkutuyor:)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X