Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.247
Cevap
18
Favori
42.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde type c to hdmi kablo var. Bir türlü g8 oled e laptop u gördüremedim. Paugge önceden kullandığım bir kablo bu arada.

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim
    Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimimpaugge.com.tr
    Paugge Hdmi 2.0b - 4K 60Hz - HDR - HDCP2.2 - Dex Mode - Thunderbolt 3 Destekli USB-C to HDMI Kablo (8681425123387) (CHD20B-PRO)
    https://www.paugge.com.tr/paugge-hdmi-20b-4k-60hz-hdr-usb-c-to-hdmi-thunderbolt3-kablo-chd20b-pro/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 2 Nisan 2023; 20:1:35 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt
    Benim de omen 17 hp laptobum var, laptobun type c(thunderbolt 4), hdmi, mini display port girişleri var. Monitörün mini dp, micro hdmi, type c girişleri var. Monitörün tüm özelliklerinden faydalanarak en kolay bağlantıyı nasil sağlayacağım çözemedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hdmi 2.1 4k 120hz destekleyen kablo var ps5 de kullanmak için micro hdmi to hdmi çevirici lazım , 4k 120hz destekleyen çevirici önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur Öztürk -- 3 Nisan 2023; 3:25:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    1-Hangi kabloyu aldınız ?

2-Hangi Micro hdmi to hdmi çeviriciyi alabilirim ?

3- Bir de monitorin arkasındaki ambilight nasıl aktif ediliyor?

*Buldum

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur Öztürk -- 3 Nisan 2023; 5:15:26 >
  • Uğur Öztürk U kullanıcısına yanıt

Birkaç sayfa geride arda arkadaşın önerdipi kablo vsr hocam ona bakabilirsiniz.

By arada,oyun modu açıkken bir oyunda iken birkaç kere alt tabla masaüstüne gelşnce ekranın alt kısmında renkli bir şerit çıkıyor mu sizde de?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam konu o kadar fazla ki okudum ama denk gelemedim kabloya.

Evet ekranda yırtılmalar oluyor. Hatta 2 ekran kullanıyorum. Asus olan yani g sync modül olanda 0 problem.
    Ekranı kumandadan kapat aç yapıncada altta şerit oldu bir kaç defa . 5160x2160 witcher oynadım ekranın altında şeritler çıktı aç/kapa felan yaptım düzeldi.

Tv ayarlarından VRR’yi açtım , problem olmadı denemelere devam ediyorum. Bence olay yazılımsal kaynaklı nvdia+windows+samsung

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur Öztürk -- 3 Nisan 2023; 9:28:50 >

Hocam gysnc uyumluluğunu açın. Monitör ayarlardan vrr kontrolü kapatın. Böyle bir dener misiniz?

Gysnc uyumluluğu için resimdeki 3. Maddeyi aktif etmeniz lazım.

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/ccccc-png.714259/&tbnid=NPnhzHVg6D5JaM&vet=1&imgrefurl=https://www.technopat.net/sosyal/konu/nvidia-ayarlarinda-g-sync-dogrulanmis-degil-yaziyor.1125996/&docid=CjHLM3qTu0UB1M&w=1042&h=773&source=sh/x/im

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 3 Nisan 2023; 10:6:44 >

Pc’den açık hocam bir de oyunlarda otomatik hdr algılayı aktif ettim. Sizin ayarlar nasıl bende aynı şekilde konfig deneyebilirim.

Mevcut kullanıcılar için ayrı bir konu yada telegram kanalı felan açsak fena olmazdı , bu konudaki bilgiler hep iç içe girmiş durumda.

Bir de kullandığınız micro hdmi kablosu linki var mı?

Hocam ben hdmı 2.1 kullanıyorum. Kullandığım sürücü ocak ayının sürücüsü 528.02.

Monitörde

Ayarlar-görüntü-uzman ayarlar-vrr kontrol kapalı

Nvidia denetim masasında gysnc ayarlarında 3. Madde seçili

Çift monitör kullanıyorum arka arkaya 30 kere alt tab atsam dahi bende şerit olmuyor. Monitörü ilk aldığım zaman şerit olmuştu. Hdmı 2.1 mi çözüyor bu sorunu anlamadım.

Oyunlarda mutlaka tam ekran modunu açıp, vsync kapatıyorum bu arada.

Siz bir dp kablosu ile benim ayarları dener misiniz.

• Kablo olarak bunu kullanıyorum.

CSL - 8k micro HDMI HDMI 2.1 kablo 1,5m - 3D - UHD II- 7680 x 4320@120Hz DSC - HDR - ARC - Tip D A üzerinde - Naylon Brading - Raspberry Pi 4, Gopro, ODROID, kameralar, tabletler için
    amazon
    CSL - 8k micro HDMI HDMI 2.1 kablo 1,5m - 3D - UHD II- 7680 x 4320@120Hz DSC - HDR - ARC - Tip D A üzerinde - Naylon Brading - Raspberry Pi 4, Gopro, ODROID, kameralar, tabletler için
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08SXZ77RP?ref_=cm_sw_r_apann_dp_GXV2XKM2FRE2M7XPVGQD

• bilgiler kesinlikle iç içe girdi.anakonusu olması lazım. en stabil renk ayarları + monitör ayarları ama kimse başına geçmiyor. hatta şu sıralar sorunlarla uğraşanlar var. altta renk dalgası cıkanlar oldu tekrar. bende dahil.

Dediğiniz gibi deneyeceğim. Driver olarak 528.02 kurdum, en son sürümü kullanıyordum. Üstüne 4 sürüm çıkmış inş. oyunlarda optimizasyon sorunu çıkmaz. Bu arada nvidia driver ‘i kaldırdım monitör kendine geldi olay tamamen yazılımsal inş samsung nvidia ile iyi geçinirde sorunsuz sürümler çıkar 😂

Hocam bir deneyim benim ayarları ona göre bilgi verirseniz iyi olur yine de sorun olursa hdmı 2.1 çözüm oluyor sanırım.

Hocam bu neden böyle yapıyor olabilir ? Windows HDR açınca yapıyor bunu.

Streamable Videostreamable
    Streamable Video
    https://streamable.com/6q1y03

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur Öztürk -- 3 Nisan 2023; 12:8:1 >

Yırtılma gsync aktif etmemiştirsiniz nvıdıa kontrol panelinden, ondandır.

G8 artifac prıblemi diye geçiyor bu. Oyundaykrn akt tab atınca ekranın altında renkli ince yatay bir bir çizgi ışık çıkıyor. Tekrar alt tab stınca gidiyor. Bazen hiç çıkmuyor, bazen ilk alt tabda geliyor.

Yazıkımsal bir sorun gibi duruyor. Çünkü sadece oyun modu açık ve oyunda iken alt tab yapınca çıkıyor. Yine oyun modunda alttab birkaç sn sürerken oyun modu dılında iken snyesinde geçiyor ve hiç bu sorunu yapmıyır.

Hani olay montitörün yazılımından mı kaynaklı yoksa hdmıdan mı onu karsrlaştırmaya çalışıyoryzda. Hdmı 2.1 kullanan arkadaşta hşç yapmıyormuş.

Hocam GSYNC açık ben de . Hdmi 2.1 siparişi verdim gelince deneyeceğim.

Tamam, bu şekilde oyunlarda alt tab yapınca o dediğim ışık parlamasını sende yapıyor değil mi? Sorduklarımın çoğunda varda bu durum, kronik bir sorun gözüküyorda.

Yok hocam alt+tab yapınca problem olmuyor şuan 5160x2160p witcher3 de denedim az önce.

Hocam sarı parlama olayını mı diyorsun anlamayamadım

Oyun modu açık değil mi? 175hz, hdr açık falan.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.