Şimdi Ara

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.247
Cevap
18
Favori
42.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet açık hocam.

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Yok sarı parlama değil, ekran koyulaşıp açılıyor

• Uğur Öztürk U kullanıcısına yanıt

Hdmı 2.1 den mi bağlısınız dp 1.4 den mi?

birde 5-10sn arayla 4-5 kere alt tab yapın bakalım yapıyor mu? çoğu kişide varda bu durum, panelden mi kaynaklı sürücüden mi, dp-hdmıdan mı kestiremiyoruz

O windowsun kendi özelliği değil mı hocam zaten. Ekranda ne varsa ona göre değişiyor ama tam anlayamadım valla.

Monitörün enerji tasarrufu açık mı bir bakın hareketli aydınlatma filan, parlaklık optimizasyonu filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 3 Nisan 2023; 13:55:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Dp 1.4 hocam. Deneyip bilgi vereceğim.

Bu videoda ekranın tamamının rengi değişiyor farkettiniz mi?

• hdmi 2.1 kablo ile 12 bit 175hz 3440 x 1440 desteği yok muydu bu ekranın?

12 bit olarak açınca sol tarafta beyaz olarak ince ince çizikler oluşuyor.

10bit - 175hz ya da 12bit - 120hz de bir sorun yok.

Nvidia son driver yüklü 4090 kart

Bir de usb type-c üstünden ekran hiçbir şekilde görüntü vermiyor. Ne upstream ne downstream.

Sizde bu sorunlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Nisan 2023; 17:6:44 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

Nvidianin son driveri 12 bit için sorunlu. 528.02 driverini kur hocam. 175 hz ve 12 bit kullanıyorum bu driver ile. USB c üzerinden görüntü almak için thunderbolt destekli kablo gerekiyor. Macbook ile kullanan vardı burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 3 Nisan 2023; 17:16:41 >

Sizin neden sarı ki ekran kısmı? Bildiğim kadarıyla windowsun kendi özelliği bu windows penceeleri arka plana göre koyulaştırıp parlatabiliyor. O kısım sarı diye parlıyor bence.

Monitör ayarlar-genel ve gizlilik -güç ve enerji tasarrufu kısmında ki ayarlar kapalı dimi?

Birde Windows ayarlarinizdan kaynakli olabilir oyunlarda filan oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 3 Nisan 2023; 17:36:22 >

Hayda. Bunun için nvidia ya geçtim devamlı son driver kullanabileyim diye. O da sorunluysa vay halimize.

İkili bu. Önceden aynı laptopum ile çalışan hdmi 2.0b to type-c kablom da var. O da hiç tepki vermiyor.

Nvidia düzeltene kadar 10bit kullanırım olmadı. Düzeltince 12 e geçerim. Arada büyük bir fark yok gibi zaten content olması lazım 12bit ki farkı göreyim değil mi?

Şu alttaki adaptörden bir tane daha aldım 2 ucu da type-c olunca çalışacak mı bakalım.

Samsung bizi neler ile uğraştırıyorsun. Yap şunu klasik dp klasik hdmi. Ne gerek var böyle ufak girişlere.

Hadi type-c tamam onun ufak olması normal de diğerleri bence klasik büyük versiyonlar olmalıydı.

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimimamazon
    Paugge Thunderbolt 4/3 Destekli USB C to HDMI Adaptör - HDMI 2.1, 8K 60Hz, 4K 120Hz, 4K 60Hz, HDR (CHD21-ADP)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09RVJ41GD?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimimamazon
    Paugge Ultra Sertifikalı Hdmi 2.1 Kablo - 8K 60Hz, 4K 120Hz, 4K 60Hz, eARC, HDR, D-HDR, HDCP2.2, Dolby Vision, Dolby Atmos (2 Metre)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B082ZMMGW5?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Nisan 2023; 17:43:29 >

12 bit için sorunlu hocam malesef. Şuan için en stabil sürüm 528.02. Çok sorun yaşayan var son sürücülerde. Yani çok fark göreceğinizi bende sanmıyorum eski sürücü de gayet iyi ben olsam eski sürücü ile 12 bit yapardım hocam. Type c muhabbetini hiç bilmiyorum. Bende kendi macbookumu bağladım ilk başta tepki alamadım hiç sonra diğer yuvaya taktım onda sarj olmaya başladı macbook ama thunderbolt desteği olmadığı için kablonun görüntü alamadım sarj ettiği için de bir sorun çıkmadı. Bir de diğer yuvaytı deneyin instereniz. Belki de dönüştürücü sorun çıkarıyordur buradaki kullanan arkadaş direk kablo ile kullanıyor diye biliyorum yani type c to type c.

Bende de hocam amd ekran kartı ile 175 hz 12 bit olmuyor, 120 Hz 12 oluyor

diğer kablom tek kablo hdmi 2.0b to type c olarak. Onda da aynı hiç tepki vermiyor.

Ama kullanım kulavuzunda type c den gene type c ye takarsanız görüntü alırsınız denmiş.

Bir de ugreen in 100w-140w lık type-c to type-c şarj kablolarını da denedim onlar da hiç tepki vermedi.

Samsung uygulamasında tanıyor pc olarak algılıyor ama açınca görmediğinden 60sn geri sayım başlıyor.

• Hikmet tenceredeymiş meğer.Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim 

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

:)

• Arkadaşlar @-SKYNET- hocamla iki gündür bu şerit muhabbetini çözmeye çalışıyoruz. Dp 1.4 kablosu ve hdmı 2.1 kablosu ile denemeler yaptık bayağı. Dp 1.4 ile oyunu tam ekran modunda açarsanız altta şerit sorunu yaşıyorsunuz ama oyunu çerçevesiz tam ekran modunda açarsanız altta şerit yaşamıyorsunuz. Ayrıca pencereli tam ekran modunda alt+tab yaptığınızda daha seri çalışıyor monitör. Tam ekranda alt tab atarken siyah ekranda kalıyor biraz.

Hdmı 2.1 kablosunda ise hem tam ekran hemçerçevesiz tam ekran kullanımında sorun yaşamıyorsunuz. Her iki kabloda da çerçevesiz tam ekran öneririm daha seri ve görsel olarak tam ekrandan farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 3 Nisan 2023; 19:9:24 >

Hocam ugreen type-c to type-c şarj kablosunun thunderbolt desteği olmayabilir.

Hocam her kablo olmuyor. Bende iş bilgisayarımı bağlıyorum çalışırken bu kablo sorunu çözdü.

www.entepeteknoloji.com
    Paugge USB C Görüntü, Ses ve Data Kablosu, USB 3.2, 10Gbps, 240W, 4K 60Hz, HDR - 1,8 Metre (CC14PD240W18)
    https://www.entepeteknoloji.com/paugge-usbc-kablolar/Paugge-USBC-Video-Ses-Data-Kablosu-USB32-10Gbps-240W-4K60Hz-HDR-1_8Metre-CC14PD240W18

Aynen desteği yok şarj kablosu zaten ama gene de denedim yani.

Büyük ihtimal type-c lerde yazılımsal vs bir sorun var.

Şimdi 2 pc için tak çıkar yapmamak adına mini dp to hdmi kablosu aldım artık mini dp ve micro hdmi kullanacağım.

Laptopda hz ve color desteği az olacak artık yapacak bir şey yok.

Mini dp ve micro hdmi da sorun yok da type-c ler nedense hiç tepki vermiyorlar.

type c lerde sorun yok aslında hocam. Sarj alıyor mu taktığınız laptop?

Görüntü veren type c kullanmanız lazım. Benim type c görüntü vermiyor ama macbooku sarj ediyor monitör

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.