Benim g15 ga503qm laptoptan mı acaba diyeceğim de aynı kabloyu xg279q da kullandım yemedi bilmiyorum bakalım Büyük ihtimal kablo seçiyor da bu kadar seçici olmaması gerek. 2 tane hdmi 2.1 to type-c adaptör ve 1 tane hdmi 2.1 to hdmi kablo ile de gene type c girişi çalışmazsa artık nasıl olacak bu bakalım. En kötü full bandwidth i kullanmadan mini dp to hdmi 2.0a aldım öyle kullanacağım laptopta. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Nisan 2023; 19:18:56 > |
Samsung odyysey smart OLED G8 deneyimim (48. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu kablo ama 10gbps gözüküyor. Anca 3440x1440 8 bit olarak 60hz verebiliyor olması gerek.
Bunu da istemem açıkcası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Nisan 2023; 19:18:7 > -
Hocam ben macbook la 120hz alıyorum bu kabloyla. 2k olacağı için çözünürlük 144’e kadar destekler diye düşünüyorum emin olmamakla beraber.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dediğiniz kablonun 40gbps olanı varmış. 0.8m ama onu da aldım deneyeceğim bakalım hangisi çalışacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar bu monitor e mini dp kablo kaliteli bişey varmı? hani kutu icerisinden cıkan monitorun kablosunun kalitelisini almak istiyorum. ben icinden cıkan kablonun kalitesiz oldugunu düşünüyorum.
-
Bir de arkadaşlar bu ekranın ön tarafının tam alt kısmında panele çok yakın yerde ince koruyucu tarzı bir kaplama var. Ama emin olamadım acaba koruyucu mu yoksa monitör üstünde durması gereken bir parça mı
Siz çıkardınız mı bunu?
Edit: Birkaç inceleme ve kullanım videolarında çıkarılmadığını farkettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Nisan 2023; 22:43:44 > -
Bu arada ekran tam beklediğim gibi geldi. Cidden çok iyi. Sıfır ölü yanık piksel, backlight vs. Samsung telefon panellerinin büyüğü ve kavislisi gibi düşünülebilir. Uzun zamandan sonra ilk defa ölü pikselsiz ekran kullanacağım. Asusta minimum 1 tane olurdu üstüne ışık sızması vs de var tabii.
Kenarların boş olduğu kullanımlar oluyor ama siyah gerçek siyah olduğundan hiç göze batmıyor ve bence ekranın en güzel özelliği kumanda ile geliyor olması. Uzaktan istediğiniz gibi ayarlamalar yapıyorsunuz. İki büklüm ayar değiştirme artık son buldu.
Bir diğer güzel özelliği de hoparlör olması ve hoparlörün kalitesi cidden beklediğimden iyi. Hele xg279q ile kıyaslarsam arada dağlar kadar fark var ses kalitesi ve yüksekliği anlamında.
Mikrofon da varmış galiba ama onu test edemedim daha.
-
hocam internet videolarından bahsediyorsan yanlardaki siyah barları uzantı ile genişletebilirsin. TizenOs destekli uygulamarda monitör 21:9 desteği veriyor zaten(disney+ vs...). panel ve ekran ciddden çok elit duruyor.
-
Ben genelde potplayer üzerinden anime ya da film izliyorum. Onlarda hep kenarlarda bir boşluk oluyor. Youtube videoları da öyle chrome üzerinden açtığımda
Edit: Genişletme varmış aslında ama tabii kaynak ona uygun olmadığından biraz sırıtıyor gibi ama gene de güzel oldu. Buna alışabilirim gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 3 Nisan 2023; 23:13:46 > -
Aldığınız bit ve hz nedir acaba type c kablo ile
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bakacağım güç ayarlarına , diğer asus ekranda problem olmuyor. Oyunlarda problem yaşamıyorum gayet canlı.
Windows hdr yi kapatınca sorun olmuyor.
Ben macbooku type c üzerinden bağladım 120hz görüntü alıyorum, hiç sorun yaşamadıım.
Şerit bende de oldu hocam onu çözmek şuan münkün değil gibi , oyunu açıp kapatınca sorun düzeliyor. Bence yazılımsal bir problem.
-
Type c kablo kullanıp , 40 gbps olanlardan, 175 hz ve 12 bit değerlerini alabilen var mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sanırım ilk mesajınızda çizgi problemini nvidiadan çözduğunuzu yazmıştınız dun ben de o şekilde çözdum siz bir daha olmadığını yazmıştınız şimdi bu mesajı yazmışsınız nvidiadan fps değiştirmek kesin çözum olmadı mı ?
-
Ben zaten hdmı 2.1 ile kullanıyorum ondan dolayı bu şerit sorununu yaşamıyorum bu sorun DP ye özgü bir sorun imiş. 174 hz ile çözenler var bende de ilk başlarda öyle idi lakin geçen gün dp1.4 ile bayağı bir deneme yaptım. 175 hz de oyunları tam ekran yaptığınız zaman oluyor bu fakat çerçevesiz tam ekran yaparsanız olmuyor. Deneyin lütfen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kadar kablo ve adaptör seçici bir monitör ilk defa görüyorum. Mümkün olduğunca adaptörsüz tek kablo ile işinizi halletmeye çalışın.
Kendi verdiği mini dp to dp kablosu düzgün çalışıyor ama paugge sertifikalı mini dp to hdmi ile hdmi 2.1 kablosunu birleştirip 4090 a takınca görüntü vermiyor.
Şimdi adaptörsüz type c to type c gelince bir de ona bakacağım
-
Bu sizin dediğiniz kabloyu da deneyeceğim. Bakalım nasıl bir tepki verecek.
Bu güzelim ekrana böyle girişler koymuşlar bir de kablo desteği de yerlerde.
-
Arkadaşlar yanlış işlere girmişim
Ben bu kabloların ters de çalışacağını düşünüyordum öyle değillermiş.
1.8-2m 40gbps type c to type c varsa onu deneyeceğim yoksa 1.8m 10gbps type c to type c ile laptopta kullanacağım artık.
Sizin bildiğiniz 1.8-2m 40gbps type c to type c kablo var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 4 Nisan 2023; 18:51:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X