Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ölü piksel için piksel testi yaptırabilirsin. Gold'daki arkadaşlar saolsunlar çok ilgi gösterdiler. Eleştirmek gibi olmasın ama ölü piksel testini masaüstü arka planının rengini değiştirerek yaptılar. Şahsen günde en az 3-4 kere piksel testi yapılan bir teknik servisin elinde bunun için elverişli bir program olmasını beklerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Kesinlikle al dostum, Vatan'da tüm monitörleri indirtip, denedim, ayarlarına baktım vs. Bu bambaşka. Samsung P serisi, ötesi yok. Almayanlara üzülüyorum. =)

Tek sorunu parmak izi tutuyor, monitörü ellemeyin. Ha elleyip okşamak isterseniz anlarım. Sorun değil, Samsung kutu içeriğine temizleme bezi de koymuş! ^__^

Şimdi Griffith arkadaşımızın abartamadığı noktada ben ele alıyım konuyu. Hani menü tuşlarına basınca ışıkları yanıyor denmiş ya. Ben bişi ilave ediyim, hepsi aynı anda yanmıyor, sağdan sola tek tek yanıyor. Yani senkron yapıyor.
  • arkadaşlar birşey keşfettim P2250 ile analog bağlantıda 1920x1080 çözünürlükte 75 hz kullanılabiliyor.Nvida ekran kartı kullananlar bunu nvidia control panelinde özel çözünürlük ekranında 1920x1080 75hz girerek sağlayabilirler. Önce Monitör üstünden Analoga geçip sonra özel çözünürlükte 1920x1080 75hz veriyorsunuz ve görüntüde hiçbir kayma bozulma yaşanmıyor, DVI da 75hz de ekran daralıyor.
    toparlamak gerekirse
    DVI da 1920x1080 60hz
    Analog da 1920x1080 75hz olarak kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Monitörü alıp kullanan arkadaşlar zahmet olmazsa nokta aralığını yazabilirmisiniz...

• quote:

Monitörü alıp kullanan arkadaşlar zahmet olmazsa nokta aralığını yazabilirmisiniz...

Piksel Aralığı:
    P2050 0,2768mm (Yatay) x 0,2768mm (Dikey)
    P2250 0,248mm (Yatay) x 0,248mm (Dikey)
    P2350 0,2655mm (Yatay) x 0,2655mm (Dikey)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 14 Eylül 2009; 20:22:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

Piksel Aralığı:

Bu şimdi yazın çok iyi oldu bütün millet 0,280 Milimetre diyordu ama senin yazdığın yazıdan sonra artıkın aydınlandım sağol samsung almamda problem yok artıkın ha tabi bu arada benimde bildiğim nokta aralığı 0,248 di.. ama sitelerde yanlış yazmışlar anlaşılan.
  • İşinize yaramasına sevindim. Bilgileri kullanım kılavuzundan aktarıyorum. (Umarım kılavuzda hata yoktur)

Boyut:
    P2050 20" (50cm)
    P2250 21,53" (54cm)
    P2350 23" (58cm)

Güç Tüketimi: (Normal Çalışma)
    P2050 34watt
    P2250 38watt
    P2350 40watt
  • Arkadaşlar tekrar selamlar...

Evet monitörü birde pes 2009 ile deneyecektim bir umutla karşısına geçtim ama sonuç hüsran, ciddi ghosting problemleri var. Monitörün menüsünde yanıt süresini ayarlamak için "normal - daha hızlı - en hızlı" adlı üç seçenek bulunuyor oyun içerisinde hepsini kullandım. ( Ayrıca Pes 2009 oyunun tüm grafik ayarlarıda yapılmıştır. )

Normal ayar seçildiğinde görüntüde ciddi bir yavaşlama, oyuncular hareket halindeyken rahatsız edici bir flu görüntü gözlerden kaçmıyor.

Daha Hızlı seçeneğini seçildiğinde ise ki en iyisi bu! Oyundaki yavaşlık rahatsız etmeyecek düzeylere geliyor ama dikkat edildiğinde gözden kaçmayan ghosting problemleri yine devam ediyor.

En Hızlı seçeneği ise çok ilginçtirki en kötüsü! Böylesi bir seçenekte pes oynamak gerçekten mümkün değil.

Evet, oyun için satın aldığım monitör gerçektende beni tatmin etmedi ve monitörü iade edebilirsem hemen geri vereceğim. ( Vatan Bilgisayar'ın iade kabul edip etmeyeği hakkında bilgisi olan ? Ürün 4 günlük ve peşin alınmıştır. )

Monitörü satın alacak arkadaşlara umarım biraz bilgi verebilmişimdir. Anlaşılacağı üzere "oyun" konusunda ürünü satın almak mantıklı değil diye düşünüyorum. Şuanki oyunlarda bu problemleri yaşıyorsak 1 - 2 sene içerisindeki oyunlarda ne gibi problemler çıkarır buda bir muamma!

Peki şuan piyasada oyun için ne gibi bir monitör alınır buda ayrı bir soru! Bilen varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim. :)

• off.. gerçekten kötü olmuş yav. bende baya bi heveslenmiştim bu monitör için ama sanırım vazgeçicem
    Samsung 2333SW plus önerebilirim. tek eksiği 5 ms olması.
  • Evet kötü oldu. :)

Bu arada; Samsung 2233RZ 120Hz ay sonunda satışa çıkıyormuş."http://forum.donanimhaber.com/Samsung_2233RZ/m_34410705/tm.htm " Acaba nasıl bir üründür, hiç bilgim yok.
  • 120 Hz ler baya bi tuzlu oluyor bana göre değil maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt

quote:

Piksel Aralığı:

Çok teşekkür ederim siteler yanlış yazmış kitapçıktan yazmanız soru işaretlerini kaldırdıdı.

Bu ghosting olayı diğer arkadaşlarda da mevcutmu acaba...

Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: izzetguntalaz

Ben de bugün sabah Gold dan sıpariş verdim.
    Umarım üzülmem. 400tl bonus a 10 taksit yaptılar.
    Ayrıca sıfır piksel kontrolü de yapacak öyle bana gönderecekler.

Bu gün geldi. Ölü piksel yok. Müthiş parlak. (gün ışığında dahi çok parlak)

İlk geniş format monitörüm olduğundan diyebilirim ki: "Dünya ya bakışım GENİŞLEDİ."

Not: 1920x1050 çözünürlükte kullanıyorum.

Daha çok yeni ileride beğeni ve eleştirilerimi paylaşıcam.
  • Ya fotoğrafları küçük koyamadım.
    Alın direct linkler:http://img141.imageshack.us/img141/9493/dsc0004rj.jpg
    http://img87.imageshack.us/img87/4992/dsc0007g.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzetguntalaz -- 16 Eylül 2009; 14:05:27 >
  • Monitörü çok beğendim. Herkese tavsiye edebilirim.

Şu arkadaşın bahsettiği ghosting olayına usta P2250 kullanıcıları bir el atsa iyi olacak.

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör

• Görüntü olarak çok hoş led serisi ürünlerde yavaş yavaş piyasa ya girecek biraz daha bekliyim diyorum
  • LED serisi ürünler biraz pahalı girebilir piyasaya. En az bir yıl sürecektir fiyatların olumlu seviyelere inmesi.

Ayrıca kimbilir LED serisi ürünlerde ne problemler çıkacaktır oyuncular açısından???
  • amoled lerde gecikme oranı çok düşük 0,001 ms yani 2000 kata daha hızlı ama ledlerde yine 2 ms falan gibi bişey sanırım ben 16 : 10 oranlı 20 wide monitör arıyorum ama sağlam özelliklerde yok ,aradığım kriterlere uyan t200 vardı ondanda bir sürü şikayet var
  • Tabi ben olaya biraz da mizansen açısından bakıyorum. Yani kasa gibi, monitör gibi gözönünde olan bir bileşenin ortama ne kattığı da önemli. Yani görsel açıdan evliyseniz eşinizin, evli değilseniz annenizin de beğenmesi önemli. Yani ben şimdi kalksam PC başından, masaüstü duvar kağıdı açık olsa, herhalde annem bile oturur PC başına.
  • Almadan önce eşimede gösteririm ve oda genelde beğenir ,ama hala aradığım kriterlere uygun bir ürün bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.