Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @kesgun: Acer H233HA guzel gozukuyor P2250 gibi bir tasarimi olmasa da. Ozellikleri de gayet uygun. HDMI cikisi var. Ses cikislari falan da var gordugum kadariyla. Hangisine isindiysan onu al. Ben P2250 kullaniyorum, hic bir monitore de degismem. Senin de sevecegini garanti ederim ama Acer F/P bakimindan daha iyi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dh_experience

quote:

ALINTIYI İPTAL EDEREK TEKRAR YAZIYORUM. LÜTFEN KULLANAN ARKADAŞLAR İLGİLENSİNLER

arkadaşlar bu monitör ile ilgili birkaç ricam var kullananlardan:

1- monitörün genişliği ve boyu kaç cm dir . özellikle cm olarak soruyorum. (görüntü ekranı ölçüleri, kasa boyutu değil)
    2- 1080p hd film denemelerinizde nasıl sonuç verdi (720p ve 1080p bluray vs) "ekranda titreme, geçişlerde kararma, ghost etkisi vs" (bu filimlerin boyutları yüksek gelirse filimlerin fragmanlarını deneyebilirsiniz. Fragmanın 720p ve 1080p olduğundan emin olmanız gerekr. genelde mkv uzantılıdır bu filimler ve özel codec leri vardır.

detaylı bilgi için: ( monitöründe full hd film izlemek isteyen herkes bakabilir.)

http://forum.donanimhaber.com/m_30952403/tm.htm

3- Film izlerken gösterdiği parlaklık ve canlılık etkisi nasıl. Uzaklaşınca monitör kararıyor mu? (bazı monitörlerde 1080p filmlerde görüntü kararıp kızıla yakın bir hal alır. sanki parlaklık üç-beş derece azaltılmış ve contras artırılmış gibi. Bu monitörde bu etki var mı?)
    4- Film izlerlen yukarı aşağı ve sağ sol açılarda görüntü bozulması oluyor mu?
    5- 1920*1080 çözünürlükte monitör max. kaç hz. de çalışıyor? Ekranda titreme varmı bu modda.
    6- Oyun perf. nasıl? (pes2009 için özellikle denedniz mi ? sorun çıkarıyor mu? 1920*1080 de?)

Arkadaşlar yukarıda sorduğum sorular kritik sorular ve eminim monitör alacak birçok kişinin refaransı olması gereken cevaplar olacaktır.

monitörü kullanan arkadaşların samimi cevaplarını bekliyorum.

Monitörü kullanan arkadaşlardan cevap bekliyoruz.

plz....

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

orjinalden alıntı: qpcole

47 cm e 27 cm
    1920*1080 de 60 hz. de çalıştırıyorum.
    Ekranda titreme yok.
    Uzaktan baksanda bir problem yok...
    GTA4 ve Grid için denedim.Gayet başarılı.
    Wanted ve Iron Man 1080p bluray izledim. tam bluray değildi galiba 6 7 gb.10 yada 20 gb bi film izlediğimde tekrar yazarım.Ama genede güzel görüntü...

qpcole arkadaşım verdiğin cevaplar için teşekkürler

verdiğin ekran ölçüleri görüntü alanının ölçüleri mi? Yoksa kasa ölçülerimi?

Umarım daha detaylı cevapların kısa süre içinde gelir. Özellikle pes 2009 da 1920*1080 çözünürlükte neler oluyor deneyebilirsen sevinirim.

Diğer kullanan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum. Birçok kişi bu monitörle benim gibi ilgileniyor şu an.

Hocam şu an tatildeyim.
    Verdiğim ölçüler görüntünün olduğu bölümün ölçüleridir.Kasa dahil değildir.
    Ben şu ana kadar pes oynamamışım onu farkettim ama hâlâ oynayamıyorum :D Çünkü joystikim bozuldu ama görüntüler hakikaten çok güzel.
    Cevaplar geç oldu kusura bakmayın..
    Kalın sağlıcakla...

• 2250 Kullanan arkadaşlar bana söylermisiniz masaüstünde çözünürlüğü kaç kullanıyorsunuz. Birde (tabi odanın konumuna göre bile değişirde en azından gece aynıdır) parlaklığını % kaç olarak ayarladınız.
    Son soru parlaklığını tek tuşa programlayıp(syncmaster serilerindeki gibi) masaüstü kullanımı ayrı oyun kullanımı ayrı yapma olayı varmı monitörde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enola

2250 Kullanan arkadaşlar bana söylermisiniz masaüstünde çözünürlüğü kaç kullanıyorsunuz. Birde (tabi odanın konumuna göre bile değişirde en azından gece aynıdır) parlaklığını % kaç olarak ayarladınız.
    Son soru parlaklığını tek tuşa programlayıp(syncmaster serilerindeki gibi) masaüstü kullanımı ayrı oyun kullanımı ayrı yapma olayı varmı monitörde

Masaüstünde de oyunlarda da 1920x1080 çözünürlük kullanıyorum. Benim parlaklık 60 da. Fazlası gözlerimi rahatsız ediyor bir müddet sonra. Oyun, internet, film vs gibi seçenekler var menude. Kendin de ayarlayabiliyorsun. Benim internet ve oyun ayarlarım değişik zaten. Dediğin gibi geçiş yapıyorum. Monitörün bütün ayarlarını kendi yazılımından masaüstünden de yapabiliyorsun. İlla üzerindeki düğmeleri kullanmana da gerek kalmıyor.

• inceleme için teşekkürler. peki arkadaşlar samsung un bu modeline karşılık acaba benq e2200hd rakip olabilrmi. 2 ms full hd. + olarak hdmı girişte var. ikisini görmüş karşılaştırma yapacak bir arkadaş varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urthas
    Masaüstünde de oyunlarda da 1920x1080 çözünürlük kullanıyorum. Benim parlaklık 60 da. Fazlası gözlerimi rahatsız ediyor bir müddet sonra. Oyun, internet, film vs gibi seçenekler var menude. Kendin de ayarlayabiliyorsun. Benim internet ve oyun ayarlarım değişik zaten. Dediğin gibi geçiş yapıyorum. Monitörün bütün ayarlarını kendi yazılımından masaüstünden de yapabiliyorsun. İlla üzerindeki düğmeleri kullanmana da gerek kalmıyor.

Teşekkürler.Peki sen sadece parlaklık ayarımı yaptın bide kontrastla falanda uğraştınmı.Bide üzerindeki düğmelere bu ayarları kısayol olarak tek tuşa atama falan yapılıyormu. Mesela oyun sırasında tek tuşla oyun ayarlarıma geçebiliyormuyum.(hayır satın aldım yarın geliyorda uğraşmadan yapayım istiyorum)

• Parlaklık 60 kontrast 70 diye hatırlıyorum. Ayrıca sıcak soğuk renk ayarı falanda var kurcalıya kurcalıya en iyisini yakalıyorsun zaten. Monitör üzerinde 2 hamle ile zaten geçiyorsun istediğin ayara. Tuş atama var mı yok mu bilmiyorum hiç aramadım öyle bir özellik.
  • Bir tane Customized Key atanabiliyor onun için de tercihler;

Magic Bright
    Magic Color
    Color Effect
    Image Size

performansı 740N'den sonra çok iyi diyebilirim. Uzun süre bakınca gözlerim acıyordu. Sebebi sanırım Brightness'dı. Şimdi 60'a düşürdüm. Onun dışında gayet memnunum.

Ayrıca;

- Bu monitör ile 720p filmler yerine 1080p filmleri tercih etmenizi, tavsiye ederim. Zira çözünürlüğü çok yüksek olduğu için film kalitesiz gibi görünebilir. Öte yandan 1080p filmlerde görüntü gayet akıcı, canlı ve net. Star Wars gibi bol aksiyonlu bir filmde dahi herhangi bir problem yaşamadım.

- PES2009 maksimum 1280x720 çözünürlükte çalışabiliyor. Oyunun desteği o kadar sanırım; ama Call of Duty World at War 1920x1080 çözünürlükte gayet rahat oynanabiliyor. (Bu arada ekran kartım Nvidia 9600 GTS)

- Backlight bleeding problemi herkesin de sözünü ettiği gibi yok.

Monitörden anladığımı söyleyemem ama gördüklerim bunlar. Ben oldukça memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bratu -- 25 Temmuz 2009; 11:53:20 >

• Backlight bleeding problemi altta ve üstte hafif beyaz ışık ise bende var :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukman

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

digitalversusta samsung ve bahsi geçen LGnin renkleri
    ayrıca samsung 2250 değil 2270 yani daha üst model
    ....
    samsung bence LGden sonra alınabilecek en iyi monitör şu anda
    LGde DVI, HDMI ve Analog giriş mevcut ayrıca ve daha da ucuz

aynı sitede Samsung T220 5/3 yıldız almış karşılaştırılan LG w2261v-pf modeli de 3 yıldız almış fakat Philips panel ile 5/4 yıldızı hakettiği yazılmış. Alttaki karşılaştırmada P2270 ile W2261V modeli kıyasladığımızda Samsung birçok konuda geride kalıyor.
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=498&p1=5095&ma2=35&mo2=472&p2=4614&ph=1
    Sonuç olarak.. ya bu site Samsung lar hakkında taraflı davranıyor yada testler LG yi fiyat/performans da rakipsiz kıılııyor.

Ben de bu Samsungu monitörü bayadır inceliyorum beğendim, gönlüm samsungtan yana çünkü baya uzun bir süredir syncmaster 710v kullanıyorum, ne sorun çıkardı ne bir şey, renkleri de güzel her şey ayarında görülüyor bana.

Ancak parlaklıkta testte geçen 2270 ile 2250 arasında 50cd lik bi fark var yazılmış, başka bir fark yok denmiş. Ancak buradaki testlerin oyun performansı bölümünde LG ile samsung arasında görüntünün kayması, çfit görüntü oluşması ve netlik konusunda çok uçuk bi fark görülüyor. LG açık ara daha iyi bir görüntü kalitesine sahip. Zaten testteki de galiba phillips panel olmayan bi LG. Phillips panelli olan daha iyi deniyor.

LG monitörünü bizzat görüp test etmiş biri varsa tarafsız bi yorumda bulunabilir mi? Fiyatları da aşağı yukarı aynı, hatta LG daha ucuz galiba, tasarımı da ikisinin de güzel görünüyor. Ancak o sitedeki incelemelerdeki görüntü farkı baya fazla.

Edit: testte de bi gariplik var gibi ama... LG nin pixellerini sayıyoruz gibi bi görüntü var. Kullanılan kamera veya her neyse aynı değil mi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turboZenci -- 27 Temmuz 2009; 15:19:26 >

• arkadaşlar vatanbilgisayarda 269 tl ye satılıyor
  • Bir yanlışlık olduğu kanısındayım 377TL den 269 Düşmesi çok zor.Eğer yarında 269TL Olursa 17CRT elvada diyeceğim.
  • bende crtye elveda diycem:D
    içime kurt düştü durduk yere niye bu kadar ucuzladı bu yaaa,tam lg almaya kara vermişken
  • valla öyle bi görüntü farkı varsa böyle bi fiyat olması lazım :D sitede 401 yazıyo
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=38406

şu anda 269 sa hemen gidip alabilirim yazın :D

sen LG yi alıp yaz bize :P

edit:

http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=39146

bu da LG. iyi gözüküyo, ek özelliği HDMI'a sahip ve o verilen sitede daha iyi görüntü veriyor gibi samsungtan. hdmi önemli değil zaten kullanmayacağım dvi dan başka bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turboZenci -- 28 Temmuz 2009; 16:10:23 >

• Digitalversus ta P2250 nin testi var da ben mi göremiyorum? Bakıyorum oradaki monitör p2270. Tipi bile farklı monitörün. Ayrı bir seri o monitör. LG ile P2250 karşılaştırılmıyor orada ona dikkat edin.
  • Evet 2070 2270 2370 diye gidiyo galiba o sınıf. Ama bu 2270 in fiyatını 500 küsur milyon gibi bi rakam gördüm googledan bakıp. Bu da 2 ms ve fullhd. Bu kadar fiyat farkı olduğuna göre çok daha kaliteli olması gerek ancak LG çok daha kaliteli sonuç vermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CacA762

http://www.exa.com.tr/samsung/monitorlcd_kategorisinde/samsung_p2250-407-8127.html

beyler bahsettiginiz monitör bu mu ?????

evet ta kendi
  • kısmetse kapıcam bayramdan sonra 2250 yi hehe
  • şimdi sonuç nedir lg mi samsung mudur ,ayrıca arkadaşım benim sorunuma cevap bulmuş sanki bu monitörü alıp eski oyunlarda istediğimiz çözünürlükte oynayınca görüntü bozulmayacakmı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.