Şimdi Ara

Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
729
Cevap
3
Favori
58.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • P2250 aldım bugün... Normalde 1440x900 kullanıyorum. Ama yazılarda çok belli olmayan bir terslik var. Google da aratınca bu modeli öve öve bitirememisler. (Burda oldugu gibi...) Ama genelde olmayan sadece bende olan bir problem diye düsünüyorum ben bunu. 1920x1080 de sorunsuz. Diğerlerinin hepsinde problemli...

Özellikle "t" ve "n" harflerinde çok belli oluyor. Silik ve flu... İlk başta PC ye kurduğum Microsoft'un "cleartype" programından kaynaklandıgını düsündüm. Onuda kaldırdım ama hiçbirsey farketmedi.

-Şimdi yatıyorum. Yarın geri götürmez isem ekran görüntüsü eklerim.
  • "Schlizer"
    P2250'nin doğal çözünürlüğü 1920x1080'dir ve bu çözünürlüğün altında ve üstünde çözünürlüklerde "tam ekran" kullanılırsa görüntü bozulması olur. Bütün Lcd monitörlerde bu durum aynıdır. Ekran kartı ayarlarında 1:1 piksel konumlandırma gibi bir özellik bulabilirseniz kenarları siyah kalacak şekilde istediğiniz çözünürlükte kullanabilirsiniz. Bunun için monitör desteği şartmı bilmiyorum. Akşam P2250'de deneyip bilgi verebilirim.
    Şu link'tekileri de okuyun isterseniz:http://forum.donanimhaber.com/m_12080088/tm.htm
  • Bu doğal çözünürlük / uygun çözünürlük lafını da anlamıyorum. Desteklemiyorsa neden var bu çözünürlük seçenekleri? Ben 1920:1080 hayatta kullanmam. Gözlerim bozuk oldugu için 2 karış mesafeden sonra yazıları okuyamıyorum. En kötü 1680x1050 yapmam gerek.

Birde işin ilginç tarafı ilk açtığımda dahada kötüydü yazılar. Gitgide düzeliyor gibi anlamıyorum. Hani gözüm alışıyor diyecem... Ama aynı marka model monitörü olan bir arkadaş Paint Shop Pro'dan çıkma ekran görüntüsü alıyor (tüm çözünürlüklerde...) Benimki gibi değil.

Şu 1:1 olayınıda bir izah etseniz... Ekran kartım ATI HD3850. Yazılımından baktım bir kaç ayara. AA açma felan gibi.. Ama işe yaramadı
  • 1440x900 - Normal
     Samsung P2250 21,5' Full HD 2ms LCD Monitör

1440x900 - Cleartype
  • 1920x1080 kullanamıyorum diyorsanız 1:1 pixel mapping'de derdinize derman olmaz çünkü 1'e 1 olduğu için görüntüler küçük olacak yine (resimdeki durum). Arkadaşındaki P2250 ile fark varsa sorun var demektir ama görüntüler aynıysa ne yazık ki monitör konusunda yanlış seçim yapmışsınız diyebilirim. Zaman kaybetmeden iade koşullarını araştırmanızı öneririm.

• Teşekkür ederim "cmt"... Bu mantıklı cevabın ve önerin için.
  • Merhaba arkadaşlar alan arkadaşlara monitör hayırlı olsun.

Sizlere iki sorum olacak

1- Monitörün nokta aralığı nedir. Bir arkadaş 0.24 demiş (ki inşallah böyledir) Fakat hepsiburada vb.. sitelerde 0.28 olarak lanse edilmiş. Kullanan arkadaşlar kitabçığna bakabilirse çok makbule geçecek.

2- Son sorum ise özetleyecek olursak T200 monitörümde 1680*1050 çözürünlükte kullanıyorum bu çözünürlüğü desteklemeyen oyunlarda ekrana yayarak oynatıyor yani siyah bant vs çıkmıyor. Bu monitörde aynen bu şekildemi yapıyor yoksa siyah bant mı çekiyor?

Umarım sorularımı açıklayıcı yazabilmişimdir. Yanıtlarsanız sevinirim.

Saygılar..
  • arkadaşlar ben de bugün aldım teknosadan p2250yi. laptopuma bağladım analogdan ve çok tatmin edici bi görüntü alamadım. acaba dönüştürücüyle dvı dan bağlasam güzelleşir mi görüntü. ekran kartımda dvı çıkışı yok. bi de normal masaüstündeyken görüntü ii oluyo ama film açtım mı karanlık oluyo. bunları nasıl düzeltebilirim? yardımcı olursanız sevinirim.
  • P2250'yi asma aparatı ile duvara bağlayıp kullanan arkadaş var mıdır aramızda?
  • Monitörü alıp kullanan arkadaşlar zahmet olmazsa nokta aralığını yazabilirmisiniz...
  • Arkadaşlar selamlar.

Monitörü iki gün önce satın aldım, şuana kadar gözlemlediğim artı ve eksilerini sizlere aktarayım...

İlk önce nokta aralığını soran arkadaşları bilgilendirelim: Monitörün nokta aralığı 0.24

Başlıkta P2250'yi inceleyen arkadaşın yorumlarına baktığımızda inanılmaz bir ürün diye bahsediyor. Öncelikle inanılmaz bir ürün değil. Beklentilerinizi yüksek tutmayınız zaten bende ürünü satın almadan önce mükemmel bir ürün olmadığının farkındaydım.

Fakat ülkemizde şuan bu fiyata alabileceğimiz en iyi ürünlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Monitörün en büyük artısı oyun/film çözünürlükleri ne ise onu vermesi. 720p film izliyorsanız hemen siyah bantlar çekiliyor yada oyun oynuyorsanız...

Film konusunda ise orjinal bir bluray filmin görüntüsünü hakkıyla almanız olanıksız. Tabii ki 350/400 tl civarı bir ürünle "muhteşem" bir görüntü almakta olanaksız sanırım.

Oyun performansına baktığımızda ise henüz net bir karar veremedim. Açıkcası monitörü sadece oyun için satın aldım, şuana kadar test ettiğim oyunlar hakkında kısa kısa gözlemlemelerimi paylaşayım;

İlk oyunum yeni çıkan Mini Ninjas oldu. Görüntü, tepkime süreleri gayet hoştu bir bölümde sadece 10 dakika süren bir ghosting sorunu yaşadım. Bunun haricinde herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Monitör hakkında beni sıkıntıya sokan asıl durumlardan biriyle "Devil May Cry 4" oyununu açtıktan sonra karşılaştım. DMC4 oyununu tüm ayarları açık bir şekilde crt monitörümde sorunsuz oynuyordum. P2250 ile de herhangi bir fps problemi yaşamadım. Ayrıntılı olarak görüntü 55 FPS nin altına hiç düşmüyor, sorunsuz.
    Ama...

"Oyundaki karakterimi yatay yönde koştururken ghosting problemi ile karşılaştım." Acaba bu ekran kartımdanmı oldu bilemiyorum. Yinede oyunun tüm grafik ayarlarını kapatıp tekrar denedim, bu seferde ghosting etkisi eskisine nazaran azaldı fakat kaybolmadı hatta rahatsız edici görüntü devam ediyordu.
    İlginç yanı ise, oyunda karakter ile herşeyi deniyorum bir sorun yok sadece yatay yönde koşturduğumda bu sorunla karşılaştım.

TF2 online oynadığımda ise herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Bu akşam ise PES 2009 kurup performansına bakacağım. Son ghosting problemleri canımı sıktı ve bu şekilde olacaksada ürünü iade etmek için başvuracağım.

Monitör Full HD olduğundan 22" bir ekran oldukça büyük geliyor. En önemlisi ise gözlerinde herhangi bir problem bulunan arkadaşların kesinlikle bu ekrandan uzak durmaları gerekiyor. Parlıklık seviyesi gözlerinizi gerçeken yoruyor. Bir Crt ekranı gibi sabit renk ayarı ile monitörü kullanmakta imkansız.

Kısaca monitör diğer arkadaşların bahsettiği gibi "mükemmel" değil. Şimdi zevkler ayrıdır diyebilirsiniz ama burada işin zevk yönünü tartışmıyoruz zaten. Hepimizin parası, gözleri, zamanı değerli ve o yüzden hepimiz iyi ürünler almalıyız.

Unutmadan monitör 2ms diye geçiyor ama bu "GTG" miş. BTB nin ise ne olduğu bilinmiyor.

Merak ettiklerini sorabilirsiniz. Çok bilgili olmasamda sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

• @emseth

hocam çok güzel tespitlerde bulunmuşsun. PES 2009 da sorun çıkaracak mı bende merak ediyorum. çünkü 3-4 gün içinde bu monitörü almayı planlıyordum. şimdi kafam allak bullak oldu. monitörü bende oyun amaçlı kullanıcam. gözlere gelmişken hafif miyopluk var. gözlükle bi sorun kalmıyor çok şükür.
    yalnız şöyle bi durumda var. ben bunun yerine başka bi monitör alsam aklım bunda takılı kalacak :D bu fiyatada böyle özellikli monitör bir tek LG nin var. LG ye karşı önyargılı olduğumdan dolayı hiç onu karıştırmıyorum. iyi mi yapıyorum kötü mü meçhul tabi... hocam yani sen şimdi bu monitörü öneriyor musun, önermiyor musun ? önermiyorsan hangi ürünü tavsiye edersin? Samsung T190 da ilgimi çekiyor ama P2250 nin yanından geçemez...
    selametle..

• hocam çok açıklayıcı olmuş bizim için ,zaten bir sürü yorumdan sonra iyice soğudum bu işten amoled teknolojiside 2 senedne önce gelmez ,p serisi böyle ise t serisi nasıldır ALLAH bilir
  • siparişi verdim bekliyorum..
  • Ben de bugün sabah Gold dan sıpariş verdim.
    Umarım üzülmem. 400tl bonus a 10 taksit yaptılar.
    Ayrıca sıfır piksel kontrolü de yapacak öyle bana gönderecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izzetguntalaz

Ben de bugün sabah Gold dan sıpariş verdim.

hiç sanmıyorum test yapacaklarını ama umarım yaparlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanilkay

quote:

Ben iki saat kadar önce Gold'dan aldım P2250'mi. Ölü piksel testi yaptılar. Ayrıca çok ilgililer. Hatta 23.-TL verdim ve ürünü 1 yıl sigorta ettirdim. Tabi bunun yanında kazandığım %12 Bonus puan da cabası. Neredeyse bütün alışverişlerimi Vatan'dan yapıyordum. Keşke biraz araştırsaymışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Arkadaşlar monitörü an itibariyle 5% nakit indirimiyle 430 TL'ye Vatan Bilgisayar'dan aldım. Monitörden çok anlarım ve gerçekten kalite anlayışı yüksek biriyimdir, ben böyle bir monitör görmedim. Bir monitör ancak bu kadar güzel olur. Gece inceleme koyacağım. Düşünmeden alın. 1 aylık araştırmalarım sonucu aldım. Herkese tavsiye ederim.

Monitörü az önce ben de aldım ve ilk izlenimlerim:

Griffith arkadaşımızın abartamadığı kadar varmış gerçekten. İnsan neredeyse eziliyor monitörün güzelliği karşısında.

Herkese tavsiye ederim. Herşeyden önce son derece zarif bir monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 14 Eylül 2009; 19:06:52 >

• 1920 x 1080 de 60 Hz de görüntüde titreme oluyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanilkay -- 14 Eylül 2009; 19:29:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Orijinalden alıntı: ihsanilkay

quote:

Ben iki saat kadar önce Gold'dan aldım P2250'mi. Ölü piksel testi yaptılar. Ayrıca çok ilgililer. Hatta 23.-TL verdim ve ürünü 1 yıl sigorta ettirdim. Tabi bunun yanında kazandığım %12 Bonus puan da cabası. Neredeyse bütün alışverişlerimi Vatan'dan yapıyordum. Keşke biraz araştırsaymışım.

Aynı garantiyi bana da önerdiler. Ben ölü pikselde de geçerlimi dedim hayır cevabını alınca vazgeçtim.
    Ama bu garantinin oluşa bilecek her türlü sorunda değişim imkanı sunduğunu söylediler.

Ölü piksel konusunda da Samsung modellerinde çok uzun bir süredir sorun olmadığını söylediler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.