Şimdi Ara

samsung p2250 renk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam samsung p2250 monitör aldım bir tane genel olarak gayet iyi monitör fakat gri renklerde bir gariplik var sanki bu monitörü kullanan ya da inceleyen arkadaşlardan bilgi almak istedim örnek olarakwww.apple.com'a girdiğinizde gri menü barı olması gerektiği gibi metalik gri değilde böyle sarımtırak görünüyor bunu aynı siteye p2250'de grip birde başka bir monitör ile bakınca anlayabiliyorum sizlerinde deneme imkanı varsa eğer bana yardımcı olurmusunuz gerçek renk ayarları için sizin kullandığınız renk ve parlaklık ayarları nedir acaba bu gri renkleri acayip göstermesinin nedenini bilen varmıdır? Benim monitördemi bir sorun var diye düşünmeye başladım ...

• Gündüz işyerindeki 17" Lg ile apple'ın sitesine baktım, şimdi ise P2250 ile bakıyorum ve hiç bir fark göremiyorum. Browser'ınızda ya da ekran kartı sürücülerinizde problem olmasın, bir kontrol edin isterseniz.
    Ama şunu farkettim, bu iş hayatı adamı gerçekten yıpratıyor. Renklerde bir sorun yok ama yazılar bulanıklaşmış. Sabah sapasağlam evden çıkıyorum, akşam çürük dönüyorum.
  • teşekkürler cmt bende biraz kasmanın sonucu renkleri doğru ayarladım ama default ayarlarda baya fark vardı sanırım ekran kartı ile falan alakalı monitör gayet şık çünkü renk olarak falan bi sorunu yok başka sadece gri renkler bir acayipti ama sorunu çözdüm iş hayaı konusunda ise kesinlikle katılıyorum sana :)
  • Rica ederim. Samsung'a renk konusunda pek güvenmediğim için biraz daha sağlam gözlerle bugün tekrar baktım ama sonuç aynı. Renk farkı olsa bile monitörler yan yana getirilmediği taktirde anlaşılmayacak kadar az.
    Senin durumla alakası yok ama geçen gün şunu farkettim; Donanım Haber'de çok vakit geçirdikten sonra başka sitelere geçince Dh'nin turuncu etkisi bir süre gözlerden kalkmıyor. Sanki her rengin içine biraz turuncu ekleniyor gibi. Bu sitenin rengi hiç değişmeyecek mi? İş hayatının olumsuz etkilerinden biride bu işte; Yoğun bir gün sonrası böyle saçmalanabiliyor.
  • Diğer konuda "HAKANN22" arkadaşımızın yazdığını okuyunca aklıma Samsung plazma televizyonumun servis ayarlarına girerek renk kalibrasyonu yaptığım geldi.
    Monitörünün renk kalibrasyonu bozuk olabilir. Servis menüsü ve kalibrasyonu sağlayabilecek görüntüleri (renk ve kontrast paleti) içeren bir cd ile sorunun çözülebilir. Servis elemanlarınca yapılması daha iyi olur çünkü servis menüsüne girmek biraz risklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 8 Ekim 2009; 0:22:31 >
  • cmt servis menüsü nedir? nasıl erişiliyor oraya normal monitör üstünden erişilen menüler değil sanırım kastettiğin menü p2250'de servis menüsüne nasıl gireriz??
  • Servis menüsü çok detaylı ayarların bulunduğu bir menu. Kullanıcılar için riskli olduğundan ulaşımı zorlaştırılmış ve sadece servis elemanları için eklenmiş bir menüdür. Televizyonda kumanda tuşlarının kombinasyonu ile giriliyordu ama P2250'de nasıl girildiğini bilmiyorum. Monitörlerde de tv'deki gibi detaylıysa bu menüde yaşayacağınız bir sıkıntı ürünü garanti dışı bırakabilir.
    Gerekli uyarıları yaptığıma göre devam edebilirim ; İnternette diğer Samsung monitörler için birkaç yol buldum ama yazmadan önce denemek isterim. Eve gidince deneyip haber verebilirim.
    Not: Tv'deki ilk servis menüsü denememde hdmi'ın kalibrasyon ayarlarını bozmuş ve düzeltmek için çok uğraşmıştım.
  • cmt teşekkürler riski göze alıyorum :) bende arıyorum nette nasıl erişileceğini önce bulan yazsın o zaman birde servis menüsünü bir kurcalayalım bakalım sonuç ne olacak.
  • Service Function menüsüne ulaştım ama ayardan çok bilgi amaçlı açılmış. Versiyonu, açık kaldığı zamanı falan gösteriyor. 2 saçma ayar dışında birşey yok.
  • cmt service menüsüne nasıl ulaştın paylaşırmısın.Bu renk olayları kafama takıldı acaba benmi abartıyorum diye düşünmeye başladım artık.Bir kalibrasyo cihazı buldum arkadaştan huey diye bişey onunla kalibre ettim falan ama gri renklerde yine de tatmin olmuyorum kaibre edince gri renkler daha bi başka oldu sanki kırmızı ton daha fazla gibi koyu gri tonlarda kırmızı rengi kısıncada açık griler mavi tonu fazlaymış gibi görünüyor anlamadım gitti bu p2250de renk sıcalık seçeneğide yok sanırım bu takıntı ile monitörü geri göndericem :)
  • Dün ben de P2250 aldım, fakat internet explorer'ın sık kullanılanlar, araçlar, vs.. olduğu yatay gri çubukta soldan sağa doğru gittikçe hafif sarımsı renk oluşuyor hatta alttan bakınca renk baya bi sarı oluyor. Problem neyden kaynaklanıyor acaba? bu renk kalibrasyonunu nasıl yapacaz?
    Bi de Magictune programını kurduğumda sisteminiz bunu desteklemiyor diye bi şey çıkıyor.
  • kalibrasyon yapabilirsin ama bazı renklerde sapmalar olabilir bunlar tn panel aldığın monitör şuan piyasadaki en iy tn paneldir saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4L1

kalibrasyon yapabilirsin ama bazı renklerde sapmalar olabilir bunlar tn panel aldığın monitör şuan piyasadaki en iy tn paneldir saygılar.

en iyi tn paneldir demişsiniz de neye göre en iyi paneldir, hangi test sonuclarına göre böyle iddialı bir cümle sarfetmişsinizdir açıklama, güvenilir ve somut kaynaklar-sonuçlar talep ediyorum, aksi halde yaptığınız yorum sıkça gördüğümüz desteksiz ve bir o kadarda isabetsiz atışlardan biri olacaktır :)
  • "snapx"
    Dostum işe yarar bir ayar yok ama yinede anlatayım. Parlaklık ve kontrastı 0'a getir, monitörü kapat aç sonra da "source" tuşuna (auto'nun solundaki) 5 saniye boyunca basılı tut.
    "Piksel Shift" ekranı korumak amacıyla görüntüyü 1 piksel hareket ettirir ama yeni lcd'ler de gerek kalmadığı için kapalı durumda. "Auto auto" nedir bilmiyorum, herşey düzgün giderken dokunmaya da cesaret edemedim.
    Aslında en güzeli Samsung'un monitör destek hattını arayıp evinden monitörünü aldırman bence. Renklerde sıkıntı olduğunu, kalibrasyona ihtiyacı olduğunu söyle, onlar halletsinler sonra da evine teslim etsinler. Bu iş için ücret talep etmiyorlar. Gerçi bu hatla ilgili sıkıntı yaşayan arkadaşlar oluyor ama sendeki durum sadece ayar sorunu gibi göründüğünden çekinilecek bir durum yok.
  • Kontrol Paneli->Renk Yönetimi'ndeki profilleri kontrol edermisin. Bende Samsung Natural Color Pro 1.0 ICM profili default durumda. Sende yoksa internetten ya da monitör cd'sinden yükleyip bir dene istersen.
  • BENDE SYNCMASTER P2250 ALDIM VE GAYET GUZEL HİC SORUN YASAMADIM CDSINI YUKLEDIM SAMSUNG SITESINDENDE YUKLEDIM BIRDE SIZE KÖTÜ HABERİM VAR

KİSACA SİZE SÖYLE ACİKLAYAYIM BİLİNCLİ ALİCİ OLÜN MODEL MARKA ÖNEMLİ DEGİL...

Her ihtimale karşı, alacağınız LCD monitörde ölü piksel(ler)le karşılaşmak istemiyorsanız, monitörü almadan önce çalışır vaziyette detaylı ve dikkatli bir şekilde incelemenizi öneriyoruz.

Bir diğer önemli konu ise, alacağınız LCD monitörün görüntü kalitesi. Mesela, 15" olarak üretilen LCD panellerin hepsinni görüntü kalitesi %100 aynı olmuyor. LCD monitörlerin görüntü kalitesi A+, A, B ve C gibi sınıflandırılıyor. Pahalı, profesyonel ve yüksek fiyatlı ürünlerin hepsi özenle seçilmiş olduğu için A+ sınıfında, yani en iyi kaliteye sahip sınıfta oluyor. LCD monitörler üretilirken, ürünlerin sınıflara dağılma oranı vardır. Örneğin, 15" LCD üretilen bir üretim bandında, %82 A sınıfı, %10 A+, %6 B sınıfı, %2 C sınıfı olma ihtimali var. Bu rakamlar değişebilir. Yani alacağınız LCD monitör, A+ sınıfından da olabilir, C sınıfından da. C sınıfında olan monitörler kendini hemen belli ediyor; görüntüler çok kötü oluyor. A+ ve A arasında farkedilebilir bir fark yok. B sınıfı ile A sınıfı arasındaki farkı anlamak için LCD monitörlere çok vakıf olmak gerekiyor. Ama C sınıfı olursa, bunu rahatlıkla anlayabilmek mümkün.

Alacağınız LCD monitörden hoşnut kalmak istiyorsanız mutlaka görerek, mümkünse aynı modelde iki monitöre bakıp karşılaştırmanızı önereceğiz. LCD monitörlere az para verilmiyor; nereden baksanız en az 300-500 YTL gidiyor. Bu kadar para verip almışken, en düzgününü almalısınız.

• Ben de yeni aldım monitörü. 1 saat Heroes of Newerth oyununu oynadım. Çıktım oyundan ve sonuç resimdeki gibi.

http://img248.imageshack.us/img248/4959/03122009080.jpg
  • bu ne hacı ya monitör ya ekran kartı gidik git monitörü değiştir sonra olmassa ekran kartını Samsung 2250 Çok klas ve kaliteli bir monitördür.

quote:

Orijinalden alıntı: Yilsev

Ben de yeni aldım monitörü. 1 saat Heroes of Newerth oyununu oynadım. Çıktım oyundan ve sonuç resimdeki gibi.

http://img248.imageshack.us/img248/4959/03122009080.jpg
  • merhaba arkadaşlar 2009un 8.ayinda aldigim monitörü kendi kendine bazen kapatması sonucu bir araştırmaya girdim. bir sitede ayıplı ürün olarak gösteriliyormuş, size göre kendiliğinden kapanmasının sebebi nedir? Ekran Kartım Ati Saphhire HD 4830 1Gb Ram 256 Bit'tir. Bağlı Olduğu kasa (isim veremicem çünkü nefret ediyorum kendilerinden.. bir anakart firmasıdır (A ile başlıyor) Power Suply budur:) 450Watt.. Ekranı Gönderdim bikaç gün önce, şu an 19" samsung 997 CRT kullanıyorum. yalnız bunda da kendiliğinde hafif kararıyor, oto tuşuna bastığımda rengi dengeliyor. win 7 64bit kullanıyorum her açılışte renk tonu düşük geliyor. P2250'yi servise göndermekle hata ettim mi diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.