Şimdi Ara

Samsung P450 DVD/DivX Player

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar DivX de oynatabilen bir DVD player almayı düşünüyorum. İlk önceleri LG nin slim bir modeli var onu almayı düşünüyordum ama almaya gittiğimde televizyonum Samsung olduğundan bu da aynı olsun dedim ve Samsung'un bu modelini Carrefour'da gördüm üzerinde yazan özelliklerde iyi görünüyor. Ancak ellerinde tek sergilenen player kalmıştı ve alamadım. Özellikleri:

Müzik Cd Uyumluluğu: Var
    CD-R Okuyabilme: Var
    Video Cd (VCD) Uyumluluğu: Var
    Entegre Dekoder: Entegre Dolby Digital Decoder
    Desteklediği Disk Formatları: CD,CD-R,CD-RW,DVD,DVD-R,JPEG,MP3,VCD
    Divx Destegi: Var (Sabit Yazılım)
    CD-RW Okuyabilme: Var
    Alıcı Sistemleri: Ntsc,Pal,Secam
    Başlık Tekrarı / Bölüm Tekrarı: Var / Yok
    Uzaktan Kumanda: Var
    Konuşma Dili Seçimi: Var
    Alt Yazı Dili Seçimi: Var
    Renk: EZ WIEW Tuşu ile kolay görüntü
    DVD Özellikleri: Hızlı Geri / İleri İzleme(8X),Zoom
    Web Adresi:www.samsung.com.tr
    Garanti Süresi : 2 yıl
    Ürün Ek Bilgisi

- Çoklu bellek kartı arayüzü
    - DivX ve DVD Audio
    - MP3 çalma ve JPEG gösterme
    - DVD oynatıcı
    - Çoklu bellek kartı arayüzü (MS,MS Pro,MS Duo ,SD,Mini SD,XD PictureCard,MMC,RS-MMC,Smart Media Card,Flash compact )
    - 4;3 ve 16;9 Görüntü Oranı Desteği
    - Çoklu Progressive tarama(PAL/NTSC)
    - Dahili Dolby Dijital (AC-3) Dekoder
    - EZ View Özelliği İle Değişik Ekran Formatlarına Kolay Erişim
    - Ebeveyn kontrol özelliği (Parental Lock)
    - Dijital çıkış (Optik/koaksiyel)
    - Boyutlar 430x45x205mm

İnternetten sipariş vermek istedim ama hiç bir sitede stoklarında olmadığını söylüyor. 188 ile 240 YTL arasında değişiyor bu sitelerde fiyatı. Carrefour da 212 YTL idi. Acaba ürün mü çok yeni bilmiyorum yoksa acayip satan bi model mi bu. Forumu şöyle bir inceleyince bu player hakkında birşey yazılmadığını gördüm ben de yeni bir ürün olduğuna karar verdim. Ama Carrefour da bttiğine göre mutlaka alanlar var. Özellikler çok iyi görünüyor ama asıl önemli konular kutunun üzerinden anlaşılmıyor tabi.

- Türkçe karakter destekliyor mu?
    - Kopya cd/dvd lerde sorun çıkarıyor mu?
    - Alt yazı boyutu ve yeri ayarlanabiliyor mu?

asıl önemli olan konular bunlar. İçinizde alan kullanan bu sorulara açıklık getirebilecek insanlar var mı? Ha bir de önemli konu DivX desteğinde "Sabit Yazılım" diye bir not düşülmüş bu acaba ilerde codec güncellemesi vs yapamıyacağım anlamına mı geliyor? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• dostum eğer div x izlemeyi planlıyorsan kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    TR desteğinin olmadığına eminim, çünki samsung dvd kullanıp da samsung call center e başvurmuş hiç kimseye TR desteği konusunda ciddi karşılık bulan yok. bilinen bir firmware güncellemesi yok.

şimdi sen yeni modelden bahsediyorsun, hele bunda olabileceğini sanmıyorum.

benim problemim bırak tr desteğini altyazı görüntülemesini bile başaramadım

ben de bir kaç aydır HD747 kullanıyorum, dvi bağlantı ile benzer fiyatlı playerlara göre dvd görüntüsü oldukça iiyi.
    fakat divX de bırakın TR destekli altyazıyı, herhangi bir dildeki, bir çok altyazi formatı dahil (samsung call centerin desteklediğini bildirdiği "smi"uzantısını bile tanımıyor.) desteklemiyor, yada ben çıkarmasını beceremedim.

bu dvd ile divX filmini altyazılı (örneğin ing.altyazı) izlemeyi başaran var mı acaba?

umarım sana fikir verebilmişimdir.

• türkçe altyazı destegi evet kesinlikle yok. aylardır herhangi bi firmware ini de bulamadım.

alt yazıları izlemek için;
    örnegin divx dosyasının adı "TitaNic.avi" ise altyazı dosyasının adı da "TitaNic.srt" "TitaNic.txt" "TitaNic.xxx" olmalı. yani büyük küçük harfler 1e1 eşleşmeli ve bu iki dosya kesinlikle aynı yerde olmalı.

iyi seyirler.

TF
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.