Şimdi Ara

Samsung Q55FN mi LG 55C7V mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    boş yapma varsa bilgin konuş yoksa işine bak hadi..
  • LG 55B7V 55 aldım.1 aylık kararsızlıktan sonra. evdeki herşey LG. TV'de LG olsun dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emvi34

LG 55B7V 55 aldım.1 aylık kararsızlıktan sonra. evdeki herşey LG. TV'de LG olsun dedim.
    Hayırlı olsun, tek sorunun gittiğin yerlerde bir daha hiçbir led tv yi izlemek istemeyeceksin :) Hepsinin görüntüsü çamur gibi gelecek.
    Bir tavsiye, OLED ışığı ayarını %60 dan fazla kullanma ve TV ni asla fişten çekme, bu sayede logo yapışmasını sorununu da bertaraf etmiş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanhnr

Hayırlı olsun, tek sorunun gittiğin yerlerde bir daha hiçbir led tv yi izlemek istemeyeceksin :) Hepsinin görüntüsü çamur gibi gelecek.
    Bir tavsiye, OLED ışığı ayarını %60 dan fazla kullanma ve TV ni asla fişten çekme, bu sayede logo yapışmasını sorununu da bertaraf etmiş olursun.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim.Ben LG Plazma TV den geçiş yaptım.led hiç kullanmadım. Elektrik kesintisinde bir problem olur mu ? gerçi hiç bir kanalı 3 satten fazla izlemem. logo yanması olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emvi34 -- 20 Ağustos 2018; 17:11:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emvi34

Teşekkür ederim.Ben LG Plazma TV den geçiş yaptım.led hiç kullanmadım. Elektrik kesintisinde bir problem olur mu ? gerçi hiç bir kanalı 3 satten fazla izlemem. logo yanması olacağını sanmam.

Alıntıları Göster
    Güzel bir karar vermişsiniz.Hayırlı olsun.Odanız , mağazanın tv reyonu gibi değilse, led tv'lere oled parası verilmez.
  • Elektrik kesilmesi ile bir sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG PH670S Smart plazma satılık bu arada almak isteyen PM atsın lütfen.
  • Hayırlı olsun. Oled varken artık bu edge led qler falan denen lcdnin makyajlı hali olan çöp tvlere para vermemeniz akıllıca olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanhnr

Alıntıları Göster
    hocam şimdi evde çocuk var çizgi film açıp akşama kadar aynı kanalda kalınca sıkıntı mı olacak başımıza oled alırsak :)) tv yi fişten çekme derken nasıl yani hocam önce tv kapatıp mı çekmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgabjk

hocam şimdi evde çocuk var çizgi film açıp akşama kadar aynı kanalda kalınca sıkıntı mı olacak başımıza oled alırsak :)) tv yi fişten çekme derken nasıl yani hocam önce tv kapatıp mı çekmek lazım.

Alıntıları Göster
    Yok hocam öyle değil, tvnin kaç saat açık kaldığının pek önemi yok, önemli olan sabit görüntülerin örneğin kanal logoları gibi 2 saatten fazla kalmaması.

Fişten hiçbir zaman cekmeyin, standby da her 4 saatte bir logo yapışması olmaması için ekran temizliği yapıyor otomatik. Bu nedenle çok uzun tatile falan gitmiyorsaniz takılı kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgabjk

Alıntıları Göster
    akşama kadar çizgi film yada sabit bir kanal izlenme durumu varsa ben sizin yerinizde olsam oledden uzak dururdum
  • serkanhnr kullanıcısına yanıt
    O sıkıntı hocam o zaman o kadar para veriyor insanlar isterse 24 saat aynı kanalı izler. Sürekli bunun takibini yapmakta can sıkıcı olur bi yerden sonra bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben hakikaten anlamadım kafam karıştı, su anda 4K yayın Yok denecek kadar az , Netflix Türkiye üzerinde de ben kadar 4K yayın var bilmiyorum ( en son 1 yıl önce üye olmustum )

4K yayinlari ve siyah renkleri en iyi gösteren tv LG oled olabilir ama yukarıda yazılanlarla ilgili olarak ;

Ayni kanalın veya görüntünün 2 saat açık kalmamasıni takip etmek bana mantıklı gelmedi, mesela youtube Relax tarzı Videolar var mesela genelde manzara veya orman dere görüntüleri oluyor ve müzik yayını, burda da mi ekran yanması oluyor ..

Bir de hakikaten Samsung Q7FN ile lg c7 arasında uçurum mu var ? Yoksa lg 10 üzerinden 10 ise , Samsung 10 üzerinden 9.5 ya da 9 mu ?

Amaç burda mükemmelliği mi arıyoruz ? Yoksa toplam overall kullanımda hangisi daha iyi ona mi bakıyoruz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sercanfx

Ben hakikaten anlamadım kafam karıştı, su anda 4K yayın Yok denecek kadar az , Netflix Türkiye üzerinde de ben kadar 4K yayın var bilmiyorum ( en son 1 yıl önce üye olmustum )

4K yayinlari ve siyah renkleri en iyi gösteren tv LG oled olabilir ama yukarıda yazılanlarla ilgili olarak ;

Ayni kanalın veya görüntünün 2 saat açık kalmamasıni takip etmek bana mantıklı gelmedi, mesela youtube Relax tarzı Videolar var mesela genelde manzara veya orman dere görüntüleri oluyor ve müzik yayını, burda da mi ekran yanması oluyor ..

Bir de hakikaten Samsung Q7FN ile lg c7 arasında uçurum mu var ? Yoksa lg 10 üzerinden 10 ise , Samsung 10 üzerinden 9.5 ya da 9 mu ?

Amaç burda mükemmelliği mi arıyoruz ? Yoksa toplam overall kullanımda hangisi daha iyi ona mi bakıyoruz ?
    Var mi yorumu olan ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanfx -- 24 Ağustos 2018; 12:41:7 >

• sercanfx S kullanıcısına yanıt
    Aynı kanalın 2 saatten fazla kalmaması gibi bir durum yok hocam. 10 aydır kullanıyorum tvyi. Hiç böyle birşeye dikkat etmedim. Oled tvler en iyi siyaha, en yğksek kontrasta sahip, film izlemesi en iyi olan tvlerdir. Sakın ha gidip de edge led bir lcd tv almayın. O hatayı ben sony 55xd9305 alarak yaptım ve 6 ay bile katlanamadım.

• Evet anladığım kadarıyla en iyi görüntüyü Oled veriyor ancak ondada logo yapışması gibi can sıkıcı bir durum var.
    Yani düşünsenize televizyon almışım işe gideceğim fakat annemi sıkı sıkı tembihleyeceğim, annecim sakın aynı kanalda 2 saatden fazla kalma, e kadıncağız saatlerce aynı kanalı seyrecebilir, malum gün ortasında yayında olan kadın programları sayesinde..
    Yani açıkcası o kadar para verip de aman ekran yanmasın kaygısı ve bunun için özel bir çaba sarf etmek istemiyorum. Varsın siyahlar çok derin olmasın, kontrast biraz daha düşük olsun, gidip Oled alıp bu kaygıları yaşamaktansa qled veya arkadan aydınlatmalı led almak daha mantıklı geliyor bana. Evet belki aynı görüntü kalitesini yakalayamam ama kafam rahat olur hiç olmazssa.

Tabi ki bu benim şahsi görüşümdür.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.