Şimdi Ara

Samsung Q9 ekran ghosting ve kirilma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bugun bir samsung q965fn aldim ve kurulum yapildi.

Test etmek icin icindeki netflix ve amazzon prime dan videolar izlerken feci derecede ekranda ghosting ve kirilma farkettim. Hareketli sahnelerde goruntuler ic ice gecmis gibi oluyor. Benzer problemler yasayanlar oldu mu? Ayarlarla epey oynadim ama duzelmedi

• 2017 Q9 ayarlarıymış bu yanlış linki sildim.

Doğrusu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 15 Aralık 2018; 0:32:51 >

• Çok ilginç. Benim ayarlarla tutmuyor. Parlaklık 5 in üstüne contrast ise 50 nin üzerine çıkmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun hocam.
    arkadaş 20.000 tl lik tv alıyorsun problem kalite kontrolu hiç mi yapılmıyor hiçmi göz nizam yok yada satıcılar bilerek hatalı ürünlerimi millete satmaya çalışıyor inanın anlamıyorum..
  • Tv’nizin uygulamaları üzerinden bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz harici çözümler yani uydu blu ray oynatıcı oyun konsolu Media player vs.. ile deneyin derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deneyeceğim ama şansıma Xbox one x bozuldu. Buna media player ne almali?

Linkte verilen tüm ayarları yaptım ama halen filmlerde ekran hızlı hareket ettiğinde, oyunlardaki tearing effect oluşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denden22 D kullanıcısına yanıt
    daha önce kullandığınız tv kaç inchti hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G2 video oynatilamiyor sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    LG G2 KAMERA LEKESİ SORUNU!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ev sineması sistemime bağlı Apple TV 4 nesil bir media oynatıcı kullanıyorum Apple müzik ve kiraladığım filmler ve Netflix
    izliyorum çok önceleri Tp-link vr900 Router bağlı 2 tb hdd yüklü filmleri İnfuse oynatıcı sayesinde izlerdim performansı ses ve görüntü
    başarılı buluyorum bazen İnfuse alt yazı sorunu çıkarsada iyi diyebilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    daha once tv kullanmiyordum, hic tv'm olmadi. hep pc monitoru veya projeksiyon vardi. pc de 32` lg ultriwide kullaniyorum.
    eğer film modunda ayarlıysa ve motion ayarıda kapalıysa bu yırtılmalar gözünüze sadece 24fps içeriklerde çarpıyorsa 32 den 65 e geçtiğiniz için olabilir gözünüze öyle geliyordur birde yazılım olarak ne yüklü bilmiyorum ama son sürüme güncelleyin samsung bazı yazılımlarda saçmalıyor düzgün olanı bozduğu bile oluyor :)
  • Moitın ayarlarını fullemiş olabilirmisin tüm tv lerde bu ayarı fazla kaçırınca bunu yapıyor, ekranın temizse düz ekranlarda kir banding yoksa iade etmeden önce iyice bu dediğim ayarı kurcala çünkü temiz tv bulmak çok zor, iki kere lg c8 oled geldi ikisinde de karanlık sahnelerde toz bulutunu hissediyorum banding, çoğu kişi bunları görmüyor diye satıyorlar sanırım

• İnternette şöyle kısa bir araştırma yaptım yurt dışında kullanıcılardan Samsung Q9fn modelinin özellikle yazılımsal ve
    donanımsal sorunlardan ötürü şikayetleri var sorunu güncellemeler ile gideremediyseniz servis yolu gözüküyor

Samsung şirket olarak geçmiştete tv’lerinde yazılım sorunları çokça şikayetler olurdu bu durum halen devam gibi gözüküyor
    ucuz modellerinde kabul edilebilir bir durum olabilir yalnız en tepe modelinde bu durumun yaşanması kabul edilemez

koreliler işin yazılım ve donanım kısmında özellikle tepe modellerinde Japonların gerisindeler istenen fiyatlarla ürettikleri arasında
    bir tezatlık var eder fiyatlarının altında tv’ler satıyorlar hem fiyat nemde kalite politikalarını değiştirmezlerse ülkemizde tv satmakta
    çok ama çok zorlanırlar bu paralara tv almak yerine daha ucuz hamde yarı fiyatına tv alternatifleri mevcut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu tv dede sorun varsa artık
  • Üstadlar panel tip tv lerin her daim sorunlu olduğunu söylerler zaten. İster üretimden kalkmış plazma ,ister led,ister oled olsun hepsi problemli.

Burada önemli olan korelilerle beraber kalite anlayışının değişmiş olması.

Maalesef ürün gamının en üstündeki modellerde bile paranızın karşılığını alamıyorsunuz. Oled panellerde bile en olmaması gereken ekran homojenitesi problemlerini okuyor , görüyoruz.Bu da demek oluyor ki led , oled farketmez koreliler kaliteli üretim yapamamıyorlar yada kaliteli ürün yaparak artan maliyetlere katlanmak istemiyorlar.Piyasayı domine ettikleri için,fiyat anlamında rekabet edebilen japon da çıkmayınca al gülüm ver gülüm malı götürüyorlar. Bir çok sorunun artık normal görülmesini istiyor adamlar , firmaların yerine yükü çeken maalesef tüketiciler oluyor.
  • Dün apple 4k taktim denedim. Tearing düzeldi netflix de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.