Arkadaşlar haziranda evleneceğim sıra geldi tv almaya maksimim bütcem 6,500 önerileriniz nedir acaba ? |
Samsung Qled mi LG Nanocell mi ?
-
-
Gün ışığının bol olduğu sabah ve öğle saatlerinde daha fazla TV izliyor ve geceleri tam karanlık odada TV izlemiyorsanız tabiki LG Nanocell.
Çünkü: Geneli IPS panel olan LG televizyonlar, yan açılardan parlama ve görüntü kaybının en az olduğu TVlerdir. Gündüz çok iyi görüntü verir. Geceleri ise "karanlık ve siyah rengi bol" bir sahnede gri ve puslu görüntüsü ile üzer. Tam siyah bir görüntünün ortasında geçen açık renkli bir objeyi görüntülerken, ekranda objenin olduğu bloğu yukarıdan aşağıya komple aydınlatır ve alakasız yerlerde, siyah yüzeyde renk açılmasına sebep olur, parlak objeyi ışık hüzmeleri takip eder. Buna neden olan özellik Local Dimming (Led Yerel Karartma) denen özelliktir ve kapatılsa bile hala bu ışık hüzmeleri devam eder.
Ancak akşam ve gece vakitlerinde daha çok TV izliyor ve gün ışığının olmadığı zamanlarda, oda ışıklarını kapatıp, uzanıp TV izlerim, karanlık sahneleri olan film/dizi illaki olacak diye düşünüyorsanız Samsung QLed.
Gece ve karanlık (siyah) sahne performansı LG'den daha iyi olan Samsung QLed TVlerin dezavantajı ise yan açılardan ekran çok fazla parlama yaptığı için yan koltuklardan TV izlemek oldukça güçtür. Sabah gün ışığının bol olduğu saatlerde bu parlama daha da artmaktadır. Bunun sebebi ise tıpkı VA panellerde / kristal panellerde olduğu gibi Quantum Light Emitting Diode (Kuantum Işık Yayan Diyot) panellerde de yan açı görüntü kaybının diğerlerine göre iyileştirilmiş olsa bile hala bulunuyor olmasıdır.
Mükemmel televizyon yoktur. Sizin seyir tercihinize uygun televizyon vardır.
İki marka da tatmin etmediyse Sony'nin, XH90 / XH92 4K HDR Full Array TV leri bu markalardan bir gömlek daha iyidir.
-
Bir benzetme yaparsak
Yüksek Kontrast ve siyahlara sahip Qled VA Paneller F35 savaş uçağı,
Çöplük Kontrast ve siyahlara sahip Nano mano İPS paneller çocuğun eline verilen Dron oyuncağı dır.
Eğer; filmci, oyuncu ve detaycı iseniz
Yok yansıma konusunda çok iyiymiş
Yok açı olarak daha iyiymiş gibi gibi zırvalıklara kanarak
Sakın evinize ips panelli modeller sokmayın!
Sora, özellikle karanlık sahneli filmleri %30 kayıpla izler hemde oyunlarda burnunuzun ucundaki düşmanı göremeyip onun bir öğünlük yemeği olursunuz.
Bu bir yana hiç bir panel açı konusunda %100 doğru renk veremez ips paneller bu konuda biraz daha iyimserdir ama sırf bu nedenle ips panel alınamaz
Aynı şekilde Yansıma konusunda, vasat değerlere sahip bir ips panelin gün ışığına karşı çok daha fazla mukavemet göstermesini beklemek/savunmak,
Çöle kar yağmasını beklemek gibi olur..
Görüntü=Kontrasttır
Bir görüntüdeki; Derinliği, keskinliği, gerçekliği ve berraklığı size bu unsur sağlar
Bir VA panelin kontrast oranı: 3500, 7000+ iken
Bir İPS panelin kontrastı: 800 max 1300 civarındadır.
İps panelli modeller Sizin kara kaşınız kara gözünüz için değil OLED üreten/satan markalarca (lg-philps-sony) bilinçli olarak üretilirler
İşte bu yüzden ilgili markalarda 100hz 55/65 inç VA panelli model lg ve philipste hiç yoktur, sony'de ise sadece her cebe hitap etmeyen en üst segment modellerinde(x9) vardır,
Bu markalar eğer ips değilde tüm modellerini VA panel üretirlerse, zaten hem pahalı hemde logo yanığı gibi kronik bir riski bulunan tüm oled paneller ellerinde patlardı.
Düşünün,
Türkçe yapay zekalı, Air mouslu LG, 2021 yılında 55/65/75inç 100hz d-led VA panelli modeller üretse ne olur,
Millet bu modellere hücum eder, Oled panelleri ise depoda çürürdü,
Kısaca ips panel üretimi ticari bir kurnazlıktır...
Sonuç olarak Dünya üzerinde üretilen her malın bir alıcısı vardır,
Air kumamda, türkçe yapay zeka, ambilight gibi kriteri daha ağır basanlar,
Haberler ve Esra erol'vari programlar yani günlük kullanım için yada Annesi babası için tv arayanlar,
Mutfak veya işyerine tv alacak olanlar tabikide ips panelli modeller alabilirler
Ama tüm bunların dışında kalan kesim dediğim gibi ips panellerden uzak durmalı
Ya Oled yada VA panelli marka modeller almalılardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 29 Kasım 2020; 21:39:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dallassBir benzetme yaparsak
Yüksek Kontrast ve siyahlara sahip Qled VA Paneller F35 savaş uçağı,
Çöplük Kontrast ve siyahlara sahip Nano mano İPS paneller çocuğun eline verilen Dron oyuncağı dır.
Eğer; filmci, oyuncu ve detaycı iseniz
Yok yansıma konusunda çok iyiymiş
Yok açı olarak daha iyiymiş gibi gibi zırvalıklara kanarak
Sakın evinize ips panelli modeller sokmayın!
Sora, özellikle karanlık sahneli filmleri %30 kayıpla izler hemde oyunlarda burnunuzun ucundaki düşmanı göremeyip onun bir öğünlük yemeği olursunuz.
Bu bir yana hiç bir panel açı konusunda %100 doğru renk veremez ips paneller bu konuda biraz daha iyimserdir ama sırf bu nedenle ips panel alınamaz
Aynı şekilde Yansıma konusunda, vasat değerlere sahip bir ips panelin gün ışığına karşı çok daha fazla mukavemet göstermesini beklemek/savunmak,
Çöle kar yağmasını beklemek gibi olur..
Görüntü=Kontrasttır
Bir görüntüdeki; Derinliği, keskinliği, gerçekliği ve berraklığı size bu unsur sağlar
Bir VA panelin kontrast oranı: 3500, 7000+ iken
Bir İPS panelin kontrastı: 800 max 1300 civarındadır.
İps panelli modeller Sizin kara kaşınız kara gözünüz için değil OLED üreten/satan markalarca (lg-philps-sony) bilinçli olarak üretilirler
İşte bu yüzden ilgili markalarda 100hz 55/65 inç VA panelli model lg ve philipste hiç yoktur, sony'de ise sadece her cebe hitap etmeyen en üst segment modellerinde(x9) vardır,
Bu markalar eğer ips değilde tüm modellerini VA panel üretirlerse, zaten hem pahalı hemde logo yanığı gibi kronik bir riski bulunan tüm oled paneller ellerinde patlardı.
Düşünün,
Türkçe yapay zekalı, Air mouslu LG, 2021 yılında 55/65/75inç 100hz d-led VA panelli modeller üretse ne olur,
Millet bu modellere hücum eder, Oled panelleri ise depoda çürürdü,
Kısaca ips panel üretimi ticari bir kurnazlıktır...
Sonuç olarak Dünya üzerinde üretilen her malın bir alıcısı vardır,
Air kumamda, türkçe yapay zeka, ambilight gibi kriteri daha ağır basanlar,
Haberler ve Esra erol'vari programlar yani günlük kullanım için yada Annesi babası için tv arayanlar,
Mutfak veya işyerine tv alacak olanlar tabikide ips panelli modeller alabilirler
Ama tüm bunların dışında kalan kesim dediğim gibi ips panellerden uzak durmalı
Ya Oled yada VA panelli marka modeller almalılardır.
Merhaba. 55 inç 7-8 bin civarı önereceğiniz Tv var mı? Genelde maç ve film izliyorum. Öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. @dallass
-
quote:
Orijinalden alıntı: mayykk2234Merhaba. 55 inç 7-8 bin civarı önereceğiniz Tv var mı? Genelde maç ve film izliyorum. Öneriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim. @dallass
Cevap basit
Bütçen 55Q60T diyor ama 500 daha koy ve
Samsung 55Q70 al...
-
quote:
Orijinalden alıntı: dallassCevap basit
Bütçen 55Q60T diyor ama 500 daha koy ve
Samsung 55Q70 al...
Alıntıları Göster55Q70T modeli değil mi? Bir de RA modeli vardı. Farkı ne acaba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: mayykk223455Q70T modeli değil mi? Bir de RA modeli vardı. Farkı ne acaba?
Alıntıları Göster2019 model Q70R modeli elbette çok daha iyi bir paneldi ancak stoğu bitti..
Bu yüzden şuan için Q70T FP açısından en iyi tercihlerden biri...
-
quote:
Orijinalden alıntı: dallass2019 model Q70R modeli elbette çok daha iyi bir paneldi ancak stoğu bitti..
Bu yüzden şuan için Q70T FP açısından en iyi tercihlerden biri...
Alıntıları GösterTeşekkürler
-
@dallass hocam bi soru daha. 55Q70T Edge led sanırım. Bu da siyah görüntülerde sıkıntı yaratır mı? Nanocell gibi bir görüntü oluşturmasın?
-
quote:
Orijinalden alıntı: mayykk2234@dallass hocam bi soru daha. 55Q70T Edge led sanırım. Bu da siyah görüntülerde sıkıntı yaratır mı? Nanocell gibi bir görüntü oluşturmasın?
İster edge ister dled hiç farketmez, VA panele sahip Samsung'un en alt segment panelleri dahi,
Özellikle siyah konusunda lg'nin en üst segmentli (vasat) ips panellerinden çok çok daha iyidir.
Ha illede dled panal olsun dersen
Sony 55XH9096 modeli var ama android hernekadar çok zengin içeriğe sahip olsada tvlerde işletim sistemi olarak çok çok hantal
İster Android, ister webos, ister tizen aralarında bir tık perfornans farklılıkları olsada aslında üç aşağı beş yukarı genelde hepside hantaldır
Peki bu devasa tv'lerde işlerim sistemleri neden hantaldır?
Çünkü, Avuç içi kadar telefonlara bir avuç çekirdek, 120hz ekran, bilmem kaç gb ram vs. koyan EMBESİLLER,
Bu devasa ekranlı TV'lere donanım olarak SADECE 250 liralık çin malı tablet donanımı koyuyorlar,
Yani esasen tüm paneller kuş beyinlidir..
İşte ben bu durum karşısında hep şunu yapmak istemişimdir;
Tv'yi söküp bu anakartı alıp rulo haline getirip (çok afedersiniz) tv üreticilerin münasip bi yerine sokmak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 3 Aralık 2020; 23:10:53 >
-
Öncelikle iyi günler dilerim hocam seni bı postta gördüm TV'den anlayan birine benziyorsun neyse konuya geleyim LG cx 55 oled ekran alicaktim 11000-12000 TL bandında araştırdım biraz oledlerde yanık burn in diye logo amblem yanığı oluyormuş kronikmis o kadar para verip öyle bişey olması hiç çekilir cinsden değil açıkçası bende Samsung q80t 55 qled 10300 TL almayı düşündüm vatana gittim daha sonra almak için değil görmek için ürünün bı yanında q70t vardı görüntüler gözle hemen hemen aynı pek bı fark yoktu q70t nin fiyatida 55 inç 8600 TL sorum şu oled alayimmi yanık soeunu hala devam ediyormu ediyorsa q70t yi q80t aradaki TL farkına değer mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: rakkase16Öncelikle iyi günler dilerim hocam seni bı postta gördüm TV'den anlayan birine benziyorsun neyse konuya geleyim LG cx 55 oled ekran alicaktim 11000-12000 TL bandında araştırdım biraz oledlerde yanık burn in diye logo amblem yanığı oluyormuş kronikmis o kadar para verip öyle bişey olması hiç çekilir cinsden değil açıkçası bende Samsung q80t 55 qled 10300 TL almayı düşündüm vatana gittim daha sonra almak için değil görmek için ürünün bı yanında q70t vardı görüntüler gözle hemen hemen aynı pek bı fark yoktu q70t nin fiyatida 55 inç 8600 TL sorum şu oled alayimmi yanık soeunu hala devam ediyormu ediyorsa q70t yi q80t aradaki TL farkına değer mi ?
55q80t modelini görmüşsünüz 10.300 tl olan o, diğeri ise 55q70t onun bir alt versiyonu, imkan varsa 55q80t alınmalı, ben kendim 55q80t kullanıyorum hatta bende başta 55q70t mi alsam dedim fakat aradaki farka değiyor. 55Q70T kötü tv mi ? Elbette değil, ona gücü yeten için en ideal o fakat üstünü alma imkanın varsa al, sonuçta 1 2 günlük cihazlar değil en az 7 8 yıl kullanılacak cihazlar.
Dönem dönem geri ödeme kampanyaları yapılıyor, örneğin samsung bir tv alıyorsun, yanında 500 600 tl'lik para kartı veriyorlar, bu tarz durumları da sorgulayın, son olarak yılbaşı geliyor bir ihtimal kampanya yapılabilir. Onları da sorun...
-
Yorumun için teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: rakkase16Öncelikle iyi günler dilerim hocam seni bı postta gördüm TV'den anlayan birine benziyorsun neyse konuya geleyim LG cx 55 oled ekran alicaktim 11000-12000 TL bandında araştırdım biraz oledlerde yanık burn in diye logo amblem yanığı oluyormuş kronikmis o kadar para verip öyle bişey olması hiç çekilir cinsden değil açıkçası bende Samsung q80t 55 qled 10300 TL almayı düşündüm vatana gittim daha sonra almak için değil görmek için ürünün bı yanında q70t vardı görüntüler gözle hemen hemen aynı pek bı fark yoktu q70t nin fiyatida 55 inç 8600 TL sorum şu oled alayimmi yanık soeunu hala devam ediyormu ediyorsa q70t yi q80t aradaki TL farkına değer mi ?
Kesinlikle Q80T
-
Normalde ürünlerin gelişmesini beklersin ancak Samsung da durum farklı işlemiş bu sene. 2019 Q80R - 2020 Q80T'yi eziyor, 2019 Q70R - 2020 Q70T'den daha iyi. Bir iyiye giden enerji verimliliği ama panel kalitesinden ciddi kırpılmış.
-
Q80 q95 den daha iyi diyenler bile oldu her nedense
-
hocam bu durumlar ne kadar para o kadar köfte mantığında olduğu için sonu yok, bugün cebimde 50 bin tl var deseniz ona göre bile tv var :)
q70t < q80t < q95t her marka modelde bu durum var, biraz daha ver daha iyisi vs diyerek bir şekilde bütçenizin el verdiği en iyi modeli alıyorsunuz.
Tv olayında araştırmak gerekiyor, günümüzde bir çok marka model var, birde alınınca sık değişen ürünler değil, neredeyse her gün aktif kullanılıyor, o sebeple bir kere alıp iyisini almak lazım, her markayı araştırarak almak en doğrusu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X