Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.497
Cevap
407
Favori
702.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben curved sevemedim nedense düz daha iyi geliyor bana bir de aile kalabalıksa tam ortadan seyredemeyen ne olacak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar daha öncede söylemiştim 65Q9FN QLED TV aldığımı. Şİmdi onu olası akım düzensizliklerine karşı korumak için online bir UPS alıcam. Malum pahalı bir TV. Bunun yanında pioneer AVR de kullanıyorum ikisinide UPSe bağlıycam. Ama online UPS lerin yüksek fan sesi sorunu varmış. Bunuda servis yeni fan değiştirerek çözüyormuş hemde ürün garantiden çıkmıyormuş. Var mı aranızda online UPS kullanan? Tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Buarada almak istediğim UPS Tunçmatik Newtwceh Pro II X9 1Kva.
  • odyometrifr06 kullanıcısına yanıt
    Güzel kandırmış helal olsun :) curvedin derinlik hissi daha iyiymiş ahahahaha o yüzden mi üretilmiyor artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Qled tv si olanlar kumandanıza gözünüz gibi bakın çünkü yenisi 429 tlcikMetal olan.Benim metal kumanda da sıkıntı çıkınca 190 tl ye plastik original kumandadan aldım.
    Metal kumandanın linki
    urun.n11.com
    Samsung Qled Akıllı Kumanda Orjinal - n11.com
    https://urun.n11.com/uzaktan-kumanda/samsung-qled-akilli-kumanda-orjinal-P240117569

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diveman -- 13 Eylül 2018; 22:42:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aksu01

-QLED demek oled kalitesinde siyah,samsung kalitesinde parlaklık demektir.qled in en önemli ayrıntısı rakibi oled deki siyah düzeyidir. siyah dediğimiz canlı,parlak ve derin siyah demektir. normal qled de siyah,kontrast ve parlaklık çok iyidir.
    -2018 model 49q6f ise parlaklık ve kontrast olarak iyi ama siyah yönünden çok eksik. oled le karşılaştırılan siyahla alakası yok. siyah ın iyi olmaması onun gündüz çok kötü parlamasını sağlıyor. yani hem iyi siyah vermiyor, hem de gündüz kötü parlama yapıyor.
    -yani bu q6f modelini tavsiye etmem. tv yi pencereye bakan yerde izleyecekseniz yarı fiyatlı bile olsa yine tavsiye etmem. ama bir handikap var. 49 inç başka kaliteli tv de yok. kıyasladığımız tv ler hep 55 ve üstü tv ler.
    -49 inç mu7400, mu8000 vb tvlerden ahım şahım üstünlüğü yok. ben olsam bunun yerine 49mu7400 alırdım. 2000 lira daha düşük fiyatlı çünkü.

Alıntıları Göster
    q6f ile q6FN modeli farklı modellermiş. Sizin kötü diyerek bahsettiğiniz ekli linkte yer alan model mi?

RTINGS.com
    Samsung Q6FN/Q6/Q6F QLED 2018 Review (QN49Q6FN, QN55Q6FN, QN65Q6FN, QN75Q6FN, QN82Q6FN)
    https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q6fn-q6f-q6-2018

• quote:

Orijinalden alıntı: dupondii

q6f ile q6FN modeli farklı modellermiş. Sizin kötü diyerek bahsettiğiniz ekli linkte yer alan model mi?

Alıntıları Göster
    evet bu linkteki Q6FN modeli çok kötü. qled diye satmaya çalışıyorlar. hiç alakası yok.
    benim için tv nin kaliteli olmasının en büyük kriteri ışıktaki yansımasıdır. bulanık olmayan,doğal,temiz parlama tv nin kalitesini belirler. aşağıda q6f ile q7f arasındaki yansıma farkına bakar mısınız?

• aksu01 kullanıcısına yanıt
    Yani haklısın buna dense dense başlangıç serisi oled denir.

Ben bu modele nu8000 den geldim. Çünkü fiyatlar neredeyse aynı. Yani benim kıyas noktam diğer üst düzey oledler değil.

Diğer konuda sorduğum soruyu burada tekrarlıyorum.

Samsung 49q6fn mi ? ( 6000 TL )
    Samsung 49nu8000 mi ? ( 5500 TL )

Arada değil 500, 1000 TL fiyat farkı bile olsa değer mi?

Bu qled tv neden nu serilerine yakın hatta bazı mağazalarda aynı fiyatta satılıyor. Qled daha iyi bir teknoloji değil mi?

Teşekkürler
  • dupondii kullanıcısına yanıt
    dedim ya qled ile alakası yok. o yüzden fiyatları nu8000 e yakın. tavsiye olarak hangisini önereceğimi bilemiyorum. 500 lira fark varsa yine de q6fn alınabilir. ama 1000 ve üzeri fark varsa nu8000 i alabilirsin.
    ben 4 yıldır 48ju7000, 49ks8000, 49Q7F, 49MU9000 in türkiye de satılmasını bekledim. 1 tanesi bile satılmadı. benim şansım mı samsung un politikası mı bilemedim. ben de inatla 4 yıldır tv almıyorum. 55 ler büyük geliyor benim oturma odasına.
  • aksu01 kullanıcısına yanıt
    49 üvey evlat. Malesef.

Şimdi neti taradım iki model arasında fyat farkı yok gibi. Bu durumda çakma oled bir tık öne geçiyor.

Farklı satıcılardan aldığım bilgiye göre bu Q6fn ye zamlar çok yansıtılmamış. Yakın zamanda Nu8000 ile arası açılacak deniyor.
    Merhabalar.size yardımcı olmam gerekirse şu an aralarında 500 tl civari bir fark var. 49Q6fn sırasıyla 10 bit,Quantum dot (2016 ks serilerindeki panel ile aynı) ,kontrast,parlaklık,renk hacmi,motion giibi konularda daha iyi bir tv.Ancak bu sayılanlar ,60 hz olmasıyla önemini yitirebiliyor. 55Q6fn'e ise 8 bin verilmez.Tavsiyem ise eğer çok yogun hareketli görüntülere gözleriniz aşinaysa ve tv pro düzeyde kullanılacaksa Q6 almayın.sizi 60 hz rahatsız eder.55Nu8000 ise fiyatı şu an çok yüksek.5500den aşağı fiyata bulursanız kaçırmayın. Bu arada bir ufak ikaz.Qledleri Oled ile karıştıran arkadaşlar var galiba forumda.Qled en üst seri diye bir C8 beklemiyorsunuz herhalde.zaten 8bine oled varken 8 bine Qled almak saçmalıktır.(Bana göre).Şu an en Qledlerde,fiyat/performans olarak en alınası tv Q6fn'dir.Baya baya da Qled dir.Sadece panel yansımasıyla tv kalitesi belirleniyorsa,varın ülkemizin tüketici bilinçliliğini siz düşünün.

İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Whowerts kullanıcısına yanıt
    RTINGS.com
    Samsung Q6FN/Q6/Q6F QLED 2018 Review (QN49Q6FN, QN55Q6FN, QN65Q6FN, QN75Q6FN, QN82Q6FN)

RTINGS.com
    The Best Samsung TVs of 2019: Reviews and Smart Features
    https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung

Ben 60 hz olduğunu sanmıyorum yukardaki linklerde öyle bir ibare yok.

• Whowerts kullanıcısına yanıt
    -ben hala yansımanın tv kalitesini belirlediğine inanıyorum. bu düşüncem hiç değişmez. ve alacağım tv nin yansımasına hep bakarım.
    -tam 7 sene önce aldığım samsung 46c6000 de bunu öğrendim. o zaman aynı boyutlarda 1500-2000 e tv varken görüntüsü çok iyi diye 3000 e 46c6000 i almıştım. o zaman yansıma filan bilmezdim tabi. görüntü güzel diye almıştım. eve gelip kurdum. benim tv de tam pencereye bakıyor. pencerenin yansıması var ama hiç gözümü yormuyor, doğal. bu tv de anladım yansımanın görüntüye etkisini. üzerine 4k tv alayım dedim 49 inç yansıması bundan iyi tv bulamadım. 4 yıldır da arıyorum. sadece bir tanesi iyiydi 49ks8500. o da kavisliydi.
    -siz "bundan lg c8 beklemiyorsunuz" diyerek lg c8 in kaliteli olduğunu belirtmişsiniz ki çok doğru,müthiş kaliteli. siz bu tv yi hangi kriterlere göre beğendiniz? bana açıklar mısınız? görelim kriter neymiş? c8 in yansıması rating de 9.5.
    - ha ben de yansıması iyi olmayan ucuz tv ler aldım. yaylaya vestel, küçük odaya axen. ama onların kalitesine bakmadım. ama sürekli kullandığım tv ye bakarım. tek alırım yansıması iyi olanı alırım.
    - 49q6f baya baya QLED demişsin. qled niyetine alın kullanın o zaman. hayırlı olsun. benim mesajıma baktıysan seçenek bunlarsa q6f i seç dedim. ama qled niyetine almak olmaz.
    - bilinçli tüketiciliğimizi sorgulamışsın. merak etme ben bilerek alıyorum.

İşaretli yerlere bakın.

• Arkadaşlar bende Samsung QE65Q6F Q6F 65" aldım. Kullanan var mı ? Araştırmalarıma göre güzel bir televizyon gibi ama
  • 55q7fn 2018 kullanıyorum güncel yazılım tv de 1106 gösteriyor samsung un sitesinde güncel yazılım 1134 var

Siz hangi yazılım kullanıyorsunuz 1134 kullanan varmı ?

• gogomogo kullanıcısına yanıt
    Ben 1134 kullaniyorum. Ama eski yazılım ile arasinda bir fark göremedim.

• Teşekkür ederim USB den yükledin herhalde

Birde bu Samsung un kumandasına kanallar menüsüne hiç alışamadım kıytırık uydu alıcının kanal menüsü bile daha kullanışlıydı

• Arkadaşlar 65q9fn qled tv'imin test görüntüleri tam karşıdan baktığımda çok bir sorun yok ama hafif yan açıdan baktığımda ortada yukardan aşağıya uzanan koyu gölhelenmeler var fotolarda görmüşsünüzdür. Bu normal mi? Aynı tv den kullanan arkadaşlara test linkini gönderdem kenfileri de aynı testi uygulsyıp sonuçlarını burada paylaşsbilirler mi acaba? Onlarda da gölgelenme var mı merak ediorum. Test linki aşağıda:

tft.vanity.dk
    :: Online Monitor test - Your free online TV and monitor test tool - By vanity.dk and flatpanels.dk
    http://tft.vanity.dk/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Arkadaşlar 65q9fn qled tv'imin test görüntüleri tam karşıdan baktığımda çok bir sorun yok ama hafif yan açıdan baktığımda ortada yukardan aşağıya uzanan koyu gölhelenmeler var fotolarda görmüşsünüzdür. Bu normal mi? Aynı tv den kullanan arkadaşlara test linkini gönderdem kenfileri de aynı testi uygulsyıp sonuçlarını burada paylaşsbilirler mi acaba? Onlarda da gölgelenme var mı merak ediorum. Test linki aşağıda:

tft.vanity.dk
    :: Online Monitor test - Your free online TV and monitor test tool - By vanity.dk and flatpanels.dk
    http://tft.vanity.dk/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• gogomogo kullanıcısına yanıt
    Samsung ingiltere sitesinden indirdim ve flash disk ile yüklendim. Ben turkcell tv kullaniyorum. Tv'yi ilk aldigim hafta dahili uydu alıcısını kullanmıştım. Kanal menusu bana kullanisli geldi. Kanal gecis hizida gayet iyiydi. Sadece kumandasi bana kullanisli gelmedi. Eski aliskanliklar yuzunden, bende eski tuslu kumandadan aldim.
    Suan lg sj9, nvdia shield tv ve turkcell tv ile sorunsuz bir sekilde kullaniyorum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.