Şimdi Ara

SAMSUNG QN90D KULLANICILAR KULÜBÜ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zxvadsf Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
503
Cevap
26
Favori
20.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O zaman bi zamet internette 4K ekran seyretme mesafesi nedir diye araştırın

o senin şahsi görüşün 2.5 metreden 65 inç seyredilmez diye .

Yaz arama motoruna TV seyretme mesafesi diye ,bak bakalım ne diyor

Ama dur size zahmet olmasın ben 1-2 link atıvereyim.

Bunu hesaplamak için TV'nizin ekran boyutunu 1.2 katı ile çarparak mesafeyi bulabilirsiniz. Örneğin ekran boyutu 55" ise bu boyut 140 Ekran'a denk gelmektedir, 140 cm ile 1.2'yi çarparsak yaklaşık 1.7 m'lik bir mesafe bulmuş oluruz. Yani 55" bir TV için ideal izleme mesafesi 1.7 m'dir.

www.hepsiburada.com
    TV Boyutu Seçme Rehberi
    https://app.hb.biz/R0yYrRaKxApm

samsung tr
    Mükemmel TV boyutunu nasıl bulurum | Samsung Türkiye
    https://www.samsung.com/tr/tvs/tv-buying-guide/what-size-tv-should-i-get/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirden -- 16 Ocak 2025; 1:24:4 >

• izmirden kullanıcısına yanıt

Gönlün rahat olsun bunların bütün makalelerini okudum. Mesafe kaç metre olmalı girip çıkmadığım site kalmadı. Sadece Türkiye değil ,Yabancı sitelerin yorumlarında da Tv dair her şeyi araştırdım

benim evimdeki tv mesafe uzaklığı 3 metre 80 cm

bu Tvnin çerçeveleri yok. karşımda bi anda kocaman bir ekran oldu mesafe yetmiyor. Kurulumu yapan servis abi 55 tavsiye ediyoruz biz bu mesafeye dediler.

senin baktığın sitelere bende inandım. Hatta 75 inc 4 metre filan yeter diyorlardı. Dedim 75 alayım. En büyüğü olsun. Mağazada personelle konuştuk büyük gelir dedi. Sakın alma 65 bile büyük gelecek dedi, bende zannetmiyorum dedim. Mağazada 65 küçük gelirken , eve gelince Çocuk haklı çıktı. Devasa duruyor evde. 65Tv 2,5 metreden izleyemezsin. Gösterdiğin yerdeki ölçülerin hepsi hikaye. Eğer Tv kutusuna koymasaydım ve sen İstanbul’da olsaydın seni eve davet ederdim anlardın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ilk sayfadaki ayarlari yaptim uydu yayinlari icin cok soluk bir renk oldu
    Florasan isigi gibi parlaklik oluyor gamma 2.2 ayarlidi bt ye alinca biraz daha iyi oldu.Ps5 ayarlari nasil olmali yerel karartma ve konstrat artirici birde hareketli sahneler icin goruntu netligi kac yapmak lazim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • defro kullanıcısına yanıt

Siz , eğer uydu kanallarından standart veya altı kalitede yayın(mesala sd kanalda dizi veya 1080İ olarak HD kanallarda, Türk dizileri veya haberler seyredecekseniz,300-350 cm > 65 inç okey, ancak yüksek kaliteli(genelde 4K veya 1080p60hdr gibi)içerik tüketeceseniz 2.5m den 65 inç normal, zaten bu kaliteli içerikler için QN90 tavsiye edildi, yoksa standart yayınlarda QN85 haydi haydi yeter,( sonuçta QN85 ' te Mini led)

Önemli olan ne içerik tüketileceği , ve kullananın '' şahsi '' zevki.

Size 65 inç büyük gelmiş olabilir, ben sadece kişisel zevkimi söyledim, hehe bu formda 3 metreden 98 inç TV ye bakmayı tavsiye edende var.

• Ürünü alan arkadaşlar nereden alıyor samsungun sitesinden mi mediamarkt online dan mı

• ranegade95 kullanıcısına yanıt
    Ben Samsung sitesinden aldım doğum günü indirimim vardı

• 46Samet2 4 kullanıcısına yanıt

Amazondan alayım diyorum bende samsung da fiyat yazmıyor şu an kalkmış. Amazonda güvenilir 30 gün iade hakkımız da var diye biliyorum

• ranegade95 kullanıcısına yanıt
    Amazon iyidir

55 inc 2.5 3.5 metre icin ideal 65 inc 3.5 4.5 metre vs vs diye gidiyor ama baslangic bu sekilde diger turlu 65 inci yakindan izlerseniz hem goz yorar hemde bulanik goruntu hissedersiniz piksellesmeleri parazitleri vs herseyi gorursunuz.

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt

3,5 metre olmadığına size garanti veriyorum. Kendim aldım büyük geldi geri veriyorum. Arkadaş 2,2,5 metrede yeter 4k diyor. İmkansız. 4.30-5 metre mesafesi olmayan 65 almasın pişman olur

Benim 55 ile takaslayabiliriz :))

• WatchteR kullanıcısına yanıt

85 inç mi? Diğer modellerde ses çıkışı 40w ama 85 inç modelinde 60w o nedenle belki yeterli olabilir dedim ama sanırım çok da tatmin edici olmayacak. Büyük ihtimalle soundbar alacağım, teşekkür ederim.

Bende bu ayarlari yaptim iyi oldu .Titreme ve bulaniklik 4 mu kullaniyorsunuz.Bana gelen servis ses ayar modunu yuksege aldi neden aldi bilmiyorum

Ps5 icin renk alani dogal mi otomatik mi orjinali nasil olmali acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arnold Schwarzenegger -- 17 Ocak 2025; 12:41:42 >
  • Arnold Schwarzenegger kullanıcısına yanıt
    Ps5 kullanmiyorum ama oyun moduna alinca kendisi otomatik ayarlamiyormu ? Titremeyi 4 veya 5 kullaniyorum otomatikte kullanirsaniz mac izlerken ilk basta goze guzel gozuksede 15 20 dk sonra kendini ayarlayamiyor ve kare kare bulaniklasarak gitmeye basliyor oyuncular top vs . Kisisel ayarladiginizda hep ayni performans daha stabil calisiyor.

Oyun moduna alinca ayarlar parlaklik 50 konstrat falan 50 ayarli direk cok yuksek geldi onlari ayarladim renk alani otomatik ve dogal var dogal yapinca renkler cok canli oldu orjinali hangisi cözemedim

Otomatikte sahnelere gore ayarliyor olabilir ama ben normalde dogal kullaniyorum.Herkesin goz zevki farkli ya dinamik te kullanip memnun olanda var filmmaker kullanip memnun olanda ben standar/ dogal modcuyum :)
    Eski tv de hep dinamik 45 50 parlaklikta kullanirdim gozlerimi bozmusum resmen onu farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 17 Ocak 2025; 13:26:25 >
    Eskiden bende parlaklik hep full kullanirdim simdi imkansiz Parlakligi acinca gozler hemen gidiyor.Bende standart ayarli eskiden samsung da dogal mod vardi onu kaldirmislar .Şuan alisma asamasindayim 48 incden gectim 55 e mesafem 230 cm falan

Gayet ideal bence. Benimde o seviyelerde.

• felisleo2 kullanıcısına yanıt

55 inç benim tv. Standart bir kullanıcı icin gayet yeterli. Dolby atmos bir ufaktan iyi sayılabilir. Ama dizi film seviyorsanız bir yerden sonra yetersiz geliyor ses. :)

• İmkanı olan için diyorum bu tv nin hakkı 990D dir. 31.500 e aldım, her kuruşu helal olsun. Film/dizi çok izliyorsanız şiddetle öneririm.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.