Şimdi Ara

Samsung R520 Derneği (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.411
Cevap
11
Favori
159.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aranızda r520 ye xp kuran varmı birtürlü ekran kartının driverını kuramdım sürekli hata veriyor eski yeni driverleri denedim olmadı acaba aranızda aynı sorunu yaşayan oldumu
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulo61gun

ATI HD 4650 EKRAN KARTI CATALYST 9.5 SÜRÜCÜSÜNÜN YÜKLENMESİ
    (Windows XP İçin)

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
    Yukarıdaki linkten;
    "ATI Radeon™ Video Card Drivers" kısmına tıklayarak Windows XP için uygun 9.5 sürücüsünü indiriyoruz.

İndirdiğimiz dosyayı çift tıklıyoruz, hata verene kadar ileri diyoruz. Hata verdikten sonra buradan çıkıyoruz.
    Bundan sonra yapacaklarımız şöyle;

- Denetim Masası
    - Sistem
    - Donanım
    - Aygıt Yöneticisi
    Yanında sarı renkli soru işareti bulunan "VGA aygıtı" üzerine gelip mause ile sağ tıklıyoruz. Çıkan menüden;
    - Sürücüyü Güncelleştir
    - Hayır, bu kez değil
    - Listeden yada belirli bir konumdan yükle (gelişmiş)
    - Arama, yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim
    - İleri
    - Disketi var
    - Gözat
    - C:\ATI\Support\9-5_xp32_dd_ccc_wdm_enu\Driver\Driver\XP_INF\CX8027
    - Aç
    - Tamam
    Çıkan listeden HD 4650 seçilir
    - İleri
    - Son

10. sayfadan alıntı yaptım. Bu şekilde kuruluyor.

• yok kardeş olmadı daha önce denemiştim
    şimdi başka bir sürücü indiriyorum bide onula denicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay.xx -- 25 Haziran 2009; 13:31:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

beyler kimi zaman ( sıklıkla ) laptopi ne zaman kapatsam tam kapandı ekran ışığı gitti o anda kasadan bi ses geliyor sanki kasanın içinde bi parça oynuyor gibi. Öellikle kapatırken bu sesi duyuorum sanki teneke bişeye vuruyorlar gibi. Aldığımdan beri var bu alette bu ses. Arasıra oluyor. Szde de oldu mu hiç? YOksa normal mi bu? Normal çalışırken o sesi hiç duymadım ama tam kapatırken o ses geliyor.

• arkadaşlar öncelikle bende sansung r520 kullanıcısıyım ve ultra plus memnunum =)

sadece tek bi problemim var

xp driverleri gerekiyor ekran kartının driveri özellikle o 10 sayfadaki yöntemde dahil birsürü yöntemi denedim ve bir türlü xp ye ekran kartını tanıtamadım...

yardımcı olursanız çok memnun olurum..

ama ekran kartı mükemmell ... :D:D:D samsung r520 almak isteyipde kafasında soru işareti olan varsa mailimden ulaşabilirler... :D ;)

yardımlarınızı bekliyorum

saygılarımla.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: djfantazi

arkadaşlar öncelikle bende sansung r520 kullanıcısıyım ve ultra plus memnunum =)

xp driverleri gerekiyor ekran kartının driveri özellikle o 10 sayfadaki yöntemde dahil birsürü yöntemi denedim ve bir türlü xp ye ekran kartını tanıtamadım...

ama ekran kartı mükemmell ... :D:D:D samsung r520 almak isteyipde kafasında soru işareti olan varsa mailimden ulaşabilirler... :D ;)

saygılarımla.....

kardeş benimde denemediğim yöntem kalmadı şuan halen çözüm arıyorum

arkadaşlar problemi çözen varsa kullandığı sürücünün birebir linkini veya bir siteye upload ederse çok sevinirim

• arkadaşlar ben de bugün samsung r520 alarak aranıza katıldım.cihaz gayet hoş.özellikle çok sessiz şu an 1.5 saattir açık ve pil seviyesi daha %79 da.yalnız bir sorunum var.vista puanını sistem hesaplamıyor.derecelendir diyorum teste başlıyor tamamlandı diyor ama yine derecelendirilmemiş görünüyor.ayrıca vista puanını hesaplamak için illa ki şarja mı takmak gerek?pille çalışırken denediğimde şarja takın diye uyarı verdi.şu vista puanını nasıl hesaplayacağım yardımcı olursanız çok sevinirim
  • beyler bende r520 yok ama almayı düşünüyorum bazı sorularım var acaba bilgisayara xp kursam garantide bir sorun yaşarmıyım bide vista kurulum veya sistemi tamamen kurtarma cd si falan veriyorlarmı

şimdiden teşkkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: bay.xx

quote:

Orjinalden alıntı: djfantazi

arkadaşlar öncelikle bende sansung r520 kullanıcısıyım ve ultra plus memnunum =)

saygılarımla.....

kardeş benimde denemediğim yöntem kalmadı şuan halen çözüm arıyorum

arkadaşlar problemi çözen varsa kullandığı sürücünün birebir linkini veya bir siteye upload ederse çok sevinirim

buldum kardeşim... :D:D:D:D:D:D

http://www.samsung.com/tr/support/download/supportDown.do?group=&type=dizüstübilgisayar&subtype=rserisi&model_nm=NP-R520E&disp_nm=R520&language=&cate_type=all&dType=D&mType=DR&vType=&prd_ia_cd=05010400&model_cd=&menu=download

buyur burdaki xp nin ati driverini indir kesinlikle çalısıyor denedim ... :D:D:DD::DD:

xp driver arayıpda bulamıyanlara müjdeler olsun :D:D:D:DD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djfantazi -- 25 Haziran 2009; 17:41:42 >

• arkadaşlar az önce laptopuma biraz yüklendim gta4 fifa09 farcry2 gibi oyunları yükledim hepsi sorunsuz ve hiçbirinde kasma yavaşlık gibi hiç bir sorun yok r520 ekrandan performansı süper :D
  • Arkadaşar bugün bilgisayarım ( R522 ) elime ulaştı ama tanışmamız hiç iyi olmadı.

Baştan başlamak gerekirse:

- Bilgisarı kutusundan çıkardım sonra açtım Vista yükleme ekranı geldi , kullanıcı sözlşmesine onay verdiğim anda bilgisayar kilitlendi.10 dakika kadar öyle kaldı.Mause hareket ediyordu ama başka bir işlem yapmıyordu.
    - Sonra bende restart attım ve yeniden başlamayı denedim doğal olarak hata verdi.Çok canımı sıkmadım recovery yaparım dedim açılışta F4 ile recoveryi açtım.Ancak bir kaç şey yüklendikten sonra 10 dakika boyunca siyah ekranda kaldı.
    - Tekrar restart attım.Bu seferd 15 dakika kadar siyah ekranda bekledikten sonra Samsung Recovery 3 yazan mavi ekran geldi.Bu ekranda da 10 dakika kadar bekledim ve dayanamadım bilgisyarı kapattım.(Bu işlemer sırasında mause hareket ediyordu.)

- Üçüncü seçenek olarak zaten vista kullanmayı düşünmediğim için Xp pro kurdum. Xp sorunlarım ise :
    1- Ekran kartı driverını yükleyemedim.
    2- Fn tuşu çalışmıyor
    3- Atheros driverlarını kurdum ama Wireless çalışmıyor ( FN ile etkinleştiremediğim için sanırım )
    4- Xp ile driverları yüklerken tam dolu bataya 1 saat 15 dakikada bitti.

- Isınma sorununa gelince henüz bilgisarı windows da kullanamadıım için kesin birşey söyleyemeyecem ancak Bios ekranında ve xp kurarken yavaş biçimlendirme sırasında deli gibi ısınıyordu.Sıcaklık lcd ekranın sol menteşesinde ve klavye üzerinden çok net hisediliyordu. Bundan önceki bilgisayarım Acer 5024 olduğu için ısınmanın nasıl birşey olduguğunu gayet iyi biliyorum.

- xp sürücülerini samsung un sitesinden indirdim.

Sorunları çözmek için her türlü öneriye açığım şimdi tekrar kapalı halde sarş edecem bataryayı umarım başka sorun cıkmaz.

Şimdilik bu kadar umarım ilerde iyi görüşlerimide yazabilirim.Xp sorunları için ne önerirsiniz.

• internetten aldıysanız sanırım 15 gün içinde iade etme hakkınız var.iade edip yeni bir tane alın bence.
  • Evet internetten aldım ancak donanımsal bir problem olmadıktan sonra geri iade işlemi ile uğraşmak istemiyorum.

vista kurup denedikten sonra aynı sorunlar devam ederse iadeyi düşünebilirim.

bu arada xp için aşağıdaki linkteki gibi bir çözüm buldum.Sarj işlemi bittikten sonra deneyecem sonucu yazarım yine.

http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=139721

Önerilere hala açıım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeteryayeter

Arkadaşar bugün bilgisayarım ( R522 ) elime ulaştı ama tanışmamız hiç iyi olmadı.

Baştan başlamak gerekirse:

- Bilgisarı kutusundan çıkardım sonra açtım Vista yükleme ekranı geldi , kullanıcı sözlşmesine onay verdiğim anda bilgisayar kilitlendi.10 dakika kadar öyle kaldı.Mause hareket ediyordu ama başka bir işlem yapmıyordu.
    - Sonra bende restart attım ve yeniden başlamayı denedim doğal olarak hata verdi.Çok canımı sıkmadım recovery yaparım dedim açılışta F4 ile recoveryi açtım.Ancak bir kaç şey yüklendikten sonra 10 dakika boyunca siyah ekranda kaldı.
    - Tekrar restart attım.Bu seferd 15 dakika kadar siyah ekranda bekledikten sonra Samsung Recovery 3 yazan mavi ekran geldi.Bu ekranda da 10 dakika kadar bekledim ve dayanamadım bilgisyarı kapattım.(Bu işlemer sırasında mause hareket ediyordu.)

- Üçüncü seçenek olarak zaten vista kullanmayı düşünmediğim için Xp pro kurdum. Xp sorunlarım ise :
    1- Ekran kartı driverını yükleyemedim.
    2- Fn tuşu çalışmıyor
    3- Atheros driverlarını kurdum ama Wireless çalışmıyor ( FN ile etkinleştiremediğim için sanırım )
    4- Xp ile driverları yüklerken tam dolu bataya 1 saat 15 dakikada bitti.

- Isınma sorununa gelince henüz bilgisarı windows da kullanamadıım için kesin birşey söyleyemeyecem ancak Bios ekranında ve xp kurarken yavaş biçimlendirme sırasında deli gibi ısınıyordu.Sıcaklık lcd ekranın sol menteşesinde ve klavye üzerinden çok net hisediliyordu. Bundan önceki bilgisayarım Acer 5024 olduğu için ısınmanın nasıl birşey olduguğunu gayet iyi biliyorum.

- xp sürücülerini samsung un sitesinden indirdim.

Sorunları çözmek için her türlü öneriye açığım şimdi tekrar kapalı halde sarş edecem bataryayı umarım başka sorun cıkmaz.

Şimdilik bu kadar umarım ilerde iyi görüşlerimide yazabilirim.Xp sorunları için ne önerirsiniz.

şimdi sıra ile gidelim.

Vista'nın sıkıntılı olması normaldir. Bende bu tarz sorunlar olmadı vistada. gerçi zaten kurulum sırasında tv karsısında oldugumdan ne kadar sürede yüklediğinin de farkında değildim. Sorun olsaydı da alıstıgım ve mecbur kalmadıkça (veya devrimsel yeniliklerle karsılasmadıgım surece) değiştirmeyi düşünmediğim xp'me geri döneceğim için fazla takmazdım kafama..

sorularına gelince:

1- Ekran kartı driver'ı kolay. Daha önce sulo61gun diye bir kullanıcı yazmıstı onu kopyalıyorum.

ATI HD 4650 EKRAN KARTI CATALYST 9.5 SÜRÜCÜSÜNÜN YÜKLENMESİ 
    (Windows XP İçin)

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
    Yukarıdaki linkten;
    "ATI Radeon™ Video Card Drivers" kısmına tıklayarak Windows XP için uygun 9.5 sürücüsünü indiriyoruz.

İndirdiğimiz dosyayı çift tıklıyoruz, hata verene kadar ileri diyoruz. Hata verdikten sonra buradan çıkıyoruz.
    Bundan sonra yapacaklarımız şöyle;

- Denetim Masası
    - sistem
    - Donanım
    - Aygıt Yöneticisi
    Yanında sarı renkli soru işareti bulunan "VGA aygıtı" üzerine gelip mause ile sağ tıklıyoruz. Çıkan menüden;
    - Sürücüyü Güncelleştir
    - Hayır, bu kez değil
    - Listeden yada belirli bir konumdan yükle (gelişmiş)
    - Arama, yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim
    - İleri
    - Disketi var
    - Gözat
    - C:\ATI\Support\9-5_xp32_dd_ccc_wdm_enu\Driver\Driver\XP_INF\CX8027
    - Aç
    - Tamam
    Çıkan listeden HD 4650 seçilir
    - İleri
    - Son

2- Bunun için tek bir program gerek. Aletin ekran kartı driver'ı hariç herşeyini bulabileceğin samsung uk sitesinden Easy Display Manager'ı indir. kur..

http://www.samsung.com/uk/consumer/detail/support.do?group=itbusiness&type=notebookcomputers&subtype=rseries&model_nm=NP-R522&disp_nm=R522&language=&cate_type=all&dType=D&mType=SW&vType=&prd_ia_cd=05010400&model_cd=NP-R522-FA01UK&menu=download

3- Wireless'ı etkinleştirdiğinde tabiki çalışacaktır.

4- Pilinin kullanım süresi tam doldurup tam boşaltma sayısı arttıkça artacaktır. Ama yine de 3 saat bekleme böyle bir ekran kartı olan laptop'tan. Sanıyorum en fazla ulaşabileceğin şarj süresi 2 saate yakındır..

Umarım yardımcı olmuşumdur.. Forumu her zaman takip edemiyorum. Sıkıntın olursa yine mesaj atarsın..

• quote:

Orjinalden alıntı: efee09

arkadaşlar ben de bugün samsung r520 alarak aranıza katıldım.cihaz gayet hoş.özellikle çok sessiz şu an 1.5 saattir açık ve pil seviyesi daha %79 da.yalnız bir sorunum var.vista puanını sistem hesaplamıyor.derecelendir diyorum teste başlıyor tamamlandı diyor ama yine derecelendirilmemiş görünüyor.ayrıca vista puanını hesaplamak için illa ki şarja mı takmak gerek?pille çalışırken denediğimde şarja takın diye uyarı verdi.şu vista puanını nasıl hesaplayacağım yardımcı olursanız çok sevinirim

soruma cevap bekliyorum arkadaşlar internette de o kadar araştırdım ancak bulamadım.vista puanlamasını hala yapamıyor alet
  • sorunu recovery ile çözdüm vista puanı 5.0 olarak görünüyor şimdi
  • arkadaşlar başta 520 almaya karar vermiştim ama internetten baktığım sitelerde stokta bitmişti çoğunda. bir tek hepsiburada'da buldum ordaki fiyatı şuydu:

http://www.hepsiburada.com/samsung-np-r-520-fs01tr-intel-core-2-duo-t6400-2.0ghz-4gb-250gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?CategoryId=98&productId=bd96117
    R520: 886,53 USD + KDV
    ----------------------------------------------------------------------
    bu da 522'nin fiyatı exa'da:
    http://www.exa.com.tr/samsung/tasinabilir_bilgisayarlar/samsung_r522-323-8346.html
    R522: 829,00 USD +KDV
    ----------------------------------------------------------------------
    -işletim sistemi kullanmak zorunda olduğum programlardan dolayı xp olmak zorunda o yüzden 522'nin vista home basic olması önemli değil.
    -ram 4gb ama xp 32bit kuracağım 3gb görür herhalde, 4gb görme ihtimali yok sanırım?
    -520 ya da 522 ikisinde de xp driverlarında sorun olur mu?

+esas soru fiyatlar niye böyle ve hangisini alayım?

• Ram 3gb olarak gözükür. R520 ve R522'de ekran kartı sürücüsünü kurmak sorunlu galiba. Daha kurabilen görmedim.

Diğer sürücülerde sorun olacağını zannetmiyorum.

R520'de işletim sistemi farkı dışında bir de bluetooth farkı bulunuyor, onun dışında bir fark yok galiba. Bir de HDD 250gb.
  • Orjinalden alıntı: rolanddes

Orjinalden alıntı: yeteryayeter

4- Pilinin kullanım süresi tam doldurup tam boşaltma sayısı arttıkça artacaktır. Ama yine de 3 saat bekleme böyle bir ekran kartı olan laptop'tan. Sanıyorum en fazla ulaşabileceğin şarj süresi 2 saate yakındır..

Umarım yardımcı olmuşumdur.. Forumu her zaman takip edemiyorum. Sıkıntın olursa yine mesaj atarsın..

kardeş benim pil süresi 2 saat 45 50 dk fln gidiyo...

bu daha artmaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HaKaN18

Ram 3gb olarak gözükür. R520 ve R522'de ekran kartı sürücüsünü kurmak sorunlu galiba. Daha kurabilen görmedim.

Diğer sürücülerde sorun olacağını zannetmiyorum.

R520'de işletim sistemi farkı dışında bir de bluetooth farkı bulunuyor, onun dışında bir fark yok galiba. Bir de HDD 250gb.

Dostum. 2-3 mesaj yukarısını okursan ekran kartı sürücüsünü kurabilenler olduğunu da görürsün.

Konuyu açıklamak adına: ekran kartının kurulmasının alengirli olmasının nedeni bu laptop değil tüm laptop ekran kartı üreticileridir. Ati'nin chipsetlerini kullanan ekran kartı üreticilerinin Ati ile yarattığı anlasmazlıklardan kaynaklanmaktadır. Ayrı durum Nvidia'da da vardır. Nvidialardakinin çözümü için laptopvideo2go diye bir internet sitesi ekran kartının driver'ı içinde bulunan bir tane ini dosyasına ufak bir müdahale ile notebooklara da kurulmasına izin verirken benzer bir akıllılığı kullanan ismini hatırlayamadığım bir Ati tabanlı ekran kartı internet sitesi de mevcuttur. Sonuc olarak exe olarak gelen driver'dan laptoplara ekran kartı kurulmasında sorun cıkarken, ekran kartına zorunlu olarak bu sürücüyü kullan dediğiniz zaman sorun çıkmamaktadır. (Bakınız 2-3 mesaj öncesi. Eğer hala sıkıntısı olan varsa. "offff kurulmuyooooorRrR!!" tarzı mesajlar atmak yerine nerede hata alıyorlarsa o ekranların screenshotları ile burada veya baska forumlarda çözüm aramak en akıllıca hareket olacaktır)

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.