Şimdi Ara

Samsung R520 Derneği (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.411
Cevap
11
Favori
159.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar.Ben laptoptan memnundum düne kadar.Ne olduysa lost planet oyununda ısıdan dolayı alet kapanıyor.Fanı kontrol ettim çalışıyor.Daha önce hiç ısıdan kapanmamıştı yazın bile.Bugün laptop soğutucusu sipariş ettim.İnş işe yarar.Acaba sizde de ısıdan dolayı kapanma oldumu hiç ?
  • ısıdan kapanma olayı kullanıcının bilgisayarı nasıl kullandığına bağlıdır. ki kaldı ki soğutucu kullanman pek de bişi değiştirmeyecektir. çünkü fanın hava alması gerekiyor önü toz birikintisi ile kaplanmış durumda ise soğutucu değil buzdolabı bile fayda etmez :) bende bi kere ısının yükseldiğini farkettim makinayı açmayı düşündüm ama zor geldi :) elektrik süpürgesiyle ne kadar toz alma ihtimali yer varsa süpürge ile çektim ve inanılmaz derecede faydasını gördüm. ısım normale döndü fanım artık gereksiz yere çalışmıyor. yine sessiz makineme kavuştum :) sen de bi dene istersen özellikle fanın orayı güzelce bi süpürgeyle çek. soğutucu kullandım çok kullanışlı değil ve en fazla 4-5 derece oynar ve oyun oynarken de ısıdan dolayı kapanmanı engellemez kendini kandırırsın makinaya da zarar verirsin benden söylemesi.

• bence de temizle geçer

ya arkadaşlar bilgisayar HD videoları oynatırken bayaa kasıyor ve HD olarak izleyemedim hiç bi videoyu hangi programı kullanmalıyım ya da yapabileceğim bi şey var mı ..
  • Ya size uydum samsung r520 aldım alet aylardır durmadan çalışıyor bir kere bile tık demedi ya bozulsa diye gözünün içine bakıyorum böyle mi sağlam olur arkadaş bir laptop ya maaşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: excelance21

bence de temizle geçer

ya arkadaşlar bilgisayar HD videoları oynatırken bayaa kasıyor ve HD olarak izleyemedim hiç bi videoyu hangi programı kullanmalıyım ya da yapabileceğim bi şey var mı ..

Ekran kartı driverlarınızı tekrar yükleyin sorun geçicektir. Oynatmaması yada oynatırken takılması gibi bişey imkansız
  • Arkadaşlar bende 1 hafta önce hepiniz gibi r520 kullanıcısı oldum .Bilgisayarın özellikleri ve fiyatının güzel olduğunu düşünerek aldım.Şu anda bir problemim var ve sizlerden yardım almak istiyorum.Öncelikle r520 4gb. rAM 2.13 CORE2DUO İŞLEMci 1 gb ekran kartı olan model.bilgisayarı alalı 1 hafta oldu.6 gündür herşey güzel giderken bugün bilgisayarın açılışı 4 dakika sürdü.bir kaç kere denedim hatta bilgisayarda mcfaee ve office programlarını kaldırdım ama nafile düzelmedi.şu anda bilgisayarın tuşuna basıp ekranda simgelerin düzgün gelmesi 4 dakika sürüyor.dakkika tuttum.sistem derecelendirmesi 5.6 ortalama görünüyor.açılış harici bir sorunum yok gayet güzel çalışıyor ama 4 dakika gerçekten çok uzun bir süre.bilgisayar daha 1 haftalık ve evde masasının üzerinden kıpırdamıyor.anlatacaklarım bu kadar yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum.yardım eden etmeyen herkese şimdiden teşekkürler.

• arkdaşım bende alalı 8. ay doldu fs02tr yi oda aynı.win vista olduğu için açılması uzun sürüyo.çözüm win7 ye geçmek ama çokta önemli deil.sadece başlarken öle sora herşey normal zaten
  • bincitr arkadaşım bilgisayarda win 7 home var.vista yok.başlangıçta sadece ama 6 gündür düzgün dü şimdi dediğim gibi 4 dakiika sürüyor ve çok can sıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proe2001

bincitr arkadaşım bilgisayarda win 7 home var.vista yok.başlangıçta sadece ama 6 gündür düzgün dü şimdi dediğim gibi 4 dakiika sürüyor ve çok can sıkıyor.

uzun bir süreymiş gerçekten 10 aylık makine benimkisi hem 7 hem vista yüklü 2side bu kadar uzun sürede açılmadı

Arkadaşlar bir şey sorucam win 7 de crysis i 15 dk oynayınca makina res atıyo çok ısınıyo ama vistada oynayınca aynı ayarlarla 1 saat oynayabiliyorum reset falan atmadan problem nedir acaba bilgisi olan varmı ?
  • srdr91 crysis gercekten cok zorluyor bilgisayarı ben de gecen gun kapanma problemiyle karşılaştım crysis yuzunden ve gercekten sinir ve moral bozucu bir durum, sanırım yukarıda da arkadaşların belirttiği gibi elektrik süpürgesiyle fanın tozunu almak gerek ama bir zarar gelir mi diye de korkmuyor değilim :) arkadaşlar süpürgenin kaç watt olduğu onemli mi :D yuksek emiş gücü zarar verir mi acaba :)
  • şu yukarıda yazdıklarınızı sabırla okudum :) vista açılış hızı ile windows 7 açılış hızı arasında hiçbir fark olmaz bunu yapan ancak kullanıcıdır. gereksiz programlarla bilgisayar şişirirseniz tabi ki geç açılır. işletim sistemi ile alakası yok. Aklıma gelen tek bir ihtimal var onu deneyin bence mozilla firefox kullanıyorsanız belki güncelleme sırasında bir sorun oluştuğu için işletim sistemini yavaşlatıyor olabilir. firefox silin deneyin sonra tekrar deneyin. bir arkadaşımda olmuştu sebebi bulana kadar bayağı zorlanmıştım :)

ikincisi elektrik süpürgesinin waat ne kadar yüksek olursa o kadar iyi toz çeker arkadaşım.

sen laptopu sevise versen yapcakları şeyi söyleyeyim sana 50 tl alcaklar. içini açacaklar wattını tahmin bile edemeyeceğin bir hava kompresorü ile tozu bir ordan bir buraya taşıyacaklar. elektrik süpürgesini açın. hava deliklerine tutun laptop rahatlasın:) samasung r 520 laptopları açmaya çalışmayın. diğer markalar gibi rahat toplanmıyor. haberiniz olsun.

son olaral crysis oynarken win7 ile vista niye böyle bi fark yapar belki tesadüftür ama belki iki işletim sistemi arasında biostan kaynaklanan ısınma sonunda laptopu korumak için kapanma değerleri vardır ve bu laptoplarda gözükmez. ör: win 7 de sıcaklıık maksimum 85 derece ayarlanmıştır. vista da 90 derece diyelim aklıma başka da bişi gelmedi

• arkadaşlar laptopta bulunan gereksiz ne var ne yok kaldırdım.gereksizden kasıt olarak sadece antivirür programı mcfee ve office programlarını kaldırdım.zaten uzun boylu başka bişiy yoktu.tüm windows ve program güncellemelerini kapattım bilgisayar nihayet normale döndü.
  • Vista C de duruyor.D ye lisanslı xp home kurdum ve tüm problemlerim sona erdi.
    Başlangıçta seçiyorum xp yi işime bakıyorum.

• Bende R520 js02tr modelini gördüm
    p8700 işlemci
    4gb ram
    500gb hdd
    hd 4650
    özellikli modelini. Metroda 1500tl özelliklerine göre fiyatı çok iyi geldi. Bu modeli kullanan, sorun yaşayan var mı? Bu benim ilk laptop um olacak hızlı ve dayanıklı bir şey olmasını istiyorum. Oyun olarak nasıl mesela NFS undercover , gta 4 te nasıl bir performans sunar?
  • bence bilindik bütün alışveriş mağazalarını ve internet sitelerini araştır fiyatı aşağı yukarı belli olur. r 520 ya da r 522 serisini gözün kapalı alabilirsin dostum.
  • ürün iyi..piyasada değeri ne kadar bilgilendir misiniz?fiyatı..
  • Arkadaşlar,

Bir yıl kadar önce kız arkadaşıma Samsung R520 R520-XS02TR, aldık da

İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo
    İşlemci Hızı 2 Ghz
    İşlemci Veri yolu hızı 800 Mhz
    İşlemci ön belleği 2 MB
    İşlemci Modeli T6400
    Bellek Hızı DDR2 800 Mhz
    Bellek miktarı 3 GB
    Ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
    Grafik Kartı ATI Mobility Radeon HD 4330
    Grafik Bellek 512 MB
    Grafik Kartı tipi Harici Ati
    İşletim sistemi Windows Vista Home Basic
    Hdd Kapasitesi 250 GB
    Hdd Rpm 5400 rpm
    Hdd tipi SATA
    Optik sürücü DVD Yazıcı (Super Multi)

Şimdi bikaç sorum var =)

1) vista kurulu, bedava 7 ye geçiş var mı hala var ise nasıl?

2) ram, hdd, ekran kartı, ses kartı, cpu dan hangileri değiştirilebilir ve nereye değiştirtmek lazım zira ben açmam makinayı

3) tavsiye edebileceğiniz hangi parçalar vardır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dworgian -- 3 Mayıs 2010; 16:59:47 >

• 1- Win 7 ye geçişten kastın legal geçiş ise zannımca o iş bitti. Çünkü bende geçen ağustos ayında almıştım dizüstünü. Bizi win 7 ye ücretsiz geçirin diye ta USA ya İngilizce mailler atmıştık buradaki arkadaşlarla beraber ama tınlayan olmadı. Satarken win 7 ye ücretsiz geçişi var diye satmadılarsa ücretsiz ya da yasal geçiş işi zor.
    2- Ram,hdd,ekran kartı, cpu değişiyor ses kartı tümleşik diye biliyorum. Değiştirme işini de 1 yıllık dizüstü daha garantisi varken servis harici bir yere açtırmanı tavsiye etmem. Konfigürasyon o kadar da kötü değil oyun yada grafik programları kullanmıyorsanız oynamamanızı tavsiye ederim.
  • tuş takımının altını temizlemk istiyorum.. tuşşlar basmıyor artık :D tuşları nasıl kaldırabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkcem44

1- Win 7 ye geçişten kastın legal geçiş ise zannımca o iş bitti. Çünkü bende geçen ağustos ayında almıştım dizüstünü. Bizi win 7 ye ücretsiz geçirin diye ta USA ya İngilizce mailler atmıştık buradaki arkadaşlarla beraber ama tınlayan olmadı. Satarken win 7 ye ücretsiz geçişi var diye satmadılarsa ücretsiz ya da yasal geçiş işi zor.
    2- Ram,hdd,ekran kartı, cpu değişiyor ses kartı tümleşik diye biliyorum. Değiştirme işini de 1 yıllık dizüstü daha garantisi varken servis harici bir yere açtırmanı tavsiye etmem. Konfigürasyon o kadar da kötü değil oyun yada grafik programları kullanmıyorsanız oynamamanızı tavsiye ederim.

Win7 alırız o zaman np ama oyun oynuorum ondan o bileşenleri değiştirmem lazım araştırayım bakalım teşekkürler yanıt için

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.