Şimdi Ara

Samsung R520 Derneği (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.411
Cevap
11
Favori
159.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende hiç ısınma yok o kadar da oyun oynuyorum falan banamısın demedi.. elektrik süpürgesi yapmayın arkadaşlar ileriki zamanlarda bu sizin zararınıza olur.... çok ısınıyorsa servise verin mutlaka halledilir
    quote:

Orijinalden alıntı: yns1

quote:

Orijinalden alıntı: chees007

herkeze iyi günler arkadaşlar. Benim sorunum klavyedeki D tuşu nun tırnağı kırıldı. Diğer bir harfi çıkarıp yerine taktım sorun yok. Tek bir harf için klavye setini değiştirmek. İstemiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa fiyatı ne olursa D harfini alacağım. Daha önce değiştiren olmuşur herhalde. Bu arada servise götürdüm. Kırıldığı için garanti kapsamı dışında dedi. Harfin alayım dedim. Setini satarız dediler. Bu nasıl bir hizmettir yaaa

aynı durum benim başıma da geldi.

Kadıköy/ yazıcıoğlu'na git orda ben bulmuştum tuş başına 10 tl 'den halletmiştim.

Tuşu takarken hafif soldan sağa doğru bastır. ( diğer tuşları görmek , denemek için pek çıkartma yoksa eskisi gibi olmayabiliyor taktıktan sonra)

---

Arkadaşlar benim makinede ciddi bir şekilde ısınma problemi baş gösterdi (Yaz aylarının gelmesiyle) pc'nin standart sıcaklığı 55 derecede oluyor ama işlemciye yük binince 65 bile oluyor. FAzla ısınıncada pc kendini otomatikmen kapatıyor....

Sanırım cpu'nun fanı eskisi gibi hızlı dönmüyor ya da tozlanma mevcut.

Elektirik süpürgesiyle tozları almaya calıstım ama tatmin edici sonuc alamadim.

Yakında bir sogutucu almayı düşünüyorum.

Bu arada oda sıcaklığıda cok önemli bir faktör cpu ısısı için. Balkonda 45 dereceyi geçmiyor ısı :)

MAlesef pc'nin içini açabilmek için tüm kasayı sökmek gerekiyor.

Açıkçası garantisi bitmeden bilgisayarı açmak pek yemiyor.

Eğer açan varsa yardımcı olursa cok iyi olur.

makinenin sol alt kısmı cok ısınıyor bu yüzden pc başında kod yazmakta zorlanıyorum bir programcı olarak.

Isınma problemi dışında makina taaaaş gibi. Beni hiç yarı yolda bırakmadı şuana kadar...

• R520 cihazımız, yere düşmesi sonucu HDD yi görememekte. HDD kısmını açıp bir kontrol etsek, garantiye zeval gelir mi? Dış görünüm olarak fiziksel bir sorun yoksa, servis bunu kullanıcı hatası olduğunu anlar mı?
  • bir şey sorcam pili çıkarsak ,fişi prize taksak çalıştırsak laptop ve pil için ileride bir sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

bende hiç ısınma yok o kadar da oyun oynuyorum falan banamısın demedi.. elektrik süpürgesi yapmayın arkadaşlar ileriki zamanlarda bu sizin zararınıza olur.... çok ısınıyorsa servise verin mutlaka halledilir
    quote:

Orijinalden alıntı: yns1

quote:

Orijinalden alıntı: chees007

herkeze iyi günler arkadaşlar. Benim sorunum klavyedeki D tuşu nun tırnağı kırıldı. Diğer bir harfi çıkarıp yerine taktım sorun yok. Tek bir harf için klavye setini değiştirmek. İstemiyorum. Yardımcı olabilecek biri varsa fiyatı ne olursa D harfini alacağım. Daha önce değiştiren olmuşur herhalde. Bu arada servise götürdüm. Kırıldığı için garanti kapsamı dışında dedi. Harfin alayım dedim. Setini satarız dediler. Bu nasıl bir hizmettir yaaa

aynı durum benim başıma da geldi.

Kadıköy/ yazıcıoğlu'na git orda ben bulmuştum tuş başına 10 tl 'den halletmiştim.

Tuşu takarken hafif soldan sağa doğru bastır. ( diğer tuşları görmek , denemek için pek çıkartma yoksa eskisi gibi olmayabiliyor taktıktan sonra)

---

Arkadaşlar benim makinede ciddi bir şekilde ısınma problemi baş gösterdi (Yaz aylarının gelmesiyle) pc'nin standart sıcaklığı 55 derecede oluyor ama işlemciye yük binince 65 bile oluyor. FAzla ısınıncada pc kendini otomatikmen kapatıyor....

Sanırım cpu'nun fanı eskisi gibi hızlı dönmüyor ya da tozlanma mevcut.

Elektirik süpürgesiyle tozları almaya calıstım ama tatmin edici sonuc alamadim.

Yakında bir sogutucu almayı düşünüyorum.

Bu arada oda sıcaklığıda cok önemli bir faktör cpu ısısı için. Balkonda 45 dereceyi geçmiyor ısı :)

MAlesef pc'nin içini açabilmek için tüm kasayı sökmek gerekiyor.

Açıkçası garantisi bitmeden bilgisayarı açmak pek yemiyor.

Eğer açan varsa yardımcı olursa cok iyi olur.

makinenin sol alt kısmı cok ısınıyor bu yüzden pc başında kod yazmakta zorlanıyorum bir programcı olarak.

Isınma problemi dışında makina taaaaş gibi. Beni hiç yarı yolda bırakmadı şuana kadar...

Fan ızgarasının ordan kalın kağıt sokun fan dönmesin sonra benzinlikteki kompresörle içine havayı basın boşu boşuna servise verip o kadar beklemeyin

• valla bu dediğin bi bilgisayara yapılacak iş değil yemin ederim. o kadar basınç laptop gibi hassas bi aleti ne yapar bilemem. bence en iyisi yine servise götürmek garantili sonuçta. harddisk düştü görmüyor diyen arkadaş gönder bi servise şansını dene. Bakalım belki çakmazlar
  • Arkadaşlar bilgisayarla beraber hediye edilen Mc Afee antivürüs programının kullanımı doldu. Her açtığımda etkinleştirme gerekiyor diye birşeyler çıkıyor. Etkinleştirme ücretli mi bir bilgisi olan var mı?
  • evet ücretli ama herkes ilk aldığında o programı sildi sende sil bence bilgisayarın rahatlar yerine mutlaka free olan bi antivirus kurmayı unutma ama ok
  • Sen bilirsin nefesin kuvvetliyse nefesinlede üfleyebilirsin
    quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

valla bu dediğin bi bilgisayara yapılacak iş değil yemin ederim. o kadar basınç laptop gibi hassas bi aleti ne yapar bilemem. bence en iyisi yine servise götürmek garantili sonuçta. harddisk düştü görmüyor diyen arkadaş gönder bi servise şansını dene. Bakalım belki çakmazlar
  • benım laptop kafayı yedı :D yenı alırken değerlendireceğim
    alanlara hayırlı olsun
  • arkadaşlar benim alette son 1 aydır kapanma sorunu var.zannedersem ısıdan dolayı.
    hava kanallarını makineyle temizlemeye çalıştım,biraz etkisi oldu gibi ama kapanam sorunu devam ediyor. ne yapmam gerek??
  • ısıdan dolayı kapanan arkadaşlar son çıkan bios sürümünü yükleyin sorun çözülüyor. Yabancı sitelerde yaptığım araştırmalar sonucu windows'un bi güncelleştirmesi çakışmaya neden oluyormuş bunu da yeni bios'da halletmişler. samsung'un sitesinden güncel bios versiyonunu indirebilirsiniz. yanlız yükleme yapmadan önce ne olur ne olmaz bir yedek alın yine de
  • onuda yaptım ama sorun devam ediyor. bugün cod6 yı yükledim 5 kere kapandı oynarken :S
    sistem boştayken sıcaklık ortalama 50 derece.bu normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onguntuna -- 22 Haziran 2010; 18:07:57 >
  • o zaman sisteminizde bir sorun olabilir veya oyunda bir sorun vardır normalde böyle birşeyi yapması neredeyse imkansız başka oyunlarda da aynı durum oluyor mu peki.
    sıcaklık normal sayılır çok yüksek değil
  • başka oyunlardada yapıyor. pes10, sid meier's pirates gibi.ki sadece oyunlarda da değil.internetten video ilerken bile kapanabiliyor.
    biostan da fan ayarı yapılamıyor.manuel acpi ayarı yok galiba.bunda dolayı programlar da işe yaramıyor. yani bir biçimde ayar yapmanın yolu yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onguntuna -- 22 Haziran 2010; 21:06:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtyavuz

bir şey sorcam pili çıkarsak ,fişi prize taksak çalıştırsak laptop ve pil için ileride bir sorun olur mu?

Elektrikler gidince anakartı eline alırsın
  • fanın çalışıyor mu peki? çalışan fan ve internette bile kapanıyorsa başka sorunlar vardır bana ısıdan dolayı gibi gelmedi kardeş. o işlemcinin kapanması için en az 100 küsür derece olması lazım ki kapansın ama çalışan bir fan ile bu durum neredeyse imkansız. bence vakit geçirmeden ürünü servise gönder bir üretim hatası olabilir.
  • fan çalışıyor.sıcaklık arttığında hızlanıyor fln ama yeterli olmuyor galiba.
  • arkadaşlar samsun r520 batarya serino sunu bilen varsa bi baksın ya batarya alacam ama batarya numarasını istiyolar o yüzden bataryayı almam imkansız nu maraya göre sipariş alıyolarmış bataryanın altında numara varmış o
  • öncelikle merhabalar bende R520 kullanıcısıyım geçen yaz ağustos ayında almıştım bana ücretsiz win7 ye geçiş var demişlerdi ama bir bilgi bulamadım

birde yaz ayının yaklaşması ile ısınma ve daha sonra kapanma problemlerim nisan ayında günde 1 iken temmuzda çok ciddi boyutlara ulaştı ve bugun bu konuyu okuduktan sonra hata da olsa bi elektrik süpürgesi ile giriştim :D 15 santigrad a kadar değişme oldu çok ciddi bi değişim bence :D önceleri normal seviyeler 70 iken şuan boş durumda 55 ile idare ediyor ama sizin yazdıklarınıza göre oda fazla :S sizce ne yapayım ? garanti diyeceksiniz gönderdiğim zaman en geç ağustos ayının ortalarında elime geçmesi gerek üniv. sebebi ile ?
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.