Şimdi Ara

Samsung R522 Cpu Upgrade Rehberi [Adım Adım Resimli] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
3
Favori
27.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metot17

arkadaşlar sadece makinayı açıp kaliteli bir macun sürsek ısıda bir değişiklkik olurmu acaba.

macunu sür bide fanları temizle 10-12 derece fark eder.İçi kirlendiyse dahada falza farkedebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbaba

quote:

arkadaşlar sadece makinayı açıp kaliteli bir macun sürsek ısıda bir değişiklkik olurmu acaba.

macunu sür bide fanları temizle 10-12 derece fark eder.İçi kirlendiyse dahada falza farkedebilir

Peki bu macunu değişme ve bu fanı temizleme olayı ortalama olarak kaç ayda bir yapılmalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuK

quote:

quote:

Peki bu macunu değişme ve bu fanı temizleme olayı ortalama olarak kaç ayda bir yapılmalı ?

Kullanıcının durumuna kalmış söküp takmak kolay geliyor ise 6ayda bir yapılır.Yılda bir yapmak yetiyor aslında.Yanlız garanti bitmeden açıp takmayın bırakın ilk 2 yıl servis temizlesin

• @volkanbaba

hocam şimdi bu laptopu alalı 7 ay gibi bir süre oldu herhangi bir sıkıntı yok yanlız oyun oynarken cok ısınıyor.

Normal kullanımda herhangi bir sorun yok acaba göndersemmi garantiye temizletme için yoksa sorun olmadığı için hiç uğraşmasammı önerin varmı ?
  • quote:

@volkanbaba

hocam şimdi bu laptopu alalı 7 ay gibi bir süre oldu herhangi bir sıkıntı yok yanlız oyun oynarken cok ısınıyor.

Normal kullanımda herhangi bir sorun yok acaba göndersemmi garantiye temizletme için yoksa sorun olmadığı için hiç uğraşmasammı önerin varmı ?

Oyunlarda kapanma sorunu yoksa gönderme boşuna daha sonra gönderirsin.Sorun yoksa hiç dokunma sisteme
  • quote:

quote:

@volkanbaba

Oyunlarda kapanma sorunu yoksa gönderme boşuna daha sonra gönderirsin.Sorun yoksa hiç dokunma sisteme

Neyse ya hiç kurcalamayalım bi sorun yok şimdilik saolasın.

• benim samsung r522'de de aşırı ısınma sorunu başlamıştı, oyun oynarken falan kapanıyordu. laptop'ı samsung servise verdim ve temizlenmesini istedim, fakat muhtemelen üşendikleri için bunu yapmamışlar ve bios'u güncelleyip geri göndermişler. ben de bunun üzerine iş başa düştü dedim, fakat daha önce desktop açmış fakat laptop hiç açmamış biri olarak bunu yapmaya bayağı çekiniyordum. neyseki gene bu forumdaki başka bir arkadaşın tavsiyesi üzerine volkanbaba'nın hazırladığı bu mükemmel rehberi buldum ve işe girişmeye karar verdim ve 2 fire dışında olayı hallettim.

laptop'ın içini açtığımda gördüm ki fan takılmış, hareket etmiyor, dolayısıyla dönmüyordu, aşırı ısınmanın kaynağı böylece anlaşıldı. biraz zorlayarak fanı serbest bıraktım ve rahatça dönmeye başladı. sonra laptop'ı kapattım, artık takılma olmadan oyun oynayabiliyorum. samsung servisinin yapamadığını volkanbaba sayesinde kendi imkanlarımla halletmiş oldum. tabii bu arada garanti de bitti ama ne yapalım, gerçi yakında işlemciyi de upgrade edicem, zaten bitecekti yani.

dediğim gibi 2 de fire verdim. birincisi klavyeyi çıkarırken oldu. biraz zorlandım, ortadaki pin'i bir türlü çıkaramamıştım. bunun üzerine daha rahat görmek için f7 ve f8 tuşlarını çıkardım, fakat henüz geri takamadım. oysa ki klavyeyi çıkarmak çok kolaymış, bir kere mantığını anlayınca kolayca çıkıyor her seferinde.

2. fireyi geri toplarken verdim. laptop konnektörleri alışmadığım kadar küçük ve farklılar. touchpad kablosunu geri takarken biraz fazla zorlamışım, ucundaki pinler zedelendi. bu yüzden şu an touchpad çalışmıyor, ama kabloyu değiştirdiğim zaman düzelecek bir problem.

bu şekilde ilk laptop içini açma denemem 2 ufak fire haricinde başarıyla sonuçlandı. bu da samsung servisin suçu aslında, onlar işlerini düzgün yapsalardı bunlar da olmayacaktı. neyse, deneyim oldu.

volkanbaba'ya tekrar teşekkür ederim ve bu işe girişecek diğer arkadaşlara başarılar dilerim...

Havayolları Kampanyaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginrocker -- 18 Eylül 2010; 22:59:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginrocker

benim samsung r522'de de aşırı ısınma sorunu başlamıştı, oyun oynarken falan kapanıyordu. laptop'ı samsung servise verdim ve temizlenmesini istedim, fakat muhtemelen üşendikleri için bunu yapmamışlar ve bios'u güncelleyip geri göndermişler. ben de bunun üzerine iş başa düştü dedim, fakat daha önce desktop açmış fakat laptop hiç açmamış biri olarak bunu yapmaya bayağı çekiniyordum. neyseki gene bu forumdaki başka bir arkadaşın tavsiyesi üzerine volkanbaba'nın hazırladığı bu mükemmel rehberi buldum ve işe girişmeye karar verdim ve 2 fire dışında olayı hallettim.

laptop'ın içini açtığımda gördüm ki fan takılmış, hareket etmiyor, dolayısıyla dönmüyordu, aşırı ısınmanın kaynağı böylece anlaşıldı. biraz zorlayarak fanı serbest bıraktım ve rahatça dönmeye başladı. sonra laptop'ı kapattım, artık takılma olmadan oyun oynayabiliyorum. samsung servisinin yapamadığını volkanbaba sayesinde kendi imkanlarımla halletmiş oldum. tabii bu arada garanti de bitti ama ne yapalım, gerçi yakında işlemciyi de upgrade edicem, zaten bitecekti yani.

dediğim gibi 2 de fire verdim. birincisi klavyeyi çıkarırken oldu. biraz zorlandım, ortadaki pin'i bir türlü çıkaramamıştım. bunun üzerine daha rahat görmek için f7 ve f8 tuşlarını çıkardım, fakat henüz geri takamadım. oysa ki klavyeyi çıkarmak çok kolaymış, bir kere mantığını anlayınca kolayca çıkıyor her seferinde.

2. fireyi geri toplarken verdim. laptop konnektörleri alışmadığım kadar küçük ve farklılar. touchpad kablosunu geri takarken biraz fazla zorlamışım, ucundaki pinler zedelendi. bu yüzden şu an touchpad çalışmıyor, ama kabloyu değiştirdiğim zaman düzelecek bir problem.

bu şekilde ilk laptop içini açma denemem 2 ufak fire haricinde başarıyla sonuçlandı. bu da samsung servisin suçu aslında, onlar işlerini düzgün yapsalardı bunlar da olmayacaktı. neyse, deneyim oldu.

volkanbaba'ya tekrar teşekkür ederim ve bu işe girişecek diğer arkadaşlara başarılar dilerim...

Teşekkürler dostum açtığım konu sayesinde sorununu çözmeye yardımcı olduğum için sevindim.

Ufak birkaç hasar olmuş ama onlarda sorun değil.Pm de söylediğim gibi teknik servislerde bulabilirsin touchpad kablosunu veyahut ebaydan da bakabilirsin bulursam link yollayacağım sana.Tuşlarıda pinleri kırılmadıysa geri takarsın biraz uğraşlar pinleri kırıldı ise iki adet tuş alman gerekecek.Bunlar küçük hatalar telafi eder bidaha açtığında tecrübeli olduğun için yapmassın

Saygılar.

• tuşların pinleri kırılmadı allahtan, sadece mekanizmaları biraz garip geldi, henüz takamadım ama biraz uğraşırsam takarım sanırım.

kabloyu da samsung'u arayıp sordum, başka servis numaraları verdiler. onlar da parça satışı yapmadıklarını, illa onlara makineyi göndermem gerektiğini söylediler.

neyse çok önemli değil, şu an bodrum'dayım, istanbul'a dönünce yazıcıoğlu'ndaki laptop servislerinden temin edebilirim sanırım. gerçi gittigidiyor'da falan da var 6 pin touchpad kabloları, muhtemelen onlar da olur, standart olsa gerek bu kablolar.

bu arada içini açmışken bu bizim uyduruk hoparlörleri de gördüm, acaba onları da daha iyileri ile değiştirebilir miyiz diye aklıma takıldı. :)

Havayolları Kampanyaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginrocker -- 18 Eylül 2010; 22:59:30 >

• helal olsun ne diyim içini acıp temizliyene.. bu arada bende artık hd yavaslıgından sıkıldım 7200rpm bi 500gb lık dh taksak en azından .. ya da biz alsak servise vversek takın diye onlar takarmı ne kadar surer. yoksa bi sene daha garantisi var laptopun sorunda yok vermekte istemiyom servise bi hdd için ama napsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

helal olsun ne diyim içini acıp temizliyene.. bu arada bende artık hd yavaslıgından sıkıldım 7200rpm bi 500gb lık dh taksak en azından .. ya da biz alsak servise vversek takın diye onlar takarmı ne kadar surer. yoksa bi sene daha garantisi var laptopun sorunda yok vermekte istemiyom servise bi hdd için ama napsak

hdd zaten 2 vida sökünce çıkıyor arkada,düzgün şekilde açıp takabilirsen sorun olmaz,hdd 5400 lük olunca pcde işlem yapmak güç oluyor rardan dosya çıkarıldımı pc kasmaya başlıyordu,bende 7200rpm aldım rahatım şimdi bayağı fark etti makinada.
  • Volkan kardeş öncelikle eline saglık çok yararlı bir paylaşım Benim de r522 var ama işlemcisi p7350 benim bilgisayara hangi işlemciler takılabilir?Birde işlemciyi servise götürsek onlar takma işlemini yaparlarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedatt859

Volkan kardeş öncelikle eline saglık çok yararlı bir paylaşım Benim de r522 var ama işlemcisi p7350 benim bilgisayara hangi işlemciler takılabilir?Birde işlemciyi servise götürsek onlar takma işlemini yaparlarmı?

Teşekkürler.İşlemci yükseltmesi için tam bilgim olmasata t ve p serisi çoğu işlemci takılabiliyor.Servise götürürseniz değişimi elbette yapıcaklardır
  • Ben bir R522 kullanıcısı olarak yine bu forumda bu modele DDR3 ram takılabileceğini okudum. DDR3 ve DDR2 nin girişleri aynı mı ki?
    Ayrıca P8700 işlemci takarsak eğer işlemci ısınma problemi çıkmazmı, çünkü P7350 ve P8700 arasında çok hız farkı var bu da ısınmada problem oluşturabilir diye düşünüyorum.
    Resimli anlatım için teşekkürler, daha önce asus A6000 laptop açmaya çalıştım bütün vidalarını söktüğüm halde yinede kasayı açamadım sonra geri topladım. Demekki açarken sıra çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan811

Ben bir R522 kullanıcısı olarak yine bu forumda bu modele DDR3 ram takılabileceğini okudum. DDR3 ve DDR2 nin girişleri aynı mı ki?
    Ayrıca P8700 işlemci takarsak eğer işlemci ısınma problemi çıkmazmı, çünkü P7350 ve P8700 arasında çok hız farkı var bu da ısınmada problem oluşturabilir diye düşünüyorum.
    Resimli anlatım için teşekkürler, daha önce asus A6000 laptop açmaya çalıştım bütün vidalarını söktüğüm halde yinede kasayı açamadım sonra geri topladım. Demekki açarken sıra çok önemli.

Yok ısınma sorunu yapmaz çinkü p8700 işlemciyle gelen r522 modelleride var.DDR3 ram olayını tam olarak bilmiyorum ama takılmıyor heralde yanlışım varsa düzeltin.Ancak r620 modellerde olduğu gibi bios update ile r522lerde 8gb ddr2 bellek desteğine kavuşabilir yada kavuşmuştur güncel biosu r522li arkadaşlar bilgilendirirse daha iyi olur.Çünkü samsung r620 modelinde böyle bir yükseltmeye gitti.

• benim bildiğim kararıyla ddr3 ramlari 1066MHz olarak adlandırıyorlar o yüzden ddr3 diyorlar ama aslında "1066MHz" ddr2 dir "1333mhz" ve üstü ddr3 tür,8gb ve 1066MHz desteklemektedir 1066MHz bazı yerlerde ddr3 bazı yerlerde ddr2 diye geçiyor.bende yakında işlemci takmak istiyorum ama piyasada kazıklıyorlar milleti
  • quote:

benim bildiğim kararıyla ddr3 ramlari 1066MHz olarak adlandırıyorlar o yüzden ddr3 diyorlar ama aslında "1066MHz" ddr2 dir "1333mhz" ve üstü ddr3 tür,8gb ve 1066MHz desteklemektedir 1066MHz bazı yerlerde ddr3 bazı yerlerde ddr2 diye geçiyor.bende yakında işlemci takmak istiyorum ama piyasada kazıklıyorlar milleti

işlemciyi ne yapmayı düşünüyorsun t9600 filan mı?
  • girişleri aynıysa takılır elbette ben everestten baktığımda maximum belleği 8gb ddr3 gösteriyordu. Takılıyor yani bizim makinalara ama r522 nin akibetini bilmiyorum onada geldiyse bios güncelleme onada takklır ddr3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 25 Aralık 2010; 1:18:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

quote:

benim bildiğim kararıyla ddr3 ramlari 1066MHz olarak adlandırıyorlar o yüzden ddr3 diyorlar ama aslında "1066MHz" ddr2 dir "1333mhz" ve üstü ddr3 tür,8gb ve 1066MHz desteklemektedir 1066MHz bazı yerlerde ddr3 bazı yerlerde ddr2 diye geçiyor.bende yakında işlemci takmak istiyorum ama piyasada kazıklıyorlar milleti

keşke be üstad,sahibindende fln var t9400 350 tl fiyat çekti,ebayda var q9100 350 tl,siz düşünün artık yurtdışından alabilsem 230tlye fln t9600 ler var ama burda felaket rakam istiyorlar,arıyorum ama fiyatları çok sallıyorlar.forumda buldum t9300 ama 800mhz imiş,araştırdım biraz sanırım sadece 1066 mhz işlemciler uyuyormuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

quote:

keşke be üstad,sahibindende fln var t9400 350 tl fiyat çekti,ebayda var q9100 350 tl,siz düşünün artık yurtdışından alabilsem 230tlye fln t9600 ler var ama burda felaket rakam istiyorlar,arıyorum ama fiyatları çok sallıyorlar.forumda buldum t9300 ama 800mhz imiş,araştırdım biraz sanırım sadece 1066 mhz işlemciler uyuyormuş.

bizimkisi + para verecek şekilde olsa daha rahat olur aslında ama bulabilmek lazım o şekilde.bende bir ara ram için takmıştım kafayı ama baya tuzluvazgeçtim şimdilik

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.