beyler 2.el olarak 200tl t9600 işlemci ve 200tlde corsair 60gb ssdye xs08tryi yukseltmek için vermeye deger mi sizce.. 2.el ile sıfır arasında faklılık olurmu işlemci yaklasık 2yıllık ssd ise daha yeni
200tl iyi fiyat sayılır işlemci için,işlemciyi satan kişiye bağlı güvenilirse al gitsin,zaten işlemci çalışıyorsa sorun yok,daha önceden o.c görüp görmediğini anlayamayız zaten,sdd için birşey diyemem fazla bilgim yok o konuda,ama satıcı sağlamsa al derim.
Arkadaş baya iyi bi paylaşım ama bnde bu pc var ve zaten yeteri kadar ısınıyor crysis oynarken 92 c yi gordüm bide işlemciyi artırırsam nolur sence bn işlemciyi %60 yapıp da oynuyorum oyun oynucagım zaman
bende bu pc war yanı r522 ancak zaten makine ısınıyor bide bu işlemi yaparsam noolur sizce ??? crysis oynarken 92 c yi gördüm pc kendini kapattı zaten sonra
@nedimcanbodur işlemciyi %60 tan kastın nedir acaba,bu r522 lere soğutucu şart,24 saat cryis oynasam kapanmıyor zalman sayesinde.
güzel paylaşım arkadaşımın işine yaradı :D
yani fanı temizlemek için vidaları sökmeye gerek yok bu makina için sadece üst klawyeyi söksem yeterli mi ??
quote:
Orijinalden alıntı: goodfalles
yani fanı temizlemek için vidaları sökmeye gerek yok bu makina için sadece üst klawyeyi söksem yeterli mi ??
hayır tam tersi fana ulaşmak için komple kasayı sökmek lazım.
Ben her şeyi göze alıp bu işlemi yapmayı düşünüyorum. Samsung NPR 520 var. T6600 işlemci hangi daha üst olan hangi işlemcilerle değiştirebiliriz acaba? Buna dair bir bilgisi ya da kaynağı olan var mı? Ana Yonga Seti Chipset Intel PM45 + ICH9M
quote:
Orijinalden alıntı: turkcem44
Ben her şeyi göze alıp bu işlemi yapmayı düşünüyorum. Samsung NPR 520 var. T6600 işlemci hangi daha üst olan hangi işlemcilerle değiştirebiliriz acaba? Buna dair bir bilgisi ya da kaynağı olan var mı? Ana Yonga Seti Chipset Intel PM45 + ICH9M
Hızlı cevap için teşekkürler. Bunları araştırmaya başlayayım inşallah işe yarar bir ikinci el buluruz.
benim r522 iyice gitti,son çare parçalayıp satmaya çalışacağım işlemciyi ram vs.
arkadaşlar bende de p7450 işlemci war büyük ihtimal t9600 işlemci alıp değiştiricem sonuçlarını bildiririm...
quote:
Orijinalden alıntı: Volkanbaba
quote:
bu en sondaki işlemci bizde calısacagından eminmisiniz..
ayrıca ram için max nedir ddr3 1333mhz 8gb takılırmı
quote:
Orijinalden alıntı: maxelll
quote:
quote:
Chipset uygun intelin kendi sitesinde çalıştıracağı yazıyor ancak o r520 o işlemciyi soğuk tutabilip stabil çalıştırabilecekmi o var o kadar uçma derim ben yinede sen bilirsin.
Ram için biosa bak en güncel sürümlerde 8gb desteği gelmiş olması gerekiyor ama ddr3 takamassın slotlar uymuyor ne yazıkki.
ben de dün akşam termal macunu yenilemek için başladım sökmeye herşey yolunda gidiyordu taki anakarta ulaşıncaya dek anakarttaki hoparlöre giden kabloyu soketten çıkaramadım neyse dedim olmazsa bunu keserim diğer bi soketi denedim o da olmadı baktım olmayacak temizleyip kapattım. sadece temizlemenin sonucunda boşta 2 derece yükte 4 derece fark etti.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: maxelll
quote:
quote:
Chipset uygun intelin kendi sitesinde çalıştıracağı yazıyor ancak o r520 o işlemciyi soğuk tutabilip stabil çalıştırabilecekmi o var o kadar uçma derim ben yinede sen bilirsin.
Ram için biosa bak en güncel sürümlerde 8gb desteği gelmiş olması gerekiyor ama ddr3 takamassın slotlar uymuyor ne yazıkki.
bios r522de halen 007 surumu vardı sitesinde.
bende t9600 var ama q9100 olursa onuda denemek lazım . ram ddr3 olamayacaksa ddr2de en iyisi ne olabilir 1066mhz 8gb ?
bu arada ssd taktıktan sonra biostan ahci mode manual olarak disabled olması gerekliymiş enabled yaptım acılmadı sonradan farkedip duzelttim.
valla bilgisayarın fanlar çok kirlendi vede iyi bir temizlik şart,ne zaman oyuna girsem fazla ısınmadan dolayı kapanıyor alet.gideyim bir bilgisayarcıya vereyim temizlesin dedim 30 lira istedi kendim açıcam birazdan allah yardımcım olsun ...
uygulamaları yapan arkadaşlardan geri dönüş alsak,neler yaşandı,etkili oldumu acaba ??