Şimdi Ara

Samsung R522 JR02TR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu notebook u nerden kaça alayım? ( sağlam site istiyorum - ve ucuz )

Yanlız acayip durumlar var bu model için bağzı siteler ekran kartı için 2gb 1gb paylaşımsız diyor bağzı siteler ramler için 667mhz diyor bağzıları sadece wifi bg var diyor n yok filan anlamadımki ?
  • LG R510 kullanıcısıym, kuzenlerimin 1300 - 1400 TL arasında bir bütçesi vardı, Forum İstanbul AVM'de açılan Vatan Notebook mağazasını ziyaret ettim. Broşürde birçok model vardı... Öncelikle Acer, HP, Samsung ve bir tane LG modeline yoğunlaştım. Fiyat tam bütçeye uygun idi. Ancak, Penryn İşlemci, 4 GB Ram, 1 GB bağımsız HD 4650 ekran kartı ile öne çıkan Samsung R 522 modeli oldu. İncelediğim tüm modellerde kasa kalitesi gerçekten de beni üzdü. Benim laptobumun kasa kalitesi ile karşılaştırdığımda hepsi zayıf kaldı. Her neyse, aralarında en iyi kasa kalitesine sahip olan HP'nin bir modeli idi, ancak 3 GB Ram, T6600 işlemci yüzünden onu da eledim. Ayrıca edindiğim bilgiye göre, HP'nin teknik servisinde sorunlar yaşanıyormuş. Bu nedenle elde tek bir cihaz kaldı o da Samsung R 522. Bu arada cihazı World karta özel kampanya ile 1320 TL / 5 taksit aldım ki fiyat gayet makul diye düşünüyorum.

Cihazın kurulumu ortalama 20 dakika sürdü.

Herşeye rağmen mevcut bütçe ile alabileceğim en ideal laptop olduğunu düşünüyorum. Bir LG kulanıcısı olarak alışmakta çok zorluk çektim, bunu da belirtmek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 21 Kasım 2009; 17:24:24 >

• Ucuza almışsın valla ben bugün 1680 e sipariş verdim çarşambaya gelecek dediler. Adetin dış görünümü bişe ye bensemiyor ama ekran kartı ve işlemci ii bu fiyata bundan iisi olmaz diye düşünyorum casper olabilir belki çünkü casper da ucuz satıyor ama nedense rabet görmüyor.

Arkadaşlar anlamadığım bir nokta var şimdi win7 32bit ile geliyor makine ama 4gb ramin tamamını görmüyormu? Yoksa benmi yanlış anladım?

Bide win7 32bit i 64bit e upgrade etmet için ne kadar üçret ödemem gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerergul

Bu notebook u nerden kaça alayım? ( sağlam site istiyorum - ve ucuz )

Yanlız acayip durumlar var bu model için bağzı siteler ekran kartı için 2gb 1gb paylaşımsız diyor bağzı siteler ramler için 667mhz diyor bağzıları sadece wifi bg var diyor n yok filan anlamadımki ?

http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=notebookcomputers&subtype=rseries&model_cd=NP-R522-XS03TR&fullspec=F

Samsung'un sitesinde DDR2 800 mhz yazıyor. Ama ben alırken sipariş verilen sitede DDR3 1066 mhz olarak
    gördüm. Max 4 GB olması dezavntaj değil. Zaten şuan 2 GB bellek win 7 için yeterli. 2 yıl sonra 2 GB daha eklemek yerine baştan eklemiş oluyorsunuz.

HP PRESARIO CQ61-330ET VK848EA'dan vazgeçip Asus almaya karar vermişken son anda vazgeçip bunu sipariş verdim.
    İşlemci hızı, veriyolu hızı ve önbelleği cezbetti beni. Oyun oynanmayacağı için ekran kartı isterse onboard olsun fark etmez.

Aynı ürünün Toshiba modeli 2200, HP Pavlion 2100, Asus 1900 liraydı. Modelleri aklımda değil.
    Eğer sorun çıkmaz ise uygun fiyata Samsung aldığım için memnun olacağım. Sorun çıkarsa Asus almadığım için pişman olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanerergul

Ucuza almışsın valla ben bugün 1680 e sipariş verdim çarşambaya gelecek dediler. Adetin dış görünümü bişe ye bensemiyor ama ekran kartı ve işlemci ii bu fiyata bundan iisi olmaz diye düşünyorum casper olabilir belki çünkü casper da ucuz satıyor ama nedense rabet görmüyor.

Arkadaşlar anlamadığım bir nokta var şimdi win7 32bit ile geliyor makine ama 4gb ramin tamamını görmüyormu? Yoksa benmi yanlış anladım?

Bide win7 32bit i 64bit e upgrade etmet için ne kadar üçret ödemem gerek?

Evet 4 GB ram görüyor ama kullanılabilir (2,96 GB) yazıyor.
  • Win7 32bit --> 64bit upgrade ücreti?
  • maksimum ram desteği nedir bu modelin 8Gb desteği var diyende var yok diyende var..
  • Bu makineye 4gb drr3 ram takılıyormu?

Ve kaç tane ram slotu var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerergul -- 24 Kasım 2009; 18:23:03 >
  • ddr2 destekli sadece..
  • quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

ddr2 destekli sadece..

benim everest ddr-3 8 gb a kadar destekliyor diyor hatta ddr-3 1066mhz fsb 8g desteklediğini söylüyor
  • everest ultimate demo;
    bendeki model R522 JS02TR

Desteklenen Bellek Türleri DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM, DDR3-667 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM
    BilgiAlanı Değer
    Kuzey Köprüsü Özellikleri
    Kuzey Köprüsü Intel Cantiga PM45
    Intel Platform Montevina
    Desteklene FSB Hızları FSB533, FSB667, FSB800, FSB1066
    Desteklenen Bellek Türleri DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM, DDR3-667 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM
    Maximum Memory Amount 8 GB
    Uyarlama / Stepping 07 / B3
    Paket Türü 1329 Pin FC-BGA
    Paket Boyutu 3.4 cm x 3.4 cm
    Çekirdek Voltajı 1.05 V
    In-Order Queue Depth 12

Bellek Denetleyici
    Tür Dual Channel (128 Bit)
    Aktif mod Dual Channel (128 Bit)

Bellek Yuvaları
    DRAM Yuvaları #1 2 GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    DRAM Yuvaları #2 2 GB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

PCI Express denetleyici
    PCI-E 1.0 x16 port #2 Kullanımda @ x16 (ATI Mobility Radeon HD 4650 (Samsung) Video Adapter, ATI RV710/730/740 - High Definition Audio Controller)

• bu everest güvenilir bir program mı sonuç nedir şimdi ram desteği?
  • Ben niye crysis in demosunda full ayar 15 fps alıyorum yau
  • Ram mevzusuna son noktayı koymak için samsun a mail attım bakalım ne olucak... Yav bu makinada ddr3 deneyen sahiden kimse yokmu
  • Benim bir sorunum var kısayol tuslarında sesı acıp kapatma tusu calısmıyor nasıl duzelte bılırım
    sadece sesi acıyor Fn+F6
  • arkadaşlar şu ekran görüntüsüne de bir açıklık getirelim. renkler nasıl. yandan bakınca ekran kararıyor mu ?
  • evet ekran sıkıntı yaratıyor denmiş ekran diğer notebooklara göre çok mu kötü?
  • Arkadaşlar bende bu laptoptan almayı düşünüyorum araştırdım ben alınabilecek en iyi laptopun bu olduğunu düşünüyorum diğer ürünlere göre fiyat açısından çok çok iyi fakat en önemli sorun Windows 7'nin 32 bit olması bir konu açtım bununla ilgili ben aldığım baız yanıtlar var ama tam olarak tatmin olmadım bazıları ürünün içinde hem 32bit hemde 64 bit Windows 7 ile birlikte geldiğini söylüyor bazılarıda 64 bitlik bir windows 7 cdsi bulun kurun 32bit'in lisansını girin kabul edecektir diyor microsoft bu ayrıcalığı sunuyormuş ama kesin cevaplar alamadım eğer bu şekilde yapan arkadaşlar varsa onların bize yardım etmesini bekliyorum bende alacağım ama kafamdaki bu belirsizliği gidermem lazım...

benim açtığım konuyu altta veriyorum orayada bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_36074008/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36074008

• 200 tl peşinatı verdim pc ci yarın siparişi veriyor perşembe gününe Samsung R522-JS02TR laptopum hazır allahın izniyle
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.