Samsung R522 serisi notebookum var. Şarja takılıyken %79 kullanılabilir (prize takılı, dolmuyor) ibaresi yazıyor. Notebooku bataryada kullanıp şarjını tüketiyorum fakat yeniden şarja taktığımda %79 a kadar doluyor ve orda kalıyor. Bataryamı söktüm aynı seri başka bir notebooka taktım. O notebookta benim bataryam %100 e kadar doldu. Yani batarya sağlam. Aynı seri başka bir notebookun adaptörünü kendi bilgisayarıma taktım. Fakat yine %79 a kadar dolduruyor. Yani adaptörümde sağlam. Kont bilgisayarı aradım durumu izah ettim bana sorunun yazılımsal olduğunu söyediler. Sağlam olan, yanş %100 e kadar dolduran notebook ile benim %79 a kadar dolduran notebooklarımı aynı anda formatladım ve işletim sistemi kurdum. Fakat yine o notebook %100 e kadar dolduruyor. Benim notebookum %79 dan öteye geçmiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
@rainson,
Samsung notebooklarda batarya ömrünü uzatmak için böyle bir seçenek var. Bataryayı sadece %80' e kadar şarj ediyor. Yani bataryanızda herhangi bir sorun yok. Bios' da bununla ilgili bir seçenek var oradan yanlış hatırlamıyorsam. Oradan ayarlayabilirsiniz.
Sizin yazınızı okumadan önce samsungla görüştüm. Battery Life Extender adlı programdan ayarı %100 e getirdim. Sorun giderildi. Yinede doru bilginiz için teşekkürler.
Birşey değil
Aynı sorun bende de vardı,bu konuyu bulduğum iyi oldu teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme