samsung r522 xs08 modeli var elimde. herşeyiyle süper laptop .fakat bu çekirdek sıcaklıkları kafamı karıştırıyor. en basitinden sims3 e girdimmi 85 gördüm kapattım oyunu. birde genel sıcaklık seyiri 70 civarı çekirdeklerin. çalışma süresiyle hiç ilgisi yok çünkü 20 saat çalışsada 70 civarı, 1 saat çalışsada.güç ayarlarından işlemciyi yüzde 5 e getirdim 1. ve 2. çekirdek sıcaklıkları 61 de sabitledi. ama cpu 50 lerin üzerine çıkmıyo cpu sıcaklığı güzel ama cpu çekirdek sıcaklıkları yüksek. bu arada yaşadığım yerde hava sıcaklı 30 derece filan. sims3 e girdiğim zaman aşırı artışın fps den kaynaklındığını düşünüyorum çünkü fps 90-80 arası oluyo oyun boyunca:D bu fps yi 30 a filan getirmem mümkün mü.programla filan fps yi sabitlesem nasıl olur. sabitlersmde hangi prg ile sabitlemem lazım. fps yi 30 a getirsem sıcaklık artış problemim çözülür mü acaba? çekirdek için anormal dimi bu sıcaklıklar. yardımlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sıcaklıklara hangi programla bakıyosun?everest se ben o programdan şüpe ediyorum geçendede bi arkadaş 90 dereceyi görüyo demiş hiçbişey yapmıyoken.Everest kullanıyodu..
kullandığım program everestti dediğim değerleri veren. real temp 3.00 kullandım 15 derece daha düşük gösteriyor çekirdek sıcaklıklarını. speed fan kurdum o da real temp ile aynı değeri gösteriyor. önerebileceğiniz test programı varsa onlarıda deniyeyim
Bende aynı modeli kullanıyorum en fazla 45 dereceyi görmüştüm boştayken.Programın adını unuttum.Şuandada teknik serviste bataryasından dolayı.Şu açıdanda bakmak lazım 85 dereceye çıkarsa işlemcinin sıcaklığı kilitlenir pc yanlış olduğu ordan belli
4 tane ayrı programdan sistem boştayken yüksek performansta bilgi aldım ekledim inceleyip değerlendirirseniz çok sevirinim. ayrıca oyunlarda daha düşük fps kullanma şansım varmı? sims 3 ü programla filan daha düşük fps ile oynamak istiyorum gerek yok yani 80-90 fps ye.nasıl düşürebilirim
Dediğim program buydu.Speed fan Fps düşürme konusunda bi bilgim yok ama fps ekran kartıyla alakalı bişey daha çok o yüzden cpu nun pek etkileniceğini sanmıyorum.
bu durumda sonuç olarak speed fan a güvenerek oyun oynayabilir miyim? yada başka bi öneri yapılacak . yani konuyu sonuca bağlarsak çok mutlu olucamda:D
Speed Fan a güven.Benimde çok ısınma problemim vardı masaüstünde hatta kapanıyodu bile.Ben bu programla çözdüm
Evet makina oyun oynarken ısınıyo. Ben de NFS Underground 2 oynarken çekirdek ısısının 95 dereceye çıktığını gördüm.(Everest Ultimate Edition) şarj çıkışının olduğu bölge çok ısınıyor. Diğer bölgeler buz gibi
Ben evereste güvenmiyorum.İşlemci o sıcaklıkta çalışamaz kilitlenir pc..
pc ye o sıcaklıktan dolayı birşey olursa garanti kapsamına girer mi??? malum o bölgede hoparlör var. ısıdan dolayı bozulmasın??? bir de kaç dereceye kadar normal bu ısı??
Ekran kartı için 90 a kadar falan normalde işlemci 60-70 diye biliyorum
speedfandaki ısı değerleri doğru mudur? bir de onun ayarlarını yapan var mı acaba??
birde ben speed fan da fan hızlarını göremiyom ayar yapamıyorum nasıl yapıcam yardımcı olursanız çok sevinirim. bu arada yardımlarınız için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme