Şimdi Ara

SAMSUNG R580 İNCELEME / KULLANICILAR KULÜBÜ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.656
Cevap
17
Favori
337.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Acıbadem Teknosa'da Samsung laptoplar nerede diye sordum. Elemanın biri bana "Ocak ayı başında fazlaca şikayet ve ısınma problemlerinden dolayı firmaya geri gönderdiklerini" söyledi.

Ben de "son çıkan serinin çok beğenildiğini, epeyce kullananı olduğunu ve hatta özellikle soğutma ve sessizlik bakımından beğenildiğini, belki eski serilerde böyle birşey olabileceğini" söyledim.

Böyle bir durum söz konusu mu? Eski serilerde bu tarz problemler olmuş muydu?
  • Teknosa firması için ilginç bir yaklaşım. R580 serisi hakkında daha tek kötü şey okumadım. Aksine dediğin gibi sessizlik ve soğutma konusunda çok başarılı olduğu kullanıcılar tarafından yazılıyor. Eski versiyonlar için belki olabilir. Ama bir arkadaşım r522 serisinden almıştı. Oldukça memnun.
    Ben de yaklaşık 2 aydır R580 JS02TR modelini gözlüyorum. İki ay önce Bimeks'in %20 lik indirimi ile Maksimuma 6 taksit 1587 tl oladuğu vakit tekrar iner diye almamıştım. Bin pişmanım. Şimdi ise fiyatı 1774 civarı. Ben, diz üstü piyasasına yeni giren Samsung cihazlarının tuttuğu görülünce fiyatları yavaş yavaş attırılıyor diye düşünüyorum. Bir de bütçemi daraltmak zorunda kaldığım için şu cihaza yöneldim.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/110419/lenovo-y550-59-028168-.aspx
    Arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

• @ ikarcı,

Vatan'da R580 JS02TR'ın fiyatı 1674 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kristal_23

quote:

Orijinalden alıntı: fast-man

d diskinden h,ç birşey varmıydı 64 bit kurarken d bölümü yok oldu ne olur cevap

sistemi d sürücüsüne yedeklemediysen önemli bir şey yok
    önemli olan recovery bölümü...

d sürüsünü ilk alındığından herhangi bir dosya varmıydı yoksa boş vaziyette miydi

sistemi derken windows 7 mi
    yedek aldımmı diyorsun onu anlamadım o ise hiçbir yedek almadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

@ ikarcı,

Dostum haber verdiğin için sağol, inceliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

d diskinden h,ç birşey varmıydı 64 bit kurarken d bölümü yok oldu ne olur cevap

sistemi d sürücüsüne yedeklemediysen önemli bir şey yok
    önemli olan recovery bölümü...

d sürüsünü ilk alındığından herhangi bir dosya varmıydı yoksa boş vaziyette miydi

sistemi derken windows 7 mi
    yedek aldımmı diyorsun onu anlamadım o ise hiçbir yedek almadım

d sürücüsünde kendi kopyaladığın önemli bir şey yoksa format sorun değil
    yani önemli bir şeyin gitmedi demek oluyor bu
    rahat ol

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarci

quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

@ ikarcı,

Dostum haber verdiğin için sağol, inceliyorum.

çok iyi bir cihaz bende o cihazdan kullanıyorum.
    cihazdan çok memnunum
    ısınma ve fan sesi sorunu yok
    vatanda da fiyatı düşmüş ben kaçırma hemen al derim
  • samsung r580-j01tr vatanda 1585tl
    j02tr 1676tl
    j01 ve j02 arasındaki fark j01 500gb hardiske j02 320gb harddiske sahip
    gerçekten iyi kampanya
    alacaksanız vatandan bugün j01tr alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kristal_23 -- 24 Mayıs 2010; 18:08:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatlax67

quote:

Orijinalden alıntı: chatlax67

r 580 ci arkadaşlar bana yardımcı olmayacakmısınız r 580 de acronis gibi otomtik yedek alma dan bahsediliyor ki bu çok şahane bişey
    r 580 kullanan arkadaşlardan birisi recovery programını masaüstünde açıp ctrl alt f10 yapıp şifre secos girip çıkan ekranın görüntüsünü burda paylaşabilirmi
    bakalım r 580 ile ilgili bu olayı doğru anlamışmıyım
    bendeki şu şekilde acaba sizde farklı menüler varmı
     SAMSUNG R580 İNCELEME / KULLANICILAR KULÜBÜ

Denedim hocam ekran birebir aynı.

@kristal_23

Cihazınız hayırlı olsun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 24 Mayıs 2010; 20:39:03 >

• teşekkür ederim.

benim size bir sorum olacak
    bu r580 tüm modelleri j01 j02 j03 j04 hepsinin maks bellek desteği 4gb
    ben j02tr kullanıyorum bu ram olayına kafam takıldı
    bu 8gb desteği bioslamı alakalı yoksa bellek yuvalarıylamı alakalı
    kısacası sonradan 8gb dosteği verilirmi yoksa maks bellek 4gbde kalacakmı yükseltemiyecekmiyiz
  • hocam ben yarın almayı planlıyorum bu ürünü ama maximum kartım olmadığı için vatandan indirimli alamayacağım sizin önerebileceğiniz bi yer var mı ankaradayım bunuda göz öüne alırsanız
    bi kısmını nakit bi kısmını da kredi kartıyla almayı planlıyorum :D
    gerçi final döneminde iyi mi yapıorum kötü mü yapıorum bilmiorm ama doların yükselmesinden korkuyorum :D bi hafta öbnce baktığım bimeksteki ürün 1850 iken şimdi 2044 olmuş :(
    ayrıca istediğim model 500 gb lık model :D
  • quote:

teşekkür ederim.

kısacası sonradan 8gb dosteği verilirmi yoksa maks bellek 4gbde kalacakmı yükseltemiyecekmiyiz

Hocam o konuda tam bilgi sahibi değilim yalan yanlış bilgilendirmeyeyim.Donanım konusunda bilgili bir arkadaş varsa bilgilendirse sevinirim.Olmadı forumun anakart bölümünde sorarsanız hemen yanıtlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

quote:

teşekkür ederim.

Hocam o konuda tam bilgi sahibi değilim yalan yanlış bilgilendirmeyeyim.Donanım konusunda bilgili bir arkadaş varsa bilgilendirse sevinirim.Olmadı forumun anakart bölümünde sorarsanız hemen yanıtlanır.

öneriniz için teşekkürler

• Ben de Perşembe günü Bimeks'ten 1.880 TL'ye 3 ay ertelemeli 12 taksitle Maximum kampanyası ile R580-JS01 aldım. Didim'de olduğum için kargo ücreti problemdi. Pendik Bimeks'ten telefonla verdiğim siparişi Aydın Forum Bimeks'e ücretsiz gönderdiler, gidip oradan aldım. Dolar kuru sürekli değiştiği için Bimeksteki fiyat 6 gündür takip ettiğim kadarıyla 1.960-1.810 arası oynuyor. (3 ay ertelemeli fiyat da biraz farklılık var) Vatan'da şuan JS01 1.720 TL gibi süper bir fiyatı var.

Asus F3SV kullanıcısıydım. Core 2 Duo 2.4 T7700 vardı onda. i5 520 dağlar kadar fark atıyor. Bunu tüm uygulamalarda görebiliyorsunuz. Kısacası performans süper. TurboBoost özelliği ile overclock'a gerek de kalmıyor bence.

Performans konusunda Windows açılışının bariz hızlanması için herkese mutlaka yapmalarını tavsiye edeceğim bir ayar var. Başlat - Çalıştır (ya da kısayol tuşu Windows + R) msconfig'ten, Önyükleme sekmesinde alt kısımdaki "Gelişmiş Seçenekler" butonuna bastığınızda "İşlemci Sayısı" kutusunu işaretleyip 4'ü seçerek Windowsun açılışta işlemcinin 2 çekirdeğini ve HyperThreading özelliğini kullanarak ne kadar hızlı açıldığını görebilirsiniz. Mutlaka yapın, tavsiye ediyorum.

Kasa gerçekten sağlam, soğutma da şimdiye kadar problemsiz görünüyor. Asus laptopum ısınmadan dolayı ekran kartı yandığı için bu ısı konusu benim için çok önemli hale geldi. Ancak ısı konusunda herkese bir uyarım olacak. En azından 3-6 ayda bir fan temizliğinin yapılması gerekiyor. Bunu servise yaptırabileceğiniz gibi kompresör ile kendiniz de yapabilirsiniz. Ama mutlaka yapın. Isı sorunu tozlanmaya bağlı olarak zamanla ortaya çıkan bir sorun. Tabiki önceki Asus laptopumda yeni aldığımda bile aşırı ısı sorunu vardı.

Klavyenin numara kısmı olmasını özellikle arıyordum. Çünkü programlama, muhasebe, hesaplama, okul öğrenci not işlemleri v.b. şeylerde çok sık kullandığım bir özellikti. Klavye gerçekten çok güzel. Bazı yerlerde zor olduğu söylenmiş ama 5 günde alıştım. Bir de Num Lock'un bilgisayar açılır açılmaz kapalı ya da açık olması ayarını direk biostan yapabiliyor olmanız da güzel bir özellik. (Özellikle Bilgisayar açılışında şifre kullanıyorsanız.)

Touchpad'ın kasa ile bağlantısız olması çok iyi birşey. Çünkü F3Sv'de touchpad tuşlarının tırnakları zamanla kırılmıştı. Etrafının ışıklarla çevrilmesi sınırlarınızı belirlemeniz için çok faydalı olmuş. Touchpadın çoklu dokunmatik (multitouch) olduğu bir çok yerde değinilmeyen bir özelllik. Ben normal kaydırma bölgelerini kapatarak fare kullanım alanını maksimuma çıkardım. Çoklu dokunmatik özelliği ile iki parmağınızı koyarak hem yatay hem dikey kaydırma yapabiliyorsunuz zaten, kenardaki bölgelere gerek kalmıyor. Fare alanım genişledi böyle çok daha güzel, kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca üç parmağınızı koyduğunuzda istediğiniz bir (veya aynı anda bir kaç) programın çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Ben hesap makinesini ayarladım, çok ihtiyacım olan bir şey olduğu için, bu da + bir özellik oldu benim için.

Bir arkadaş touchpad'e avuç içi, el denk geldiğinde sorun olduğunu söylemiş. Yeni nesil touchpadlerde parmak dışındaki dokunuşları, avuş içi, el v.b. yazı yazarkenki temasları algılayan bir özelik mevcut. Kısacası touchpad ile ilgili ayarlara mutlaka göz atın.

Bir arkadaş En fazla 8 GB Ram takılabilme özelliğini sormuş. Bu özellik Anakart ve chipset ile ilgili ve evet bildiğim kadarıyla JS01 8GB'a kadar Ram destekliyor.

Bu arada garanti ile ilgili Samsung'un sitesinde rastladığım önemli bir bilgi olarak da HDD ve Ram değişiminin kullanıcı tarafından yapılabileceği, garanti kapsamını etkilemeyeceği belirtilmiş.

Ses için yeterli değil diyebilirim. 3 Watt (1,5 x 2) hoparlörlerden çok da fazla birşey beklememek lazım sanırım. Diziüstülerde ben genel olarak çok fazla birşey beklemiyorum ses konusunda zaten. Bir kaç defa Asus ile çıkış jackını kullanarak konferans salonunun ses sistemine bağlantı yaparak çok kaliteli ve güzel sonuç elde etmiştim. Yani ses kalitesi isteyen harici ses sistemleri kullanabilir.

Usb girişi konusunda çoğu kişinin gözden kaçırdığı bir nokta, bu modelde e-sata girişi aynı zamanda usb olarak kullanılabilir olması. Yani 4 Usb girişi var!

LCD panel Samsung'un kendi modeli sanırım. Everest 4.5 farklı gösteriyordu diye hatırlıyorum Everest 5.5 kurdum. LCD hakkındaki bilgiler şöyle:

Modelin en çok beğendiğim özelliklerinden birinin LED LCD olması. Görüntüler mükemmel. Asus N61 modelleri ile karşılaştıran bir arkadaş vardı. LED LCD farkını da göz önüne alınmalı kesinlikle. Aşırı parlak istemeyen bir arkadaş pardı, parlaklık seviyesi sonuçta ayarlanabilir. Normal LCD'lere göre yine LED öneririm kesinlikle.

Bendeki 500 GB Harddisk WDC yani Western Digital. Gerçekten neden samsung değil, garip. HDD sesi normal çalışmada fark edilmiyor bile. Gecenin bu saatinde cıt sesi bile yok hiçbiryerde, kendi nefes sesimi duyuyorum ama HDD sesi yok.

Sürekli fişe takılı olarak kullanacaklar için Samsung bir program geliştirmiş, hatta bu özellik programla sınırlı değil biostan ayarlandığı için windows dışında da etkili. %80 dolu tutulmasını sağlıyor. Pilin ömrünü uzatan bir özellik.

Windows 7 sürümlerinin serialleri kendi içerisinde 32 bit ve 64 bit için geçerli. Zaten paket Win 7 alanların kurulumda iki seçeneği seçebiliyor. Ben de 64bit kurmayı düşünüyorum. Çünkü 4GB ram'im varken 3GB kullanmak mantıksız geliyor. Bu konuda kafama takılan bir soru vardı Ahmet arkadaşımız başka bir sitede buna cevap verdi, bu konuyu burada ayrıca açıp kafa karıştırmak istemiyorum. 64 bit windows'a geçişte hem lisans, hem driver hem de başka yönlerden sorun görünmüyor.

Bir de Recovery Solution 4'te dikkat edilmesi gereken bir nokta 1 DVD'ye alınan yedeğin sadece Win 7 üzerine kurulan sürücüler ve ek programlar olduğu. Yani recovery bölümü her halikarda sıfırdan Win 7 kurmak için gerekli. Tabiki internetten ya da başka yerden Win 7 Home Premium DVD'si edinirseniz recovery'e de ihtiyacınız kalmaz. Yine de o bölümün durmasında fayda var.

Bir arkadaş D sürücüsünün gözükmediğini söylemiş. Başlat menüsü çalıştırdan (Windows + R tuş kombinasyonu) diskmgmt.msc yazıp girdiği disk yönetimi bölümünden Disk0 olarak gözüken diskinin kullanılmayan bölümü olup olmadığına bakıp, kullanılmayan bölüm var ise mantıksal sörücü oluşturup sadece o bölüme format atıp tekrar kullanılabilir hale getirebilir. diskmgmt.msc bölümünden restart atmadan bölümlendirme, formatlama, hızlı formatlama dahil tüm işlemler yapılabilmekte.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürler. Benim de katkım olduysa ne mutlu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyaktas -- 25 Mayıs 2010; 2:04:50 >

• quote:

teşekkür ederim.

İlk önce tabii ki bellek yuvasına bakar. Olmayan yuvaya birşey takamazsınız. İkinci kısım ise BIOS ile alâkalı çünkü işin donanım kısmı hazırsa, gerisini yazılım hâlleder. BIOS ve yuva konusunda sıkıntı yoksa, gerisi de x64 bir işletim sistemi kurmak. 4GB üzerine 32Bit işletim sistemi destek veremiyor, kullanamıyor.

• verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

eyaktas
    bildiğim kadarıyla samsung r580-j01 j02 j03 j04 hepsi 4gbye kadar ram destekliyor konunun önceki mesajlarına bakarsanız bu cihazı kullanan arkadaşlar tarafından 4gb desteklediği yazılmış
  • eyaktas kardeş ben işyerimdeki 64 bit windows 7 aldım eve kurmak ıstedım kendı 32 bit keyimi girdim olmadı
  • quote:

eyaktas kardeş ben işyerimdeki 64 bit windows 7 aldım eve kurmak ıstedım kendı 32 bit keyimi girdim olmadı

kardeş bildiğim kadarıyla windows 7nin kendi sürümü içinde keyleri geçerli
    yani windows home premium key ultimate 64 bitte geçerli olmuyor
    sen hangi sürümü kurdun
  • arkadaşlar bir sorum olacak
    bu fanın hızını ayarlıyabiliyormuyuz ayarlıyorsak nereden ayarlıyabiliriz
  • quote:

arkadaşlar bir sorum olacak
    bu fanın hızını ayarlıyabiliyormuyuz ayarlıyorsak nereden ayarlıyabiliriz

LAPTOP ses yapmıyor diye biliyordum. Fanı ses mi yapıyor?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.