Şimdi Ara

SAMSUNG R620 KULLANICILARI KULÜBÜ (3Dmark06 Skoru Eklendi) (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.481
Cevap
14
Favori
256.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam gençler.Askerlik dolayısıyla pc en az 6 ay kapalı kalacak.Batarya yüzde 100 doluluktamı bırakayım yoksa yüzde 80 de mi bırakayım uygun saklama ve bekleme koşulu hangisi olur çantasında duracak.
  • Arkadaşlar hard disk hiç durmaksızın çalışıyor, ve ara sıra bilgisayar kasılıyor, iki diskin de 3te biri boş, çalışan program sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Vista 32bit yüklü. Nedeni ne olabilir acaba... Virüs taraması yaptım. sistem hızlandırıcı advanced system care i çalıştırdım ama bilgisayarı aldığımdan beri bu hard diskin ışığı ve sesinden de anlaşılacağı üzere sürekli çalışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvarlik -- 8 Nisan 2010; 14:49:41 >
  • @hangontight
    recovery solution programını çalıştırıp dönüş yapabilirsin ilk güne.merak ettiğim nokta şu: hem kendş recovery alanında var hemde d sürücüsünde mi var yoksa sadece d'de mi var.eğer ayrılmış recovery alanın var ise zaten direkt tam yükleme yaparsın ama yoksa d sürücüsünde yedekleri tanıtır recovery alırsın

@tomacco
    uzun süre hangi şekilde bırakırsanız bırakın olumsuz etkileri olacaktır.o yüzden tavsiyem arada bir tanıdığınız bilgisayarı açıp kullanması; mesela bilgisayarı açıp hiç bir işlem yapmasa bile sarjının bitmesini sağlar ve tekrar şarj işlemini yaparak bataryanın olumsuz etkilenmesini önlemiş olursunuz

@lvarlik
    arka planda farkında olmadığınız bir program çalışıyor olabilir mi acaba?gerçi ilk günden beri böyle demişsiniz ama normal şartlar altında çalışan birşey yoksa öyle ışığının yanması normal değil.istersen bir recovery yaparak ilk güne dön ve extra hiç bir program yüklemeden durumu gözle yine aynı mı olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

@hangontight
    recovery solution programını çalıştırıp dönüş yapabilirsin ilk güne.merak ettiğim nokta şu: hem kendş recovery alanında var hemde d sürücüsünde mi var yoksa sadece d'de mi var.eğer ayrılmış recovery alanın var ise zaten direkt tam yükleme yaparsın ama yoksa d sürücüsünde yedekleri tanıtır recovery alırsın

@tomacco
    uzun süre hangi şekilde bırakırsanız bırakın olumsuz etkileri olacaktır.o yüzden tavsiyem arada bir tanıdığınız bilgisayarı açıp kullanması; mesela bilgisayarı açıp hiç bir işlem yapmasa bile sarjının bitmesini sağlar ve tekrar şarj işlemini yaparak bataryanın olumsuz etkilenmesini önlemiş olursunuz

@lvarlik
    arka planda farkında olmadığınız bir program çalışıyor olabilir mi acaba?gerçi ilk günden beri böyle demişsiniz ama normal şartlar altında çalışan birşey yoksa öyle ışığının yanması normal değil.istersen bir recovery yaparak ilk güne dön ve extra hiç bir program yüklemeden durumu gözle yine aynı mı olacak

hallettim dostum ben d ye ayrı bi recovery almıştım geri yükleme yaparken de hem onu hemde fabrika çıkışı ayarlarına geri dönme seçenekleri vardı işin iyi yanı 8 dk. da tamamlandı

• arkadaşlar hoparlör alacam 5+1 alacaktım ( logitech x530 veya 540) ama 3 çıkışlı oluor bunlar herhalde bizim bilgisayarda verim alınmaz. bazı arkadaşlar tek çıkışlı 4+1 çalıştırabiliorum filan demişti.
    onun için tavsiyelerinizi bekliorum. 2+1 tercihimdir(z2300 tavsiye etmeyin ama )
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangontight

arkadaşlar hoparlör alacam 5+1 alacaktım ( logitech x530 veya 540) ama 3 çıkışlı oluor bunlar herhalde bizim bilgisayarda verim alınmaz. bazı arkadaşlar tek çıkışlı 4+1 çalıştırabiliorum filan demişti.
    onun için tavsiyelerinizi bekliorum. 2+1 tercihimdir(z2300 tavsiye etmeyin ama )

sorunun çözülmesine sevindim hocamses sistemi alacaksanız direkt kulaklık çıkışına bağlanan bir model tercih etmelisiniz.creative.lere bakabilirsiniz 2+1 için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peerless -- 8 Nisan 2010; 19:26:41 >

• Ben tek çıkışa creative 5+1 in 4 uydusunu bağladım yani 4+1 diyebiliriz :) Ama tabi ki 4.1 ses alamıyorum stereo olarak kullanıyorum(4 uydudan da ses geliyor fakat ön ve arka olarak ayrılmıyor sadece sağ ve sol). Elimde bu sistem vardı diye bunu kullanıyorum yoksa tabi ki de 2+1 sistem alırdım. Bütçenize göre Altec Lansinglere bakabilirsiniz.
  • Arkadaşlar hala cevap alamadım recovery silmeden 64 bit kurmanın bir yolu yokmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

quote:

Orijinalden alıntı: hangontight

arkadaşlar hoparlör alacam 5+1 alacaktım ( logitech x530 veya 540) ama 3 çıkışlı oluor bunlar herhalde bizim bilgisayarda verim alınmaz. bazı arkadaşlar tek çıkışlı 4+1 çalıştırabiliorum filan demişti.

sorunun çözülmesine sevindim hocamses sistemi alacaksanız direkt kulaklık çıkışına bağlanan bir model tercih etmelisiniz.creative.lere bakabilirsiniz 2+1 için

eywallah hocam peki tavsiye edebileceğin bi model var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: K3K3K

Ben tek çıkışa creative 5+1 in 4 uydusunu bağladım yani 4+1 diyebiliriz :) Ama tabi ki 4.1 ses alamıyorum stereo olarak kullanıyorum(4 uydudan da ses geliyor fakat ön ve arka olarak ayrılmıyor sadece sağ ve sol). Elimde bu sistem vardı diye bunu kullanıyorum yoksa tabi ki de 2+1 sistem alırdım. Bütçenize göre Altec Lansinglere bakabilirsiniz.

işte ondan sordum öyle kullanmak için almayayım dedim madem olmuor düzgün 2+1 alayım dedim.
    altec lansinglerin gerçekten şık tasarımları var ama performansını çok iyi bilmiorum ve de pek bulunmuor modelleri. genelde logitechler bazende creative in bazı modelleri tavsiye edilior.
  • quote:

Arkadaşlar hala cevap alamadım recovery silmeden 64 bit kurmanın bir yolu yokmu ?

Sanırım kastettiğiniz ilk açılış esnasındaki Samsung'un fabrikasyon gelen kurtarma sisteminin devreye girmesini sağlayan klavye kombinasyonu ile çalışan sistemin bozulup bozulmayacağı..

Windows XP - 2000 vb. bu işletim sistemleri (linux'ta tabii) kurulurken kendi dosya formatlarının(Windows için NTFS örneğin) düzgün işleyebilmesi için boot sektörü değiştirirler ve günümüz laptoplarından gelen özel kurtarma sistemi bu durumda işlev göremez hale gelir.

Çaresi kurtarma sistemi genelde DVD medyaya ilk açılışta yedeklemeyi önerir.onu yapabilirsiniz yada harddisk imaj programlarıyla genel bir temiz sistem yedeği alınabilir ancak tabii oldukça yer tutacaktır bu imaj dosyası.(Samsung'un 500 Gig. harddiskle geldiğini düşünürseniz.)

Ancak bu çok büyük dosya boyutları sektör bazında yedekleme yapıldığında oluşur bunun dışında Smart Sector denilen sadece harddiskteki kullanılan sektörleri yedekleyen nispeten akıllı yazılımlar mevcut.Bunlardan bir tanesi benim kullandığım Macrium Reflect.

En büyük özelliği yedeklediği sistemin boot sektörünü de aynen yedekler ve geri yüklediğinizde aynen geri yüklenir sisteminiz.

Free olan versiyonunu şuradan indirip bakabilrisiniz : Macrium Reflect Backup

Sisteminiz yedekledikten sonra ne isterseniz yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

quote:

Arkadaşlar hala cevap alamadım recovery silmeden 64 bit kurmanın bir yolu yokmu ?

Sanırım kastettiğiniz ilk açılış esnasındaki Samsung'un fabrikasyon gelen kurtarma sisteminin devreye girmesini sağlayan klavye kombinasyonu ile çalışan sistemin bozulup bozulmayacağı..

Windows XP - 2000 vb. bu işletim sistemleri (linux'ta tabii) kurulurken kendi dosya formatlarının(Windows için NTFS örneğin) düzgün işleyebilmesi için boot sektörü değiştirirler ve günümüz laptoplarından gelen özel kurtarma sistemi bu durumda işlev göremez hale gelir.

Çaresi kurtarma sistemi genelde DVD medyaya ilk açılışta yedeklemeyi önerir.onu yapabilirsiniz yada harddisk imaj programlarıyla genel bir temiz sistem yedeği alınabilir ancak tabii oldukça yer tutacaktır bu imaj dosyası.(Samsung'un 500 Gig. harddiskle geldiğini düşünürseniz.)

Ancak bu çok büyük dosya boyutları sektör bazında yedekleme yapıldığında oluşur bunun dışında Smart Sector denilen sadece harddiskteki kullanılan sektörleri yedekleyen nispeten akıllı yazılımlar mevcut.Bunlardan bir tanesi benim kullandığım Macrium Reflect.

En büyük özelliği yedeklediği sistemin boot sektörünü de aynen yedekler ve geri yüklediğinizde aynen geri yüklenir sisteminiz.

Free olan versiyonunu şuradan indirip bakabilrisiniz : Macrium Reflect Backup

Sisteminiz yedekledikten sonra ne isterseniz yapın.

Cevap için teşekkür ederim

• arkadaşlar kusura bakmayın. o kadar çok sayfa oldu ki hepsini okumam mümkün değil..

bana bu bilgisayarın artılarını ve eksilerini kısaca sayabilirmisiniz..

tavsiye edermisiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

arkadaşlar kusura bakmayın. o kadar çok sayfa oldu ki hepsini okumam mümkün değil..

bana bu bilgisayarın artılarını ve eksilerini kısaca sayabilirmisiniz..

tavsiye edermisiniz..

ses i çok ahım şahım deil tabii bu kişiden kişiye değişir ayrıca servis konusunda da bi kaç arkadaş sıkıntı yaşadı ki servisi problemli olmayan çok firma yok onun dışında kalan diğer özellikler bana göre artıları olarak sayabiliriz.Kısacası 5 aydır kullanıorum tavsiye ediorum
  • Topic bugünler hareketlenmiş :)
    Arkadaş memnunmusunuz demiş onu cevaplayayım ben 4,5 aydır kullanıyorum maşallah şuana kadar en ufak sorun yaşamadım makine çok sessiz, heleki diğer laptoplarla kıyaslama yaptıgınızda fark açıkca ortaya cıkıyor.
    Diğer arkadaş ses sistemi önerisi istemiş, ben tek çıkışlı 5+1 sorunsuz kullanıyorum ses de gayet güzel
    Ürün buhttp://www.hepsiburada.com/premier-pht-v55-51-ev-sinema-hoparlor-sistemi/ProductDetails.aspx?productId=evpremphtv55&categoryId=152491

• Arkadaşlar benim işlemciye arasıra aşırı yük biniyor ve makina kasılıyordu. Sebebi media player ağ paylaşımıymış. Bu özelliği kullanmayan arkadaşlar aşağıda yaptığım alıntıyı uygulayarak bu özelliği benim gibi devre dışı bırakabilirler.

---ALINTIDIR---
    1. Başlat menüsündeki arama kutucuğuna services.msc yazın ve Enter'a basın.
    2. Karşınıza gelen Servisler penceresinde Windows Media Player Ağ Paylaşım Hizmeti satırını bulun ve sağ tıklayıp Özellikler menüsünü açın.
    3. Genel sekmesindeki Başlangıç türü bölümünde Devre Dışı seçeneğine ve ardından Tamam butonuna tıklayın. Windows 7'yi yeniden başlattığınızda Windows Media Player Ağ Paylaşım Hizmeti kapanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 9 Nisan 2010; 12:47:39 >
  • Uzun zamandır foruma bakmıyordum..zaten fazla bakan biride degilim ses sistemi konusu olmusta 3+1 kullanan biri öneride bulunursa süper olur..
  • 2+1 araştırdım da biraz paylaşayım sizlerle
    - bu modeli beğendim yorumlar da iyi fakat bulamadım hiç bi yerde
    http://www.hepsiburada.com/altec-lansing-fx4021-uzaktan-kumandali-21-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd49149&categoryId=256

-fx4021 kadar beğenmesem de bu model de altec lansingin tavsiye edilen bi modeli
    http://www.hepsiburada.com/altec-lansing-vs4221e-21-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd84911&categoryId=256

-alternatif olarak bunu beğendim tasarımı özellikle çok iyi, yapılan incelemelerde de övgüyle söz edilior. Tek kuşkum piyasaya yeni girmiş bi marka olması
    http://www.hepsiburada.com/edifier-m3200-21-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd847529&categoryId=256

-bu da diğerlerine göre biraz daha güçlü (54W) tabii biraz daha pahalı
    http://www.hepsiburada.com/edifier-m3300-21-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd847528&categoryId=256

-özellikle bu model f/p modeli olarak öne çıkıor tasarımına pek önem verilmemiş ama ses gerçekten kaliteli die bahsedilior. tek kötü yanı ses kontrolünün subwooferın yanından yapılması kumandasının olmayışı kötü olmus
    http://www.hepsiburada.com/edifier-x600-21-speaker/ProductDetails.aspx?productId=bd847534&categoryId=256

bunlar dışında logitechiin 360derece ses sistemi var ama hiç bi fark yaratmıormus ayrıca microlabın bazı modelleri de tavsiye edilmekle beraber creativenin A300 gibi ekonomik modelleri de tercih edilebilir.Yalnız benim gibi değişik bir şey arıorsanız üstteki modelleri inceleyebilirsiniz. bu hafta sonu mediamarkt ve vatanda test edecem
    sonuclarını yine paylaşırım.

• samsung r620 alacaklar bunu okusun!!!!

samsung r620 diziüstü bilgisayar 4 aylık , şuan 20 ay garantisi var , daha önce herhangi bir sorunu olmadı,bu ilk sorunu

1)pc nin harddiskindeki divx,mp4,avi gibi video dosyalarını oynatırken takılıyor,ekran donuyor 2-3 saniye aynı zamanda ses te takılıyor
    bu nu mp3 dinlerken de yapıyor ,mp3 ün bir kısmında takılıyor ve 2-3 saniye sonra kaldığı yerden dewam ediyor
    ayrıca dvd vcd oynatırken (film) filmde aynen takılmalar oluyor ve aynı zmanda ses takılıyor

2)dvd veri dosyası oluşturuken 350 mblık 12bölüm attığımızı düşünelim , ilk 10 veya part düzgün calısıyor dvdde son 2 part herzaman sorunlu 5dvd bosuna yakılıdı
    nero programında dvd yakarken yakılma esnasında yüzde 80ni gectiğinde son yüzde 20lik bölümde biryerde illaki takılıyor, eğer durdurulmasa saatlerce aynı seviyede dvd yazmadan program acık kalacak ,dvd yi durdurup calısıp calısmadıını kontrol edildiğinde dvd tamamen yazılmamıs illaki hatalı bölümler içeriyor 5-6 dvd boşa gitti

3)pc nin ilk 3 ayında birr veri dvd si max15 dakika iken suan 30dakkaya cıktıı

• DVD Testlerini kendi Samsung R620 'imde ben yapıyorum ve sonuçları yayınlıyorum.

Bugün yaptığım testler ve sonuçları :

Maxell DVD-R Medya ile yapılan test ve sonucu :

Memorex DVD-R Medya ile yapılan test ve sonucu :

Samsung R620'de bulunan DVD Yazıcısı (TSST CorpTS-L633B Firmware : SC01) DVD-R medyalarla pek iyi anlaşamıyor.

Bu cihazla veri kaydetmek için en ideal medyalar şu anda :

Verbatim DVD+R ve Maxell DVD+R 'dır.

Eğer evlerde bulunan DVD Oynatıcı cihazlarda en yüksek uyumluluk modu ile DVD-Video kaydetmek istiyorsanız : Maxell DVD+R medyaya DVD-ROM Bitsetting ayarı
    ile hiç sorunsuz yazabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.