Şimdi Ara

Samsung RAPİD Modu Windows 10 İşletim Sisteminde Aktif Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
4
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizlere bu konuda Samsung SSD lerde kullanılan RAPİD Modunun Windows 10 işletim sisteminde nasıl aktif edebileceğini paylaşacağım.

Öncelikle RAPİD modunu girdi/çıktı(I/O) işlemlerinin gerçek zamanlı hızlandırılması olarak tanımlayabiliriz.Ramdisk mantığına benzer şekilde çalışan bu uygulama ile diskin okuma/yazma hızlarında performans artışı sağlanıyor.Bu artışı daha çok günlük kullanımdan ziyade sentetik benchlerde görsekte yinede kullanıcısı olanlar için Windows 10 işletim sisteminde nasıl aktif edileceğini anlatmaya çalışacağım.

İhtiyacımız olan program Samsung Magician Software V 4.7

Samsung Magician programını sisteminize kurduktan sonra eğer Windows 10 kullanıyorsanız RAPID Modunun kullanılır olmadığını göreceksiniz.Bunun nedeni ise eğer diğer gereksinimleri sisteminiz karşılıyorsa Windows 10 olarak karşımıza çıkıyor henüz bu işletim sisteminde RAPID modu diğer gereksinimler sağlansa bile kullanılabilir değil ama aşağıda analatacağım işlemleri uygularsanız artık sizde RAPID modunu Windows 10 işletim sisteminde aktif edebileceksiniz.

Windows 10 işletim sisteminde RAPID modu aktif etmek ve kullanmak için şu işlemleri uygulayınız ;

1)Process Hacker v 2.36 programını indiriniz.Setup veya portable olarak indirebilirsiniz.Portable sürümünü indirirseniz sisteminize kurmadanda işlem yapabilirsiniz.Portable sürümünü kullanacaksanız indirdiğiniz rar uzantılı dosyayı bir klasöre çıkarıp işletim sisteminize uygun olan(32/64-Bit) sürümü yönetici olarak çalıştırınız.

Samsung RAPİD Modu Windows 10 İşletim Sisteminde  Aktif Etme

2)Samsung Magician programını açıp RAPID Mod sekmesine geliniz.Bu sekmeyi kapatmayınız.

3)Process Hacker programında "Samsung Magician.exe" ye sağ tıklayıp "Miscellaneous" sekmesinde yer alan "Windows" a tıklayınız.

Bu işlem sonucunda karşınıza ;

şeklinde yeni bir pencere açılacaktır.Bundan sonraki işlemleri buradan yapacağız ama tekrar belirtmem gerekirse tüm işlemler sırasında Samsung Magician programı arka planda RAPID Mod sekmesi seçili olarak çalışmaya devam etmelidir.

4)"Samsung Magician.exe" penceresi üzerinde "Text" kısmına gelip "Samsung Magician" yazılı satıra tıklayınız.

Daha sonra ise "MDIClient" tıklayıp koyu siyah renkli olan ilk "SCort_ChildFrame" e tıkladığınızda karşınıza "SCort_SAT_View" çıkacaktır.

5)Son olarak "SCort_SAT_View" üzerine tıklayıp açılan genişlemelerden "Button----Enabled" e sağ tıklayıp "Enabled" işaretlerseniz artık RAPID Modunun seçilebilir ve aktif olarak kullanılabilir olduğunu göreceksiniz.

Samsung RAPİD Modu Windows 10 İşletim Sisteminde  Aktif Etme Samsung RAPİD Modu Windows 10 İşletim Sisteminde  Aktif Etme

RAPID Mod etkin iken elde edilen hız değerleri;(Samsung 850 EVO 250 GB)

Samsung RAPİD Modu Windows 10 İşletim Sisteminde  Aktif Etme Samsung RAPİD Modu Windows 10 İşletim Sisteminde  Aktif Etme

Tüm işlemleri detaylıca anlatmaya çalıştım ama işlemler aslında çok uzun sürmüyor bu nedenle adımları gösteren kısa bir videoda eklemek istiyorum.

RAPID modunu devre dışı bırakmak istiyorsanız Samsung Magician üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz ancak tekrardan aktif etmek istiyorsanız burada paylaştığım işlemleri tekrarlamanız gerekiyor aksi durumda RAPID modunu yine etkinleştiremiyorsunuz.

Programın yaptığı işlem tamamen güvenilir ve sorunsuzdur,işletim sisteminize herhangi bir zarar oluşturmuyor sadece yaptığı işlem RAPID modu butonunu dolaylı bir yol ile kullanılabilir hale getirmek bunun dışında sisteminizde kalıcı bir yazılımsal değişikliğe neden olmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 7 Eylül 2015; 23:01:45 >

• Elinize emeginize saglik hocam ne zamandir merak ediyordum bu konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolasın. Bende yabancı forumlardan bakıp yapmıştım. Türkçe çevirmen güzel olmuş. Keşke Samsung son versiyon olan 4.7 de bu sorun için fix çıkartsaydı da bizde böyle sistem processlerini hackleme yöntemleri ile uğraşmasaydık. Belki 4.8 de buna gerek kalmaz. ama ben bekleyemedim yaptım.

Ben 850 Pro 256GB kullanıyorum . CyristalDisk Mark değerlerimi paylaşayım :

Rapid Mode Kapalı iken :

Rapid mode açık iken : 100MiB de test

Rapid mode açık iken : 1GiB de test

• hep bu şekilde kullanmanın ssd ömrüne bir zararı var mı? birde ssd optimizasyonu da kapalıydı windows 10'da, o da açılıyor mu bu şekilde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

hep bu şekilde kullanmanın ssd ömrüne bir zararı var mı? birde ssd optimizasyonu da kapalıydı windows 10'da, o da açılıyor mu bu şekilde?

Kolay kolay birşey olmaz korkma.

İşleme baktım baya uzun duruyor gibi yakında W10'da kendini güncelleyecek, yazılımı da ayarlarlar zaten sabredin.

Max performance çalışması lazım ben denemiştim.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    os optimization açık, performance optimization bölümü kapalı.
  • pc aniden kapandığında falan veri kaybı yaşanmaz mı peki bu rapid modda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung Magician için gelen yeni sürümle birlikte RAPID modunu Windows 10 işletim sisteminde herhangi bir başka işleme gerek kalmadan Magician üzerinden kullanabilirsiniz.Samsung Magician 4.8 için ;

http://ssd.samsungsemi.com/ecomobile/ssd/update14.do?fname=/Samsung_Magician_Setup_v48.zip

linkinden indirerek bu sürümle birlikte RAPID modunu Magician üzerinden aktif edebilirsiniz.

• bu olay sandisk ultra 2 de işe yarıyor mu? illa samsung mu olması gerek?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece samsung ssd lerde var o özellik bildigim kadarıyla,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık hocam, çok güzel anlatmışsınız. Ancak, rapid moda hiç getiremiyoruz ki. Rapid moda getirip, uyarıya "Tamam" dediğimizde reset atıyor ve sistem çöküyor. Asıl sorun burada. Birde; magician da: performance optimization pasif. AHCI disabled görünüyor. Bazen rapid mode tamamen pasif görünüyor. Sanırım windows 10 da rapid modu açamıyoruz.
  • kerem2018 kullanıcısına yanıt
    Neyse ki 2015 tarihli konuda toplam mesaj sayısı azmış... Rapid mode açılabiliyor windows 10 da. AHCI modu biostan açık hale getirmelisin. AHCI mod 2012 üretim pc lerde bile var. Magician programında rapid modu açtığında ve yeniden başlattığında aktif hale geliyor. Herşeye rağmen olmuyorsa windowsta veya sürücülerde veya başka bir yerde sorun vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.