Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
874
Cevap
35
Favori
289.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar ben recovery bölümünde bazı dosyaları sildim sanırım... ne yapacağımı bilmiyorum yardım edin lütfen... avg rescue cd adındaki programı kullanmak için sistem dosyalarının içinde fazlasıyla uğraşmıştım... sonra formatlamak için f4 ile başlattığımda bootmgr is missing yazısı çıkıyordu... win normal açılıyor fakat bi türlü recovery nin içine girmiyordu.. sonra bi program buldum win o hatayı verdiğinde kullanılıyor muş... kullandığım program bi işe yaramadı... yaramadığı gibi de artık hiç girilmez hale getirdi... açılışta f4 e baıyorum aşağıda plaese wait yazısı çıkıyo ama win direk başlıo hiç basmamışım gibi... kaç defa formatladım olmadı nasıl halledebilirim... recovery dosyası duruyo görünüyo fakat hiç girilmiyo artık :(((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: ec38

slm arkadaşlar ben recovery bölümünde bazı dosyaları sildim sanırım... ne yapacağımı bilmiyorum yardım edin lütfen... avg rescue cd adındaki programı kullanmak için sistem dosyalarının içinde fazlasıyla uğraşmıştım... sonra formatlamak için f4 ile başlattığımda bootmgr is missing yazısı çıkıyordu... win normal açılıyor fakat bi türlü recovery nin içine girmiyordu.. sonra bi program buldum win o hatayı verdiğinde kullanılıyor muş... kullandığım program bi işe yaramadı... yaramadığı gibi de artık hiç girilmez hale getirdi... açılışta f4 e baıyorum aşağıda plaese wait yazısı çıkıyo ama win direk başlıo hiç basmamışım gibi... kaç defa formatladım olmadı nasıl halledebilirim... recovery dosyası duruyo görünüyo fakat hiç girilmiyo artık :(((((

doğru yerdesin
    konuyu biraz incelesen çözersin

• ne yapacağımı çözemedim yardım et lütfen.. yani ben hayır deyip formatlamaya geçsem lisanslı home basic silinmez demi... kısacası normal recovery açılmadığı için yedeğini alamadım... aydınlat beni hocam... kopyasını alamasam da bu işlemi uygulayım mı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ec38 -- 28 Kasım 2010; 1:42:56 >
  • Başta Chatlax üstadım olmak üzere diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...Çok güzel bir iş yapmışsınız...Ellerinize sağlık...Ama maalesef ben henüz ilk aşamada takıldım...Usb boot olayını yapamadım bir türlü...Admin Tool u indirdim...Biostan USB açılışı yaptırdım...Kingston 8 Gb ve Kingston 4 Gb belleklerle denedim...Yine olmadı... creed90 arkadaşın dediği gibi Poverİso ile denedim, Chatlax arkadaşın dediği gibi Winrar'ın son sürümüyle yaptım yine olmadı...Bu soruna nasıl bir çözüm bulacağız arkadaşlar...Herkese iyi çalışmalar...
  • arkadaşlar uzun sorular için msn de görüşelim
    caresizseniz@care.sizsiniz
  • mrb,
    SAMMY NC10 sahibiyim.WİN7 HOME PREMIUM yükledim.XP ye tekrar dönmek istiyorum. Bilgisayarım sağ tık yapıyorum.recovery alanını görüyorum "6,01GB SAĞLAM( KURTARMA BÖLÜMÜ)" yazıyor.Ancak f4 ile recovery alanına giremiyorum,bilgisayar restart yapıyor ve WİN 7 HOME PREMIUM tekrar açılıyor.
    Samsun Recovery Solution 4 programını çalıştırıyorum "SAMSUNG RECOVERY SOLUTION 3 UPGRADE:BİLGİSAYARIN KURTARMA ALANI BULUNAMADI.PROGRAM SONLANDIRILACAK." hata mesajı alıyorum.
    yardım lütfen..
  • yukarlarda bi yerde anlatmıştım
    recovery alanı olupta çalışmayanlar için resim koymuştum
    admin toolu indirerek mbr fix yazan yere tıklayın
    olmassa sıfırdan admin tool ile oluşturacaksın
    bu arada recovery 3 çok hantaldır
    4 ü öneririm
  • mrb,
    mbr fix yazan yere tıkladım..
    sonra....
  • ok
    xp geldi çok şükür...
  • recovery alanımı silmiştim, her şeyi doğru yolda yapmama rağmen usb disk i boot ettiğimde admin tools açılmıyor, "no bootable partiton on table" yazıyor haklı olarak, ama admin tools ile amacımız zaten bilgisayarı boot edip recovery alanını yaratmak değil mi ? İşletim sistemim W7 ultimate 64, acaba harddiski tamamen formatlayıp öyle mi boot etmek lazım? ( işe yarayacağını pek zannetmiyorum ama )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gravis -- 25 Aralık 2010; 12:07:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

Arkadaşlar her usb boot olur.

Samsung recovery 4 ü yüklemek isteyipte usb si boot olamayanlara yardım edicem.

Test edildi onaylandı. (Denenen usbler: Kingston datatraveller 2gb - Sandisk cruzer blade 16gb - Toshiba 4gb - Sandisk wake up your phone 4gb microsd)
    Bunlar hata veriyordu bu işlemi yapmadan önce

Öncelikle elinizde 512 mb veya üstü bir usb bellek olması lazım.
    daha sonra chatlax67 nikli kardeşimin meg*uploada yolladığı 300 küsür mb lik dosyayı indirin.
    windows 7 veya vista (xp ve altı olmaz) yüklü bir bilgisayar bulun ve poweriso yüklü olsun.

Daha önce usb den windows 7 veya vista kurduysanız bu komutlara hiç yabancılık çekmeyeceksiniz.
    (Yazılanlar alıntıdır fakat modifiye edilmiştir recovery solution için)

Önce Bismillahirrahmanirrahim diyip geçiyoruz pc nin başına

Power tuşuna basıp açıyoruz pc :D

Windows açıldıktan sonra sırasıyla;

En az 512 Mbyte büyüklüğünde olan USB belleği sisteme takın. Bu belleğin sistem tarafından kurulmasını bekleyin ve başlat menüsünde yer alan komut satırına �CMD� komutunu girin.

"Diskpart" komutunu yazın.

Bu komutu girdiğinizde size DOS ekranı açılacak. İşte bu ekrana �Diskpart� komutunu yazın.

Sistemdeki Diskleri Görmek

Sistemdeki diskleri görmek için �List Disk� komutunu mutlaka yazın. USB belleğin hangi disk�e göre atandığını bulmanız gerekiyor. Aksi takdirde ezbere yapacağınız bir iş dosyaların var olduğu başka bir disk�i silebilir.

"List disk" komutunu mutlaka çalıştırın.
    Burada sisteme bağlı olduğunuz USB belleği tanımanız gerekiyor. Disk bende disk 1 olarak göründü.Partition sayısına göre değişir.Nasıl anlardınız kapasitesine bakarak tabiki

Diskleri Seçmek

USB belleğimiz disk 1 olarak göründü. Sistemimizde tek bir sabit disk var. Sabit disk burada disk 0 ve USB bellek de disk 1 olarak göründü. İki sabit diskli sistemde USB bellek disk 2 olarak görünecektir. Bu yüzden mutlaka dikkat edilmeli.

"Select Disk (USB belleğin atacağı harf)" komutunu girin.
    Örneğimizde USB bellek disk 1 olarak göründü. Aynı pencereye "select disk 1" komutunu girmeniz gerekiyor.

Diski Temizlemek

Sıra geldi USB belleğin içini temizlemek. USB bellek �Clean� komutu ile silinir. Burada yapacağınız bir hatanın geri dönüşü yok. Bu yüzden dikkat edilmeli.

Diski temizlemek için "Clean" komutunu kullan.
    Clean, USB belleğin birimini siler. Delete gibi iş görmez.

Birimi oluştur

USB belleğin içi tamamen silindi. Şimdi bu belleğin birimini oluşturmamız gerekiyor. Bunun için �Create Partition Primary� komutunu yazın.

"Create Partition Primary" komutu birimi yeniden oluşturur.
    Burada fazla bir müdahalae etmiyoruz. 32 GByte�lık bir ürün olsa bile farklı birimler oluşturmuyoruz. Bu oldukça önemli.

Birimi Seç

Birimi oluşturmamız lazım. Tek bir birim oluşturduğumuz için �select partition 1� komutunu kullanmamız gerekiyor. Bu komut yine aynı pencereye yazılıyor.

"Select Partition 1" komutunu kullan.
    Bu işlem profesyonel olmayan kullanıcılar için. Bu yüzden de tek bir birim oluşturduk. Birçok birim kullanıldığında Select Partition 1 yerine farklı sayılar kullanılabilir.

Birimi Çalıştır

Tabi birimi oluşturmak ve seçmek yeterli değil. Bu ürünü aktif hale getirmek gerekir. Bunun için �active� komutunu girmek gerek.

Aynı pencereye "active" komutunu yaz.
    Bu oldukça önemli bir komut. Bu komutu yazmazsanız bir sonraki adımlar boşuna yapılmış olur.

Birime Format İşlemi

Sıra geldi format işlemine. Burada Fat32 dosya formatını kullanmak şart. Bunun için de �format fs=fat32 quick� komutunu kullanın.

Disk�i biçimlendirmek şart. "Format fs=fat32 quick" komutunu kullan.
    Fat32 dosya sistemini kullanmanız şart. NTFS ve FAT16�de bu işlem çalışmıyor.

Birimi Atama

Format işlemi bitti. Geriye pek bir şey kalmadı. Yapmanız gereken �assign� komutu ile birimi atamak. Bu yapıldığında USB belleğiniz sistem tarafından bir harf alır.

"Assign" komutundan sonra pek bir şey kalmadı.
    USB belleğinizin harfini mutlaka bilmeniz gerekiyor. Masaüstünde yer alan Bilgisayarım ikonun çift tıkladığınızda USB belleğiniz görebilirsiniz. USB belleğin harfini buradan okuyabilirsiniz.

Admin_srs4.iso yu USB Belleğe çıkar winrarla ya da poweriso (netbookta yapıyorsanız işlemi poweriso %100 şart) yardımıyla kopyala

Bu örneğimizde optik sürücümüz (poweriso sanal sürücüsü de olur -netbook için kesin-) �D� harfini USB belleğimiz de �E� harfini kullanıyor. Bu halde komutumuz

1. D:
    2. cdboot
    3. bootsect.exe /nt60 E:

evet bundan sonra nc10 (başka samsung netbookta olabilir) unuz açılırken biosa girip usb hdd den başlatın.Gerisi ilk sayfadaki gibi.
    şeklinde olacak. Daha sonra işlem bittiğinde nc10 açılırken f4 basarsanız init olarak verdiğiniz recoveryi yükleyecektir.
    recovery solution 3 ten çok daha yetenekli bu recovery 4 ü tüm nc10 kullanıcılarına öneriyorum.

Arkadaşım anlatım için çok teşekkürler,bende 8gb şişfreli kingston usb bellek vardı bunu boot olarak kullanamıyordum detaylı açıklamalarını uygulayarak başardım ve bu belleğime win7'yi kurabildim.
    Tekrar tekrar teşekkürler.

• ilk formatımdan sonra şu recovery.deki vistayı kaldırıp win 7 atayım en iyisidaha önceden de aklımdaydı unutuyorum hep
  • fikri olan?

• Arkadaşım sağolun bu samsung'un recovery programı güzel bir şeymiş istediğin taklayı attırıyorsun programla
    anlatan ve konuyu geniş bir şekilde açıklayan arkadaşa ve bu foruma çok teşekkürler.
    N150 Plus netbook da starter yüklüydü yedekledikten sonra home premium yükleyip yansımasını da kurtarma bölümüne aldım eğer bir sorun olursa SRS4 programı ile başa dönebileceğim.
    Tekrar herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gravis

recovery alanımı silmiştim, her şeyi doğru yolda yapmama rağmen usb disk i boot ettiğimde admin tools açılmıyor, "no bootable partiton on table" yazıyor haklı olarak, ama admin tools ile amacımız zaten bilgisayarı boot edip recovery alanını yaratmak değil mi ? İşletim sistemim W7 ultimate 64, acaba harddiski tamamen formatlayıp öyle mi boot etmek lazım? ( işe yarayacağını pek zannetmiyorum ama )

sana önerebileceğim flash belleği formatlayıp yeniden denemen olmassa farklı bir flash bellekle dene
    recovery 5 i haber verdiğin için teşekkürler mümkünse bu denemelerini recoery 5 ile deneyip bizi aydınlatırsan sevinirim
    bende şuan flash bellek yok deneyemeyeceğim
    ama şuan admin tool 5 i indiriyorum
    güzelse 4 ü kaldırıp 5 ile oluşturacağım recovery alanını

• quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

ilk formatımdan sonra şu recovery.deki vistayı kaldırıp win 7 atayım en iyisidaha önceden de aklımdaydı unutuyorum hep

bunları yaparken recovery 5 ile yapıp bize de anlatırsan çok memnun olurum işte linkler
    admin tool srs 5

http://www.mega*upload.com/?d=22EMFHVQ

bölümü oluşturduktan sonra türkçe olarak kullanmak için alttaki linki indir

Samsung Recovery Solution 5.0.0.7 for Windows XP

http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/201010/20101019142656484/Recovery_Solution_5_WXP_5.0.0.7.zip

Samsung Recovery Solution 5.0.0.7 for Windows 7

http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/201009/20100902152514484/Recovery_Solution5_5.0.0.7.zip

cevabını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zngdev67 -- 2 Şubat 2011; 23:23:36 >

• ben 4 ün üstüne 5 i kurmaya çalıştım 4 ten 5 e yükseltme yapılamayacağı şeklinde uyarı geldi oysaki 3 ten 4 e yükseltme yapılıyordu
    admin tool 5 ile yeniden oluşturmak lazım
  • R580 imi bugün servise vermem dolayısıyla recovery işlerini deneyemedim usb stick i formatlayarak denedim tekrar ama olmadı, açıkçası bu kadar uğraşmamın sebebi serviste sıkıntı olmamasıydı ki hiç bir sorunda olmadı, yoksa miligram umrumda değil recovery varmış yokmuş 15 gb'ım bana kalır ne güzel
  • Iso doyasını powerıso programıyla dediğiniz gibi cd ye atmama ve bios dan boot etmeme rağmen açılışta program acılmıyor yardım lütfen
  • "chatlax67"
    açıtğın konu için de yardımların için de
    millete gösterdiğin sabır için de çok teşekkür ederim.
    Allah razı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.