Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
35
Favori
289.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konu mükemmel anlatımlarda öyle emeği geçen herkese teşekkür.
    Şirketimizde 50 kadar netbook mevcut hepsinin recovey lerini anlatımınız sayesinde temiz kurduğumuz ve yönetimin istediği şekilde Deep freeze ile kilitleyerek yedek aldık bu yedeği orjinal yerine koyduk mükemmel oldu kullanıcı istediği kadar F4 kullansın bir şey farketmiyor artık. Ancak internet ortamında konu ayyuka çıkınca konu ile alakası olmayan yani bilgisayar ile işi olmayan temizlik görevlisi arkadaşlar bile şifrenin secos olduğundan haberdar. Bu secos şifresini değiştirmenin bir yolu varmıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassan2634

Üstad "chatlax67"
    Konu mükemmel anlatımlarda öyle emeği geçen herkese teşekkür.
    Şirketimizde 50 kadar netbook mevcut hepsinin recovey lerini anlatımınız sayesinde temiz kurduğumuz ve yönetimin istediği şekilde Deep freeze ile kilitleyerek yedek aldık bu yedeği orjinal yerine koyduk mükemmel oldu kullanıcı istediği kadar F4 kullansın bir şey farketmiyor artık. Ancak internet ortamında konu ayyuka çıkınca konu ile alakası olmayan yani bilgisayar ile işi olmayan temizlik görevlisi arkadaşlar bile şifrenin secos olduğundan haberdar. Bu secos şifresini değiştirmenin bir yolu varmıdır.

şifre değişmez
    netbookların hepsi samsungmu başka markalara da yükledinmi
  • ben format atmadan bu işlemi şu şekilde yapabilir miyim?

ayrıca admin tool for srs4 ü bulamadım bir türlü, linkde de sorun var.

d: sürücüsünden 15 gb yer ayırsam, recovery olarak 7 gb bi alan mevcut fakat benim alacağım yedek 9 gb civarında olacağından oraya sığmayacaktır. devam edeyim, d den 15 gb ayırdıktan sonra mevcut recovery i silsem, o ayırdığım 15 gb lık kısma RECOVERY ismini versem ve geri kalan kısmı sizin anlattığınız gibi samsung recovery solution dan o yeni oluşturduğum 15 gb lık kısma aldığım yedeği yerleştirsem olur mu?

mevcut recovery (7gblik alanı) silsem, recovery solution çalışır mı?

konu çok önemli ve güzel bir konu, elinize emeğinize sağlık. bu konuyu teferruatlı araştırırken fransızların bir forumunda bu sayfanın linki verilmiş, bu gurur verici bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat88

ben format atmadan bu işlemi şu şekilde yapabilir miyim?

ayrıca admin tool for srs4 ü bulamadım bir türlü, linkde de sorun var.

d: sürücüsünden 15 gb yer ayırsam, recovery olarak 7 gb bi alan mevcut fakat benim alacağım yedek 9 gb civarında olacağından oraya sığmayacaktır. devam edeyim, d den 15 gb ayırdıktan sonra mevcut recovery i silsem, o ayırdığım 15 gb lık kısma RECOVERY ismini versem ve geri kalan kısmı sizin anlattığınız gibi samsung recovery solution dan o yeni oluşturduğum 15 gb lık kısma aldığım yedeği yerleştirsem olur mu?

mevcut recovery (7gblik alanı) silsem, recovery solution çalışır mı?

konu çok önemli ve güzel bir konu, elinize emeğinize sağlık. bu konuyu teferruatlı araştırırken fransızların bir forumunda bu sayfanın linki verilmiş, bu gurur verici bir durum.

malesef dediğiniz şekilde olmaz ancak o yöntem acronis ile olur
    admin srs 4 ile yapmak istiyorsanız arşivinizin tamamını yedekleyin admin srs 4 ü indirin o alanı yeniden oluşturun 10 yada 15 gb yer ayırın belki 64 bit w7 yedeklersiniz
    ben 15 gb öneririm
    bende tüm ayarlar yapılı w7 64 bit yedek aldım 13 gb yer tuttu
    neden d den ayırdığınız bölüm olmaz diyorsanız recovery alanının hdd nin ilk sırasında olması gerekir acronisle farkı bu acronisle herhangi bir yerden bölüm ayırıp yedekleme yapabiliyorsunuz acroniste hdd nin başı ortası yada sonu farketmiyor ama srs 4 de ayrılmış bölüm hdd nin başında olması gerekir
    linki kontrol etmedim ama silindi ise yapacak bişi yok
    bu net hızı ile upload etmem mümkün değil
    ama hala recovery alanını silmediyseniz
    admin tool srs 4 ü oluşturabilirsiniz
    forumda belirtmiştim yapamassanız msn den yardımcı olurum
    şu bahsettiğiniz linki verirmisiniz fransızların linkini merak ettim

• ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

ubuntu kurayım derken d yi bölümlendirdim fakat o alanı windows kullanmama izin vermedi, kullanmam için birşeyler yaptım bu sefer de disklerim (c ve d) dinamik diske çevrildi, onu geriye çevireyim temel disk yapayım dedim bi program kullandım fakat bu sefer de recovery alanı gitti, derken d yi de görememeye başladım ben de dvd ye aldığım yedeği kurdum en baştan kurulum yaptı tüm harddiski temizledi fakat oluşturduğu recovery alanı 7 gb oldu bu da benim yeni yedek alıp oraya yerleştirmem için gerekli ve yeterli bi alan değildi maalesef.

bu sayfadan daha fazla bir bilgi ve ele avuca gelir bir yöntem göremediğim için o sitenin linkini kaydetmedim, o anda 12-13 farklı site üzerinde araştırma yapıyordum ismini dahi hatırlamıyorum. bakın Türk'ler yapmış buyurun diye bu sayfanın linkini vermişlerdi, gördüğümde gülümsedim, hoşuma gitti.

aklıma şöyle bir yöntem de geldi henüz sürece başlamadan evvel, iyice anlamaya, çıkabilecek sorunları irdelemeye çalışıyorum ki yanlış birşey yapmayım ya da olumsuz birşeyle karşılaşmayım diye. harici harddiske şimdki yedeği alsam, henüz birşey kurmadım doğru dürüst, daha sonra admin tool ile 15 gb yer ayırıp hdd den o aldığım yedeği mount etsem yeni oluşturduğum 15 lik alana ve daha sonra bilgisayarı başlatıp F4 ile yükleme yapsam olur mu acaba? illa yeni win7 kurmak gerekiyor mu?

• quote:

ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

ubuntu kurayım derken d yi bölümlendirdim fakat o alanı windows kullanmama izin vermedi, kullanmam için birşeyler yaptım bu sefer de disklerim (c ve d) dinamik diske çevrildi, onu geriye çevireyim temel disk yapayım dedim bi program kullandım fakat bu sefer de recovery alanı gitti, derken d yi de görememeye başladım ben de dvd ye aldığım yedeği kurdum en baştan kurulum yaptı tüm harddiski temizledi fakat oluşturduğu recovery alanı 7 gb oldu bu da benim yeni yedek alıp oraya yerleştirmem için gerekli ve yeterli bi alan değildi maalesef.

bu sayfadan daha fazla bir bilgi ve ele avuca gelir bir yöntem göremediğim için o sitenin linkini kaydetmedim, o anda 12-13 farklı site üzerinde araştırma yapıyordum ismini dahi hatırlamıyorum. bakın Türk'ler yapmış buyurun diye bu sayfanın linkini vermişlerdi, gördüğümde gülümsedim, hoşuma gitti.

aklıma şöyle bir yöntem de geldi henüz sürece başlamadan evvel, iyice anlamaya, çıkabilecek sorunları irdelemeye çalışıyorum ki yanlış birşey yapmayım ya da olumsuz birşeyle karşılaşmayım diye. harici harddiske şimdki yedeği alsam, henüz birşey kurmadım doğru dürüst, daha sonra admin tool ile 15 gb yer ayırıp hdd den o aldığım yedeği mount etsem yeni oluşturduğum 15 lik alana ve daha sonra bilgisayarı başlatıp F4 ile yükleme yapsam olur mu acaba? illa yeni win7 kurmak gerekiyor mu?

evet olur önceden aldığınız imajı o bölüme koyup w7 yüklemeden f4 ile kurabilirsiniz
    recovery alanını silmeseydiniz admin tool srs 4 ü indirmenize gerek yok dicektim
    kendinde admin tool bulunuyor
    başlangıçta f4 ile recovery alanına girip ctrl alt f10 şifre secos yaptığınızda flash bellek takarak admin tool usb oluşturabiliyorsunuz
    şimdi sizin o alanı büyütmeniz için admin tool u indirmen gerekiyor

• yukarıda bahsettiğim gibi yaptım ve başarılı sonuç aldım.

konuda emeği geçen ve yardımı dokunan herkese çok çok teşekkür ederim.
  • bu işlemi başka bilgisayara uygulasak işe yarar mı?

acer dizüstü bilgisayara yapmak istiyoruz sorun çıkarır mı? F4 olayı kendiliğinden çıkar mı o zaman?

deneyen var mı böyle birşeyi?
  • Evet bu soruya net bir cevap varmı arkadaşlar ?

quote:

bu işlemi başka bilgisayara uygulasak işe yarar mı?

acer dizüstü bilgisayara yapmak istiyoruz sorun çıkarır mı? F4 olayı kendiliğinden çıkar mı o zaman?

• samsung r580 js02tr kullanıcısıyım. bilgisayarı aldığım gün işletim sistemini win7 ultimate 64 yaptım ve recovery alanını tamamen sildim ve pc den fabrika çıkışı haliyle hiç bir yedek almadım. şu anda win 7 ult. 64 ve ubuntu 10.10 64 kullanıyorum ancak recovery alanını win 7 home 32 olarak geri getirmek istiyorum, yani fabrika çıkışına geri dönmek istiyorum. anlatımı biraz karışık buldum acaba yardımcı olabilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylove

Evet bu soruya net bir cevap varmı arkadaşlar ?

quote:

Samsungun kendi ürettiği ve kendi bilgisayarlarında kullanması için sunmuş olduğu bir yazılım diğer bilgisayarlarda çalışmaz.Samsung markası dışında başka markaların kendi ürettiği yazılımları kullanın yada acronis gibi imaj alma programlarını kullanın

• up?
  • Tşk ancak Admin Tool programı ile yapılıyormuş diye okudum ancak o programıda bulamadım :( nereden bulabilirim ? lütfen yardım.

Ayrıca konuyu başlatan chatlax67 nickli arkadaşım konu sonunda böyle yazmış
    ( ayrıyeten bu anlatılanları masaüstü pc lerde yaparak acronisten kurtulabilirsiniz )

quote:

Orijinalden alıntı: volkanbaba

quote:

quote:

Samsungun kendi ürettiği ve kendi bilgisayarlarında kullanması için sunmuş olduğu bir yazılım diğer bilgisayarlarda çalışmaz.Samsung markası dışında başka markaların kendi ürettiği yazılımları kullanın yada acronis gibi imaj alma programlarını kullanın

• bak dostum sana şu şekilde özetliyim
    admin toolu indir ve o bölümü yeniden oluştur
    gizli alana hangi sistemi koymak istiyorsan onunla pcyi formatla
    gerekli donanımları yazılımları vs kur yedekle bu kadar basit

quote:

Orijinalden alıntı: gravis

samsung r580 js02tr kullanıcısıyım. bilgisayarı aldığım gün işletim sistemini win7 ultimate 64 yaptım ve recovery alanını tamamen sildim ve pc den fabrika çıkışı haliyle hiç bir yedek almadım. şu anda win 7 ult. 64 ve ubuntu 10.10 64 kullanıyorum ancak recovery alanını win 7 home 32 olarak geri getirmek istiyorum, yani fabrika çıkışına geri dönmek istiyorum. anlatımı biraz karışık buldum acaba yardımcı olabilirmisiniz?
  • kusura bakmayın ben denemedim başka forumda bir arkadaş denemiş o yüzden acronisten kurtulun yazmıştım ama bu recovery3 mü 4 mü onu tam bilemiyecem
    quote:

Tşk ancak Admin Tool programı ile yapılıyormuş diye okudum ancak o programıda bulamadım :( nereden bulabilirim ? lütfen yardım.

( ayrıyeten bu anlatılanları masaüstü pc lerde yaparak acronisten kurtulabilirsiniz )

quote:

quote:

quote:

• ya kusura bakma hocam konunun eski mesajlarını inceleme fırsatı bulamadan acela acele yazdım, sakin kafayla inceleyince her şeyi fazlasıyla anladım yarın deneyip sonuçları yazacağım çok teşekkür ederim şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatlax67
    kusura bakmayın ben denemedim başka forumda bir arkadaş denemiş o yüzden acronisten kurtulun yazmıştım ama bu recovery3 mü 4 mü onu tam bilemiyecem
    quote:

Tşk ancak Admin Tool programı ile yapılıyormuş diye okudum ancak o programıda bulamadım :( nereden bulabilirim ? lütfen yardım.

quote:

quote:

quote:

yok hocam başka pc lerde çalışmaz program benim bildiğim kadarı ile. Başka marka pc ye yükleyince uygun değil felan diyor. He innşallah yanılıyorumdur bi şekilde başka pc lere kurulabiliyorsa iyi olur

• öncelikle merhaba arkadaşlar

Arkadaşlar ben samsungun r580 js03tr modeli notebookunu kullanıyorum. Yanlışlıkla partitionları sildim dolayısıyla samsungun recovery alanıda silindi. Şimdi burada upload edilen iso dosyasını indirdim ve flash diske attım flashtan boot ettiğimde bana hata mesajı olarak " invalid or damaged bootable partition" uyarısı veriyor bu hatayı nasıl düzelteceğim hakkında gerçekten biligisi olan birisi varsa lütfen bana mail atabilir veya msnde ekleyebilirmi şimdiden yardımcı olan arkadaşlar için teşekkür ederim. mail adresim halila@hotmail.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: djblue

öncelikle merhaba arkadaşlar

Arkadaşlar ben samsungun r580 js03tr modeli notebookunu kullanıyorum. Yanlışlıkla partitionları sildim dolayısıyla samsungun recovery alanıda silindi. Şimdi burada upload edilen iso dosyasını indirdim ve flash diske attım flashtan boot ettiğimde bana hata mesajı olarak " invalid or damaged bootable partition" uyarısı veriyor bu hatayı nasıl düzelteceğim hakkında gerçekten biligisi olan birisi varsa lütfen bana mail atabilir veya msnde ekleyebilirmi şimdiden yardımcı olan arkadaşlar için teşekkür ederim. mail adresim halila@hotmail.com

her flashdisk boot edilmiyormuş diye okumuştum bu program için, ben kingston data traveller 2 gb kullanıyorum ilkin bende de hata verdi lakin biçinlendirme ve flash bellek için isim atama olayını ms-dos üzerinden komut yoluyla yaptıktan sonra indirdiğim iso dosyasını doğrudan flash belleğin içine çıkarttığımda ve bilgisayarı usb den başlattığımda bu programı çalıştırdım.

ayrıca ben recovery alanını mount etme olayını format atmadan yaptım, başarılı oldum. sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

• kardeş dediklerini yaptım fakat yedekle dedigim zaman pc res atıyor ve tekrar windows açılıyor hiç bişey olmuyor nasıl halletcez bu yedekleme işini :S
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.