Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
35
Favori
289.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratbasaran09

quote:

Orijinalden alıntı: dadasahmet

quote:

Orijinalden alıntı: muratbasaran09

yav dadasahmet kardeşim beni skyp'tan ekleyip yardımcı olurmusun yapamadım ben bunu.bu adımdahttp://p1308.hizliresim.com/1d/4/r3gvu.jpg add'ye basınca bu hatayı veriyohttp://n1308.hizliresim.com/1d/4/r3h83.jpg
    daha sonra next'e tıklayıp geçip diğer adımları yapınca en son dvd yi istediği zamanda bu hatayı veriyohttp://n1308.hizliresim.com/1d/4/r3h9p.jpg vede windows kurulumuna geçmiyor.
    bu işe bi el be güzel kardeşim basaran_efe@hotmail.com

bu arada sen win-7 mi kurmaya çalışıyorsun. ona göre yardımcı olayım.

abi olmadı bu yine resimlerde gösterdiğim hataları veriyo

o ilk ekranda add a basmaya gerek yok. kendisi zaten bölümleri oluşturuyor.Daha sonra sistem için ayrılmış kısıma Windows Dvd/Usb ile normal olarak kurulum yapın.

quote:

Orijinalden alıntı: konya
    merhabalar ufak sorun oluştu bende anlamadım.
    bütün herşey tamam takii recover bölümününe girmek istediğimde recover tuşuna bastığımda windows açılıyor burayı nasıl çözebilirim acaba? yardımcı olursanız teşekkürler.

Admin tool u tekrar açıp Fix mbr yapın.

• Recovery alanını hiç oluşturmamışsak geri getirme yöntemiyle oluşturabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ic06 -- 13 Ağustos 2013; 22:27:49 >
  • Burada bahsi geçen program servis yazılımı olduğundan ve bilgisayarın fabrika çıkışında yapılan işlemler için tasarlandığından sonradan kurtarma alanı oluşturamıyor. Bu program kullanılacağı zaman tüm HDD sıfırlanarak en baştan işlem yapmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmednaim

Burada bahsi geçen program servis yazılımı olduğundan ve bilgisayarın fabrika çıkışında yapılan işlemler için tasarlandığından sonradan kurtarma alanı oluşturamıyor. Bu program kullanılacağı zaman tüm HDD sıfırlanarak en baştan işlem yapmak gerekiyor.

Sağolun hocam neyse yapacak bir şey yok artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahane anlatım. Çok sağlam çalışıyor. Sormak istediğim birşey var. Bu olay başka marka laptop ya da desktop bilgisayarlarda da işe yarar mı?
  • Doahmet D kullanıcısına yanıt
    Program sadece Samsung için yapılmış hissi veriyor (adı Samsun Recovery Solution) ama benim de aklımdan geçmedi değil başka bilgisayarlarda da kullanmak lakin denemedim :) Deneyen olursa da burada haber ederse sevinirim.
  • Arkadaşlar işletim sistemini kurup en son image almak istediğimde bilgisayar yeniden başlıyor sr5 açılıyor ancak "Windows partition or drive not found" hatası veriyor ve yedek alınamıyor. MR fix de yaptım yine düzelmedi.
  • samsungr522tr S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, burada yapılan işlemler zaten her şeyi en baştan yapmak olduğu için söylediğiniz şekilde bir şeyi yapamazsınız çünkü o bölümü daha oluşturmamış olmanız lazım. Anlattığınız şekilde yapıp da yedek alabilmiş olsaydınız asıl garip olan o olurdu.

Öncelikle işletim sistemini kafanıza göre kurduktan ve istediklerinizi yükledikten sonra işletim sistemi içerisinde yedek alacaksınız yani windows çalışıyor olacak ve siz SRS ile yedeği alacaksınız ve yedekte user yazan kısımları değiştirerek init.w01, init.w02, init.wcl ve init.woo gibi dosyalarınız oluşturacaksınız. Daha sonrasında bu forum konusunda bahsedilen admin servis aracı ile oluşturulan başlangıç cd ya da usb ile bilgisayarı başlatıp daha önceden oluşturulan yedek bölmesine gömeceksiniz. Kısaca böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

Arkadaşlar işletim sistemini kurup en son image almak istediğimde bilgisayar yeniden başlıyor sr5 açılıyor ancak "Windows partition or drive not found" hatası veriyor ve yedek alınamıyor. MR fix de yaptım yine düzelmedi.

yukledigin windows hangisi ? win8 se + biostan da uefi boot enabled se win8 hdd yi farkli bir bicimde bicimlendiriyor (dosya sistemi yine ntfs ondan bahsetmiyorum ;) ) bundan dolayi gormuyor olabilir..

edit: yukardaki arkadasin mesajini okumamistim aynen once onun dediklerini uygula olmazsa dedigim ayardan kaynaklaniyor olabilir ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 28 Ağustos 2013; 9:29:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhabalar, burada yapılan işlemler zaten her şeyi en baştan yapmak olduğu için söylediğiniz şekilde bir şeyi yapamazsınız çünkü o bölümü daha oluşturmamış olmanız lazım. Anlattığınız şekilde yapıp da yedek alabilmiş olsaydınız asıl garip olan o olurdu.

Öncelikle işletim sistemini kafanıza göre kurduktan ve istediklerinizi yükledikten sonra işletim sistemi içerisinde yedek alacaksınız yani windows çalışıyor olacak ve siz SRS ile yedeği alacaksınız ve yedekte user yazan kısımları değiştirerek init.w01, init.w02, init.wcl ve init.woo gibi dosyalarınız oluşturacaksınız. Daha sonrasında bu forum konusunda bahsedilen admin servis aracı ile oluşturulan başlangıç cd ya da usb ile bilgisayarı başlatıp daha önceden oluşturulan yedek bölmesine gömeceksiniz. Kısaca böyle.

Hard disk yeni almıştım zaten. Arkadaşın anlattığı gibi recovery alanını oluşturdum, bölümlendirmeleri yaptım. Ardından windows 7 yükledim. Şimdi de usb içinden tool'u açıp yedek almak istedim. Haliyle pc yeniden başlıyor ama hata veriyor.

Ayrıca Samsung Recovery Solution 5 yazılımını windows da açtığım zaman da complete backup yapmak istdiğimde save path D: 24.9 GB olarak çıkıyor ve ardından yine "Windows partition or drive not found. Unsupported partition structure. Backup canceled." yazıyor.

@khytr89

• Admin tool 6 usb ye kurdum dediklerini harfiyen yaptım. Windows 8 dvd sini yerleştirdim, kurmaya başladım yanlız windows kurmak için seçtiğim bölümde "seçilen disk gpt bölümü stilinde" diye bir uyarı veriyor. bi türlü kuramadım.
  • quote:

quote:

Hard disk yeni almıştım zaten. Arkadaşın anlattığı gibi recovery alanını oluşturdum, bölümlendirmeleri yaptım. Ardından windows 7 yükledim. Şimdi de usb içinden tool'u açıp yedek almak istedim. Haliyle pc yeniden başlıyor ama hata veriyor.

Ayrıca Samsung Recovery Solution 5 yazılımını windows da açtığım zaman da complete backup yapmak istdiğimde save path D: 24.9 GB olarak çıkıyor ve ardından yine "Windows partition or drive not found. Unsupported partition structure. Backup canceled." yazıyor.

@khytr89

Mesajınızda yazdığınız gibi yaptıysanız yanlış dırada gidiyorsunuz. Windowsu yükleme işi tamam olduktan sonra önceden bir yedeğiniz olmadığı için yedek almalısınız buraya kadar güzel lakin yedeği windows içerisinde alacaksınız bilgisayarı SRS ile başlatarak değil, windows üzerinde yedek alırken de yedek alabilecek kadar bir alanı göstermeniz gerek sizin yazdığınızdan anlaşıldığına göre D 25 GB. Oraya yedek alamamanız normal. Harici HDD takarak ona yedek almanızı tavsiye ederim daha sonra dediğim gibi aldığınız yedeklerin ismini gerektiği gibi değiştirerek usb'den başlatın. USB ile veya DVD ile SRS kullanarak bilgisayarı başlattığınızda elinizde yedeklerin alınmış olması gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

@khytr89

Mesajınızda yazdığınız gibi yaptıysanız yanlış dırada gidiyorsunuz. Windowsu yükleme işi tamam olduktan sonra önceden bir yedeğiniz olmadığı için yedek almalısınız buraya kadar güzel lakin yedeği windows içerisinde alacaksınız bilgisayarı SRS ile başlatarak değil, windows üzerinde yedek alırken de yedek alabilecek kadar bir alanı göstermeniz gerek sizin yazdığınızdan anlaşıldığına göre D 25 GB. Oraya yedek alamamanız normal. Harici HDD takarak ona yedek almanızı tavsiye ederim daha sonra dediğim gibi aldığınız yedeklerin ismini gerektiği gibi değiştirerek usb'den başlatın. USB ile veya DVD ile SRS kullanarak bilgisayarı başlattığınızda elinizde yedeklerin alınmış olması gerekiyor.

Yedek maksimum 18 GB tutar. 25 GB alana sığması lazım. Ayrıca konuda arkadaş anlatmış aynı sırada ilerledim. Arkadaşın dediği windows kurduktan sonra yedek alma kısmında admintool.exe açmak. Sonra pc reset atıyor ve yedek alma kısmı geliyor..

Kısacası konuda anlatıldığı gibi yapıyorum..

Yedek için maksimum şu kadar tutar diyemezsiniz çünkü kalıp almıyorsunuz yedek alma işlemi kalıp almaktan farklı olarak çok daha fazla tutabilir. Sizin durumunuza daha fazla yardım edemiyorum kusura bakmayınız, benim bilgim burada bitiyor size kolay gelsin.
  • quote:

Yedek için maksimum şu kadar tutar diyemezsiniz çünkü kalıp almıyorsunuz yedek alma işlemi kalıp almaktan farklı olarak çok daha fazla tutabilir. Sizin durumunuza daha fazla yardım edemiyorum kusura bakmayınız, benim bilgim burada bitiyor size kolay gelsin.

Hocam kapasite ile ilgili bir sorun olmadığı aşikar. Öyle olsa ona uygun bir hata verirdi. Konuda arkadaşın anlattığı şekilde ve sırada yaptım. Hiç bir eksik yok. Ama yedek alacağımız zaman yazdığım gibi hata veriyor..
    Yedeği o bölüme yedek alamama sebebiniz o bölümün bilgisayar çalışırken kullanılan değil daha önceden alınan yedeğin SRS ile oraya gömülecek olmasından olabilir. yani oranın yapısı farklı olduğundan olabilir. bilemedim.
  • Merhba forumda anlatılanları aynen yaptım admintool6 dan boot ettim ayarları hepsini yaptım tool formatı herşeyi yaptı Windows kuruluma geçtikten sonra hangi diske kurulum yapmamı istediği bölüme kadar geldim disk bölmünü seçtiğimde Windows bu diske yüklenemez seçilen disk GPT bölümü sitilinde hatası veriyor benim anlamadığım win8 zaten GPT sitilinde olması gerekmiyormu nerede hata yapıyor olabilirim acaba ??
  • @fatih_vurgun, @iron34 Windows Usb/Dvdsini UEFI olarak boot etmeniz gerekiyor.
  • Admin tool linkleri ölü elimde 2 tane admin tool 5 linki var paylaşmak istedim tabi kurallardan haberim yok ne kadar dayanır bilemem özellikle ilk link.

-Tam hız alan direkt link
    -Turbobit

Edit: Sabah çalışmıyan linkler şu an çalışıyor sanırım sorun yandexten kaynaklıydı.
    Gelmişken bir teşekkür etmek isterim bu konu gerçekten çok işime yaradı.
    Yeni başlıyacak olanlara tavsiyem admin tool 5 olur.
    İlk denememde anlatım admin tool 4 ile olduğu için admin tool 4ü kullandım iyi çalıştı ama görüntü hoş değildi
    İkinci denememde biosdaki seriali değerlendirmek istedim admin tool 6 kullandım bir yığın hata aldım herşeyi doğru yapmama rağmen yedek alırken sorun yaşadım.
    Son olarak admin tool 5 ile kurulum yaptım 25 gb bölüm oluşturdum herşeyi kurduktan sonra usb bellekten admin tool 5i windows üzerinde açtım ve yedek aldım
    Görünüşü çok iyi,recovery solution sonrası tamamen türkçe oluyor bence içlerinde en iyi bu ortanca.
    Ayrıca boot ederken sorun yaşadım ama khytr89'un 2. sayfadaki anlatımı işe yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimUgrasir -- 2 Eylül 2013; 2:20:19 >

• Arkadaşlar bende aynı sizin gibi hdd den recovery modunu açmak için gerekli olan bazı data dosyalarını sildim ve artık formattan sonra bilgisayarı driversiz kullanıyorum bugun samsung servisine gittim 55tl ye hallediyorlarmış geri getiriyolar yani bende vazgeçtim fakat bir sorun var arkadaşlar yardım eden olursa çok sevinirim aynı yapılanları harfiyyen bilgisayarıma uyguluyorum ama bilgisayar açılmıyor boot menüsünden flash belleği seçiyorum ama bilgisayar normal şekilde açılıyor nedeni nedir acaba olmuyor bu iş servise 55 lira veremiyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.