Aynen dediğiniz gibi dün akşam benim de aklıma üst taraf geldi. Önce bilgisayar açıkken yedekle diyoruz ve d sürücüsünü seçiyoruz. Oraya user1 olarak yedek dosyaları yükleniyor. onları da dediğiniz gibi init olacak değiştirip recovery'den yolu gösterip recovery kısmına yüklendi.
Şimdi bu D kısmına aldığımız yedeği silebiliriz heralde sonuçta recovery kısmına o yedek yüklendi.
quote:
Orijinalden alıntı: bayramcetin
Samsung NP700G7C pc'me SSD taktığım için recovery alanı silindi. @dadasahmet anlatımıyla ADMİN TOOL 6 ile usb boot yaparak recovery alanımı oluşturdum ve w8'i kurdum. Buraya kadar hiç bir sıkıntı yok.
şimdi kurulu sistemin yedeğini recovey kısmına yüklemem lazım fakat bunu yapamıyorum image işlemi çalışmıyor yani 17 son işlemi yapamadım. Anlatımda bir yanlışlık var galiba export image ve inport image da disk seçmemiz gerekiyor böyle birşey belirtilmemiş
16. Daha sonra Bilgisayarı yeniden başlatın.Başlama sırasında F4 tuşuna basıp recovery alanına girin. CTRL+ALT+F10 tuşlarına basın gelen password ekranına “secclx” yazısını girip tamam deyin. 17. Gelen bölümde image yazan yere tıklayın.ilk önce export image ile varolan image alın.daha sonra inport image ile dışarı çıkardığınız imageyi recovery alanına yükleyin. 18. Herhangi bir çökme gibi olumsuzluklarda recovery alanına f4 ile girip recovery seçeneği ile sistemimizi son hazırladığımız programların yüklü olduğu en temiz haline dödürüyoruz.
16,17,15. adımlarda herhangi bir eksiklik yok sadece eksik bilgi olabilir o da zaten konunun 1.sayfasında anlatılmış. user1 olarak dışarı çıkarılan image uzantılarını init olarak değiştirirseniz insert image tıkladığınızda görürsünüz ve gömme işlemini yaparsınız.
np550p5c s05tr model laptop sahibiyim .. cumaya giderken sorun yoktu igttim geldim pc memory managment hatası vermiş mavi ekranda kalmış akabinde yeniden başlattım başlamadı..
f4 ile recovery giremiyorum. usb ile admintools boot olmuyor win8 dvd si boot olmuyor.. bios ayarlarımıda envayi çeşit denedim :D
bir türlü cihazı hiç birşeyle boot edemedim.. olur gibi haraketleniyor ama 2-3 dk bekleyip resetleniyor..
yardımlarınıza ihtiyacım var.
falanfilanxF
kullanıcısına yanıt
Eğer ki aynen anlattıklarınız gerçekleşmiş ise ve yaptım olmadı dedikleriniz aynen söylediğiniz gibiyse ben yardımcı olamam. Yardımcı olamayacağım konuya mesaj atmamın sebebi de cevapsız kalmışsınız sorununuz unutulmasın varsa bilenin gözüne çarpsın diyedir. Yanlış anlaşılmasın. Saygılar.
falanfilanxF
kullanıcısına yanıt
Ayrıca söylediğiniz sorunlarla karşılaşmış olsam, şahsen garantisi devam ediyorsa cihazı hiç bekletmeden ve hiç BIOS ve/veya UEFI ile muhatap olmadan servise götürürüm.
sa arkadaslar ben konuyu taradım ancak şunu anlayabilmiş değilim pc mde win8 yüklü diyelim ki win8 i sildim 7 yükledim ama recovery programı şu an ki işletim sitemi üzerine kurulu ben 7 yi yükledikten sonra recovey programı da silinecek orjinal recovey prog bulubilicek miyim tekrar nerden bulabilirim bulduğum recovery prog bnm pc modeline uygun olur mu? bendeki recovery budur
vennecmV
kullanıcısına yanıt
windows 8 yüklü samsung note book larda recovery satandarttır.Bilgisayara göre değişmez..
dadasahmetD
kullanıcısına yanıt
nerden buluruz o recovery yi win8 gerçekten can sıkıcı ve bir sürü gereksiz program var fabrika ayarlı pc de
vennecmV
kullanıcısına yanıt
admin tool 6 win 8 için recovery oluşturma programı konu içinde anlatıldı ve yüklemek için link paylaşıldı.Sıkıntı etme win 7 den kat kat hızlı ve kullanışlı win 8..hatta şimdi 8.1 i çıktı başlat menüsü eklendi dahada güzel oldu.
arkadaşlar konu hakkında tüm cevapları değerlendirerek denedim bende de olmadı malesef arkadaşımın samsung n300e5a notebooku var kardeşi formattcam diye 100mb bölüm c ve recovery bölümünü silmiş ve KimUgrasir arkadaşımızın verdiği linklerden admin tool 5 aracını indirip denilenleri yaptığım halde olmadı tam çözümü bilen varsa yazabilir mi
Merhaba, Güzel bir çalışma olmuş. Benim sorunum gene Samsung RC520 Recovery bölümünü silindi. Buradaki işlemleri yapmak için Bios girmek istedim hiç bir şekilde Bios giremiyorum. Ama Recovery siz şu anda orijinal WIN7 sorunsuz çalışıyor. Bios a girmek için samsung da bu durumda ne yapmalıyım. Normalde çalışan F2; ESC; DEL Diğer F1-F12 kombinasyonları çalışmıyor. Fikri olan var mı. Selamlar Udo
Merhaba konu için teşekkürler benim bir konuda bilgiye ihtiyacım var 1. adımı yani işletim sistemini değiştirdim recovery programı duruyor yeni yüklediğim sistemi korumalı alana eklemeye çalıştım ama alan yetersiz diyor acaba alanı nasıl artırabilirim admin tool kullanarak mı yapıcam yöntemini bilen var mı?
arkadaşlar ben de laptobu ilk aldığımda windows 8 e alışamadığım için sistemin yedeğini harddiske alıp komple format attım PC ye ve win 7 yükledim. Recovery flan filan ne var yoksa giti. Şimdi burada anlatılan yöntemle recovery kısmını oluşturup tekrar orijinal win 8 imi yükleyebilir miyim? win 8 in orijinal lisanslaması biostan otomatik olarak yapılır mı peki bu durumda?
Bilgisayarın lisansına uygun versiyon kurulursa ürün anahtarıyla orijinal yapılabilir.Yedek acronis gibi programlarla alınmışsa son aşamada kurmak yerine yedek geri yüklenebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: root
@fatih_vurgun, @iron34 Windows Usb/Dvdsini UEFI olarak boot etmeniz gerekiyor.
Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Windows DVD sini UEFI olarak nasıl boot ederiz? @root
@ersinmert biosta UEFI özelliğini açtığımız zaman boot kısmındaki seçeneklerde aygıtın adının başına UEFI: eklemesi lazım.Eklenmemişse ya biostan UEFI özelliği kapatılmıştır ya da DVD/USB disk desteklemiyordur (windows 7 ise).
Selamlar.Öncelikle burada yapılan anlatımlar için çok çok teşekkürler.Benimde Samsung Laptopumla başım belada.Burada anlatılanlar çok işime yaradı. "admin tool 6 dadasahmet in anlatımı " konusunda anlatılanaları inceledim ve uyguladım fakat sorun oluştu.Resimleri paylaşıyorum.Cevaplayabilecek biri olursa çok makbule geçecek. Laptop modelim " samsung NP300E5C-S0BTR " dir.
@mlo yukarıdaki arkadaşların probleminden var.Kurulum dvd/usb diskinin UEFI olarak boot edilmesi lazım.Ya da Admin Tool 6 yerine 5 kullanarak yapın.
Cevap için teşekkürler.Dediğiniz gibi admin tool 5 ile deneyeceğim.İnşaallah bu kez olur .Gerçi win8 i tekrar geri yükleyip orjinal hale getirmeyi başardım ama , bu recovery yi de tekrar geri getirmek istiyorum. Bakalım son kez bu yöntem ile deneneyeyim olursa eğer sonucunu bildiririm.