Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
35
Favori
289.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mlo

Cevap için teşekkürler.Dediğiniz gibi admin tool 5 ile deneyeceğim.İnşaallah bu kez olur .Gerçi win8 i tekrar geri yükleyip orjinal hale getirmeyi başardım ama , bu recovery yi de tekrar geri getirmek istiyorum. Bakalım son kez bu yöntem ile deneneyeyim olursa eğer sonucunu bildiririm.

Advanced Tokens Manager ile lisansınızı yedekleyebilirsiniz. Tekrar yüklediğinizde aktivasyonla uğraşmanıza gerek kalmaz.
  • Evet sonunda başardım.Recovery bölümünü oluşturup sistemin yedeğini alabildim.Laptopu servise yollamaya gerek kalmadı . Bu paylaşımınızdan dolayı hepinize çok teşekkürler.Sağolun varolun.
  • mlo M kullanıcısına yanıt
    Keşke Bende yapabilsem

R540 notebook kullanıcısıyım, recovery bölümü yok ama yazılanları okudum da baya bir karışık geldi bana, hdd yi yedekledim flash bellek var ama format cd yok, ayrıca dediğim gibi yazılanlar baya bir karışık geldi bana. bunun daha kolay yolu yok mu? yani recovery bir yere download edilse oradan yüklesek gibi.
    illa servise 55 tl bayılmak zorunda kalmasak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acy78

Keşke Bende yapabilsem

R540 notebook kullanıcısıyım, recovery bölümü yok ama yazılanları okudum da baya bir karışık geldi bana, hdd yi yedekledim flash bellek var ama format cd yok, ayrıca dediğim gibi yazılanlar baya bir karışık geldi bana. bunun daha kolay yolu yok mu? yani recovery bir yere download edilse oradan yüklesek gibi.

videoyu da izledin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: acy78

Keşke Bende yapabilsem

Öncelikle de recovery alanını nete kimse yükleyemez bunu kendiniz oluşturmak zorundasınız.Burada anlatılanları yapmak için sabır ve araştırmacılık lazım.İnat lazım.Ben inat ettim araştırdım yaptım. TABİ Kİ BURADAKİ USTALARIMIN ANLATIMI ÇOK YOL GÖSTERDİ BANA.7-8 kez format attım laptopa inanın.Tam kafayı yemek üzere iken başardım.
    Ben nasıl yaptım anlatayım: Bunları bulmam ve işlemi sonuçlandırmam 3-4 günümü aldı tabi.Önce bu forumu buldum.Daha sonra da googlede araştırma yaparak diğer bilgilere ulaştım.Her laptop ta fabrika çıkışı farklı sürümler yüklü olabilir öncelikle onu belirteyim.Ama benim laptaopta ve genelde win 8 single 64 bit (tek dil seçenekli Türkçe sürüm) yüklü olduğundan bu sürümü buldum ve indirdim.Çünkü biosta gömülü olarak bulunan lisans anahtarı bu sürümü destekliyordu.Daha sonra aşağıdaki program vasıtası ile lisasns anahtarımı buldum. RwPortableV1.6.5.zip olanı indirdim.Bu program portable dir.İlk çalıştırmada hata verebilir.Ama lisans anahtarını buluyor kesinlikle.
    1- Buradan RW-Everything aracının -tercihen- kurulum istemeyen Portable versiyonunun en güncel sürümünü indirin.
    http://rweverything.com/download/
    2- Aracı çalıştırın ve ACPI butonuna tıklatın. Ardından açılan ACPI Table penceresinde MSDM sekmesini seçin.

Windows 8 Core Single Language 64 bit indirilebilecek adres bu.Tabi sizde fabrika çıkışı hangi sürüm varsa onu bulup indirmeniz lazım.Dikakt edin 32 bit veya 64 bit mi oda önemlidir.
    http://letitbit.net/folder/18804931/14207013

• Bir de resim yüklemek istedim lisans anahtar bulma programı için.

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK
  • Arkadaşlar merhaba,ben R580 kullanıcısıyım Recovery solution ile sıkıntım ise şu:hafta başında bilgisayarıma recovery solution ile tam geri yükleme yapmak istedim ama bundan önce recovery'deki mevcut yansımayı dışarı alıp yedeklemek istedim ama işlem aşağı yukarı %40-45 e geldiğinde yansıma verme işlemi başarısız oldu deyip hata verdi,bir kaç kere denedim hep aynı hatayı verdi,bende tam geri yüklemeyi çalıştırdım oda aynı şekilde %40-45 civarına gelince hata verip kilitlendi recovery solution'i kapatıp bilgisayarı baştan başlattığımda ise ''BOOTMGR is missing'' yazan siyah ekranla karşılaştım C sürücüsü bomboştu hiç bir şey kalmamıştı kurtarma CD sini çalıştıracak windowsa ait hiç bir şey yoktu,daha format vs. hiç bir şey yapmadan USB boot yapıp C sürücüsüne orjinal home basic yükledim ve bu şekilde kullanıyorum,Bilgisayarımı ilk aldığımda home basic yüklüydü orjinal key'ide bende mevcut geçen yıl garanti geçerli iken servise yolladığımda home premium yükleyip göndermişlerdi ama şu an premiumun key'i elimde olmadığı için basic yüklemek zorunda kaldım,yardımcı olmanızı rica ettiğim konu ise; recovery kısmı 30 Gb şeklinde hala duruyor format falan atmadım yada müdahale etmedim,değiştirmedim ama sanırım bozuk bunu recovery solution daki yansımayı dışarı alma seçeneği dışında dışarı alıp onarmamızın imkanı varmı ? yada en azından home premiumun key'ini buradan öğrenebilirmiyiz,şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba;

Ben mevcut samsung notebook HDD sokup yenı bır dısk bagladım sokmus oldugum dıskın ıcerısınden recovery dosyalarını yenı dıskın ıcerısıne yuklemem mumkunmudur

Tşk
  • Merhba forumda anlatılanları aynen yaptım admin tool5 dan boot ettim bütün işlemleri eksiksiz yaptım formattan sonra recovery solution 5 i kurmaya çalıştığımda resimdeki gibi bir hatayla karşılaştım yardımcı olabilecek varmı

https://store.donanimhaber.com/fd/2d/6d/fd2d6d3188efa659b0aaa85408699520.jpg

• windows dvd si şart mı? recovery bölümü oluşturmaya kadar geliyorum windows dvdsini takıp devam etmemi söylüyor. bu noktada usb den nasıl yapabiliriz. usb den format olmuyor mu. nasıl yaparız. ben netbook için yapmak istiyorum ama netbooklarda dvd rom yok.
  • trablus35 kullanıcısına yanıt
    Gönderdiğiniz mesajdaki görüntüden anlaşılan sizin harddisk tamamen formatlanmamış ya da en azından gerekli kısımlar düzgün formatlanmamış. Diskin tamamını formatlamazsanız bu gibi mesajlarla karşılaşmanız olası.
  • kentakisiti K kullanıcısına yanıt
    O adımda uygun şekilde oluşturulmuş Windows USB diski ile devam edebiliyor olmanız gerekiyor. Boştaki bir USB portuna takarak devam edebiliyor olmalısınız.
  • kokoci35 kullanıcısına yanıt
    Sökdüğünüz diskteki recovery alanını alabilmek için de SRS programını kullanmanız gerekiyor, dışa aktar seçeneği ile aktarabilirsiniz.
  • mehmednaim kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardeşim hdd tam olarak formatlanmamıştı sanırım tekrar denediğimde çok sağlıklı bir şekilde kurulumu yaptım işime yarayacak tüm program driwer leri da kurduktan sonra sistemin yedeğini aldım ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum Konuyu açan arkadaştanda allah razı olsun saygılar.
  • (***recover dosyasını (user01. . . . . ) önceden alıp elinde olanlar için gelsin. Bu halde win7 win8 dvd sine ihtiyaç yoktur. BİLGİSAYARINIZ İLK HALİNE DÖNECEKTİR***)
    Arkadaşlar bir pazarımı yedi ama sonunda başardım... Bir arkadaş win8 arayüzünü sevmediği ve yepyeni aldığı (win8 yüklü) Samsung laptopa win7 yüklememi istedi... Bende formata başlamadan önce recovery aldım ve bilgisayar bana yaklaşık 25gb lik bir recovery dosyası verdi. İçinde ismi "user01" ve uzantıları .[(mast) (woo) (wcl) (w01-2-3-4-5-6)] olan dosyalar vardı. Her neyse format aşamasına geldiğimde GPT sorunu ile karşılaştım ve tüm HDD yi silme çözümüne başvurdum... Sonra gel zaman git zaman arkadaş orijinal laptopumu geri istiyorum diye tutturdu benimki de iş ya yaparım dedim (ki şükürler olsun yaptım SAYENİZDE EMEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER) ...
    ***admin tool 6 yı ve yukarıda bahsettiğim recovery dosyasını kullandım SADECE***
    1- Admin tool 6 için ilk sayfada anlatılanların hepsini adım 11 e kadar yaptım.
    2- Adım 12 için sadece "Copy init image" işaretledim yani "Install Windows" işaretlemedim.
    3- Run tuşuna bastıktan ve partition işlemi bittikten sonra benden "USB / DVD den copy init image" dosyaları istedi.
    4- Elimdeki recovery dosyasının tümü user01 ile adlandırılmıştı hepsinin adını "init" yaptım ve...
    5- 16gb lik flash diskime yeniden adlandırdığım init.mast / init.woo / init.wcl / init.w01 / init.w02 dosyalarını kopyaladım ve flash diski bilgisayara taktım ve OK dedim.
    6- Kopyalama işlemi bittiğinde program size 3. adımdaki "USB / DVD den copy init image" isteğini yeniden belirtiyor başka varsa diye. Flash diskinizi çekip başka bilgisayardan geri kalan dosyaları atıp tekrar sorunlu bilgisayara takıp OK diyerek devam edebilirsiniz yok kopyalama işiniz bittiyse CANCEL. (Dikkat: Bu adım sadece elindeki recovery dosyası, mevcut flash diskinin kapasitesini aşanlar içindir.)
    7- Programı kapatarak çıkın ve bilgisayarı F4 recovery modda açın. Recover dediğinizde bilgisayarınız yeterli kapasite yok uyarısı verir ise Ctrl+Alt+F10 ve secclx ile açılan pencerede harddiskiniz üzerinde oynayabiliyorsunuz. (Böyle bir uyarı almazsanız 9. adımdan devam)
    8-  Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK.
    Ben bu uyarıyı aldım ve resimde gösterdiklerimi yaptım. Daha sonra pencereyi kapatıp F4 recovery modunda açıp recover dedim
    9- İşlem bittiğinde bilgisayar açılmayıp siyah ekranda takılı kalmış ise (Bootmgr missing eksik felan felan) korkmayın (Ctrl Alt Del) sonra (F2) ile GPT sorunu için biosta önceden yaptığınız tüm değişiklikleri yeniden eski haline getiriniz. İşte secure boot, UEFI mode, fast boot gibi ayarları tekrar enabled yapma gibi Yapamayan arkadaşlar mail ile bana ulaşabilirler işim gereği çok forum sitelerine giremiyorum. (shapsgh@hot.)

NOT: Karşılaştığım zorluklar admintool6.img dosyasını flash diske boot etmede çok sıkıntı yaşadım ve win32diskimager-v0.9 programını kullandım. Oldukça gariptir ki bu program flash diskinizin boyutu ne olursa olsun boyutunu küçültüyor ancak onunda çözümünü HPU_v2.2.3 format programı ile (yönetici olarak çalıştırmak gerekiyor) hallettim ve eski haline getirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shapsgh -- 8 Aralık 2013; 22:05:26 >

• shapsgh S kullanıcısına yanıt
    Faydalı bir bilgi paylaşımı olmuş elinize sağlık.
  • Mrb arkadaşlar iyi formlar chatlax67, bu konuyu açtıgında ilk mesajı ben atmıştım artık recovery alanında iyice ustalaştım :) Benim samsung r522-js01tr marka Laptop'a SRS admin tool 4 ile kurulum yapmıştım sonra 5 çıktı onuda kurdum sonra 6 çıktı onu da kurayım dedim ve gpt destekli UEFI korumalı bir disk oluşturarak onu da kurmayı başardım yalnız modelin eski olmasından kaynaklanan bir sorun oolsa gerek recovery yapmaya çalıştıgımda bu bilgisayar recovery programını desteklemiyor uyarısı ile karşılaşıyorum. Malum SRS 5 win8 i desteklemiyor ben Win8 kullanmak istiyorum ama SRS6 da benim PC yi desteklemiyor. Peki win7 64x srs6 yı destekler mi ya da benim pc'de çalışkır mı. mrb fix olayınıda den edim ama yine F4 çalışmıyor.
  • karadurak kullanıcısına yanıt
    Win 7 x64 ile srs6'yı netbookta kullandım ben. Netbook modeli nc111, üzerinde Win 7 x86 ile geliyordu ama ben x64 yüklemiştim.
  • Samsung ultrabook için recovery solution 5 ile sistem geri yükleme yapmaya çalışıyorum ama resimdeki hatayı veriyor. Birde ultrabook olduğu için dvd sürücü bulunmuyor buradaki yazıları okuıcamsıl format atacağım şaştım kaldım yardım lütfen
  • 78eagle 7 kullanıcısına yanıt
    Almış olduğunuz hatanın sebebi hakkında bir bilgim yok ancak yazan mesajı Google ile arattırdığımda birçok kişinin bu konu hakkında forumlarda konuştuğunu farkettim. Optik sürücüsü olmayan cihazlar da bu başlık altında anlatılan bilgiler ile formatlanabilmektedir. Optik sürücüsü olmayan cihazlarda USB flash bellekler ile format atılmaktadır. İki farklı USB bellek ile birinde SRS5 ya da 6 olacak diğerinde ise işletim sistemi olacak şekilde bu işe başlamanız gerekiyor. Bu USB disklerin oluşturulması ayrı bir anlatım konusu detaya girmedim.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.