Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
35
Favori
298.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows 8 usb/dvd si uefi modunda başlatmak gerekiyor. önceki sayfalarda bir kaç çözüm var.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=83688057
  • Recovery'si sorunsuz çalışan bilgisayarın hdd'yi ssd ile değiştiriyorum.

Versiyon olarak 6 yüklü. İşletim sistemi win7
    Elimde Windows cd'si yok.
    Başlangıç olarak hdd takılı iken F4 ile recovery'i açtım. Ctrlaltf10 ile yönetim sayfasına girdik burdan. Ver diyerek imaj yedeğini flash diske attım. (12,5gb)
    Tools kısmından da başka bir flash diske admin tool usb'yi yükledim.

SSD'yi taktım. AdmintoolUSB ile sistemi açıp step1 kısmından execute ile 20gb recovery altyapıyı hazırladım. Mbr'yede fix dedikten sonra imaj dosyası olup olmadığını soruyor. Burada imaj flashını takıp devam dedim. Imaj dosyalarını 20gb'lık kısma kopyaladı.

Şimdi buradan sonra ne yapıyoruz. Flashları çekip f4 ile recovery'i açtım. Burdan restore-complete restore dedim. Fakat burada "windows partition or drive not found. unsupported partition structure. Restore canceled" hatası alıyorum.

Bu hatanın sebebi aynı hdd olmaması mı?
    Yoksa anakarta gömülü olan ssd kafa mı karıştırıyor.
    Bilgisayar samsung np530u4c-s01tr

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• win 8 de recovery 5 çalışmaz konuda anlatıldı bunlar. admin tool 6 yı kullanacaksın.onun da anlatımı var.
  • @bdullah kullanıcısına yanıt
    diski admin tool 6 ile hazırlamanız lazım..sonra elinizdeki image atabilirsiniz.
  • geçen hafta win7 yüklüyken win8 kurup win8 imajını(win 8.1 de driver sorunu var)
    recoverye atabilmekti amacım (ilk sayfadaki anlatıma göre)
    admin tool 6 ile yaptım ama elime yüzüme bulaştırdım..
    recovery silinince siyah ekranda kaldım
    neyse tekrar win7 yükledim
    an itibariyle win7 imajını recoverye gömdüm..
    win8 için bir daha deneyeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 17 Ocak 2014; 0:19:39 >
  • Arkadaşlar merhaba. Benim sorunuma en pratik çözümü arıyorum umarım yardımcı olabilirsiniz.

Samsung NP700G7C S02TR cihaza sahibim. Windows 8 önyüklü olarak gelmişti cihaz ve ben buna format attım recovery'i falan yedeklemeden, dolayısıyla recovery gitti. Şimdi tekrar Win8 yüklemek istiyorum fakat Win8 Retail ve Win8 MSDN sürümlerini yüklemeye çalıştığımda şu hatayı alıyorum:

Girilen ürün anahtarı, yükleme işleminde kullanılabilecek hiçbir Windows görüntü dosyasıyla eşleşmiyor. Farklı bir ürün anahtarı deneyin.

Ben ürün anahtarı falan girmiyorum, kendi yüklerken karşıma bu çıkıyor, sanırım biosdaki oem anahtarını otomatik giriyor ama onu da kabul etmiyor. Ne yapmam gerek?
  • Bilgisayarın altına yapıştırılmış lisans anahtarı kısmında hangi versiyona ait olduğu yazar.Büyük ihtimal Single Language dir.O versiyonu bulup kurmak gerekir.
  • root kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece pcnin seri numarası ve yanında Windows 8 amblemi bulunuyor.
  • Product Key yazması lazım.yoksa bi yanlışlık var.
  • root kullanıcısına yanıt
    Hocam windows 8 ile birlikte lisans anahtarları biosa gömülü olarak geliyor
  • hocam bu uefi işini AİO dvd ler yapamıyor mu ?
  • arkadaşlar yardıma ihtiyacım var
    UEFİ yi enable yaptım . sonra flashı boot edip programı ayarladım . gerekli biçimlendirmeyi yaptıktan sonra Windows 8.1 DVD sini taktım ve pe yeniden başladı hiç bir ekran gelmiyor . sürekli herhangibir ekran gelmeden reset atmakta yani boot yapmadan resetliyor sürekli bi ara açıldı onda da gbt bölümüne kuramazsınız diyo. biz Windows 8.1 uefi modda gbt olarak kurmak istemiyor muyuz neden böyle yapıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kunter

O kadar partitionun gözükmesi bir yana 40gb bir part açıyor. Sona da 30 ben açıyorum. Büyük parta da 8 kurmak isteyince buraya windows kurulamaz diyor 8. Hadi diyelim ki kurduk o 40gb part ne işe yarar?

hocam bu olayı nasıl çözdünüz dediğiniz gibi 40 gb lık bölüm var o bölümü silecez mi yoksa o bölüme mi windows kurucağız ? yani o bölüm ne işe yarıyor _
  • Bölümlemelerin mantığı şu şekilde olmalı, dediğiniz 40GB olan bölüm zaten kurulmul olan Windows yedeğinin alınması için. Yani o kısma Windows kurmayacaksınız kendi oluşturduğunuz kısıma Windows kurduktan ve gerekli güncellemeler ve program kurulumları yapıldıktan sonra alınan komple yedek bu 40GB olan kısma gömülecek. Bir de ufak sistem bölümleri var, normalde format atarken Windows'un oluşturduğu 350MB ve bu SRS'nin gerektiğinde yedeği işletim sisteminden bağımsız olarak kullanabilmesi için yani kurtarma bölümünün çalışabilmesi için ayrılan alarlar vb alanlar var. Yani fazladan bir bölümleme yapmamış olsanız bile en azından 5 tane bölüm oluşması gerekiyor. Bu bölümleri kullanırken yine talimatlara uygun şekilde ve dediğim gibi önce işletim sisteminin kurulması ve sonrasında alınan yedeğin, yedek için oluşturulan bölüme gömülmesi gerekiyor, diye düşünüyorum, saygılarımla.

• ya kadayı yedim

windows 8 li notebook windows 8.1 upgrade oldu

şimdi fabrika ayarlarına almam lazım

recovery programı açıyorum windowsdan

recovery bölümü hasarlı diyor

partition programi ile bakıyorum tüm bölümler duruyor dosyalarda içerisinde

açılışta f4 e basıyorum tık yok direkt windows açılıyor

windows dan fabrika ayarlarına dön diyorum. windows medyası istiyor

ne tavsiye edersiniz nereden başlamalıyım

windows cd si yok gelmedi içerisinde
  • rortatas kullanıcısına yanıt
    Sizin durumunuzda yapılacak pek de bir şey yok, karşılaştığınız sorun bilgisayar ve/veya windows ile ilgili görünüyor. Servis ile temasa geçilip garanti kapsamında işlemlerin yürütülmesi gerekli.
  • slm arkadaşlar benim samsung np-r540-js05tr model leptop bilgisayarım var daha önce pc hdd değiştirmiş yardımlarınız ile admin tool5 ile wındows 7 rahat kurmuştum şimdide admin tool6 kurulum yapıyorum herşey yolunda gidiyor ama enson wındows yuklemeye kalktığımda gpt hatası cıkıyor yardımcı oluırsanız sevinirim
  • @adem_ozk windows 7 kullanıyorsanız admin tool 5 kullanın.admin tool 6 uefi modlu windows 8 de geçerlidir.
  • samsung bazen recovery yaparken yarıda kesip hata verebiliyor . iki farklı notebookta denedim ikisinde de yarıda hata verdi. sildim yine yükledim yedekledim yine geri getirmede sorun çıkardı. servise gitti hdd değişti yine sorun devam ediyordu. uğraşmayı bıraktım aldım bir harici. recovery i gözüm görmesin diye de sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aly aktan -- 9 Şubat 2014; 23:48:06 >
  • Lütfen arkadaşlar yardıma ihtiyacım var...
    Ben windows 8 li samsung 355v5c-sobtr blgisayara sahibim.5 gün önce bilgisayarı yeniden başlatırken güncelleştir ve yeniden başlat yazısını gördüm ve bende seçerek beklemeye başladım.92 tane güncelleme vardı güncelleştirmeleri tamamladı sonrasında klasik olarak yapılandırmaya geçti.Fakat yapılandırma tamamlanamadı ve sonrasında lütfen bekleyin yazısında kalıverdi 2 gündür aynıydı.Sonrasında F4 ile recovery den 330 gb lık alanı yedekledim ve kurtarna ile eski tarihten sistemi formatladım.Hiren boot cd yi bilmiyordum bilsemde şuan bile hiren boot cd yi usbden veya cdden başlatamıyorum.Şu anki sistemim windows 8.1.
    Asıl sorunum burda başlıyor.Ben harici harddiske attığım 330 gb yedeği alırım diye umutlanırken karşıma user.w01,w02... şeklinde 86 dosya çıktı.Sistemi tekrar recovery kurtarmadan harici harddiski seçip 330 gb lık yedeği tekrar kurdum sonuç yine lütfen bekleyin yazısı yani windows yine bozuk...Tekrar sistemi windows 8.1 e kurtardım.ELimde 330 gb lık arşivim dosya şeklinde kaldı.Ne yapmalıyım.Öğrenmek istediğim;bu dosyalardan arşivimi nasıl alırım,windows sistem dosyası olanları hangisi ve sağlamıyla değiştirebilme imkanım varmı?.Yedeklenen dosyalar resimdeki gibi
    Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 13 Şubat 2014; 16:21:58 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.