Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
35
Favori
289.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • admin tool 6 ile ne yaptıysam disk seçim bölümünü Windows 8 ile geçemedim. admin tool 5 ile Windows 8 kurulabiliyor ancak recovery yedeğini alamıyorsunuz. tekrar tüm bölümleri silip Windows 8 yükledim.
  • yardım
     Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK
  • Merhaba arkadaşlar admin tool 6 yı indirdim hemde üç kez fakat img dosyasını bir türlü çıkartamadım başka bilgisayarda bile olmadı nasıl bi çare bulabilirim sürekli hata veriyo ne daemon tools ne winrar kurtardı
  • İlgi için teşekkür ederim arkadaşlar. Sorunumu çözdüm aynı sorun ile karşılaşan kişiler Pm den iletebilirler sorularını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar birisi yardım etsin samsungun np550p5c s05tr modelli bilgisayarı var bende. İlk aldığımda sadece c diski vardı ben onu c ve d diye ayırdım şimdi d ye format atmak istiyorum ama herhangi bi cd falan vermediler nasıl format atabilirim. lütfen yardım edin
  • gigok kullanıcısına yanıt
    d ye format atmak için cdye gerek yok.Bilgisayarımdan D'ye sağ tıklayıp biçimlendir.
  • yanlış yazmışım c ye format atmak istiyorum nasıl atarım
  • Herşeyi hallettim en baştan bölümü kurdum yükledim ama şimdi de başka sorunla uğraşıyorum. Daha öncesinden dvd ye aldığım yedeği şimdi yüklediğim recovery 5 programı ile kurmaya çalıştığımda
     Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK
    şöyle bir hata alıyorum. Bu sorunun çözümünü bilen var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narevu -- 19 Temmuz 2014; 21:48:42 >
  • İyi geceler arkadaşlar..Recovery alanını geri getirip te f4 tuşunu çalıştırabilen arkadaşlara sormak istiyorum.
    Orjinalde win 7 yüklü laptopın hdd sini ssd ile değiştirdim.Yeni ssd ye temiz efi kurulumla win8 kurdum.Burada anlatılanların hepsini yaptım admin tool 6 ile recovery alanını oluşturdum imajı aldım recovery alanına imajı yerleştirdim.sonra tam geri yüklemeyide yaptım ama yine de F4 tuşu ile recovery alanına giremiyorum direk windows açılıyor.recovery programı da yalnızca masaüstünde çalışıyor ve oradan geri yükleme yada yedekleme yapabiliyorum.Ama ne yaptıysam mbr fix olayınıda yapmama rağmen F4 tuşunu aktif hale getiremedim.Bu sorunu çözen arkadaşlardan bana nasıl yaptığını izah eden olursa çok seviniceem.
    herkese iyi geceler...
  • konu çok faydalı olmuş çok teşekkürler.Bende elimde bulunan sony vaio laptopa gpt stili hatası aldığım için Hiren boot cd ile hdd kısımlarını sildim.Recovery kısmını silmeden diğer bölümleri sildiğimde aynı hatayı almaya devam ettim ve windows kurulumuna geçemedim.Yaptığım işlemi tüm disk için uyguladım ve komple silip biçimlendirdim.Sonuca ulaşmıştım fakat bu seferde recovery kısmı laptoptan silinmişti.Bu recovery kısmı çok mu önemlidir.İleride sorun yaratır mı ? Boot menü de pc açılışı legacy de kaldı.Diğer türlü uefi ye dönmeye çalıştığımda ise hata alıyorum pc açılmıyor.Bu kısımda laptop benim olmadığı için bios a girmeden değişiklik yapmadan bu sorun tekrar baş gösterir mi yani son söylediğim olay için konuşuyorum.Legacy olayı için ?Birde recovery zaten bir format cd si takmadan yapılan işlem sanırım sadece hdd kısmından bunu sağlıyor doğru mu anlamışım.Bu recovery konusu canımı sıkmaya başladı.

• Merhaba arkadaşlar

Samsung np550p5c-s04tr cihazım var. Bugün öğleden sonra bilgisayarımın usbleri çalışmadı ve bende ikinci hdd takılı olan işletim sistemini açtım onda sorun olmadığını görünce cihaza format atayım dedim. SSD olan bölümü silip recovery yaptım fakat bilgisayar açılırken görüntüleme dili seçilme aşamasındayken hata alıyorum. Windows doğru yüklenemedi yükleme işlemini yeniden başlatın deyip duruyor. Recovery işlemini 4 5 defa yapmama rağmen bir türlü sonuç alamadım.

Bu sorunu nasıl aşacağım ?
  • Merhaba arkadaşlar

Samsung np550p5c-s04tr cihazım var. Bugün öğleden sonra bilgisayarımın usbleri çalışmadı ve bende ikinci hdd takılı olan işletim sistemini açtım onda sorun olmadığını görünce cihaza format atayım dedim. SSD olan bölümü silip recovery yaptım fakat bilgisayar açılırken görüntüleme dili seçilme aşamasındayken hata alıyorum. Windows doğru yüklenemedi yükleme işlemini yeniden başlatın deyip duruyor. Recovery işlemini 4 5 defa yapmama rağmen bir türlü sonuç alamadım.

Bu sorunu nasıl aşacağım ?
  • sarget S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun,

Sizin cihazın aynısından bir arkadaşım da kullanmakta ve sorunun sebebi fabrikasyon olabilir, arkadaşım kendi cihazında elektrik kaçağı problemi yaşamıştı ve sizde de aynı soruna benzer bir durum varsa USB'nin ve hatta başka bileşenlerin çalışmasında sorunlar çıkabilir. Eğer garantiniz bitmemişse servise gitmenizi öneririrm hatta garanti bitmişse bile bir servise gidebilirsiniz.

İyi günler.
  • Arkadaşlar Samsung Recovery programıyla oluşturulan arşiv dosyaları (.w01 .w02 .w03 şeklinde giden) sadece data recovery programlarıyla sanki kurtarılıyormuş gibi yaparak açılıp alınabilir.

Bunun için aşağıdaki freeware programlardan birini bulup kullanabilirsiniz;

Tokiwa DataRecovery
    Recuva
    Puran File Recovery
    Glary Undelete

Tarama yaptığınızda imajınız içindeki foto video gibi dosyaları gösterir, recover diyip alırsınız...

Benim sorunum ise Samsung Recovery ile oluşturulan arşiv dosyalarının içinden bookmark'larımı kurtarabilmek. Chrome klasörünü hiçbir programla çekemiyorum. Bu imajı da bilgisayarıma yükleyemiyorum çünkü bir hata veriyor. The target partition for the recovery is too small uyarısı alıyorum, bunun nasıl aşıldığını bilen varsa lütfen yardım.
  • Merhabalar, başıma gelen bir durum. Eğer aynısı ise sorun USB belleğin marka modelinde. Bazı bilgisayar anakartları bazı USB bellekleri görmüyor. Sizde de USB belleği görmediği için bu şekilde USB boş açıklama yok.
    Başka bir USB ile deneyin büyük ihtimalle sorun kalmaz. Benim bilgisayarım mesela Kingston markasının bazı modellerini görmüyor ama Toshiba sorun çıkarmıyor.
  • merhaba bende Samsung Recovery 5 yüklü ama ben windows 8 geçtim şimdi Samsung Recovery 6 yüklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Güncelleştirebiliyor muyuz ? lütfen yardım
  • değerli arkadaşlar merhaba,

windows 8.1, Samsung NP905S3G-K01TR SSD SAMSUNG NOTEBOOK'um 2 gün önce arızalandı. Açılırken samsung yazısı çıkıyor ama bir türlü windowsa geçmiyor orada kalıyor. garanti kapsamındadır diyip teknosaya gittim fakat yazılım çökmüş kapsam dışı dediler, döndüm eve. bende açılırken F4 yapıp recovery bölümünden önce harici diskime yedekleme (backup) yaptım.(sarılı resimde partition settingsi kapalı tuttum veriler silinmesi istedim) daha sonrada başka bir haricime disk kopyalaması (disccopy) yaptım. aradaki farkı bilmediğimden her ikisinide yaptım (çok önemli olan belgelerimin bulunduğu verileri yedekledi mi emin değilim) belki sadece sistem ve software yedeği yapıyordur. daha sonra fabrika başlangıç noktasına döndürdükten sonra şu yedeğimi yükleyeyim dedim ve backup aldığım haricimden kurtarma yaparak geri yükleyince tekrar eski haline geldi ve açılmama sorunu tekrar başladı. sonra aynı işlemi tekrar yaparak fabrika ayarlarına getirdim. ama copy disc aldığım harcimle birşey yapmadım.

SSD disk üzerine korkumdan hiç birşey yüklemiyorum. verilerim çok önemli ssd disklerde geri kurtarmanın zor olduğunu duydum. elimdeki format öncesi yedeğin ve disk kopyasının faydası olur mu bilmiyorum. samssung heralde kendi sistemini kullanıyor yedeklerde, dosyaları harici diskin içinde açamadım .w01, .w02 gibi uzantıları var. verilerimi geri kazanacak şekilde nasıl sıyırırım bu işten :) yardımcı olursanız çok minnettar olacağım.

Elimde back uplı ve disk copy li iki harici var. resetlenmiş 2 yıl garantisi olan notebook. birde verilerimin kurtulacağının umudu :) tezim vardı içinde ondan çok önemli bilgilerim.

programla back up aldığım E harici diskinin samsunrecovery dosyasının içi son resim. 44 gb .w01 .w012 gibi uzantılar var.

programla copydisc kullanarak F harici diskime yaptığım yedek ise resimdeki gibi 68 gb gözüküyor. (resimlerde var)(daha önce veri yoktu içinde) zaten hariciyi f ve g olarak ikiye de bölmüş. ama içinde görünen dosyaların boyutu 30.2 gb ( 6.7gb program dosyaları, 2.2gb program files, 2.08gb program data, 19.06gb windows) yani var olan benim göremediğim 38 gb olması lazım. windows dosyasının içi de var resimlerde.

Bir el atın kardeşinize :) şimdiden teşekkürler. (ilk üç resim bana ait değil, fikir oluşturmak için koydum)
     Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacıyatmazz -- 14 Ekim 2014; 18:28:13 >

• Ressam-c4 R kullanıcısına yanıt
    Öcelikle geçmiş olsun, ben de tezimle uğraştığım için sizi anlıyorum.
    Sizin sorunun çözümünden önce servisin size garanti kapsamı dışında demesi çok saçma. Sistem çökmüş garanti dışı denemez,
    servis ne zaman destek verecekmiş ki? fiziksel bir sorun olduğunda zaten garanti dışı, bari yazılım desteği versinler.
    Sorununuzla ilgili olarak ise aklıma gelen şu; siz yedeklerinizi almışsınız, internette araştırma yaparken bu yedek dosyalarının
    içinden şahsi dosyaların bir program yardımı ile çıkarılabilmesi gibi bir şey vardı ama şu anda hatırımda değil.
    Ben sizin yerinizde olsam bu tarz bir porgram ile tez ve şahsi dosyalarımı başka bir bilgisayarda kurtarıp,
    servis ya da kendi imkanlarımla yedek falan dinlemeden, formatlayıp sıfırdan sistemi kurardım.
    Ama burada en büyük sorun bu yedek dosyalarının içinden gerekli dosyaları kurtarmak.
    Şu an tez ile ilgili çok yoğun olduğumdan (yüksek lisansın 4'ncü yılı) araştırmaya zamanım yok.

Tekrardan geçmiş olsun.

• Admintool-5 Kullanarak Windows 7 sorunsuz bir şekilde kurdum.Recovery Alanını oluşturdum. Daha sonra bilgisayarıma Windows 8 kurmak için Admintool-6 ile tekrar recovery alanı oluşturdum.Hata verince maxblast 5 versiyon hdd programı ile hdd tamamı ile silip Admintool-6 tekrar kurdum ancak sorun bundan sonra başlıyor. Konu da anlatıldığı gibi Admintool-6 kuruyorum Windows-8 Dvd kurulum için F 10 Tuşu ile seçiyorum windows 8 kuruluma başlıyor Disk bölümleri geliyor burada Admintool kendi ayırdığı windows 40 Gb alanı seçiyorum Gpt disk olduğu için windows kurulamaz diye bir uyarı veriyor. Diski biçimlendiriyorum , Siliyorum Yeni disk alanı oluşturuyorum Sonuç Aynı Bunun üzerine Bios ayarlarından Uefi Seçerek tekrar boot menüden dvd seçip kuruluma başlıyorum bu sefer de bilgisayar kendini resetliyor.Şimdi benim çözemediğim husus şu Bende ki Windows 8 uefi değilse Gpt diske kurmaması doğal ama öte taraftan ben admintool programı kurulum sırasında zaten bölümü mbr fix olarak işaretlediğimde şöyle yazıyor mbr fixed yani mbr işlemi bitti windows 8 lerde mbr ve uefi diye bir ayırım varmı buda cevabını bulamadığım başka bir konu şimdi bios ayarlarında benim atladığım bir adımmı var onuda anlamadım yukarıdaki açıklamalara bakarak acaba bana birileri olası bir öneride bulunabilirmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: azerivideo

Admintool-5 Kullanarak Windows 7 sorunsuz bir şekilde kurdum.Recovery Alanını oluşturdum. Daha sonra bilgisayarıma Windows 8 kurmak için Admintool-6 ile tekrar recovery alanı oluşturdum.Hata verince maxblast 5 versiyon hdd programı ile hdd tamamı ile silip Admintool-6 tekrar kurdum ancak sorun bundan sonra başlıyor. Konu da anlatıldığı gibi Admintool-6 kuruyorum Windows-8 Dvd kurulum için F 10 Tuşu ile seçiyorum windows 8 kuruluma başlıyor Disk bölümleri geliyor burada Admintool kendi ayırdığı windows 40 Gb alanı seçiyorum Gpt disk olduğu için windows kurulamaz diye bir uyarı veriyor. Diski biçimlendiriyorum , Siliyorum Yeni disk alanı oluşturuyorum Sonuç Aynı Bunun üzerine Bios ayarlarından Uefi Seçerek tekrar boot menüden dvd seçip kuruluma başlıyorum bu sefer de bilgisayar kendini resetliyor.Şimdi benim çözemediğim husus şu Bende ki Windows 8 uefi değilse Gpt diske kurmaması doğal ama öte taraftan ben admintool programı kurulum sırasında zaten bölümü mbr fix olarak işaretlediğimde şöyle yazıyor mbr fixed yani mbr işlemi bitti windows 8 lerde mbr ve uefi diye bir ayırım varmı buda cevabını bulamadığım başka bir konu şimdi bios ayarlarında benim atladığım bir adımmı var onuda anlamadım yukarıdaki açıklamalara bakarak acaba bana birileri olası bir öneride bulunabilirmi ?

Win 8 kurulum ekranında Admintool 6'nın ayırdığı 40 GB alanı seçiyorum demişsiniz ancak normalde kurulumu daha büyük bölüme yapıp kurulumun sonunda yedeği 40 GB alana yapmayacak mı?

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.