Şimdi Ara

Samsung Recovery Alanını Geri Getirin/Değiştirin TÜRKİYE'DE İLK (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
35
Favori
289.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok değil şöyle oluyor mesela siz diyelimki 30 Gb Recovery alanı ayırdınız kalan disk bölümlerini zaten admintool isimlendiriyor windows önyükleme başladığında sizin karşınıza gelen ekranda mesela 1-Recovary alanı 30 Gb Disk 2 Windows 40 GB Tempory disk 360 Gb sistem alanı 300 Mb şeklinde bölüyor benim Hdd 500 Gb olduğu için böyle ben normalde zaten admintool un yarattığı bölümleri siliyorum recovery hariç kullanılmayan disk bölümlerini tekrar boyutlandırıyorum sorun yine devam ediyor tuhaf olan admintool 5 de windows 7 kuruyorum yada windows 8 kuruyorum windows 8 admintool ile kurulduğunda driverleri ve programları yükleyip yedekleme aşamasına geldiğinizde sistem çöküyor yani ya admintool 5 ile windows 7 devam edeceğiz yada bu sorun için irisi fikir verecek

windows dvd ile sistemi açtıktan sonra kurtarma konsoluna geç. Komut satırını açıldıktan sonra
    "diskpart" yaz enter
    "list disk" enter
    Mevcut disc lerinin numaralndırılmış olarak göreceksin.
    Örnek olarak "select disk 1" enter.
    "clean" komutunu yaz enter. Disk tablosunu temizleyecektir. Tekrar windows yükleme ekranindan format atip kullanabilirsin.

NOT: bu durumda disklerinin herşey silinir işlemi yapmadan önce sisteminib bir yedeğini almayı öneririm.

Böyle bir kaynak buldum ama denemedim olursa buraya bilgi bırakayım sorun yaşayanlara faydası olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azerivideo -- 4 Kasım 2014; 15:49:18 >

• azerivideo A kullanıcısına yanıt
    Umarım işinize yarar ya da dediğiniz gibi biri konuyu aydınlatır.
  • Yukarıdaki komut Hardiski tamamı ile siliyor yani bu bi işe yaramıyor denemediğim yol neredeyse kalmadı.
    Admintool 6 nın farklı versiyonlarını denedim sorun admintool 6 sürümünde bazı bios versionlarını kabul etmiyor windows 8 admintool kurmadan direkt kurduğunuzda windows 8 sorunsuzca kuruluyor. Sorun admintool 6 versiyonunda başlıyor bunu kurduğunuzda bir şekilde birşeyi sistem pas geçiyor gpt diske dönüştürüyor ben bu kadar uğraştan sonra ancak bu kanıya vardım sonuç olarak admintool 5 üzerine windows 7 veya windows 8 kuruluyor ama admintool 6 da bu durum aşılamıyor bekliyeceğiz belki daha ilerki dnemlerde admintool 6 nın yeni versiyonu ile durum düzelir ben windows 8 kullanmak için admintool dan şimdilik vazgeçtim admintool 5 ile kurulabiliyor eğer bu şekilde yapmak isterseniz yapabilirsiniz
  • Merhaba arkadaşlar küçük bi sorum olacak. Benim laptopta home basic yüklü ve artık değiştirmek istiyorum. Win 7 yapacağım ve recovery alanını silmek istemiyorum. Netten indirdiğim ultimate ile format attığımda ne yapmam gerekir? Başka bi sürüm olacağından önüme recovery alanını sil ya da silme gibi bi yer çıkar mı? Masa üstüme d yi silmeden flash üzerinden rahatlıkla format atıyorum bilgim var. Ama recovery yedeğini D ye çıkarttıktan sonra dediğim ultimate i kurarsam recovery kısmı uçar mı? Ki uçarsa yapma yolunu da anlatmış arkadaş sağ olsun. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • bende toshiba satellite s70 var recovery uçtu uefi modunda win 8.1 yükledim serial girdim ok..
    şimdi recovery yedek almadım. recovery cd alsam tekrar hdd nin içinde partitation oluşturup içine atabilir miyim
  • selam arkadaşlar yeni konu açmak istemedim bende bu ürünü kullanıyorum ( BİR SORUNUM VAR )

antivirüs programım sisteme zarar verdi ve çöktü makina recovery hasar aldı bir şekilde açtım
    makina yı birde baktım 1tb disk haline geri dönmüş ayırdığım yerel disk D yi de birleştirmiş ve sürücüleri yok tu her açtığım da 10dk sonra
    kapanıyordu.bende boot yapıp UEFI olan yeri değiştirdim boot güvenliğini kapattım indirdiğim WİN 8.pro indirip kurmuştum serial sıkıntısı yaşadım.biraz araştırma sonucunda UEFI USB BOOT yapmayı denedim orjinal serial im boot içinde kayıtlı olduğundan WİN 8.1 SİNGLE LANGUAGE olmak zorundaymış onu indirdim uefı usb boot yapıp kurdum bir program ile boot un içindeki serialimi buldum ve windowsu etkinleştirdim.yani makina windows yüklü alındıysa serial boot içinde oluyormuş ama hangi windows un sürümü ise onu kurmak gerekmiş.

ŞİMDİ BANA YARDIM EDERMİSİNİZ BEN YENİYİM BU KONULARDA BANA BU MAKİNANIN RECOVERY CD LERİ LAZIM
    OLAN ARKADAŞLAR VARSA YADA KULLANAN DOSTLARINIZ VARSA İRTİBAT KURABİLİRMİYİZ

• 1- Bu Makina dediğin Hangi Makina
    2-Recovery alanını geri getirmeyi konun en başında anlatmışlar senin recovery alanın silinmişse ki anlatıkları o yönde tekrar admin tool 6 ile windows 8 alanını yeniden oluşturacaksın
    toshiba s70-11A

İşlemci: i7 4700MQ
    Ram: 8GB (1x8GB) 1600Mhz
    Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 740M
    Hafıza: 1T HDD
    Kasa: Toshiba Satellite S70
    Monitör: Toshiba 17.3'' Monitor
  • slm arkadaşlar.
    win8 daha önceden formatlanarak win7 yüklenirken recovery bölümü silinmiş samsung np355v5c laptopun açılışta f4 e bastığımdan f10 a basmadan açılmama sorun ile karşılaştım. nette araştırırken bu formu buldum. sanırım işime yarıyacak. ancak sıkıntım admintool 5 i indirdim flasha attım ve laptopu flashla başlattığımda missing operation system uyarısı alıyorum. indirdiğim admintool 5 i iki kez denedim ancak ikisinde de aynı hatayı aldım. şimdi admintool 6 yı indiriyorum. admintool 6 ile win 7 kurup recovery bölümünü oluşturabilirmiyim?
  • admin tool 6 da da aynı hatayı veriyor. dosya eksik diye. formdaki linkten indirdim. formdan indirip kuran varmı acaba?
  • herkese selamlar samsung r580 laptopu ilk günkü haline getirmek istiyorum samsung recovery Solution 4 yüklü bilgisayar açılışta f4 basıyorum recovery Solution ekranı geliyor beklerken " Windows cannot find 'x:\WinClon\Manager1.exe'. Make sure you typed the name correctly, and then try again. " hatası geliyor bunun çözümü varmıdır ? yoksa farklı bir yolla format mı atmalıyım ? cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • Srs 5 ile windows 7 yi usb ile kurmak isteyenler sorun yaşayabilir. Recovery kurulum ekraninda windowsu kurmayip windowsu ayrı olarak kurmayı deneyin ben o şekilde kurabildim
  • Ekteki Word dosyasını ingilizce si iyi olan bi arkadaşımız Türkçeye Çevirebilirmi

http://www.mediafire.com/view/77h4rx5r8eh38qk/SRS-6-Recovery-ENG-Admin-Tool_121031_Updated.docx
  • Windows 8 Kuracak Arkadaşlar Daha önce defalarca farklı windows 8 indirmeme rağmen kurulum başlamıyordu aslında bunun nedeni indirdiğimiz windows yada kullandığımız windows 8 ler uefi formatında olmuyor yada usb veya dvd Uefi modunda yazdıramıyoruz bunuda çözmek için sıradan bir dvd ile format attım diskpart komutu ile disk bölümünün gpt formatında olmadığını gördüm benim defalarca deneyip kuramamın nedeni ise admin tool 6 diski gpt formatına çeviriyor ama elimizdeki windows uefi formatında olmadığı için gpt disk bölüm hatası alıyoruz sonuç olarak

rufus programını kullanarak windows 8 uefi modunda usb boot edin.

Admin tool işlemini yaptıktan sonra bilgisayarı admin tool ile yeniden başlatın ekrandayken windows 8 installl seçeneğini işaretleyin admin tool yüklü usb çıkartın ve rufus ile boot ettiğiniz usb takıp admin tool ekranın sağ alt köşesindeki run butonuna basın windows kusursuz bir şekilde kurulacak daha sonra recowery programi ile yedekleme yapıp user olan isimleri init olarak değiştirin sadece isimleri uzantıları değiştirmyin sonra bilgisayarı yeniden başlatın f4 ile recovery alanına girip ctrl alt gr f10 tuşuna basın ve şifre olarak secclx yazın gelen ekrandan imprt image seç yedeklediğin dosyanın yolunu göster işlem tamam birinci mesajda yazdığım işlemler etraflıca anlatıldığı için yüzeysel anlattım takıldığınız yerleri birinci mesajdan takip edin

USB bellekten yükleme yapamıyordum ancak sizin açıklamalarınızla birlikte aşağıdaki likteki açıklamalar sayesinde kolayca hallettim.
    http://metehantoksoy.com/2014/01/17/windows-8-yukleme-sorunlari-uefi-uzerinde-boot/
  • Arkadaşlar ben daha önce samsung recovery ile Windows8 Single Language sistemini harici diskime yedek almıştım. Sonrasında bilgisayardaki recovery kısmını sildim. Şu an internetten indirdiğim aynı işletim sistemini yükledim ve çalışır durumda. Sıkıntım şu harddiskte recovery bölümü olmadığı için recovery solution programı yüklenmiyor. Elimde yedeğim olmasına rağmen kendi sistemimi kullanamıyorum. Aldığım yedek bilgisayarla birlikte gelen lisanslı sürüm o yüzden üzerine düşüyorum bu kadar. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Cooper

Arkadaşlar ben daha önce samsung recovery ile Windows8 Single Language sistemini harici diskime yedek almıştım. Sonrasında bilgisayardaki recovery kısmını sildim. Şu an internetten indirdiğim aynı işletim sistemini yükledim ve çalışır durumda. Sıkıntım şu harddiskte recovery bölümü olmadığı için recovery solution programı yüklenmiyor. Elimde yedeğim olmasına rağmen kendi sistemimi kullanamıyorum. Aldığım yedek bilgisayarla birlikte gelen lisanslı sürüm o yüzden üzerine düşüyorum bu kadar. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hocam mesajın ilk başında arkadaşımız detaylıca anlatmış dikkatlice okursanız elinizdeki yedeği kolayca yüklersiniz takıldığınız bölüm neredeyse oradan itibaren anlatıranız yardımcı olmaya çalışayım

• http://cheytacllc.blogspot.com.tr/2014/02/mbr-diski-veri-kayb-olmadan-gpt-ya-da.html
    1. konuda anlatımda usb den kurulum yaparken iptal edip dosyaları usb ye kopyalayın deniyororasını anlamadım nasıl olduğunu neyi iptal edip hangi dosyaları usb ye atıcaz
    yukarıdaki linkte mbr olan diski veri kaybı olmadan gpt ye çevirmek anlatılıyor,windows kurulu bölümü c yi nasıl çeviririz windows çöker herhalde gpt nin mbr ye göre + sı nedir acaba teşekkürler.
  • Admin tool 6 yüklemesini arkadaşın dediği gibi yaptım.
    Önce usb başlatıp recovery alanı oluşturdum, sonra windows kurdum programları falan yükledim.
    En son recovery alma için arkadaşın son sölediklerini yapmaya çalıştım ama bilgisayarın F4 tuşuna ne kadar bastıysam bir türlü recovery bölümünü açamadım acaba yanlış birşey mi yapım da olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatiheren

Admin tool 6 yüklemesini arkadaşın dediği gibi yaptım.
    Önce usb başlatıp recovery alanı oluşturdum, sonra windows kurdum programları falan yükledim.
    En son recovery alma için arkadaşın son sölediklerini yapmaya çalıştım ama bilgisayarın F4 tuşuna ne kadar bastıysam bir türlü recovery bölümünü açamadım acaba yanlış birşey mi yapım da olmadı.

Tıpatıp aynı sorun bendede var Admin tool 6 ile sıfırdan windows 8,1 kurdum recovery 6.0.6.5 kurdum yedekle dedim yedekleme yaptım,ancak açılışta f4 çalışmıyor direk windows açılıyor

burada bazı açıklamalar var çözemedim.sanırım bizim disk gpt recovery alanı fat32 gibi bir şey uyumsuzluğu var çözen varsa ?
    https://translate.google.com.tr/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fforum.notebookreview.com%2Fthreads%2Fsamsung-recovery-problem-on-windows-8-1.727481%2F&edit-text=&act=url

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.