S10e'den S20'ye geçmiştim geçen yıl ben de. 3x zoom yapabilen kamera haricinde deneyiminizde pek bir gelişme olmuyor. Hatta S10e ile aynı pil ömrünü veriyor ve ısındığında performansı S10e'nin gerisine bile düşebiliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] (31. sayfa)
-
-
S21 Ultra incelemesi eksikleri fazlaları.
https://www.youtube.com/watch?v=T_9_mVHktwY&feature=youtu.be
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar pil ömrü vs paylaşıyor. Siz gelmişsiniz iPhone12'de şansı yok diyorsunuz. Forum olarak şanslıyız ki cihazı alanlar var ve deneyim aktarıyorlar. Cihazı almak isteyenlerin yorumları okumasına engel oluyorsunuz bu yaptığınız ile.quote:
Orijinalden alıntı: Yürüyen Hoparlör
Samsung çok yanlış kararlar alıyor.iPhone 12 serisi karşısında bu S21’lerin hiç şansı yok.Çok saçmasapan bir fiyattan çıkardılar piyasaya.
Hocam s10e kadar da kötü değil ya s20 s10e, evlerden ırak olması gereken bir cihaz bana kalırsa.
-
Siz en son baya önce kullanmışsınız hocam s20'yi. Şu an ne düz s20 modelinin ne de s20 ultra modelinin pil ve performans problemi var.quote:
Orijinalden alıntı: sis651S10e'den S20'ye geçmiştim geçen yıl ben de. 3x zoom yapabilen kamera haricinde deneyiminizde pek bir gelişme olmuyor. Hatta S10e ile aynı pil ömrünü veriyor ve ısındığında performansı S10e'nin gerisine bile düşebiliyor.
Samsung o işi çözdü. Fakat sizin gibi eski kullanıcılara da cihazı zarar ederek sattırdı. Çünkü sorunu çok geç çözdü. Kullanıcılar dayanamayıp cihazı sattı. Ekim 2020'den sonra alanlar sorunsuz kullanıyorlar. Hem cihaz da güzel ucuzlamış oldu.
Hatta düz s20'nin 120hz pubg oyun deneyimini benim kaydettiğim videodan izleyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 31 Ocak 2021; 14:22:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam düz s21 modeli zaten aslında s21FE olduğu için s21 ultra doğal olarak o aileden değilmiş gibi geliyor ve bu çok normal. S21 ultra kesinlikle alınası bir cihaz olmuş.quote:
Orijinalden alıntı: altuge2006
3 yıldır kullandığım s9+ cihazının yerine dün s21 ultra aldım. İşim gereği kameranın makro performansı ve geniş açı foto alabilmesi önemli benim için. Deneme sonucu kamera performansını beğendim. S21 e göre malzeme kalitesi ve verdiği kalite hissi çok daha yüksek. S21 aynı aileden değil gibi bir his veriyor. Kullandıkça yorum eklerim. Sorusu olan sorabilir, tavsiyesi olan verebilir. Hepinize iyi forumlar.
Ön sipariş hediyelerini eklerlerse ben de s20 ultra'yı değiştireceğim s21 Ultra ile.
Hem telefonla hem chatle denedim yemediler henüz 😅
-
Pil ömrü dediği gibiyse hayal kırıklığı gerçekten ultra olmayan modelleri hiç düşünemiyorum -
Yok hocam, ben geçtiğimiz Pazartesi'ye kadar S20 kullandım. O zamana kadarki tüm güncellemeleri de yapılmıştı. Bir şey de çözmedi bende.
Aslında buradaki önemli nokta kullanıcı alışkanlıkları. Her kullanıcının kullanım biçimi ve yoğunluğu farklı. Oynadığım bir oyun vardı, o oyun olmasa, şuan Galaxy S5 kullanmaya devam ediyor olurdum büyük ihtimalle. Ancak 2 GB RAM oyunu ikide bir arka planda kapattığından yükseltme ihtiyacı duymuştum. Ben cihazı yükselttim, oyuna 6 yıllık bir büyük güncelleme geldi, o cihaz da bellek sorunu göstermeye başladı. Şuanda da Android 11'de açık tutma özelliği sayesinde uygulama ikide bir kapanmıyor arka planda. Yoksa o ayar açık olmadan 8 GB RAM'e bile banamısın demiyor.
S20'leri de ilk günden iki gün batarya ömrü ile kullananlar vardı. Ben ise günde 2 kere şarj ediyordum neredeyse. S10e kullanırken durum biraz daha iyiydi. Ama kullanan başka arkadaşım pil ömründen çok memnundu. Tabi cihazla yaptığı sosyal medya ve Whatsapp kullanımı, yorucu bir şey yapmıyor hani.
Ben S20'den genel olarak memnundum zaten. Cihazı almadan da Anandtech'in incelemelerini vs. hatim ettiğimden beni ne beklediğini biliyordum. Cihazı aldım, navigasyon yazılımımı kurdum. Yolda cihaza dokundum, yanıyor cihaz. Demek ki böyle bir şeymiş dedim. PUBG'de herhangi bir sorun yaşamadım cihazda, en üst ayarlarda çok nadir anlık FPS düşüşleri ile elim yana yana oynayabiliyordum. Tabi o kadar ekranda o en yüksek detaydan bir şey anlamadığım için normal bir ayarda kullanıyordum gerçekte. Yoksa en üst ayarında elimi yaka yaka da olsa işini yapıyordu cihaz. Kendi oyunumda bir süre sonra sıcaktan ekranı çevirirken takılmalar başlıyordu. Tabi oyunu yine oynattığından sorun etmedim. Yazın Efes'te sorun yaşadım biraz. Hem oyunu oynuyorum ki GPS ile birlikte güzel donanım sömürüyor, hem de arada fotoğraf video çekiyordum ki cihaz aşırı ısındı diye kamerayı açmamaya başladı. İlk kez bu cihazda karşılaştım böyle bir şeyle. Hani deneysel şeyler yaparım, aşırı ısınır o tamam ama, günlük bir kullanımda bunu ilk kez gördüm. Bir de telefonu dashcam olarak fotoğraf modunda kullanınca da güneşe karşı seyahat ederken çabuk ısınıp uygulamayı kapatıyordu.
Bu tür birkaç ısınma sorunum haricinde bir derdim yoktu cihazla. Hatta küçük bir masaüstü fanım vardı, onu telefona tutunca fena coin bile kazıyordu cihaz, donanım güçlü sonuçta. :D Bunlar da mimarinin içindeki sorunlar. S10 serisinde scheduler ile oynayarak sonradan iyileştirmişti Samsung. S20'de hissedilir bir iyileşme görmedim ben.
Cihazı zarar ederek satmadım ben, iyi çıkardım elimden. Aslında OneUI 3 güncellemesi ile biraz deneyimi bozdu Samsung. S10e'yi satmak için telefoncuya gösterdiğimde navigasyon hareketleri ile kullanmaya çalışınca bu nasıl bir alet, müthiş bir şey bu demişti adam. S20'nin arayüzünde o su gibi akıcılığı alamadım OneUI 3 ile. Samsung o eski deneyimi yerine koysa iyiydi.
-
Ne sorunu vardı S10e'nin ya? Özellikle cihazı dönüşüm kampanyasına verdiğimde su gibi akıyordu, çok zevkli cihazdı. Samsung One UI 3 ile onun deneyimini de bozmuştur, bozmadıysa da bozar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CEBEPS21 Ultra desteklediği Bluetooth codec merak edenlere
Düz S21 de aynı kodekleri destekliyor. AVRCP sürüm desteği de 1.3 ile 1.6 arası. Ses örnek hızı 44,1 ile 96 kHz arası.
-
Pili leş gibiydi hocam. Cihazın pili durduğu yerde eriyordu sürekli. Gece beklemede %15 civarı pil harcıyordu.
Ya bir cihazın pili uçak modu + ultra güç tasarrufunda bile %10 gider mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir yerde bununla ilgili bir sayfa görmüştüm ama hiç okumadım.
100x 10x optik zoomun üstüne dijital yaklaştırma. Ve bu tür bir yakınlaştırmada da ay görüntüsünün sizin fotoğrafınızdaki kadar net görünmesi şaşırtıcı geldi ilk başta biraz. Ancak kendi fotoğraf makinemle 15x zoom ile çektiğimde böyle bir detay alıyordum ki bu da bana olabilir dedirtti. Gördüğüm yazı başlığı ise Samsung'un da Huawei gibi ay çekimlerinde, bir ay görüntüsü ekleyerek görüntüyü manipüle edip etmediğini sorguluyordu. Bir araştırayım ben onu. :)
-
Ben S20'de de aynı durumu yaşadım hocam. Yeni cihazın bataryası bir senelik S10e ile aynı süreleri veriyordu. :D
-
Seni hatırlıyorum hocam aynen senin sorun bir türlü çözülmemiş ti bence senin cihazda donanımsal sorun vardı hocam başka pek de mantıklı açıklaması yok gibi
Ben de es10e düşünüyordum lakin fiyatı gereksiz bir şekilde arttı ben de s10plus aldım -
1440p modunda 120 Hz ile o pil ömrüne şaşırmam ama FHD modunda o pil ömrü çok kısa geldi. Kullanılan uygulamalarda da bariz pil sömürecek bir şey farkedemedim.
-
İkimize de sorunlu cihazlar denk gelmiş o zaman, başka açıklaması yok çünkü
Evet sorunlu model denk gelmişti bana, anlayana kadar sinir hastası olmuştum ama
Samsung da genel olarak bu durum var hocam sanırım
Bir taraf çok memnun bir taraf hiç memnun değil ortası yok -
evet maalesef öyle hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X