Hepsine şart hocam. Amerika'da bu cihazlar, geçen seneye göre 200$'a yakın ucuz çıktılar piyasaya. Bizde ise tam tersi, hepsi daha pahalı çıktı. |
Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] (29. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: sis651Geceleri yakalanan detay gündüze göre daha az ve yakalanan grenler vs. filtrelenip daha detaysız düz bir görüntü oluşturulduğundan sıkıştırıldığında daha fazla veri silinebiliyor, bu da gece görüntüsünün boyutunu düşürüyor.
Dediginiz gibi olsada arada 20 megabyte veri farki olmaz. 8 senedir 18 megapiksellik canon 650d kullaniyorum. Daha öncesindede bir sürü arastirmam var. Bu konulara yabanci degilim.
Gündüz 108 megapiksel sensördeki piksekleri tek tek kullanirken gece olunca daha iyi isik almasi icin piksel birlestirmesi yapiyor. 108 megapiksel / 3 yapiyor. O yüzden sensörden iletilen veri 3 de 1 e düsüyor. 30 megabyte 10 megabyt olarak azaliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 30 Ocak 2021; 21:26:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu testi nereden yapabilirim?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung çok yanlış kararlar alıyor.iPhone 12 serisi karşısında bu S21’lerin hiç şansı yok.Çok saçmasapan bir fiyattan çıkardılar piyasaya. -
Plastik kasa, pil ömrü bide fiyat tavan hiç şansı yok samsung'un ben samsung'un sonunun htc gibi olacağını düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylezof77 -- 30 Ocak 2021; 22:52:12 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4h062020
Bu testi nereden yapabilirim?Hangi test.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekrandaki görüntüyü kendi telefonumda denemek istiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğinizi zaten normal çekim fotoğraflarda yapıyor sensör. 108 MP fotoğraflarda ise pikselleri teker teker kullanmalı ki 108 MP görüntüyü elde edebilsin. Bahsettiğiniz gece çekiminde de çözünürlük 108 MP olarak mı kalıyor yine? 108 kalıyorsa görüntüde fena karelenme olur o şekilde. Çünkü dokuzda biri kadar kare 108 MP çözünürlüğe yükseltilmiş olacak.
Normal 12 MP çözünürlükte aydınlık ve karanlıkta çekimler yaparak da deneyin derim. Bakalım arada ne kadar boyut farkı olacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4h062020
Ekrandaki görüntüyü kendi telefonumda denemek istiyorum.Ekran testi yapmak istiyorsunuz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gombosdev.displaytester
Bunu indirip testleri yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sis651Dediğinizi zaten normal çekim fotoğraflarda yapıyor sensör. 108 MP fotoğraflarda ise pikselleri teker teker kullanmalı ki 108 MP görüntüyü elde edebilsin. Bahsettiğiniz gece çekiminde de çözünürlük 108 MP olarak mı kalıyor yine? 108 kalıyorsa görüntüde fena karelenme olur o şekilde. Çünkü dokuzda biri kadar kare 108 MP çözünürlüğe yükseltilmiş olacak.
Normal 12 MP çözünürlükte aydınlık ve karanlıkta çekimler yaparak da deneyin derim. Bakalım arada ne kadar boyut farkı olacak.
Bilgisayar monitöründe siyah ve beyaz renkli sayfalar acikken monitörün resmini cektim.
Dediğinizi yaptim sonuçlar aşagidaki gibidir.
Belkide sizin dediginiz teori dogrudur.
1. Test 108 megapiksel monitörde beyaz renk varken çekildi.
2. Test 108 megapiksel monitörde siyah renk varken Cekildi.
3. Test 12 megapiksel monitörde beyaz renk varken çekildi.
4. Test 12 megapiksel monitörde siyah renk varken Cekildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 30 Ocak 2021; 23:34:37 >
-
Hep ya şimdi batarya lazım olursa diyerekten evden çıkarken, koşuya giderken vs. telefonu şarja takıp biraz destekliyordum. Bugün yasaktan dolayı evde olduğumdan şarj etmeyeyim ve işimi ne kadar görecek diye bir deneyeyim dedim. Telefon Samsung Galaxy S21, düz ufak versiyon. Gece 4 gibi şarjdan çekmiştim ve günün sonunda %3 şarjım kaldığında 6 saat 1 dakika gibi bir ekran süresi aldım. Açıkçası telefonda bir medya tüketimi yapmadım sayılır, yoksa yapsam çok daha artardı bu batarya süresi. Yoğun bir kullanım da yapmadım, arada açtım kapadım, bildirimleri temizledim vs. Zaten evde olduğum için Telegram web vs. bilgisayardan yaptım çoğu yazışmamı. Meramım evde iken ne yapacak idi. S20 olsa şarja takmadan 60 Hz olarak bile vermezdi bu kadarını.
-
Beyaz ekranda monitörün pikselleri beyazı vermek için yeşil, mavi, kırmızı tüm piksellerini yakıyor. 108 MP kamera da bu pikselleri bile farkediyordur muhtemelen. Hani neredeyse her pikselinde farklı bir detay olduğu için sıkıştırıldığında da çok fazla veri silemiyor. Ancak siyah ekranda pikseller kapalı ve tek renk bir görüntü olduğu için o kısmı yüksek miktarda silip daha az sayıda renk olarak belirttiğinden daha az resim bilgisi depolanıyor.
Ben de 64 MP kamerası ile çektim az önce ekranı, o da 20 MB yaptı yine boyut olarak.
-
Düz S20'ye biraz haksızlık etmişsiniz hocam :) anlık pil değerim bu şekilde düz S20 ile. %5 ile bile 40 dk civarı dayanıyor.
-
Cihazı İngilizce kullandığın için Samsung sana kıyak geçiyor olabilir 😂 -
Hahahah o da ilginç bir yaklaşım hocam ama türkçe kullanırken de buna yakın gidiyordu
😂😂👍 -
Kendi kullanımımla karşılaştırdım hocam. 120 Hz ile bana bu kadar dayandığı hiç olmamıştı. Ha evde takılıp video film falan izlerken 8 saatleri görüp bataryam da kaldığı oldu 60 Hz ile vs. de kendi sıradan bir kullanımımı göreyim dedim. Ha sadece 27 dakika oyun oynamışım mesela. Normalde günde bir saati rahat bulabilir bu, bazı günler 4 - 5 saat.
120 Hz'de iyi süre yine sizinki.
-
Hocam uzun süredir takip ediyorum düz S21 kullanan var mı diye. Birkaç merak ettiğim konu var. Nispeten boyut küçük olduğu için düşünüyorum cihazı. S20'ye göre ısınma ve en çok da ekran kalitesini merak ediyorum. Malum hem çözünürlük hem de PPI değeri düştü. S20'nin ekranı büyüleyiciydi. Gözler için panelin kendisi daha düşük mavi ışık yayıyordu. S21'de de durum böyle mi acaba? Yani Dynamic Amoled dedikleri teknoloji S21'de hakkını veriyor mu? Bir de kameranın makro çekimde tutumu nedir odaklama açısından? Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: sis651Beyaz ekranda monitörün pikselleri beyazı vermek için yeşil, mavi, kırmızı tüm piksellerini yakıyor. 108 MP kamera da bu pikselleri bile farkediyordur muhtemelen. Hani neredeyse her pikselinde farklı bir detay olduğu için sıkıştırıldığında da çok fazla veri silemiyor. Ancak siyah ekranda pikseller kapalı ve tek renk bir görüntü olduğu için o kısmı yüksek miktarda silip daha az sayıda renk olarak belirttiğinden daha az resim bilgisi depolanıyor.
Ben de 64 MP kamerası ile çektim az önce ekranı, o da 20 MB yaptı yine boyut olarak.
Senin dedigin daha çok aklima yatti.
O zaman samsung sahte bir teknolijiden bahsediyor. Pazarlama oyunlari.
-
3 yıldır kullandığım s9+ cihazının yerine dün s21 ultra aldım. İşim gereği kameranın makro performansı ve geniş açı foto alabilmesi önemli benim için. Deneme sonucu kamera performansını beğendim. S21 e göre malzeme kalitesi ve verdiği kalite hissi çok daha yüksek. S21 aynı aileden değil gibi bir his veriyor. Kullandıkça yorum eklerim. Sorusu olan sorabilir, tavsiyesi olan verebilir. Hepinize iyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X