Şimdi Ara

Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.827
Cevap
173
Favori
958.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yonetim android bolumunu kapatabilir artik. "Hepimiz iOS'a gecicez bu ustun zekali ama ufku iOS kadar kapali olan arkadas sayesinde." Kendisine cok mutesekkiriz. 😀 Ben telefoncuya gidiyorum. Ekranina kagit giren iPhone almaya. 😀
  • Bu tartışmaların bu konuya ne faydası var acaba. S21 serisi cihazı olanlar ya da almayı düşünenlerin bilgi edinmesi için açılmış bir başlık diye düşünüyorum. Belki başka bir başlık vardır Android Vs IOS şeklinde. Fikirlerinizi orada paylaşabilirsiniz ve böylece başlıklar altında kendi konuları tartışılabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafafa -- 29 Ocak 2021; 14:55:47 >
  • fafafa F kullanıcısına yanıt

Bloklayin gecim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S9 plus yeni çiktiginda film izlerken siyah renk ezme olayi yasaniyordu. Acaba S21 ultrada da ayni sorun varmidir dedim. Öyle bir sorunla karsilasmadim. .
    S9 plus ile S21 ultra arasindaki fark.

Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU]

S21 ultra

• Kalem ve kılıf dışında fena gitmiyor şuan benim için. Niye aksesuar ı beraber getirmezki bu Samsung.
  • Bugün ilk kez gördüm. Cihaz tasarımı oldukça hoşuma gitti. Bir yıldır iPhone 11 Pro Max kullanmaktayım. Baya bir cezbetti beni ama hafta sonu yasağı boyunca oturup araştırıp bir karar vereceğim galiba :) Alan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum.
  • S21 Ultra. Ekran FHD+ ve 60Hz. Şuan pil 21% de. Tüm gün 4.5g de ve hemen hemen tüm gün Buds Pro kulaklıkla bağlı müzik-video.

• Bu arada 120Hz - 60Hz ile ilgili şunu söyleyim. 120Hz (adaptif) aldığınızda ilk başta ciddi fark görünse de o fark etkisi kullandıkça yok oluyor ve normal telefon kullanıyor gibi oluyorsun. Yani şuan 69Hz kullandığın gibi 120Hz da alışıyorsun. Bana göre mantıklı birşey değil çünkü pile ciddi darbe vuruyor. 60Hz ile gayet memnunum. Yoğun oyun oynayanlar için 120Hz önemli olabilir birşey diyemem.

• https://www.youtube.com/watch?v=jQP5lA2UZOU&feature=youtu.be

S21 in pili s20 ye göre % 20 daha iyi gidiyor testte
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEBEP

Bu arada 120Hz - 60Hz ile ilgili şunu söyleyim. 120Hz (adaptif) aldığınızda ilk başta ciddi fark görünse de o fark etkisi kullandıkça yok oluyor ve normal telefon kullanıyor gibi oluyorsun. Yani şuan 69Hz kullandığın gibi 120Hz da alışıyorsun. Bana göre mantıklı birşey değil çünkü pile ciddi darbe vuruyor. 60Hz ile gayet memnunum. Yoğun oyun oynayanlar için 120Hz önemli olabilir birşey diyemem.

Bence yazık ediyorsunuz o cihaza. 60hz ile pil ömrü hedefliyorsanız m51 daha iyi tercih olurdu, laf sokmak için yazmıyorum bu arada. 120hz sadece oyunlarda fark edilen birsey değil. Menü, uygulama browser daki o akicilik yokluyor 60hzda. Takılıyor gibi bir efekt oluyor göz bir kere alistimi. Monitörlerde de durum böyledir. 100hz monitör kullanıyorum 3 yıldır, geçen mecburen 60hz da çalışmak zorunda kaldım bir süre perisan oldum.

• sky__walker kullanıcısına yanıt

Arkadaşın dediği 120 Hz'e alışınca ilk baştaki süper akıcılık hissini o kadar farketmiyorsunuz. Bence de biraz böyle bir şey var. Hani 60 Hz'e geçince tabii ki aradaki takılmayı farketmesine farkederim ama, 120 Hz de artık ilk baştaki gibi yağ gibi kayan hissiyatı vermemeye başladı.

Adaptif ekranın olayı görüntüde sadece değişim varken ekran tazeleme hızının yükselmesi. Bu da kullanıma bağlı olarak şarja çok fazla etki etmeyebiliyor. Ha 10 Hz'e düşen ekranları S21 ve S21+ modellerinde de kullansa iyiydi. 10 Hz ile adaptif modun aktif olması 60 Hz'e göre daha düşük tüketim bile sağlayabilir.

Tabi testlerle denemeler yapmak lazım. Note 21 Ultra mesela, adaptif ekrana sahip olsa da ideal koşullar olmadam ekranı 120 Hz'de tutmayı seçiyordu. Yeni cihazlarda biraz daha toparlamışlardır umarım bu özelliği.

• quote:

Orijinalden alıntı: tirabzonli

https://www.youtube.com/watch?v=jQP5lA2UZOU&feature=youtu.be

S21 in pili s20 ye göre % 20 daha iyi gidiyor testte

Guncellmelerle bozarlar merak etmeyin :)

• Bu arada S21 ile biraz video çektim ara ara. Birkaç örnek atayım.

S20 vs. S21 Ultra 8K. Hemen hemen iki cihazdan da aynı anda yaptığım bir çekim. Herhangi bir aparat kullanmadığım için ikisinin de bakış açısı tam aynı değil. Daha çok S21 ekranından baktım sanırım çekimde.

s20 8K:

S21 8K:

Videolarda pek anlaşılmayabilir ama S21'de renkler biraz daha gerçeğe yaklaşmış. Yerdeki yeşil alanlar mesela, S20'de daha belirgin iken S21'de öyle değiller ama ekranda gerçek renklerine S21 daha yakın. S21 görüntüsü de S20 görüntüsüne göre oldukça fazla sallanıyor. Tabi bunun cihazı diğer elde tutup çok dikkat etmememle de ilgisi olabilir biraz ama o kadar fark da olmaz.

S21 8k devam... 5. dakikaya yakın aşırı ısınmaya karşı 5 dakikadan uzun 8K video çekmeyin gibi bir uyarı göründü ekranda ama çekim devam etti, sorun çıkmadı. Tabi bu kış mevsiminde, yaz mevsiminde cihaz daha sıcak çalışacaktır, o zaman sorunlar çıkabilir.

S21'de SuperSteady modu Full HD 60 FPS modunda da çalışabiliyor, S20 sadece 30 FPS yapabiliyordu. Biraz da onu kurcaladım. Şahsen kendim S20'de en çok FullHD 30 FPS modunu kullanırdım. Çünkü hem tüm kameralar bu modda kullanılabiliyor, hem de SuperSteady modu açılıp kapatılabiliyor. Bu da istediğim esnekliği sağlıyordu ama kayıt alanını daralttığından geniş açı kameraya zorluyordu ki orman içi vs. karanlık yerlerde istediğim gibi net bir görüntü olmuyordu. Fikrimce şimdi de böyle bir şey olacak, üstelik 60 FPS ile sensörün daha da az ışık aldığını düşününce, yine favorim 30 FPS 1080 video olacak gibi.

Başka bir gün de 4K 60 FPS ile çekim yaptım. Videonun büyük kısmında ana kamera kullanıldı, bir ara geniş açıya geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 30 Ocak 2021; 17:59:50 >

• S21 ultra
    Bugün ki ekran acik kalma süresi 8 saat 37 dakika 21 saat önce sarj edilmişti.

Ekran hizi 120 hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 30 Ocak 2021; 5:58:10 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Çekim anında kamera değiştirtiyor mu 4k 60ta? Benim cihazda kaydı başaltınca kamera değişme simgeleri kayboluyor da
  • sakiri kullanıcısına yanıt

Gayet süper. Cihaz wifi da miydi çoğu zaman 4.5g mi?

Ben gündüz 4.5g üzerinden çok YouTube izlediğim için pile ciddi etki oluyor. Cihazım wifiya akşam 6dan sonra bağlanıyor ancak. Ayni şekilde wifi üzerinden hatta offline izlesem pil tüketime ciddi fark olurdu diye düşünüyorum.

Daha önce Poco F2 Pro kullandım, oda süper bir cihaz ve pil süresi ile gayet memnundum. Pil süresi 120Hz kullansam ondan biraz daha kısa, 60Hz a çevirsem biraz daha uzun olduğunu dayandığını gibime geliyor.

Yinede 1 gün yetiyor ekran yetiyor gibi görünyor. Bence bu Exynos bir başarı olarak kabul edebiliriz. Oda SD +40% daha uzun ömürlü çıkmazaaSamsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 30 Ocak 2021; 9:7:44 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkür ederim öncelikle... Üstteki 2 video S20 Ultra ile S21 Ultra 8K çekimlerinde sanki S21 Ultra da ois devre dışı gibi bir görüntü var çok sallantı görünüyor yanılıyor muyum...
  • brave353 kullanıcısına yanıt
    Evet bence de S21 videosunda sarsıntı bariz şekilde daha fazla. Doğru algılamışsın.
  • ssavtak kullanıcısına yanıt
    Bence S20 Ultra çok daha başarılı bu örnek için konuşuyorum...
  • Bir sürü farklı telefon çıkınca ve farklı donanım ile gelince bu tip sonuçlar olması doğal sanırım. Telefonu kötülemek gibi bir amacım yok bu arada. Böyle yorum atınca 1000 liralık telefona bile yorum atsan telefonu kötülüyorsun diyorlar.Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] Neyse, incelemeler olur elbet bununla ilgili.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.