< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receep 32 -- 31 Ocak 2021; 2:27:27 > |
Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] (30. sayfa)
-
-
arkadaşlar pil günü kurtarıyormu yoksa s10 serisi gibi rezaletmi
-
5G nasıl devre dışı bırakılabilir öğrenen oldu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 31 Ocak 2021; 3:9:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi kullanımımda S20 kadar ısınmadı henüz. Ama tam olarak ısıtan oyunlar oynamadım daha. Ama S20 kadar sıcak çalışmıyor genel olarak.
-
Güç tasarrufu ayarlarında 5G kapatma seçeneği vardı. Ama henüz hiç o modda kullanmadım daha. Diğer türlü de nasıl kapatıldığına bakmadım. Belki normal mod ayarı varsa orada da vardır.
-
Yok, aslında dediği birleştirme olayını kullanıyor ama 12 MP görüntü elde ederken. 108 MP isteyince pikselleri birleştirmeden kullanıyor.
-
Normal kullanımda S20 kadar ısınmadı henüz. Ama içindeki donanım güçlü, SD888'in bile daha sıcak çalıştığını düşünürsek yaz günlerinde bunda da ısınma olacaktır daha fazla.
Ekran kalitesi 1080p olması dışında güzel. Adaptif olmasıyla 120 Hz de kullanabiliyorsun rahatla, S20'de 120 Hz su gibi içiyordu pili. Bunda öyle değil. S20'nin 60 Hz'inden daha iyi gidiyor şuan batarya. 1080p olması da S20 ekranını 1440p olarak kullanmıyorsan farketmezsin bile. Ben ilk geçtiğimde pikselleri sayabiliyorum gibi hissettim. Sonra alışınca bir rahatsızlık vermiyor şuan.
Gözlerimi yormadı şimdilik, bildiğim Samsung bununla ilgili de bir şeyler yaptı zaten bu ekranlarda.
Makro 10 cm civarı iyi çalışıyor ama biraz eğik açıdan çekince odaklanılan alanın uzağındaki bölgede bulanma olabiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: receep 32
Arkadaşlar YouTube'dan şöyle bir yorum gördüm özellikle s21 kullananlar böyle bir sorun Merhabalar.gecen hafta s21 satın aldım. 1 haftadır cihazi kullanıyorum.2 yıldır s10 cihazı kullaniyodum. Cihazda biraz(yarım saat) oyun(call of duty mobile) oyun oynadiktan sonra cihaz aşırı şekilde ısınıyor. S10 da bile saatlerce oynamama rağmen biraz ısınma oluyordu. Sadece bende mi var bu durum merak ediyorum. mı
Direk yorumu aşağıya bırakıyorumDedigin oyunu S21 ultraya yükledim 15 dakika oynadim. Isinma falan olmadi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 31 Ocak 2021; 5:11:59 >
Bu s21 modelinin 1 sene sonra 5-6k civarlarına düşer mi acaba?Yada S20 Modellerinden mi almak lazım arada pek fark yoksa genellikle öyle oluyorda.S10e Kullanıcısıyım Yine Bu boyutlara yakın bir model arıyorum s20fe s20 arasındaki fark nedir :D tahminiz nedir sürekli telefon piyasasını takip eden vardır? Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 31 Ocak 2021; 6:31:32 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sis651S10e'den S20'ye geçmiştim ben. Ekran süresi S10e ile aynı idi benim kullanımımda. Düz S10'un bataryası S10e'ye göre daha büyük olduğu için düz S20 yeterli gelmeyebilir. Hatta 120 Hz ekran vs. kullanınca saat 15.30 - 16.00 gibi %10 - 15 seviyelerine inip şarja takma ihtiyacı oluyordu S20'de. S10e'yi hiç o saalerde şarj etme ihtiyacım olmamıştı, ev gidince şarja takardım. Şarj aleti bile götürdüğümü hatırlıyorum yanımda.
s20 bakıyordum bu batarya süresi ve sıcaklık üzdü.Oyun oynayan birisi değilim ama yazın sosyal medya uygulamaları yada bir video cekerken bile telefonu elimi yakması sinir bozucu.S21de hayal kırıklığı deniyor.Sonraki seriyi beklemek lazım ozaman demekki:( 5.8 ekran ve günde 7-8 saat götürecek batarya sıcaklık sorunu olmayan bir model çıksa alınır yıllarca kullanılır ama yok malesef yada ben göremiyorum.
-
Buldum, tşkr. Da işime yaramıyor çünkü normal kullanımda devre dışı bırakmak istedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEBEP -- 31 Ocak 2021; 12:43:10 >
120 hz + güç tasarrufuyla beraber kullanıyorum hocam. Belki de ondan bu kadar iyi dayanıyor olabilir.
Gerçi bütün gün oyun oynasam bile en az 6 saat ekran süresiyle günü kapatabiliyorum. Özellikle %30'dan sonra pil çok daha iyi dayanmaya başlıyor gibi hissettim.
S21 1 sene sonra belki 6500 tl ye falan gelir ama 6000 in altına düşeceğini düşünmüyorum. S20 FE boyut olarak S20 plusla aynı nerdeyse S20 daha küçük onlardan. Ben olsam S20 alirdim boyut önemli dediğiniz için eğer pil ömrü olarak biraz daha iyi olsun derseniz S20 + öneririm. -
Alp Gürsoy s21 ultra incelemesi
https://www.youtube.com/watch?v=T_9_mVHktwY&feature=youtu.be -
S21 Ultra desteklediği Bluetooth codec merak edenlere
Güç tasarruf modu arka planda konum kullanıma izin vermediği için geofencing olan uygulamalar çalışmıyor. Ama normal kullanıma ek Device Care - üst sağ köşede 3 nokta - Automation da Adaptive Power Saving özelliği var. Kullanıma göre güç tasarruf moduna otomatik alır ve devreden çıkartır.
Adaptif modda kullanırsam 120 hz ile birlikte kullanamıyorum hocam maalesef. Ben şu anki düzenimden memnunum
-
Arkadaşlar samsung duo kablosuz şarj cihazı isteyenler bana ulaşabilir elimde çok temiz sıfır gibi mevcut.
-
Bu yılki amiral gemilerinden bir beklentiniz olmasın o zaman. Snapdragon 888, daha yüksek performans için Exynos 2100'den daha da sıcak çalışıyor. S21 Ultra büyük kasası ile bir miktar daha serin kalır.
Günümüz telefonlarında işlemciler çok güçlü ve çok fazla ısınıyorlar. Asus mesela oyun telefonlarına SD 865'i soğutabilmek için özel soğutma sistemi tasarımları yapıyor. Bunlar masaüstü çalıştırabilecek işlemciler ki aktif bir soğutma olmadan bu kadar oluyor.
Snapdragon 865 işlemcili cihazlara bakabilirsiniz. Xiomi Mi10t gibi uygun cihazlar var. Ha o cihazlar da ısınıyor ama ciddi ısınarak yavaşlama sorunları vs. abartılı değil. Elleri yakacak kadar da ısınmıyordur.
Normal kullanımda şebeke 4g üstünden 5G olduğunu bildirmeden telefon 5G araması yapmıyor sanırım. Hani çok bir güç tüketim farkı olmuyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X