Ben mağazada bizzat kıyasladım. S21 düz ekran, arkası plastik, ekran fhd ve elde hiç premium hissettirmiyor. Kamera kurulumları da aynı S20 ile. Ben 3000'e değecek bir fark göremedim açıkçası. |
Samsung S21 / S21+ / S21 Ultra [ANA KONU] (52. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kardeşim kullanıcı yorumu almak isterim. S20 bende de mevcut özelliklerini biliyorum. Hani oncesinde s20 kullanip s21 alan varsa deger mi değmez mi uzun kullanım testi gibi düşün. Özellikle ısınma ve batarya sürelerinde ne tür değişiklikler mevcut öğrenmek isterim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MHSNNSL
Siz takas yaptınız mı? S20 ile karşılaştırma şansım olmadı. İkisini de kullandiysaniz karşılaştırabilir misiniz. 3 bine değer mi gerçektenHocam testlerini izliyorum birkaç gündür. Dediğim gibi batarya ve ısınma konusu gayet iyi.
Bir de asıl fark tasarım konusunda öne çıkıyor. Samsung S20 ailesindeki en büyük hatayı arka tasarımını A serisinin hemen hemen hepsine yayarak S serisinin marjinalliğini kapatarak yaptı. Aşağıdaki video başında da görebileceğimiz gibi, S21 her ne kadar arka kısmı plastik de olsa oldukça yenilikçi ve klas görünmekte.
Kamerada biraz farklar mevcut. Aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 24 Şubat 2021; 17:36:16 >
-
Fhd ekran anlamında zaten s20yi de fhd kullanıyorum 120 hz için. ısınma ve pil biraz rahatsız etti açıkçası. Kamera olarak s20yi beğenmedim. S21de iyileştirmeler olduğu videolardan belli. Bir de seneye degistirmektense bu sene 6800 kaçırmamak daha iyi olacak gibi. Her türlü zarar olacak zaten şimdi değiştirmek daha mantıklı gibi. 6200e aldim 6800e kabul ediyorlar. S21i Piyasadan 1000 lira pahaliya satıyorlar. Arada 400 lira zarar kalıyor. Onu da pil ve ısınmaya sayalım :)
Ben s20 plus kullanıcısı olarak kesinlikle önermiyorum s21i asıl s22yi bekleyin derim tabi tercih meselesi s21de ne yapiosan s20de de yapabilirsin öyle aham şaham bi özelliği yok bence 21in.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Fhd ekran anlamında zaten s20yi de fhd kullanıyorum 120 hz için. ısınma ve pil biraz rahatsız etti açıkçası. Kamera olarak s20yi beğenmedim. S21de iyileştirmeler olduğu videolardan belli. Bir de seneye degistirmektense bu sene 6800 kaçırmamak daha iyi olacak gibi. Her türlü zarar olacak zaten şimdi değiştirmek daha mantıklı gibi. 6200e aldim 6800e kabul ediyorlar. S21i Piyasadan 1000 lira pahaliya satıyorlar. Arada 400 lira zarar kalıyor. Onu da pil ve ısınmaya sayalım :)Düşürmeler ve yükseltmeler olarak 2 kısma ayırmak lazım üstat:
- Ekran çözünürlüğü. Senin dediğin gibi S20'yi 120 hz.de kullanıyor isek bu aynı zaten.
- SD kart. Bu çok yoğun şekilde foto / videoyu telefonundan bulut depolama kullanmadan tutan insanları etkiler. Şahsım adına benim medyalarım bulutta.
- Edge ekran. Bu kimine göre düşürme, kimine göre ise kullanımı daha kolaylaştıran bir unsur.
- Arka cam tasarım. Eğer ki S20 yi kılıfsız kullanıyorsanız evet bu bir düşürmedir. Ama üzerine silikon kılıf geçirdiyseniz ne anladık o camdan :) Kılıfsız kullanan biri için ise yoğun parmak izi tutulumu için gözlük beziyle gezmek şart. S21 kılıfsız kullanılabilir parmak izi tutmadan.
YÜKSELTME:
- Daha yeni ve verimli işlemci.
- Daha az ısınma ve uzun giden batarya
- Dediğim gibi daha modern görünen dış görünüm.
- İleriye yönelik 5G desteğinin bünyesine bulunması.
- Daha iyi kamera yazılım ve optimizasyonu
Düşürme ve ykseltmelere bakıp bizim için hangisinin daha önemli olduğuna karar vermek lazım.
Elbet bütçeyi zorlayarak alacaksak beklenebilir seneyeki AMD iş birliği modelleri ama benim maddi anlamda pek sorunum yok diyen biri için geçilebilir. Bugün kamera, batarya, ısınma gibi sorunlar oldukça önemsenecek sorunlardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 24 Şubat 2021; 19:11:42 >
-
@Passenger hocam s20 Tr için gelecek olan 3.1 güncellemesini otadan yapmak mı sağlıklı yoksa odinden yapmak mı temiz kurulum için?
Teşekkür ederim çok güzel özetlemişsin ağzına sağlık. S21i alirsam 2-3 yıl kullanmayı düşünüyorum ama s20 seneye değiştiririm muhtemelen. S20 ve s21 ikisini de kullandın mı hocam?
Değişim kampanyalarında neden iphone se 2020 yok anlamıyorum . Apple telefonlara gerçekten çok iyi değişim fiyatı verilmiş düşünülebilir almak için
quote:
Orijinalden alıntı: SON OF GOD@Passenger hocam s20 Tr için gelecek olan 3.1 güncellemesini otadan yapmak mı sağlıklı yoksa odinden yapmak mı temiz kurulum için?
Hiç fark etmez hocam. Aceleniz yoksa bekleyin derim. Sonuçta ODİN kullanmak ister istemez her daim risk taşır :)
Kablo kesintisi bile olsa sorun :D Ama o da güvenilir gene de...
-
quote:
Teşekkür ederim çok güzel özetlemişsin ağzına sağlık. S21i alirsam 2-3 yıl kullanmayı düşünüyorum ama s20 seneye değiştiririm muhtemelen. S20 ve s21 ikisini de kullandın mı hocam?ÖM attım reis.
-
Teşekkürler hocam otayi beklicez o zmn yükledikten sonra telefonu sıfırlamak istiyorum temiz kurulum hakkında bilgi verebilir misin hocam ?
quote:
Orijinalden alıntı: SON OF GODTeşekkürler hocam otayi beklicez o zmn yükledikten sonra telefonu sıfırlamak istiyorum temiz kurulum hakkında bilgi verebilir misin hocam ?
Temiz kurulum Majör güncellemeler sonrası tavsiye ediliyor üstat. Yeni Android sürümü gibi...
Yani 3.0 'dan geçince gerek yok. Ama kafam rahat olsun dersen, fabrika ayarlarına sıfırla baştan yedeksiz kurulum yap işini fazlasıyla görecektir.
-
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam hayırlı akşamlar.
Ben de çok bekledim. En son sattım. O kadar kötü bir cihaz ki. Ederinin iki katına satılıyor Türkiye'de. Çok kalitesiz olduğu için adamların da işine yaramıyor ki fiyat versinler.
quote:
Orijinalden alıntı: TwinPowerTurboBen de çok bekledim. En son sattım. O kadar kötü bir cihaz ki. Ederinin iki katına satılıyor Türkiye'de. Çok kalitesiz olduğu için adamların da işine yaramıyor ki fiyat versinler.
İphone 8 64 GB için 5300 TL değer biçilmiş. Ya bu telefon iphone 8 den daha iyi değil mi. Okadar reklam yapıldı , iphone 11 ile işlemci aynı olduğu için . İphone 8 kadar değer biçilemiyor mu anlamadım gitti. Valla bende iphone se var 5150 TL verdim elimden çıkaramam. 4-5 sene kullanmam lazım :)
Haklısınız, bir tutarsızlık var gibi görünüyor ama öyle değil. İşlemci daha yeni ama bugünün şartlarında çok değersiz bir model SE. iPhone 8 zamanında bu modele göre daha pahalıya çıkmıştı. Belki bizlerin bilmediği bir sorunu da vardır. Çünkü Apple'da o kadar garip sorunlar var ve bitmek bilmiyor bu sorunlar.
-
arkadaşlar, ikinci el bölümünde bir ilan vardı s 21 ultra ile ilgili ve orda, ABD cihazlarının 5g ve 4g bantları nedeniyle Türkiye'de çekim sorunları ve dolayısıyla da batarya sorunları yaşattığını, bu nedenle de Kore ve Hong Kong cihazlarının tercih edilmesi gerektiği yazıyordu, bu durumun aslı var mıdır sizce?
eğer bir sorun olmuyorsa ABD'den getirteceğim.
-
Hocam dönüş yapan oldu mu?
O yazan arkadaş çünkü kendisi hong kong ve koreden cihaz getirip satıyor :D Note 20 serisi S20 serisi ve S21 serisi . Kendi getirdiği cihazları satmak adına yapılan bilinçsizce bir yorum.Gülüp geçmek en doğrusu :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X