Şimdi Ara

Samsung S6 imei sıfırlanması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadasa Almanyadan S6 geldi. Pasaporta actırdık ancak o arada internetten tekrar bir işlem yapılması gerekiyormuş. O arada bu arkadas telefonu bir telefoncuya vermiş. İmei klon olarak calıstırmaya calıstılar sanırım cihaza Root atmaya ve sistem kurmaya calısmıslar. Ancak onuda becerememişler ve imei sıfırlanmıs. cihazın orjinal imei numarasıda Tr kayıdı yapılmış oldu o arada bahsettigim eksik işlemden dolayı yarım kalmıs, su anda cihaz orjinal imei kayıtlı olarak gözüküyor. Ancak sim kart takıldıgında aga baglanamıyor hatası üzerine biz arastırınca cihazın imei numarasının 3500000000 gibi bir numara cıktıgını gördük.
    Sorum şu;
    -Cihaz orjinal imei numarası ve orjinal dosyasına çevrilebilirmi nasıl yapılabilir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Root atılmış ise Samsung Pay ve birkaç özellik açısından sorun yaşayacaksınız, knox sayacını sıfırlamanın yolu şu anda yok, muhtemelen olmayacak.
    EFS yedeği alınmadığını varsayarsak başka bir s6ya root atıp efs yedeği alirsanız ve Hex editor ile IMEI numarasını cihazin kendi IMEisi ile değiştirirseniz işe yarayabilir, galaxy s4 döneminde yarıyordu ancak o ara knox gibi Nand a erişimi kısıtlayan sistemler yoktu. IMEI sorunları genellikle anakart değişimi ile çözülebilmekte
    Ancak söylemeden geçmeyeyim. Stock romunu flashladığınızda düşük bir ihtimal düzelme şansı var, denemekten zarar gelmez Stock romunu samfirmware sitesinden edinebilirsiniz. Mobilde olduğum için detaylı yazamıyorum, eve geçince daha detaylı anlatabilirim.

• Cevap için teşekkür ederim. Eger müsait bir zamanınız olur dediğiniz gibi detaylı yazabilirseniz bir deneyeyim. Birde internetten srs gibisinden bir program buldum. 6kredi 25 euroya imei degişimi yapılabildiği ve programın çözecegi ile ilgili tavsiyeleri okudum yabancı tabanlı forum sitelerinde ancak o programlada imei bölümüne ulaşmayı başaramadım. Nasip olursa yarın uğraşıp halletmeye çalışacağım. İnşallah olur bakalım.

• Şu an cihazı rootladım. Efs dosyasını pcye alıp düzenledim. Ancak geri cihaza kabul ettiremedim dün aksam birkaç program denedim. Dosya üzerinde düzenleme yapıldıgı için geri dosyayı efs backup programıyla gösteremedim cihaza. O dosyayı cihaza geri atabildigimde sanırım işlem tamam olacak

• Partitions backup programı ile yapılabildiği yazılmış yabancı sitelerden birisinde gördüm ancak program "the selected file does not seem to be a valid partition image file!" Hatası veriyor geri telefona atamıyorum. Çözümü bilen arkadaşımız abimiz varsa yardımcı olursa sevinirim.teşekkürler

• sonunda telefona geride atabildim ancak yine *#06# yaptıgımda imeinin aynı şekilde 3500000 diye gözüktüğünü görüyorum. olmadı niye olmadı acaba :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G4 Aktif Olmayan Volte Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.