Şimdi Ara

Samsung s9 iphone 8 deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her zaman bir inceleme yaparken, kendi tecrübelerimi yazmadan geçmişte neler kullandığımı kısaca belirten biriyimdir yine öyle yapacağım

Akıllı telefon dünyasına nokia n8 ile girip, Note 1, Note 2, Note 5 dolu dolu uzun yıllar kullandıktan sonra, son 1 yıldır sosyal hesap kullanmayı bıraktığım için büyük ekranlı telefon kullanmak gereksinimim kalmadı ve pratikte tek el kullanmak zor gelmeye başladı.

Keskin bir dönüşle note 5 bırakıp iphone se aldım 4” ekrana düşünce klavyede bir süre alışamasam da en rahat kullanıp beğendiğim telefon oldu.
    Fakat ois olmayışı ve ön kamera durumundan dolayı 2 ay kullanıp iphone 8 aldım boyut, kamera, klavye, seve seve kullandım apple sisteminde ekran kapalıyken pili çok az tüketmesi sayesinde 2 3 gün sonra şarj ettiğim günler çok oldu (sosyal medya pil düşmanı) olduğunun en basit örneklerinden biri olduğunu görüyoruz. Hep sosyal medya diyorum gündem takibi için twitter, forum, sözlükleri takip ediyorum, köşe yazıları okuyorum telefondan.
    iphone 8 maceram 4 nisan günü son buldu, sebebi şimdiye kadar başıma ilk kez gelen ekranı çizildi, kılcal küçük bir göze batmayan alan olsa da takıntılı biri olduğum için satıp Samsung Galaxy S9 SM-G9600 kodlu dual sim 845 li işlemciye sahip siyah renk cihazı aldım
    Bu arada birçok telefon deneme amaçlı bazısı 30dk bazısı birkaç saat kendime göre deneyimlerim var piyasa takibim iyidir.

Şahsi olarak s9 kullanmaya başladıktan sonra kısa zamanda deneyimlerim
    1. Ekran zaten herkes tarafından bilinen şahane bir kaliteye sahip note 5 den sonra amoled çok yol kat etmiş, uyarlanabilir ekran modu hiç oynanmadan gözüme hoş geldi o şekilde kullanıyorum, ilk kez bir telefonu %50 seviyesinde auto mod da kullanıyorum genelde note kullanırken %75 civarı seviyede kullanırdım.

2. Kullanılan malzeme kalite hissiyatı şimdiye kadar kullandığım en çok kalite hissi veren cihaz diyebilirim, uzunca kontrol ettim birleşme yerleri, tuş hissiyatı, ön kamera lens montajı, ahize duruşu kusur bulamadım, yada bana gelen montaj sıkıntısız yapılmıştı bilemiyorum. Normalde kılıf kullanmayı sevmem ama iphone 8 çizilme olayından sonra kutudan çıkan şeffaf kılıfı kullanmaya başladım şıklığı çok da bozmadı ele daha sağlam oturuyor.

3. Kamera becerisi akşam olsun gündüz olsun bence şuan piyasanın en iyisi ve note 5 den sonra bu sürede kamera menüsü çok güzel hale getirilmiş, otomatik mod becerisi bana göre kat kat geliştirilmiş, anında ortama, ışığa ve çekilen görselin mesafesini iyi seçip bir sonuç çıkarıyor bunun üstüne çok da bir şey söylemeye gerek olmadığını düşünüyorum. iphone ile akşam performansını mukayese etmek iphone'yi ezmek olur

4. Çift hoparlör oluşunu bazı yerlerde yapmış olmak için yapılmış, ahize zorlanarak bir şeyler yapmışlar benzeri videoları izledikten sonra bende ön yargıyla Dolby atmos aktif ederek youtube müzik kanallarına girdim abartısız şimdiye kadar yüksek ses ve temiz bass etkisi verebilen en iyi sese sahip, şuan evde note 5 iphone 7 ipad var kendim 4 ay iphone 8 kullandım tamam onlarda temiz ses veriyor ama bu kadar yüksek ve eko etkisi asla onlarda yok. Şunu net diyebilirim ki zorlama işi olmamış hakkını vermişler bu sesi beğenmeyip diğer amiral gemileri daha üstün diyen biri fanboydur o net.

5. Batarya konusu için bir şeyler söylemek için henüz çok erken zamanla detaylı tecrübelerimi paylaşırım fakat kısa zamanda gözlemlediğim kadarıyla apple gibi ekran kapalıyken pil tüketimini çok iyi kontrol ediyor artık, benim çok şikayet ettiğim bir konuydu telefona gündüz 2 3 saat dokunmadığımda gece uyuduğumda durduğu yerde %4 %5 pil düşüşleri görmek cihaza duyulan güveni düşürüyor çünkü şarj %30 %40 diyor ama bu ne kadar dayanır konusu muamma kalıyordu. Ben bu durumu 845 işlemci olmasına bağlıyorum bir süre 835 li mi 6 denediğimde o da aynı şekildeydi durduğu yerde pil hızla azalmıyordu. Bakalım en az 10 15 doldur boşalt yaptıktan sonra düşüş eğilimi ne yönde olacak.

Rahatlığından dolayı Airpods kullanan biriyim uyum konusunda çok iyi çalışıyor kulaklığı kulağa taktığın an devreye girişi kullanan bilir kulaklık kulaktayken cihaz sesi kulaklığa aktarır çıkarıp masaya koyduğunuzda telefon hoparlörü aktif olur yani telefon çaldığında kulaklık neredeydi endişesi olmaz kulağında takılıysa zaten o aktiftir. apple eko sisteminden farksız sadece siri doğal olarak artık olmadığı için kulaklık komutları pasif.
    Hemen gear s2 de tanıttım şimdilik her şey yolunda
    Zaman geçtikçe farklı tecrübeler paylaşıyor olacağım

--------------------------

10 günlük aradan sonra tekrar batarya ile ilgili tecrübelerimi aktaracağım
    İlk 2 gün kamera video emoji uygulama kurulumları derken her gün şarj ederek kullandım tam günü çıkarmaya yetti.
    Standart kullanmaya başlayınca 48 55 saat arası bataryası dayandı 6 6.5 saat arası ekran süreleri elde ettim.
    Kullanım detayları
    Whatsapp web tam gün
    Twitter
    Yazar oku
    Ekşi sözlük
    Donanım haber (web üzerinden)
    N11 mağaza yönetimi
    Yandex disk (sürekli senkron)
    E posta uygulaması (otomatik senkron)
    Tinder + Connected2.me
    Broadlink ev otomasyonu kumanda uygulaması e control, avize, prizler, köşe lambalarını açıp kapamaya yarıyor.
    Samsung ks9500 tv kontrol etmek için smart view (genelde kumanda yerine telefondan kontrol ederim mouse işlevi gördüğü için)
    Gear s2 bluetooth üzerinden sürekli bağlı
    Clash of clans oyun
    Gün içinde kısa telefon görüşmeleri
    Nova launcher prime (çift dokunuş ile ekran kapatmak alışkanlığım olduğu için kullanıyorum) iphone ile yapamadığım için en çok aradığım özellik el alışkanlığı.
    Ekran parlaklığı %50 otomatik
    Always on display 19:00 00:00 arası programlı açık
    İphone 8 ile Always on display hariç aynı işleri yaptığımda 40 48 saat arası kullanabiliyordum o yüzden batarya performansları hemen hemen s9 ile aynı, s9 biraz daha iyi ama fark atmıyor.
    S9 daha büyük ekran, çözünürlük farkını batarya büyüklüğü ile dengelemiş gözüküyor
    İphone 7 ve 8 modellerinin şarjından memnunsanız s9 da benzer hatta biraz daha fazla şarj ömrü sunuyor bu kesin
    Bu testler %100 %5 şarj aralığında yapıldı batarya bitip kapanana kadar kullanılmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 17 Nisan 2018; 17:49:44 >

• yillarca iphone kullanmis biri olarak iphone pismanlikmis bunu S8 e gecince anladim. Gerci s7 den onceki gerek android gerekse samsung yazilim anlaminda pek oyi degildi. Ozamanlar kullansaydim belki bende iphoneboylar gibi "omo andoroidd cokk kasiyoo" derdim. S8 den sonraki hedefim note 9 yada note 10 almak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samet, benim için önemli olan müzik deneyimi, iphone 6s kullanıyorum artık değiştirmek istiyorum 3,5 m kulaklık çıkışından dolayı samsung s9 almayı düşünüyorum.iphone kullanmış biri olarak kulaklık performansı nasıldır bunda yardımcı olursan sevinirim.
  • dmix kullanıcısına yanıt
    S8 serisindeki Akg Harman Kardon kulaklıklarla geliyor olması lazım ki Samsung 8 milyar dolara satın aldı o ses firmasını.

Bence Adapt Sound ile kişisel ayarlama veya equaliser ayarları yapılınca iPhone kulaklığı bunun yanında bir gömlek altta kalıyor.

Basslardan şikayet eden olmuş bazı forumlarda ama bas artırma vs kısmen de olsa telefonun içindeki eq ayarlarında da var.

Bence pişman etmez hocam soruyu bana sormamış olsanız da.

Ben s8+ kullanıyorum muhtemelen s9da ses bi tık üstü iyi veya aynıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamilkamilov K kullanıcısına yanıt
    kamil teşekkürler, içinden çıkan kulaklık önemli değil zaten gereksizce çok fazla kulaklığım var önemli olan eski samsunglardaki ses düşüklüğü ve yetersizliği varmı , seste başarılı olan htc a9 ikinci telefon olarak kullandım ama iphone 6s ten farkı olmadığını gördüm ve sattım , telefonun eq ayarları veya player ı bana gerekli değil spotify , appplemusic ve tidal üyelik var yıllık üyelik yapıyoırum her sene bunlar ses karakterlerine göre telefonunda kullanılan ses sistemi önemli oluyor, mi max 2 almıştım 2 ay önce onun sesi düşük geldi onu da değiştirdim yani dönüp dolanıp iphone 6s e kalıyorum, ama daha güncel olması ekranı kamerası beni samsung almaya itiyor sesi de istediğim gibiyse hemen almak istedim bi yerde deneme fırsatımda olmadı iphone x almak sorun değil fiyatını haketmiyor ama beni fiyattan çok 3,5 mm jak olmaması vazgeçirtiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmix

samet, benim için önemli olan müzik deneyimi, iphone 6s kullanıyorum artık değiştirmek istiyorum 3,5 m kulaklık çıkışından dolayı samsung s9 almayı düşünüyorum.iphone kullanmış biri olarak kulaklık performansı nasıldır bunda yardımcı olursan sevinirim.
    samsung s9 ile yeni amplifikatöre geçildi tüm testler gelmiş geçmiş en iyi samsung sesi diyorlar
    https://youtu.be/3f9236VWv-Q?t=6m49s
    telefonda müzik dinleyen biri değilim ama Audio Technica ATH-CKS90 SOLID BASS kulaklığımla s9 ve iphone 7 ile şuan deneme yaptım s9 daha yüksek bass ağırlıklı ses veriyor

• yeni aldığım kılıf
    Dafoni Liquid Shield Premium Samsung Galaxy S9 Kılıf
    Samsung s9 iphone 8 deneyimlerimSamsung s9 iphone 8 deneyimlerim

• 10 günlük aradan sonra tekrar batarya ile ilgili tecrübelerimi aktaracağım
    İlk 2 gün kamera video emoji uygulama kurulumları derken her gün şarj ederek kullandım tam günü çıkarmaya yetti.
    Standart kullanmaya başlayınca 48 55 saat arası bataryası dayandı 6 6.5 saat arası ekran süreleri elde ettim.
    Kullanım detayları
    Whatsapp web tam gün
    Twitter
    Yazar oku
    Ekşi sözlük
    Donanım haber (web üzerinden)
    N11 mağaza yönetimi
    Yandex disk (sürekli senkron)
    E posta uygulaması (otomatik senkron)
    Tinder + Connected2.me
    Broadlink ev otomasyonu kumanda uygulaması e control, avize, prizler, köşe lambalarını açıp kapamaya yarıyor.
    Samsung ks9500 tv kontrol etmek için smart view (genelde kumanda yerine telefondan kontrol ederim mouse işlevi gördüğü için)
    Gear s2 bluetooth üzerinden sürekli bağlı
    Clash of clans oyun
    Gün içinde kısa telefon görüşmeleri
    Nova launcher prime (çift dokunuş ile ekran kapatmak alışkanlığım olduğu için kullanıyorum) iphone ile yapamadığım için en çok aradığım özellik el alışkanlığı.
    Ekran parlaklığı %50 otomatik
    Always on display 19:00 00:00 arası programlı açık
    İphone 8 ile Always on display hariç aynı işleri yaptığımda 40 48 saat arası kullanabiliyordum o yüzden batarya performansları hemen hemen s9 ile aynı, s9 biraz daha iyi ama fark atmıyor.
    S9 daha büyük ekran, çözünürlük farkını batarya büyüklüğü ile dengelemiş gözüküyor
    İphone 7 ve 8 modellerinin şarjından memnunsanız s9 da benzer hatta biraz daha fazla şarj ömrü sunuyor bu kesin
    Bu testler %100 %5 şarj aralığında yapıldı batarya bitip kapanana kadar kullanılmamıştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.