Şimdi Ara

Samsung SCX 4521F Kağıt Sıkıştırma Problemi? Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
22.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şirketimizde iki adet SCX-4521F çok fonksiyonlu yazıcı kullanıyoruz. Yazıcılardan biraz daha eski (3 yıllık) olanı tepsideki A4 kağıdı çekememeye başladı. Tam kağıdı çekmek için devreye girdiğinde başarılı olamıyor ve gecikme dolayısıyla genelde kağıt 5-10 cm çekildikten sonra kağıt sıkıştı uyarısı veriyor. Kapağı açıp kağıdı aldığımda kaldığı yerden devam ediyor... Bu problemi ortalama her 8-10 sayfada bir mutlaka yapıyor, bazen üst üste yaptığı oluyor. Kağıdı tam alamayışının nedeni nedir? Kağıt çekme ünitesinde içeride gözüken lastik sarmal bir kağıt çekme tekerleği var, bunun üzerindeki lastik yıprandığı için mi yapıyor acaba?

Gerçekten problem yazıcıyı kullanırken sinir bozmaya başladı bulunduğum yer teknik servis bulunmayan bir ilçe olduğundan ve yazıcının garantisi dolduğundan makul çözüm önerilerinizi bekliyorum?

Problemi nasıl çözebilirim?

Cvplar için şimdiden tşkler...

• Kağıdı çekmeye yarayan plastik rulolar vardır. Bunlar tozlanış yada aşınmış olabilir. Bir servise götürmenizi tavsiye ederim.
  • Toner'i demonte ettikten sonra tam karşıda kalan yarın silindirik parçayı (Üzeri lastikle kaplı kağıt alıcı parça) plastik temizleyici ile temizledikten sonra kağıt alma ve sıkışma sorununun ortadan kalktığını göreceksiniz!
  • Tarih gecmis fakat bilginiz olsun bu tur fotokopi cihazlarinda sadece kagit alma lastiklerini degistirerek yada temizleyerek sikintilar giderilmiyor ornegin bahsi gecen scx4521f samsung modelinde klac sikintisi vardir bunun giderilmesi bilenler icin kolay bi problem fakat eger bilmiyorsaniz hic bulasmayin kalacin yeri biraz zor bir yerde cihazi dagitmak gerekir ve klacin bulunsugu yerde sunger vardir zamanla isinarak tapiskan bir hale gelir ve kagidi once alamaz sonra almaya devam ettiginde istediginiz kagidi cikartmis olsada arkasindan surekli olarak kagit cekmeye devam eder :) BKMcopy :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu samsung 4521f modeli benim ilk lazer yazıcımdır. kağıt alan yuvarlak lastiği kaliteli bir peçeteye kolanyayı dök lastiği güzelce temizle kurusun tamamdır. kullanmaya devam et.
    bende olmadı ama lastiğin yırtıldını da bir ara formun birinde okudum. Bu durumda bir sayfa yazı yazdır komutu verin tam kağıdı alacak sıra açma kapama düğmesinden kapat. (yuvarlak lastiğin girintili bölümü kağıt alan kısma geldiği anda) lastiği çıkart yenisini tak. Yenisini bulamadın mı ince teker bisiklet iç lastiğini çıkan lastik genişliğinde kes ve yerine tak işlem tamamdır
  • 7 yıldır halen kullandığımız SCX 4521F var işyerinde... ufak tefek takılmalar haricinde güzel bir çok fonksşyonlu ofis yazıcısı... Yeni modeller daha masraflı ve sorunlu... bir çok model belli bir baskıdan sonra sorun çıkartmak için üretiliyor resmen...

bkz:https://www.youtube.com/watch?v=Nwldr-9wHq0
  • benim Samsung SCX-4828FN kağıt sıkışması oluyordu önceleri sıkıştığı zaman zorlayarak çıkartabiliyordum ama şimdi tam sıkıştı kağıt çekince filan çıkmıyor bu ben nasıl çıkartabilirimki..?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 06ensar kullanıcısına yanıt
    arka kapğı açıp bir resim atarsanız size 4 tane vida işaretlerim kolayca sökü çıkarabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanc3lik

arka kapğı açıp bir resim atarsanız size 4 tane vida işaretlerim kolayca sökü çıkarabilirsiniz

Buyrun resimler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06ensar -- 10 Şubat 2018; 20:57:42 >

• 06ensar kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=w3QRz3nejU4&t=678s

dk. 8:30 dan itibaren bakarsan olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanc3lik -- 11 Şubat 2018; 11:53:54 >
  • scx-4623fn tepside kağıt sıkıştırıyor lütfen acil yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rcpdrms kullanıcısına yanıt
    tepsiden hiç almıyormu yoksa tonere kadar geliyormu kağıt onu söyleyebilirmisin
  • çetin68 Ç kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bisiklet lastiği gerçekten işe yarıyor mu?
    Burada kağıt patenini nasıl söküleceğini anlatmışlar da nasıl yapılacağını anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2018; 13:13:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.