Şimdi Ara

Samsung telefon almayin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
6
Favori
3.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

eğer kullanırsanız mutlaka yorumlarınızı karşılaştırmanızı belirtin hocam konularda, gerçekten kayda değer bir paylaşım oalcaktır, android güvenlik güncellemeleri ve yeni sürümlere geçişte kayıp kazanç olayı hakkında

• Paylaşırım hocam tabi ki. Ama dediğim gibi android 8 sürümünden direkt olarak 14'e geçtim. 8 de iken hiç güvenlik sorunu yaşamadım. Belki de şanslıydım ama neye tıklayıp neye tıklamayacağımı iyi biliyordum. Ayrıca telefonumda çok sayıda modlu apk vardı. Güvenli yerden indiriyordum hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

iPhone 8 aldım geçen iPhone 14’ün yanına, -en güncel iOS 16.7.8 yüklü- telefon fotoğraf çekince öyle bir kasılıyor ki sorma gitsin. Arayüz fps’si 0’a düşüyor. Anasayfa butonu komutlara tepki vermiyor. Bir iki fotoğraf çekince telefon donuyor. Fotoğraf kalitesi desen iPhone 6’dan hallice. Öyle berbat bir halde iPhone 8. Görsen 6 çekirdekli 4,3 milyar adet transistörlü telefon demezsin. iPhone’lar kasmıyor donmuyor diyenler halt etmiş. Sırf bu sebeple iPhone 14’ümü iOS 16.7.2’de bırakmıştım(daha güncel iOS 16 sürümlerini vermedi Apple şeytanı). Yağ gibi kayıyor iPhone 14 iOS 16.7.2 ile. Planlı eskitme gerçek!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 7 Temmuz 2024; 18:46:48 >

Bende S3mini’nin ve Ace2’nin kaynak koddları vardı. 2013 model telefonlar bunlar fakat. Bir bakayım dersen göndereyim hala duruyorsa.

• HepDüşünceli kullanıcısına yanıt

artık apk olayı pek kalmadı gibi

• brkbskc kullanıcısına yanıt

iOS neyse de Android’i güncellemek şart. Bir mesajla telefonun kontrolü ele alınabiliyor Android’de. Saldırgan bankacılık uygulamalarını kullanarak; kredi çekmeye, vadeli hesapları boşaltmaya başlıyor hızlıca. Soyulduğunuzu dahi anlamıyorsunuz. iOS nispeten daha kapalı kaynak olduğundan biraz daha rahatsınız. Tabii iOS’un da zero-day’leri var, bunlardan mümkün olduğunca kaçınmak için bir kaç iOS özelliğinin kapatılması gerekiyor. Türkiye’de çok mağdur var böyle güncellenmemiş Android kullanıpta hesapları boşaltılıp kredi çekilerek soyulan.

• “Bir kac ay sonra siz atiyorum 900 saat hedefi doldurursnaiz flagleniyor yani isaret atiliyor o kayida ve telefon icerideki Auto hdr li goruntu isleme konfigini veya yazilimini SIZDEN HABERSIZ SEKILDE GIZLICE DEGISTIRIYOR. Bu bir gunceleme degil. cihazin icine saklanmis bir konfig dosyasi/yazilim kod blogu.

Sadece server ile iletisime gecerek kullanim saati doolan cihazda kamera kalitesi dusurme,..”

Apple şeytanı da yapıyor aynısını..

Samsung telefon almayin

Türkçe’si;

“Apple yavaş yavaş kamera kalitesini düşürme teorisi

Merhaba, deli olduğumu düşünmek istemiyorum ama bu konuda başkalarının görüşlerini almak istiyorum. Eşim ve ben bir mücevher işi yapıyoruz ve genellikle telefonla fotoğraf çekiyoruz. Yeni ve güncel iPhone 11'imize ilk aldığımızda, fotoğrafların kalitesi gerçekten çok iyiydi. Amacımız için iPhone fotoğrafları yeterli olduğu için düzenli DSLR kamerayı kullanmayı bile bıraktık. Şimdiye hızlıca gelecek olursak, kameranın kalitesinin eskisi kadar iyi olmadığını, ışığın garip göründüğünü vb. düşünüyoruz. Ayrıca aynı telefonla çekilen fotoğrafları beğenmediğimiz için yeniden DSLR kullanmaya başladık.

Peki, kamera kalitesini yavaş yavaş ve gizlice değiştirerek yeni telefona ihtiyacınız olduğunu düşündürtmeleri çılgınca mı?”

Bunların hepsi birbirinden şeytan. Tabii fanboylar inanmaz böyle şeylere. Zamanında az tartışmadım bu apple şeytanının savunucularıyla, laftan anlamazlar. Yaşamaları lazım anlamaları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 7 Temmuz 2024; 19:35:22 >

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Hocam o yillarda bu taktikler yoktu ki.

Mi cihazlarsa bile yapildigini pek sanmiom

Samsung’un kaynak kodlarını paylaşması için baskı yapmıştık bir ara eskiden S3mini için sonra sızdırdılar ordan çekmiştim. Şimdiki gibi Binary code yüksekse düşük olan sürümü yükleyemezsin gibi bir durum yoktu eskiden. Android 4.0’ı Android 2.3.6’ya düşürebiliyorduk. Dediğiniz gibi bu taktikler eski cihazlarda olmayabilir çünkü o yıllarda 1 yada maksimum 2 büyük android güncellemesi veriliyordu ve cihazın tüm donanımlarının sürücüleri tekrar baştan yazılması gerekiyordu. Şimdiki gibi treble yoktu.

• Bütün markalar yapıyor planlı olarak eskidiyor yenisini alsınlar diye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosyo34tr M kullanıcısına yanıt

Fransa’daki gibi bizde de böyle bir yasa çıkarılmalı ki planlı eskitmeye karşı vatandaş korunabilsin. Zaten yoksul olan ülkemin parası dandik ürünlerle çarçur olmasın.

2015 yılında Fransa'da yürürlüğe giren yasa, "Hamle Planlı Eskitmeye Karşı Mücadele Yasası" (Loi relative à la lutte contre l’obsolescence programmée) olarak bilinir. Bu yasa, planlı eskitmeyi suç olarak tanımlar ve bu tür uygulamalarda bulunan şirketlere ciddi cezalar getirir. Yasa kapsamında, planlı eskitme yapan kişi ve kuruluşlar için iki yıl hapis cezası, 300.000 euro para cezası ve yıllık cirolarının yüzde 5'i kadar ceza öngörülmektedir.

iPhone 6s var evde alarm niyetine kullanıyorum. 1 sene önce yeni telefon alınca emekli ettim. Aslında bir sıkıntısı yoktu, sadece 32gb depolama yetmemeye başlamıştı. Cihaz ios 15 son sürümde ve dediğiniz tarzda bir sorunla karşılaşmadım. O yaşta bir telefona göre yeterince akıcıydı. 1 senedir de s23 kullanıyorum, keza bundan da memnunum ama arada iosu özlemiyor değilim. Bu kadar büyük fiyat farkı olmasaydı keşke.

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

6S gerçekten öyle. Bizde de var iş telefonu olarak kullanılıyor yine 6S. İlginç bir şekilde bendeki iPhone 8’den daha hızlı çalışıyor iPhone 6S. Hatta iPhone 8 konusuna da yazmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159023133

Annemde iphone 7 kullanıyor arada kurcaluyorum baya eski model olmasına ragmen fena degil hız olarak günlük kullamımda kasma falanda yok

• mosyo34tr M kullanıcısına yanıt

iPhone 6S ile 7 iOS 15’de bırakılmıştı. iPhone 8 ise en son iOS 16 güncellemesini almıştı. Sıkıntı her zamanki gibi iOS.

İlginç ama buna benzer bir olayı ben de gözlemledim. Arkadaşda 2020 se vardı. Yan yana kıyaslama yapmıştık ve arada öyle uçurum fark yoktu, hatta 1-2 senaryoda 6s'in daha hızlı tepki verdiği oluyordu.

Gerçekten mükemmel telefondu 6s. Sırf o tecrübeden dolayı tekrar iphone almak istiyorum, şu an elimdeki telefondan memnun olduğum halde üstelik.

• Slim Charles kullanıcısına yanıt
    Bende 14 pro max vardı sonra s24 ultraya geçtim bazen arıyorum 14 pro maxi

• A32 almıştım herhangi bir sıkıntı yaşamadım

• iPhone 8’in bölgeyi Fransa yapıp yeniden başlattım. Telefon atikleşti. Fotoğraf çekerken donmamaya başladı.

Samsung telefon almayin

Bu Apple şeytanının garezi bize demek ki. Apple şeytanı, Fransa’dan ceza yemişti planlı eskitme ile mücadele yasasını ihlal ettiği için..

SSD hızları aynı. İşlemcinin yularını saldı herhalde.

Evet tam tahmin ettiğim gibi, CPU’yu kısıyor Apple, Türkiye seçince.

iPhone 8 (A1905, MQ6H2TU/A) iOS 16.7.8 (en güncel sürüm)

Fransa bölgesini seçince;
    Samsung telefon almayin

Samsung telefon almayin

Türkiye bölgesini seçince;
    Samsung telefon almayin

Samsung telefon almayin

Türkiye bölgesini seçince;

CPU performansı 178478 -> 136515’e düşüyor. Bu -%23,51 daha kötü işlemci performansı anlamına geliyor.

CPU MIPS performansı 32221 -> 30298’e düşüyor. Bu -%5,96 daha kötü işlemci performansı anlamına geliyor.

GPU performansı 70140 -> 91738’e yükseliyor. Bu +%30,79 daha yüksek grafik işlemci performansı anlamına geliyor.

RAM performansı 90674 -> 89534’e düşüyor. Bu -%1,25 daha kötü RAM performansı anlamına geliyor.

Arayüz performansı 103343 -> 98666’ya düşüyor. Bu -%4,52 kötü Arayüz performansı anlamına geliyor.

Genel performansı 442935 -> 416453’e düşüyor. Bu -%5,98 daha kötü performans anlamına geliyor.

Hissiyat olarak, Fransa bölgesi seçilince işlemci performansı yükseldiği için cihaz daha akıcı çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.