S ULTRA S plus modelleri altinda olan s FE, veya A serisi cihaz alacaksaniz bilin ki 1 2 yila kamerasinin konfigirasyonunu bilerek bozuyorlae yazilim guncellemesi ile. Abi kamerasi cok iyi diye al sonra elinde patlar. Uzun lafin kisasi. S21 FE kullaniyorum. Cihaz gecen yil ocakta alinda. ben evden calisan biri oldugum icin gun icinde pek disari cikmiyorum. Telefonlarin zaten en zorlandigi sey ev icinde (dusuk isik) cekimlerdir. 2. Zor konuda evcil hayvan fotosu cekmek. S23 ultra bile sinifta kaliyor o konuda. (Hayvanlar poz vermedigi icin auto hdr bulanik blurry cekiyor) Neyse ben cok memnumdum kameraisndan ozellikle bu fiyata sahip oldugu gorunty isleme yazilimindan. Olay tamamen bu. Sensor lens fln tabii onemli ornek lg g5 doneminin cok otesimdeydi kamera kalitesi olarak Auto hdr ile hem ic hem dis mekanda s21 fe fiyatina gore dedigim gibi HARIKAydi. evde de bol bol kendi evcil hayvablarimin fotolarini ceken biriyim. Odalar ayni ısık durumu ayni. Bir kac ay once bir software update geldi. Hop. Telefon renkleri ve NETLIGI asiri bozulmus sekilde foto cekmeye basladi. Evet şaaak diye oldu. Bu kadar mi fark eder ;) IT yazilim sektorunde dev. olarak calisan biri olarak ne yaptiklarini anlatayim. Cihazin icinde sifirlanmasi mumkun olmayan donanim seviyesinde bir timer var. Araclardaki KM gibi dusunun. Siz cihazi aldiktan sonra X zaman geciyor. Mesela 15 ay kullandiniz ki buna farkli fonksiyonlar yazilabilir. Mesela cihaz ciktigi ayda kullanima basladiysan +3 ay eksilt gibi. Siz cihazi kullaniyorsunuz. Her 3 ayda bir update geliyor. Updateler ile telefonun stabilitesini bozmayi Huawei mate 9da son guncellemede yapti. Full ekran videolarda kahvrrengi tint eklediler mesela bilen bilir asla duzeltilmedi. Bos yere agliyoruz kac yil guncelleme alacak diye. Son 2 3 guncellemeyi sakin yapmayin. Kim hacklesin sizin cihazlari zaten isteyen iphone u 1 sms ile hackliyor (pegasus) Kasmayin. Ulkenin yarisi kacak direncli imeili cihaz kullaniyor.... Neyse cihazi aldiniz 1 yil gecti. Nasil bir zamanlama belirlendiyse o sure gecince zaten cihazin icinde inaktif olarak bulunan bir kod blogunda zaten onceden yazilmis 2. Kamera gotuntu isleme kaynak kodu devreye aliniyor. Mesela orjinal kodda auto hdr in konfigirasyonunda 50 tane parametre var. Pozlama beyaz algilama vs vs degerler 10 -3 50 vs gibi gidiyor diye dusunun bu degerle gore foto islenecek ve size son hali gelecek. Bunun iyi calistigi final hali canlida yani telefonda aktif. Iste o son OTA guncelleme de bir update obkect list tarzinda tablo var. O tabloda flag li alanlar var. Flaglerden biri de checker. Cihazin total kullanim saati > se xxxx saatten flagleniyor. Yani cihaz 400 saattir kullanilmis ve hedef saat 900 ise bu flag bos kaliyor. Bir kac ay sonra siz atiyorum 900 saat hedefi doldurursnaiz flagleniyor yani isaret atiliyor o kayida ve telefon icerideki Auto hdr li goruntu isleme konfigini veya yazilimini SIZDEN HABERSIZ SEKILDE GIZLICE DEGISTIRIYOR. Bu bir gunceleme degil. cihazin icine saklanmis bir konfig dosyasi/yazilim kod blogu. Sadece server ile iletisime gecerek kullanim saati doolan cihazda kamera kalitesi dusurme, cpu govern modu degisme (cpu hizi azalt, vrya guc tasarufumu kotulestir pil omru kislat), gibi megabyte bilr tutmayacak sskilde cihaza hassar ayar cekiyorlar. S24 de bu sure daha uzundur. FE daha kisadir. A da iyice kisadir. Huaeri bunu yapmadi kamera icin. Ama onlar eski usul OTA icine global surum butun guncellemlerdr kasitli olarak bug li yazilim biraktilar. Apple yapmiyor mu? Yapiyor yaptiginida labul etti fransada ceza da yedi Apple da belirli sure sonra pil omrunu uzatma bahanesi ile cpu hizini kisiyor ;) iste stabiliteyi olduruyor. En sonda guncellemeyi kesiyor appler.calismaz oluyor nerdeyse.. Her marka benzer seyler yaptigi icin sen samsunga kufur et Mi al . Mi de yapiyor. Zaten mi de sansli degilsen telefon bootloop yiyor ;) Falan filan. Bence softwsre update e cok takilmayin. Allah askina semeye geelcek android surumde bu yil cihazin yapamadigi neyi yapacak ki. Neyse bizzay basima geldi bu is. Mi note 10 lite lg g3 g5 de yasamadim .yok oyle ucuza iyi kamera sen alacak s23 z24 ultra plus vs diyor zamzung Haberiniz olzun. A55 soyle iyi diye okuyorzunuz ya Cihazi istersrniz 1 yil sonra alin. 1 yil kullanim sonrasi unutun o kamerayi. Telefon inceleyen rekalmci youtuberlar size bunlRi asla anlatmaaycak mamalari kesilir diye Uzun sureli kullanim testi sonrasi tekrar laba sokmuyor gsm arena. Bi soksa gercekten 1 2 yil aktif kullanilmis cihazlari gorursunuz anya ve konyayi ;) Devletler bu yuzden regulasyon yapmali denetlemeli. Denetim olmayan heryerde hile hurda olur . Kangal sucuk diye öşek at eti fln yedirirler adama < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Temmuz 2024; 16:13:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung telefon almayin
-
-
Hocam biyerde bu timer'ı sıfırlamanın yolunu görmüştüm rus bi adam anlatıyodu şimdi bulamıyorum nasıl buluruz
-
Bunu yapsa yapsa Apple yapar
-
Fikrim yok ama bi kere o flag atildiginda ve firmware degistiginde gecmis olsun. Flashlama yapilmadan duzelmez bence.
Tecno camon 30 premier alip kullanacagim. Ucuz samsunglarda dedigim sey yapiliyor. Apple yavaslatiyor. Hepsi skinfi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim arkadaşta tecno camon 18 vardı. 2.senenin sonunda güzel çeken kameralar flu ve kötü çekmeye başladı, aramalar ekrana geç düşüyor ve aramayı sonlandirirken ciddi kasmalar oluşuyordu. Karşıdaki kisi kapatmadan sonladiramiyorduk görüşmeyi resmen. Telefonu uyandırmak için Güç tuşuna bastığımizda çoğu zaman 5 10 saniye sonra ekran açılıyordu. Bunlar telefon ilk alındığında yoktu. 2. Senenin sonunda gelinen nokta buydu ve en az iki kez format da attik ama nafile. Sanırım dediklerinizi her telefon firması yapıyor. Appleindan huaweisine, samsungundan tecnosuna kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linuxsever4345 -- 2 Temmuz 2024; 21:31:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sallama yazı ...
Yazılımcıysan Samsung mobil firmware biriminde mi çalışıyorsun ? Sanmam ... Bildiklerin olsa olsa custom firmware cooked firmware veya port yapılan firmware lere aşına olanlar kadar yüzeysel Samsung bilgilerini sezmekteyim ....
Testerlıktan bahsetmiyorum ...
Planlı eskitme her markada modelde vardır ... Mesela destek seyreltilir veya özensiz sadece güvenlik güncellemesi verilir gibi ...
Yerli firmalar bileşenleri kullanılmış gibi kalitesiz çöp kullanır dayanıksız olur. Planlı eskitmeden beter anında kısa sürede donanımsal facialar ...
Pegasus açığı kapatılalı 1 yılı geçti Android tarafından da kapatıldı Windows vs diğer OS lerde de aynı ...
Şunu beklerdim aldığım eğitim ve ileri seviye yazılım donanım açma filan yetkinliklerinde elindeki S21FE üzerinden şu yazdıklarını bir güzel tek tek belgelersin bir youtube videosu çekersin bahsedersin şurada şu bu filan ... Samimisin derim.
Ama sadece kuru yazı var ve yetkinliğin de yok ...
1 tane doğru bilgi 99 u sallama veya eksik hatalı bilgiyi sadece 1 doğru bilgi üzerine inşaa bile edememişsin... Planlı Eskitme vardır ama senin başına gelenler bunlar değil ....
-
kısaca günümüzün vebası planlı eskitme olarak nitelendirmek en doğrusu.. smartphone, tablet,modem,router,smart tv vb pek çok aplikasyon yüklenebilen ota ile güncellemeye sahip her cihazı uzaktan verimsiz,işlevsiz kılmak yada performans kaybına uğratmak için otomatik yada onaylı firmware yükleyerek bilinçli ve planlı olarak eskitmeye temel dayanak oluşturuyor..bir şey iyi çalışıyorsa elleme öylece bırak 3-4 yaşındaki cihazını arşa çıkartacak yada nirvanaya ulaştıracak bir özellik beklemek piyasaya yeni çıkan cihaz karşısında hayalcilik olur güvenlik patchleri dahi masum dahil..
Samsungda calissam kaynak kodlara erisim gibi cok az kisinin yetkisinin oldugu bilgilere erissem burda paylassam hapis cezasi oldugunu bilmiyorsun herhalde.
Gelelim sallama kismina. Bir sey salladigim yok. Samsung cihazimda yazilim guncellemesi ile kameram b..k gibi cekmeye basladi hic bir androidde appleda basima gelmemis bir durum bu.
FE cihaz a55 gibi fiyat performans cihaz alanlar 1 2 sene sonra kufur etmeye baslar forumda zaten.
Gelelim kaynak kodu kirmaya. Bunu yapsam zaten efsane olurdum. Samsunga AB de milyarlarca euro HARAÇ ceza kesilirdi. Ceo fln istifa ederdi ;)
Basit bir gozlem teknik olarak o hdr config nasil degisiyoru anlatiyorum. 2022de cikmis cohazi 2023 de alan kisi hemen aymi seyo yasamasin diye timer ile config , flagli alandan degistirilir diyorum. OTAyi trigger gibi kullanitlar serverdan bir sey de yapamazsin.
Pegasus kapatilmismis. 50 tanesi daha cikmistir. Te Allahim ya.
Her marka planli eksiltme adi altinda cihazin ana satis elementi olan kameranin kalitesini bozmuyor ama.
Fan boyluga devam. 25 senedir takim tutar gibi oy verenler sonucu ortada dolar 32 tl. Et 1000 lira ekmek kac lira olmus. Aynen samsung cok iyi yapmamistir kesin cunku elimde kod blogu yok. Elimde kod olsa zaten inanmazsin. Gercek oldugu dogrulansa basima da is acilirdi
Telefon isi STRATEJIK bir sektor 3 5 firma at kosturuyor kamera lensinden cipine telefonun markasindan yazilimina kadar. Oyle basit degil bu isleri aciga cikarmak
Gsm arena gibi yerler gercek kullanim sonrasi 2. Kamera vs testine soksa cihazlari zaten kimin ne mal oldugu gabag gibi ortaya cikar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyle hocam. Bakmayin bu fanboylara.
Redditte hatta donanim haberde soundbar anakonusunda kimse samaung tv ve soundbarlari guncellemeyi onermiyor.
Azcik konuda goz gezdirince duzlmeyen hatalar ciktigini yazmis bir suru kisi samsung TVlerde..
Bende gittim samsung soundbar aldim cunku bu ulkede o fiyata satilan en iyisi o ve ekleme yapilinca vaya high end oluyor. Bende otomatik guncellemeyi kapatacagim biliyorum cunku yazilimla ne yapacaklarina
Bizim sektorde buna killi kol birakma deniyor. Trde yazilim vs isi yapan firmalar sanki yapmiyor kasitli bug birakma vs... yolsuzluk çürüme bir tek turkiyede var korelisi amerikani japonu evliya saniyorla ya.
Hayir birde TVyi guncellesen ne olacak ;)
Hdr algortimasi guncelleme ile duzelmis 1 tane cihaz mi var.?
Projelerdr urum canliya uretime gecince asil muhendislik ekibi asla bir daha bitmis urune efor vermes. Hemen yeni projeye baslanir
Cok az kaynakla gecici sure destek verilir. Baska turlusu zaten batirir.
Hdr algortimasi kotu diye satistaki cihaza milyon dolarlik kaynak ayirip duzelten bu yuzddn yok.
Veya samsung bluetooth kulakliklar
Durmadan firmware aliyor. Abi her ozdllik var dhaa ne ozellik gelecek. Yaptim merak ettim. Cihazda baglanmama sorunlari olustu ;)
-
hocam vur engeli blokla geç forumda tartışma düsturuna bile hakim olamayacak kadar fevri çok bilmiş tiplerle kıymetli zamanınızı israf etmeyin
Eyvallah hocam iyi forumlar
Ne hapsi. Sallama kendine mazeret uydurma .. Server Kayit yapanlar yani yasadisi imei degistirmesi yillardir var Samsung kokten mi cozdu sanki ?
Cok safsin. Naifligin uberisin evlat ...
50 tane cikmistir diyorsun say birini bari ? ... Haricten gazel okuma ...
Fan boy fan girl filan bunlara ben bastan karsiyim durusum da belli ... Yererim ama dayanaklariyla .Severim overim de ama dayanaklariyla ...
Kuru kuru gitmez ...
Mesele ne ara Dolar in TL karsindaki degerlenmesi oldu ? Et sut filan bunlar dogru seyler de senin actigin konuyla ne alaka ? Herseyin de yeri ve zamani vardir.
Elinde kod mod ne dedigini bilmiyorsun. Genel gecer birkac kelime ogrenmissin ergen ergen yaziyorsun ... 15 yasina filan misin merak etim ?
BOS bir konu acmissin yani senden kaynakli bir bos konu ...
-
telefib her ne ise almayız tamam...
-
S FE, A55 vs alin hocam. Bir iki sene sonra konularda kamerasi cortladi diye dolasirsiniz
S serisi dışında Samsung cihazlara para verilmez giriş ve orta segment cihazlarını amiral gemisi cihazla kıyaslarsak geceyle gündüz kadar fark var
Adb komutları ile kapadım güncellemeleri telefon android 13 le geldi 1 senedir sıfır güncelleme ile android 13 te devam ediyorum. 5 sene çalışırsa 5 sene de android 13 te giderim.
-
s10e kullanıyorum, hala android 9'dayım.
çamur gibi çekiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu bir gerçek ki güncelleme genel olarak bir işe yaramıyor. Geçen ay a55 aldım. Bundan önce Sony telefon kullanıyordum. Tam 7.5 yıl kullanıp Samsung'a geçtim. Android 8 vardı telefonumda. Yapamadığım hiçbir şey yoktu. Şu an 14 var ama tasarım dışında bir fark yok. Telefon ömrünü doldurmuştu. Yoksa kullanmaya devam ederdim.
apple samsung tarafında cihazı geldiği gibi kullanmak güncellememek fikri hep mantıklı gelmiştir, sişz bunu yapacak mısnız peki, iyi bir deneyimleme olacaktır tecrübe edebilmiş biri olarak
-
Eğer telefonu geçen seferki gibi uzun yıllar kullanmaya karar verirsen güncelleme yapmayacağım yine. Telefonun ram kapasitesi uzun yıllar götürecek gibi duruyor. Şarj zaten süper ötesi. Bakalım zaman ne gösterecek.
Bizim arkadaşta tecno camon 18 vardı. 2.senenin sonunda güzel çeken kameralar flu ve kötü çekmeye başladı, aramalar ekrana geç düşüyor ve aramayı sonlandirirken ciddi kasmalar oluşuyordu. Karşıdaki kisi kapatmadan sonladiramiyorduk görüşmeyi resmen. Telefonu uyandırmak için Güç tuşuna bastığımizda çoğu zaman 5 10 saniye sonra ekran açılıyordu. Bunlar telefon ilk alındığında yoktu. 2. Senenin sonunda gelinen nokta buydu ve en az iki kez format da attik ama nafile. Sanırım dediklerinizi her telefon firması yapıyor. Appleindan huaweisine, samsungundan tecnosuna kadar.
|
Samsungda calissam kaynak kodlara erisim gibi cok az kisinin yetkisinin oldugu bilgilere erissem burda paylassam hapis cezasi oldugunu bilmiyorsun herhalde. Gelelim sallama kismina. Bir sey salladigim yok. Samsung cihazimda yazilim guncellemesi ile kameram b..k gibi cekmeye basladi hic bir androidde appleda basima gelmemis bir durum bu. FE cihaz a55 gibi fiyat performans cihaz alanlar 1 2 sene sonra kufur etmeye baslar forumda zaten. Gelelim kaynak kodu kirmaya. Bunu yapsam zaten efsane olurdum. Samsunga AB de milyarlarca euro HARAÇ ceza kesilirdi. Ceo fln istifa ederdi ;) Basit bir gozlem teknik olarak o hdr config nasil degisiyoru anlatiyorum. 2022de cikmis cohazi 2023 de alan kisi hemen aymi seyo yasamasin diye timer ile config , flagli alandan degistirilir diyorum. OTAyi trigger gibi kullanitlar serverdan bir sey de yapamazsin. Pegasus kapatilmismis. 50 tanesi daha cikmistir. Te Allahim ya. Her marka planli eksiltme adi altinda cihazin ana satis elementi olan kameranin kalitesini bozmuyor ama. Fan boyluga devam. 25 senedir takim tutar gibi oy verenler sonucu ortada dolar 32 tl. Et 1000 lira ekmek kac lira olmus. Aynen samsung cok iyi yapmamistir kesin cunku elimde kod blogu yok. Elimde kod olsa zaten inanmazsin. Gercek oldugu dogrulansa basima da is acilirdi Telefon isi STRATEJIK bir sektor 3 5 firma at kosturuyor kamera lensinden cipine telefonun markasindan yazilimina kadar. Oyle basit degil bu isleri aciga cikarmak Gsm arena gibi yerler gercek kullanim sonrasi 2. Kamera vs testine soksa cihazlari zaten kimin ne mal oldugu gabag gibi ortaya cikar. |
Oyle hocam. Bakmayin bu fanboylara. Redditte hatta donanim haberde soundbar anakonusunda kimse samaung tv ve soundbarlari guncellemeyi onermiyor. Azcik konuda goz gezdirince duzlmeyen hatalar ciktigini yazmis bir suru kisi samsung TVlerde.. Bende gittim samsung soundbar aldim cunku bu ulkede o fiyata satilan en iyisi o ve ekleme yapilinca vaya high end oluyor. Bende otomatik guncellemeyi kapatacagim biliyorum cunku yazilimla ne yapacaklarina Bizim sektorde buna killi kol birakma deniyor. Trde yazilim vs isi yapan firmalar sanki yapmiyor kasitli bug birakma vs... yolsuzluk çürüme bir tek turkiyede var korelisi amerikani japonu evliya saniyorla ya. Hayir birde TVyi guncellesen ne olacak ;) Hdr algortimasi guncelleme ile duzelmis 1 tane cihaz mi var.? Projelerdr urum canliya uretime gecince asil muhendislik ekibi asla bir daha bitmis urune efor vermes. Hemen yeni projeye baslanir Cok az kaynakla gecici sure destek verilir. Baska turlusu zaten batirir. Hdr algortimasi kotu diye satistaki cihaza milyon dolarlik kaynak ayirip duzelten bu yuzddn yok. Veya samsung bluetooth kulakliklar Durmadan firmware aliyor. Abi her ozdllik var dhaa ne ozellik gelecek. Yaptim merak ettim. Cihazda baglanmama sorunlari olustu ;) |
iPhone 8’in bölgeyi Fransa yapıp yeniden başlattım. Telefon atikleşti. Fotoğraf çekerken donmamaya başladı.
Bu Apple şeytanının garezi bize demek ki. Apple şeytanı, Fransa’dan ceza yemişti planlı eskitme ile mücadele yasasını ihlal ettiği için.. SSD hızları aynı. İşlemcinin yularını saldı herhalde. Evet tam tahmin ettiğim gibi, CPU’yu kısıyor Apple, Türkiye seçince. iPhone 8 (A1905, MQ6H2TU/A) iOS 16.7.8 (en güncel sürüm) Fransa bölgesini seçince; Türkiye bölgesini seçince; Türkiye bölgesini seçince; CPU performansı 178478 -> 136515’e düşüyor. Bu -%23,51 daha kötü işlemci performansı anlamına geliyor. CPU MIPS performansı 32221 -> 30298’e düşüyor. Bu -%5,96 daha kötü işlemci performansı anlamına geliyor. GPU performansı 70140 -> 91738’e yükseliyor. Bu +%30,79 daha yüksek grafik işlemci performansı anlamına geliyor. RAM performansı 90674 -> 89534’e düşüyor. Bu -%1,25 daha kötü RAM performansı anlamına geliyor. Arayüz performansı 103343 -> 98666’ya düşüyor. Bu -%4,52 kötü Arayüz performansı anlamına geliyor. Genel performansı 442935 -> 416453’e düşüyor. Bu -%5,98 daha kötü performans anlamına geliyor. Hissiyat olarak, Fransa bölgesi seçilince işlemci performansı yükseldiği için cihaz daha akıcı çalışıyor. |
Ne hapsi. Sallama kendine mazeret uydurma .. Server Kayit yapanlar yani yasadisi imei degistirmesi yillardir var Samsung kokten mi cozdu sanki ? Cok safsin. Naifligin uberisin evlat ... 50 tane cikmistir diyorsun say birini bari ? ... Haricten gazel okuma ... Fan boy fan girl filan bunlara ben bastan karsiyim durusum da belli ... Yererim ama dayanaklariyla .Severim overim de ama dayanaklariyla ... Kuru kuru gitmez ... Mesele ne ara Dolar in TL karsindaki degerlenmesi oldu ? Et sut filan bunlar dogru seyler de senin actigin konuyla ne alaka ? Herseyin de yeri ve zamani vardir. Elinde kod mod ne dedigini bilmiyorsun. Genel gecer birkac kelime ogrenmissin ergen ergen yaziyorsun ... 15 yasina filan misin merak etim ? BOS bir konu acmissin yani senden kaynakli bir bos konu ... |
Benzer içerikler
- telefon ekranında beyaz çizgiler nasıl geçer
- apple watch android
- iphone kaydırarak geri gitme
- oyunlarda reklam izlemeden ödül almak
- s24 ultra imei atılıyor mu
- s23 ultra yapay zeka var mı
- galaxy ai nedir
- s22 çıkış tarihi
- samsung a26
- silinen numaraları geri getirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X