Şimdi Ara

Samsung telefon almak hata mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy S'e Android 5.1 Lollipop Geldi
    Android
    Samsung'un 2010 yılında çıkardığı Galaxy S modeline, özel ROM geliştiricileri Android 5.1 Lollipop sürümünü uyarladılar. Böylece Galaxy S'te de bile Lollipop'un çalıştığını gördük.
    17.03.2015 / 16:00
    Galaxy S'e Android 5.1 Lollipop Geldi
    Bazı kullanıcılar için handikap oluştursa da, ortalama seviyenin üzerindeki Android kullanıcıları için büyük bir fırsat oluşturan açık kaynak ve özgürlük, güncelleme desteği kesilen cihazlara hala ROM çıkıp, yüklenebilmesiyle karşımıza çıkıyor.

Bu haberimizin başlığını görünce ne alaka diyeceksiniz. Çünkü Samsung, Galaxy S3 modeline bile KitKat güncellemesi vermedi. Yani Lollipop'u Galaxy S'e nasıl verecek diyeceksiniz. Zaten bu yazılımı da Samsung hazırlamadı.

5 yıl önceye gidelim
    Samsung'un Galaxy S ailesinin başlangıç telefonu olan Galaxy S, 2010 yılında tanıtıldı. ARM Cortex A8 tabanlı 1 GHz hızında çalışan tek çekirdekli işlemci, 4 inç büyüklüğünde 480 x 800 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran, 512 MB RAM, 8 ve 16 GB dahili hafıza seçenekleri ve microSD kart desteği, VGA ön kamera ve 5 Megapiksel ana kamera, 1500 mAh batarya gibi teknik özelliklere sahip cihaz, Android 2.1 Eclair sürümüyle gelmişti.

Güncelleme açısından Samsung'un pek de destek olmadığı cihaz Android 2.2 Froyo güncellemesini aldı. Fakat global olarak Android 2.3 Gingerbread'i alamadı. Bazı bölgelere özel sürümlerde 2.3 güncellemesi verildiği oldu, fakat global olarak bu güncellemeyi almadı.

Galaxy S, Nexus One'dan sonraki çıkan Nexus S'i temel alıyor. Nexus S ise Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesini Google tarafından aldı. Android 4.2 güncellemesini ise artık alamadı.

Pek çok cihaz, son sürüm Android'i çalıştırabilecek güçte
    XDA Developers'taki bir geliştirici, açık kaynaklı OmniROM projesini Galaxy S I9000 modeline uyarladı ve Galaxy S'e bir nevi Android 5.1 Lollipop güncellemesini de vermiş oldu.

Alpha aşamasında olan yazılım, bazı hatalara sebebiyet veriyor fakat genel kullanım imkanı da sunuyor.

Samsung Galaxy S gibi oldukça eski ve düşük donanıma sahip bir cihazın bile Android Lollipop sürümünü çalıştırabildiği bir gerçek. Belki önceki sürümler kadar hızlı olmayabilir fakat, bu donanım resmi olaran Android 4.1.2 güncellemesini almış, sonradan çıkan Nexus portlarıyla Android 4.2 güncellemelerini almıştı. Fakat Samsung tarafında cihaza global olarak bile Android 2.3 Gingerbread güncellemesi verilmemişti.

Kısacası bu haber bize Android sistem sürümlerinin üreticiler tarafından bir satış stratejisi olarak sunulduğunu görüyoruz. En fazla iki güncelleme alan telefona daha fazla güncelleme verilmeyip, bu eskidi hissi oluşturulmak isteniyor. O hissi özel ROM'larla da aşabiliyorsunuz.

http://shiftdelete.net/galaxy-se-android-51-lollipop-geldi-59131

• S6 nın fiyatı 2000 tl ye düştü...3 ayda 500 tl düşer mi fiyatı bi telefonun yazık...
  • Göreceli bir konu tabii. Fiyat listesi üzerinden değil de şu açıdan bakıyorum ilk etapta. Telefonu neden alıyoruz? Ya sosyal medya ve oyunlar için, ya haber, mail mesaj vs kullanımı için, ya hava atmak için yada teknoloji delisi olduğumuz için. Bu gruplandırmalar üzerinden bakacak olursak eğer;

- Eğer birinci gruptaysanız Samsung bir cihaz almak mantıklı değil. Zira telefonunuz bir süre sonra hem üzerine binen yükten hem yazılım desteğinin sona ermesinden hemde yazılım hantallığından kullanımda zorluk çıkaracak hale gelecek. Ve bu sebeple yeni bir cihaza ihtiyaç duyacaksınız. Bu noktada telefonunuzu satarken büyük oranda zarara gireceksiniz. Yani bu kategori için mantıksız.

-Eğer ikinci grupsanız sizin için sorun yok. Zaten telefonun üzerine çokta aman aman bir yük binmeyeceği için aşırı hantallaşma durumu sizin açınızdan çokta bariz olmayacak. Dolayısı ile en kötü ihtimalle 2 nesil boyunca aynı cihaz sizin için yeterli olacak.

-Hava atmak veya teknoloji delisi kategorisinde görüyorsanız kendinizi kesinlikle mantıksız. Çünkü her çıkan yeni cihazı alma dürtünüz elinizde ki cihazı 6 ay sonra sorgulamanıza neden olacak ve dolayısı ile zararınız bir hayli büyük olacak.

Pek tabii bunları maddi durumu para babası modunda olmayanlar için söylüyorum. Onun dışında donanım yazılım vs bu konulara hiç girmiyorum. Burada merkez nokta kullanıcı çünkü..

• arkadaşlar 5.1 gelir gelmesine de hiçbir özelliğini kullanamadıktan sonra gelse ne olacak ki ? yazılımcılar işlemciye göre uyarlamaya çalışmışlar işte
  • Samsung Galaxy N920 NOTE5 Çıkış fiyatı 2.499
    Samsung G928C Galaxy S6 Edge Plus 32GB 4G Çıkış fiyatı 2.899 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 17 Aralık 2015; 23:57:07 >
  • Xperia serisi varken almam zaten. Kişisel görüşüm.
  • Zamanında s2 aldım 4 yıl kullandım iyi kötü günlerimiz geçti donma kasma ısınma çok sorun yaşadım ama sağlam telefondu bozulmadı şimdi annem kullanıyor. Bende şuan s5 var yazın aldım memnunum en az 3 yıl rahat gider bu telefonda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toya T kullanıcısına yanıt
    Hocam benim telefonda çizik dahi yoktu.2012 de aldığımda 5 sene kullanırım demiştim.3.cü senesinde 2000 tl lik s3 ü 100 tl ye sattım.Anakartı işlemcisi yanmış.
    Güncelleme almasın o kullandığınız uygulamalar zamanla telefonu kasmaya başlıyor veya başlıyacak.Ve inanın google ın androidin açık kodlarını doğru şekilde paylaşmamasının altındaki en büyük amaç bu.Telefon sattırmak!
    sony iphone samsung lg vs hiç biri umrumda değil.Yeterki verdiğimiz paranın hakkını versinler.
  • SaMoVe kullanıcısına yanıt
    iphone da ekranı küçük 6 almaya kalksa çok pahalı ne yapacaz biz ?
  • 2 aydır Nokia 1600 kullanıyorum hocam.Çünkü verdiğim parayı hak eden cihaz yok.Lg g3 alayım dedim sorun sıkıntısı bitmiyor.1500 tl ye 0 sıfır LG4 alacaktım telefoncu siyah rengini bulamadı direkten döndüm...V10 beklerken 2000tl olunca vazgeçtim, şimdi aklımda s7 var.Note 5 s6 almamamın sebebi sd karttı açık konuşmak gerekirse.Neyse diye alanlar şimdi s7 nin sd kart desteği ile çıktığına lanet ediyor.

Androidin her markası modeli hızlı değer kaybediyor.Yapacak bişey yok.Hata mı peki ? benim ihtiyacımı android görüyor malesef, lanet olsun ki androidin kaderide bu.5 yıl kullanamıyorsunuz 3. yılda sorun sıkıntısından değiştiriyorsunuz.
    O yüzden ince eleyip sık dokuyup kullanıcı yorumlarını inceleyip cihaz almakta fayda var her zaman.

Iphone almayıda düşündüm.Yeterki işimi görsün.Yoksa ne samsung ne apple karnımı doyurmuyor.Video atarım açmaz ekitap okurum olmaz s3 e ubuntu kurmuş biri olarak telefonun ırzına geçen biriyim o yüzden yarı yolda bırakırsa pişman olurum.

Kısacası şu 2 ayda akılsız nokia 1600 ile aklım rahat.Görenler şaşırıyor gerçekten.
    Biraz daha sabredip galaxy s7 beklicem.

Tabi dediğin şekilde en son çıkanı almak en mantıklı hareket oluyor. Sonra yenisi çıkmaya yakın onu satıp değer kaybetmeden yeni çıkanı almak lazım

• toya T kullanıcısına yanıt
    Birader senin beyin ilk günkü gibi maşallah pırıl pırıl.
  • Note 4 aldım 2.450 TL para ödeyerek. Dün media markt 1.699tl ye veriyordu. Kendimi cidden geri zekalı hissettim.. Bir daha kesinlikle samsung almayacağım... Android alınacaksa mal. Rakam 999tl arkadaşlar. Onun dışında nefret ettiğim halde iPhone alacağım

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Androidin kaderi hocam değer kaybı. Alıp, fiyatını unutup 5 sene götürse sorun yok ama güncelleme kesiliyor ağırlaşma kasma vs sorunlar artıyor.Cihazlar durduğu yerde eskiyor.
    Yapacak bir şey yok malesef.

S6 ve note 5 ile birlikte ben androidten çok umutluyum.Hele ki çevremde gördüğüm kadarıyla Sony ve LG de hiç yabana atılacak cinsten değil.
    Hollanda da samsunga güncelleme yüzünden dava açıldı buda ayrı bir not.
  • Hocam bu davalar iyi gelişmeler tabi ki katılıyorum, aynı zamanda sadece sony ve lg değil bir çok marka artık kalbur üstü tel yapıyor... Ancak genel olarak bahsettiğimiz durum gün geçtikçe telefon yavaşlıyor... Dediğiniz gibi 5 sene ilk performansı gibi götürse belki gözüm görmez fiyatı. Daha bir buçuk yıl oldu, telefonun eksiklikleri gözüme batmaya başladı... Fiyatı dibe çakıldı.. Resmen oynuyorlar adamla... Arkadaşımın iPhone 4s telefonu var hala donma yok... Onun da sıkıntısı şarj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 23 Ocak 2016; 10:26:51 >
  • 5 senedir samsung kullandim en son note 4 kullanmistim. Cidden kullandigim en iyi android telefondu. Ama bi lolipop guncellemesini 6 aydan fazla bekledik. Guncelleme geldide ne oldu cihazin sensorler kafasina gore calismaya basladi. Telefonu yan ceviriyorum donmuyor bi video izliycem keyifle izliyemez hale geldim. Ust menuyu indiriyorum ekran kafasina gore donuyor saga sola. Ikinci el piyasasi desen ayri bi alem. Yani o guzelim cihazlar sirf samsung markasi altinda diye cop muamelesi goruyor. Simdi 6s aldim pisman degilim

• Aynen katılıyorum.Ben günde 4-5 defa kapatıp açıyordum telefonu kendisine gelsin diye ama iosu 4-5 ay hiç kapatmadan kullananlar var.Ben inanın bunu duyunca şok oldum inanamadım.Niye kapatıyım ki diye cevapla karşılaştım.Çok komik değil mi ?
    Yani android verilen parayı kesinlikle hak etmiyor.Google androidin kodlarını samimi şekilde tam olarak paylaşmıyor !http://www.techinside.com/google-android-tekeli-mi-kuruyor/
    Bu haberi google da aratınca hiç bir sonuca ulaşamıyorsunuz. Yandexte aratıp linki paylaşıyorum. Google uygulamaları güncellemelerden sonra takır takır çalışırken google dışındaki yapımcıların en basit uygulamaları sorun yaratmaya başlıyor.Haliyle cihazınızı yenileme ihtiyacı duyuyorsunuz.

Donanımlar süper tasarımlar harika masa üstü bilgisayarları unuttuk, film arşivi olan biriyim o küçücük ekranda film izlemeye doyamıyorum pc oyunlarının hastasıyım ama o küçük alette oyun oynamaya bayılıyorum ama gel gelelim ciddi şekilde dolandırıldığımı düşünüyorum.Çünkü bu cihazlarındeğeri verdiğimiz paralar kadar değil.Ve çok çok kısa ömürlü teknolojiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 24 Ocak 2016; 0:23:30 >

Artik telefon sirketlerinin senede 2 amiral gemisi cikarmalati yerine kendi isletim sistemlerini yazmalari gerekiyor.

• Luken Drew kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal özelliklerle hayatımıza değer katmaları gerekirken donanımla daha yeni yeni kullanılabilen telefon haline geldi android telefonlar.Sene olmuş 2016 hala şişen takılan telefonlar var.Gerçekten komik.Ve her cihaz inanılmaz vaatlerle piyasaya çıkıyor.

Google ın androidi kartelleştirmeye çalışması gündemde olan birşey.Sony akıllı telefon pazarından çekilecek zaten.(vaio yu bıraktı 3-5 sene içinde akıllı telefon pazarından da çekilecek.Lg vs çin li markalar androide mahkum.
    Samsungun tizeni televizyonlar dışında kullanmaması akıllarda soru işareti.
    Android tarafında sular kaynarken iosun seçenek olmaması için hiç bir sebeb yok.Şuç hem telefon üreticilerinin hem androidin.Tüketici ciddi bir şekilde kandırılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.