Şimdi Ara

Samsung Televizyonlarınızın ne kadar enerji tükettiğini bakın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• CCFL-LCD TV TÜKETİMİ.

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201004/20100426135605953/6Series_Power_consumption_LCD_TV.pdf

LED-LCD TÜKETİMİ.

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201004/20100426145207812/6Series_Power_consumption_LED_TV.pdf

Aradaki fark pek de az değil...Benim gibi elektrik faturası 150-160 tl gibi azımsanmayacak faturalar gelenler için önemli değerler.

• Bu tüketimler ile,elektrk faturasını ilişkilendirmek yanlıştır!!

PDP ler bile artık LCD ye yaklaştı!

CCFL/LED arasında ise fark olsada,bunlarda ciddi seviyede sayılmazlar!

Burada önemli olan günde kaç saat paneli çalıştırıyorsunuz,buna bakmak lazım,o verdiğiniz linkler Samy nin yemleme taktikleri,
    gerçi bunu bütün üreticiler yapıyor kaldıki bunların bile bazıları "YANLIŞ" yada tüketiciyi kandırmaya yönelik işlerdir!

Samy/LGE bu işleri güzel bilir ve satış için tüm argümanları kullanır

++
    Benim panel günde 10/12 saat açık kalır,ama ben ciddi bir fatura farkı görmedim son 2 senedir!
    Şimdi Baclit-LED kullanıyorum,yine farkı anlamıyorum

ex panelim 280W ortalama çekiyordu,bu ise 160W ortalama çekiyor,henüz faturada fark edecek bir şey yine göremedim!!
    ++

Yeni nesil özellikle Modül güç çekimleri CCFL de bile azalmıştır!!! aslında HCFL ile özellikle EEFL de dahada düşüktür ama uyanık üreticiler
    malzemeden çalıp(üretim maliyetlerini düşürmek için dandik ÇİN tüpler kullandıklarında)toplam maliyeti düşürmek için yapmadıkları
    atraksiyon yok bunların en başındaki 2 ana üretici de Samy ve LGE dir!!!
    Zaten panellerin içleri,içler acısı(malzeme kalitesi yönünden tabiki)

Neyseki insanlar içini görmüyor ama dışardan görünen özelliklerde ise LGE/Samy doğrusu estetik/Cosmetic te süperler

++
    Genelde paneller CRT ler gibi evlerde çok uzun süre açık kalmadığı için,şayet kafanız bunlara takılıyorsa,hiç kafanızı bu hesaplara
    takmayın!!

Kaldıki bir paneli "az yakıyor" diye alacaksanız zaten bunlara lafımda olamaz

Bu kriterler eskidendi yani 10 sene veya 5/6 sene önceydi bu işler ve o zamanlar PDP ciler ile TFT-LCD ciler yine böyle kamuoyunu
    hileli bilgiler ile yönlendirerek mal satmak isterlerdi

LCD ciler,PDP ler için çok yakıyor deyip sallarlardı,halbuki o zamanlar bir 46" panel 280/350W çekerdi
    46" PDP ise 400/450W çekerdi ama variable olarak(Black&White activity)

Neticeye gelince o 46" panelde aslında aralarında bahsedilen bir fark olmadığını çoğu insan anlardı!!! ama bu uyanık çakal üreticiler bu argümanı
    senelerce kullandılar ve bu iş aslında üreticiler için güzel bir satış taktiğidir,neticede adamlar her türlü fırsatı değerlendirmek istiyorlar

++
    Samy bu işleri bıraksında,örneğin Modüllerindeki giderek artan orandaki(özellikle son zamanlardaki patch ve dirty-screen)hatalarını gidersinler!!!
    Az elektrik çekiyor zaten Marketing-Tool işi olduğunu çoğu insan öğrendi ama kimse Modül hatalarını bilmiyor/görmüyor mesela

Bende Samy S_PVA cıyım,yani benim için hala en iyi Modül Samsung S-LCD ninkiler ama ortada olan gerçekleride saklamaya gerek yok!!
    yaw adamlara hem şaşıyorum hemde hayran oluyorum şeytanın aklına gelmeyecek işleri bulup çıkarıyorlar,bunlar Sony yide geçtiler
    bu işlerde

++

p.s;bu arada Sn.Fairness,siz Samy Satıcısı değilsiniz umarım???
    şayet değilsen umarım bu "tuzaklara" düşmezsin!
    Hani başlığı sen açtın da,hangi gaye ile açtığını bilmiyorum,onun için "acaba" dedim,yanlış anlama lütfen!çünkü burada genel değil sadece Samy varda!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Mayıs 2010; 13:49:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani
    Bu tüketimler ile,elektrk faturasını ilişkilendirmek yanlıştır!!

PDP ler bile artık LCD ye yaklaştı!

CCFL/LED arasında ise fark olsada,bunlarda ciddi seviyede sayılmazlar!

Burada önemli olan günde kaç saat paneli çalıştırıyorsunuz,buna bakmak lazım,o verdiğiniz linkler Samy nin yemleme taktikleri,
    gerçi bunu bütün üreticiler yapıyor kaldıki bunların bile bazıları "YANLIŞ" yada tüketiciyi kandırmaya yönelik işlerdir!

Samy/LGE bu işleri güzel bilir ve satış için tüm argümanları kullanır

++
    Benim panel günde 10/12 saat açık kalır,ama ben ciddi bir fatura farkı görmedim son 2 senedir!
    Şimdi Baclit-LED kullanıyorum,yine farkı anlamıyorum

ex panelim 280W ortalama çekiyordu,bu ise 160W ortalama çekiyor,henüz faturada fark edecek bir şey yine göremedim!!
    ++

Yeni nesil özellikle Modül güç çekimleri CCFL de bile azalmıştır!!! aslında HCFL ile özellikle EEFL de dahada düşüktür ama uyanık üreticiler
    malzemeden çalıp(üretim maliyetlerini düşürmek için dandik ÇİN tüpler kullandıklarında)toplam maliyeti düşürmek için yapmadıkları
    atraksiyon yok bunların en başındaki 2 ana üretici de Samy ve LGE dir!!!
    Zaten panellerin içleri,içler acısı(malzeme kalitesi yönünden tabiki)

Neyseki insanlar içini görmüyor ama dışardan görünen özelliklerde ise LGE/Samy doğrusu estetik/Cosmetic te süperler

++
    Genelde paneller CRT ler gibi evlerde çok uzun süre açık kalmadığı için,şayet kafanız bunlara takılıyorsa,hiç kafanızı bu hesaplara
    takmayın!!

Kaldıki bir paneli "az yakıyor" diye alacaksanız zaten bunlara lafımda olamaz

Bu kriterler eskidendi yani 10 sene veya 5/6 sene önceydi bu işler ve o zamanlar PDP ciler ile TFT-LCD ciler yine böyle kamuoyunu
    hileli bilgiler ile yönlendirerek mal satmak isterlerdi

LCD ciler,PDP ler için çok yakıyor deyip sallarlardı,halbuki o zamanlar bir 46" panel 280/350W çekerdi
    46" PDP ise 400/450W çekerdi ama variable olarak(Black&White activity)

Neticeye gelince o 46" panelde aslında aralarında bahsedilen bir fark olmadığını çoğu insan anlardı!!! ama bu uyanık çakal üreticiler bu argümanı
    senelerce kullandılar ve bu iş aslında üreticiler için güzel bir satış taktiğidir,neticede adamlar her türlü fırsatı değerlendirmek istiyorlar

++
    Samy bu işleri bıraksında,örneğin Modüllerindeki giderek artan orandaki(özellikle son zamanlardaki patch ve dirty-screen)hatalarını gidersinler!!!
    Az elektrik çekiyor zaten Marketing-Tool işi olduğunu çoğu insan öğrendi ama kimse Modül hatalarını bilmiyor/görmüyor mesela

Bende Samy S_PVA cıyım,yani benim için hala en iyi Modül Samsung S-LCD ninkiler ama ortada olan gerçekleride saklamaya gerek yok!!
    yaw adamlara hem şaşıyorum hemde hayran oluyorum şeytanın aklına gelmeyecek işleri bulup çıkarıyorlar,bunlar Sony yide geçtiler
    bu işlerde

++

p.s;bu arada Sn.Fairness,siz Samy Satıcısı değilsiniz umarım???
    şayet değilsen umarım bu "tuzaklara" düşmezsin!
    Hani başlığı sen açtın da,hangi gaye ile açtığını bilmiyorum,onun için "acaba" dedim,yanlış anlama lütfen!çünkü burada genel değil sadece Samy varda!!

Yok ben satici fln değilim. Sadece dogayi korumak ve ince hesaplardan keyif alan biri olarak evimdeki enerji tuketimi azaltmaya calisiyorum;))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.