Şimdi Ara

Samsung TV Akıllı Kumanda Sesli Komut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar akıllı kumandadan “volume up” gibi sesli komut veriyoruz lakin istediğim düzeye tek seferde getirmesi için ne söylemem lazım? Tek tek “volume up” mı demek gerekiyor illa? Ya da aynı şekilde kanal için??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung TV'de Akıllı Kumanda ile Sesli Komutları Kullanma

Samsung Smart TV'ler, akıllı kumandalarında bulunan sesli komut özelliğiyle kullanıcıların televizyonlarını ellerini kaldırmadan kontrol etmelerine olanak tanır. Bu özellik, kanal değiştirmek, uygulamaları açmak, ses seviyesini ayarlamak ve daha pek çok şeyi sesli komutlarla yapmanıza yardımcı olur.

Samsung TV'de Sesli Komut Nasıl Açılır?

Samsung TV'nde sesli komut özelliğini açmak için aşağıdaki adımları izle:

• Akıllı kumandanızın üzerindeki "Sesli Asistan" düğmesine bir kez basın.
    • Ekranda "Dinliyorum" ifadesini göreceksiniz.

Samsung TV'de Sesli Komut Nasıl Çalıştırılır?

Sesli komut özelliği açıldıktan sonra, kumandanıza istediğiniz komutu söyleyebilirsiniz. Örneğin:

• "Kanalı Kanal 7'ye değiştir."
    • "Netflix uygulamasını aç."
    • "YouTube'da 'kedi videoları' ara."
    • "Sesi yükselt."

Samsung TV'de Sesli Komut Türkçe Çalışmıyor

Samsung TV'de sesli komut özelliği Türkçe olarak desteklenmektedir. Ancak, bazı durumlarda Türkçe sesli komutların çalışmadığı görülebilir. Bu sorunu çözmek için şu adımları dene:

• Kumandanızın pillerini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • TV'nizi yeniden başlatın.
    • Sesli Asistan ayarlarına gidin ve dili "Türkçe" olarak ayarlayın.

Samsung TV'de YouTube Sesli Arama Çalışmıyor

YouTube uygulamasında sesli arama özelliği bazen çalışmayabilir. Bu sorunu çözmek için:

• TV'nizin ve YouTube uygulamasının en son sürüme güncellendiğinden emin olun.
    • YouTube uygulamasında oturumunuzu kapatıp tekrar açın.
    • TV'nizi yeniden başlatın.

Samsung TV'de Bixby Çalışmıyor

Bixby, Samsung'un yapay zeka asistanıdır ve bazı Samsung TV modellerinde sesli komutları kontrol etmek için kullanılabilir. Bixby çalışmıyorsa:

• Kumandanızdaki "Bixby" düğmesine basın ve Bixby'nin kullanılabilir olduğundan emin olun.
    • Bixby uygulamasını TV'nize yükleyin veya güncelleyin.
    • Bixby'nin TV'nizle eşleştirildiğinden emin olun.

Samsung Kumanda Sesli Komut Çalışmıyor

Akıllı kumandanızdaki sesli komut özelliği çalışmıyorsa:

• Kumandanın pilini değiştirin.
    • Kumandayı TV'nize yeniden bağlayın.
    • Sesli Asistan ayarlarını kontrol edin ve sesli komut özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır, mesela "SET VOLUME TO SEVENTY" dediğinize sesi %70' e getiriyor. Ya da "Volume OFF" derseniz kapar ; "VOLUME MAX" derseniz %100 yapar.

Smart Asistant olarak epey gelişti Bixby de, TV' de de baya iyi çalışıyor; ingilizceniz varsa yapmasını istediğiniz şeyi çok uzatmadan akıcı bir şekilde söylemeniz yeterli, konuşma dilini anlıyor. Siri ve Google Assistant gibi çalışır özetle.

Sadece kumandanın mikrofonunu ağzınıza biraz yaklaştırın, sizi net duysun konuşurken.

Diğer özelliklerini keşfetmek için de BIXBY' e "what can i say" veya "show me all commands" filan diyebilirsiniz. BIXBY' nin sayfası açılır, tüm yapabildikleriniz orada.

Türkçe algılıyor mu bir tek ondan emin değilim, İngilizce kullanıyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

Hayır, mesela "SET VOLUME TO SEVENTY" dediğinize sesi %70' e getiriyor. Ya da "Volume OFF" derseniz kapar ; "VOLUME MAX" derseniz %100 yapar.

Smart Asistant olarak epey gelişti Bixby de, TV' de de baya iyi çalışıyor; ingilizceniz varsa yapmasını istediğiniz şeyi çok uzatmadan akıcı bir şekilde söylemeniz yeterli, konuşma dilini anlıyor. Siri ve Google Assistant gibi çalışır özetle.

Sadece kumandanın mikrofonunu ağzınıza biraz yaklaştırın, sizi net duysun konuşurken.

Diğer özelliklerini keşfetmek için de BIXBY' e "what can i say" veya "show me all commands" filan diyebilirsiniz. BIXBY' nin sayfası açılır, tüm yapabildikleriniz orada.

Türkçe algılıyor mu bir tek ondan emin değilim, İngilizce kullanıyorum ben.
    Set volume to seventy ya da “volume max” dediğimde arama ekranı çıkıyor? Neden sesi yükseltmiyor? Altta doğrı bir şekilde talaffuz ettiğimi görüyorum yazıyla yazıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrytekGame

Set volume to seventy ya da “volume max” dediğimde arama ekranı çıkıyor? Neden sesi yükseltmiyor? Altta doğrı bir şekilde talaffuz ettiğimi görüyorum yazıyla yazıyor zaten.

Alıntıları Göster
    bende aynen bu şekilde çalışıyor. yalnız volume max' ı yanlış hatırlamışım, "volume 30" filan diyebilirsiniz kısaca.

hiçbirisi çalışmıyorsa, bir yerde bir hata olmalı.

mesela hava nasıl, ya da işte bugün ayın kaçı gibi başka komutlar da çalışmıyor mu? internet bağlantısında ya da Bixby için kullanıcı izinlerinde vs. bir sorun olmasın? volume up çalışıp "volume XY" çalışmaması ilginç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

bende aynen bu şekilde çalışıyor. yalnız volume max' ı yanlış hatırlamışım, "volume 30" filan diyebilirsiniz kısaca.

hiçbirisi çalışmıyorsa, bir yerde bir hata olmalı.

mesela hava nasıl, ya da işte bugün ayın kaçı gibi başka komutlar da çalışmıyor mu? internet bağlantısında ya da Bixby için kullanıcı izinlerinde vs. bir sorun olmasın? volume up çalışıp "volume XY" çalışmaması ilginç.

Alıntıları Göster
    Bixby kullanmıyorum ki. Ben TV akıllı kumandası için söz etmiştim bunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrytekGame

Bixby kullanmıyorum ki. Ben TV akıllı kumandası için söz etmiştim bunları.

Alıntıları Göster
    Benim TV sesli komutu = Bixby, sizinki de öyle sandım ben de.
  • İstediğin ses düzeyi kaç ise örneğin 35, turn volume 35 diyeceksin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LED TV Kumanda Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.