Şimdi Ara

samsung ultrabook format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bende samsung s5 13.3inc ultrabook var format atmak icin icinde ne var ne yok sildim recovery filanda bırakmadım bi 20 gb ssd bide 500 gb hdd gorunuyo disk bicimlendirme ekranında hangisine kurarsam kurım kurulum bittikten sorna makına kendını resetlemeye baslıyo ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba. Sanırım kullandığınız işletim sistemi dvd'si sorunlu. Mümkünse başka bir dvd ile tekrar deneyiniz. Saygılar...
  • valla usbden boot yapıyorum makınada cd surucu yok . yaklasık 6 tane farklı versiyon işletim sistemi kurdum ama yine olmadı usb bootla alakalı bıseymı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alego -- 7 Mart 2013; 11:47:18 >
  • Merhaba. Usb'ye hangi program ile boot ediyorsunuz acaba? Kullandığınız boot etme programının yerine aşağıda verdiğim program ile denerseniz sorununuzun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Eğer sorun hala devam ediyorsa başka bir usb ile tekrar deneyebilirsiniz.

http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 7 Mart 2013; 11:54:25 >
  • Cevapların için cok tesekkur ederim :) ama bu programal kurdum ve 3 tane filash diskk degistirdim gece 1 den beri aralıksız ugrasıyorum deliricem şimdi :)
  • O halde sizin sorununuz BIOS üzerinden AHCI modu etkinleştirmemek olabilir. BIOS menüsüne girdikten sonra sata yada ahci mode diye bir seçenek olması lazım, onu aktive edin. Sonra yeniden Win7 yükleyin yada yüklediğiniz işletim sistemi açmayı deneyin. Saygılar...
  • samsung ultrabook üzerinde win 8 kurulu olarak almışlar. bana getirip ein 7 kurarmısın dediler kuruluma başladım ama pc de 2 farklı disk varmış gibiydi 22 GB SSD + 500 GB HHD. format armak için malum üzerindeki tüm partition ları sildim. sonra formata başladım ki ne göreyim hhd üzerine kuruluma başlarken 100 mb lık sistem bölümünü ssd üzerinden bölüyor yani default olarak sata 0 ssd tanımlanmış. format bitti pc kapantı açıldı bir uyarı geldi... resim 1
    sonra pc açılmadı. diski söküp başka pc de formatı bitirdim ama bu kezde mavi ekran hatası alıyorum. kötü durumdayım lütfen yardım...
     samsung ultrabook format sorunu samsung ultrabook format sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Klavye Kasma Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Samsung laptop bios güncelleme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandoganay05

samsung ultrabook üzerinde win 8 kurulu olarak almışlar. bana getirip ein 7 kurarmısın dediler kuruluma başladım ama pc de 2 farklı disk varmış gibiydi 22 GB SSD + 500 GB HHD. format armak için malum üzerindeki tüm partition ları sildim. sonra formata başladım ki ne göreyim hhd üzerine kuruluma başlarken 100 mb lık sistem bölümünü ssd üzerinden bölüyor yani default olarak sata 0 ssd tanımlanmış. format bitti pc kapantı açıldı bir uyarı geldi... resim 1
    sonra pc açılmadı. diski söküp başka pc de formatı bitirdim ama bu kezde mavi ekran hatası alıyorum. kötü durumdayım lütfen yardım...
     samsung ultrabook format sorunu samsung ultrabook format sorunu

tam bütün suçu size atacaktım ki yanlış format atıyorsunuz diye. bu ssd olayı işi karıştırdı bir ayarı vardır mutlaka bakmam lazım bir elimde olsa kendim bulurumda daha önce karşılaşmadım araştırırım şimdi yemek yemeğe çıkıyorum malum öğrenciyiz gurbetteyiz. dönünce bakacam kardeşim sen şimdi kafanı takma ona başka şeye bak.

• bu konuyla alakalı samsung müşteri hizmetlerini aradım onlarda bilmiyorlar bi sonuç alamadım...
    microsoftu aradım yeni dönem ultrabooklarda win 7 desteğimiz olmayabilir dedi..
    ben şöyle düşünüyorum acaba win 7 dokunmatik özelliği taşıyan donanımları desteklemediği için olabilirmi..
    elimde 2 tane daha ultrabook var ve bu problemi aşmalıyım bilen kimse yokmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows diyor ki :
    Internet bağlantısı olan başka bir bilgisayara geçin ve sabit disk sürücünüze (32 bit ya da 64 bit) yönelik sürücüyü indirmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklatın:

İndirilen bu sürücüyü DVD veya USB flash sürücüsüne ya da Windows'u yüklediğiniz bilgisayara alınabilecek harici bir sabit sürücüye kaydedin.
    Ardından, Windows 7 veya Windows Server 2008 R2'nin yüklemesini başlatın ve Sürücü Yükle seçeneğine bakın. Bu seçeneği, sağ alt köşedeki Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz? ekranında görürsünüz.
    USB flash veya harici sürücüyü Windows'u yüklediğiniz bilgisayara bağlayın ya da Windows DVD'sini sürücüden çıkartın ve sürücü DVD'sini sürücüye yerleştirin. (Sürücü yüklendikten sonra Windows DVD'sini bu sürücüye geri koyacaksınız)
    Sürücü Yükle'yi tıklatın (bu seçeneği tıklatmak depolama denetleyicisi sürücüleri için çıkarılabilir medyayı denetler)
    Sürücü yüklendikten sonra Windows kurulumuna devam edin.

• son kullanıcılar müdahele edemesin diye işleri iyice çığrından çıkarıyorlar
  • arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım
    servise gönderdim halledip gönderdiler..
    Bugün youtubede bu videoyu işledim sanırım sorunun çözümü burada
    sorunun devam ediyorsa deneyebilirisn kolay gelsin....

http://www.youtube.com/watch?v=2NG204TkQiU
  • Hocam Biostan Uefi boot u ve security boot u kapatım birincil olarak legacy boot u aktif edin.Umarım sorununuz düzelir. Bende lenovo ideapad s400 ve dedigin ultrabooktan vardı 2sindede uefi yi iptal edip legacy boota gecince windows kurulumunda bi problem yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darbeturk -- 16 Ocak 2015; 8:05:21 >
  • alego A kullanıcısına yanıt
    Dostum bios dan hard disk önceliklerine bak disk önceliklerinde ssd yi ikincil disk seç. ssd açılış sırasında öncelikli ise 100 mb lık bölümü o hard diske atar başlangıç diskini değiştirirsen düzelir. Kurulumda iki diske de format at.
    Bios dan AHCI modu seçip bir daha dene kurulum bittikten sonra ssd işine bakarız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.