Şimdi Ara

Samsung Ultrabook Series 9 NP900X4D almalı mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
34.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

onun da en az 20 gb ı windows 7 ve programlar

70 gb filan kalıyor
  • Yeterince iyi koruma sağlayacak ve kaba olmayan bir kılıf ya da çanta önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Ne konuda iyi olmasını istediğine bağlı,bu daha iyi model bana sorarsan.120GB yetmiyor mu? harici hdd kullanabilirsin arşivleme gibi durumların varsa yeri genecel 256 bile yetmeyecek ssd'ler şimdilik bana sorarsan çok pahalı normal hdd'lerde eskisi gibi 320-250gb olanlara pek bakmıyorlar genelde enaz 500gb ve 750gb-1tb gibi seçenekleri seçilir ssd'ler malüm pahalı şimdilik.

Bios güncellemesi buldu. Guncelle dedim.en az yarim saattir windows başlangıç ekranında. Takikdi kaldi gibi.
    Önce yukledi dosyayi.sonta mavi ekran cikti.sonra bsstan baslayacak dedi.tamam a bsstim.ama bozuldu kaldi.
    Soldan saga kayan çubuk var.microsoft corporation yazıyor.Orada tam yarim sattir
    Ne yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios güncellemesi hatalı başlangıç dosyalarında hata oluştu başlangıç onarma yapabilirsin önceki bir tarihe recovery bölümünden yükleyip düzeltebilirsin
  • ürün iyi. tablet gibi.sesiz, yeterince hızlı,
    ssd sinin düşük olması dışında bir eksiği yok bana göre
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/124465/samsung-np-900x4d-a01tr.aspx#specs

ürün fiyatı 1.700lira diyor kdv dahil. Yaklaşık 500 lira düşmüş. Bu normal mi ?
  • Güzel fiyata almaya niyetliysen kaçırma bugün teknosa'da inceledim güzel makine.
  • quote:

Güzel fiyata almaya niyetliysen kaçırma bugün teknosa'da inceledim güzel makine.

yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.
    windows un açılma hızını test ettim.kapalıyken açma düğmesine bastım. windows un açılma müziğinin dudyulması ve kum saati ikonunun durması 35 saniye sürdü.
    bu biraz fazla yüksek değil midir?

93.2 gb toplam hdd ni 38 gb ı boş. oyun filan da yüklü değil.
    ekstradan çok bişey yok yüklü olan
    norton internet security var. bir tane min usb bellek takılı üzerinde.

normal mi bu başlama süresi?

kapanış süres, ise 28 saniye

acaba bu ürünü windows ilk kurulu hale. fabrika ayarlarına nasıl getiririz?

win 8 e geçersem hızlanır mı?

win 7 olduğu için mi böyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 15 Aralık 2012; 15:03:43 >

• windows 7 ürün anahtarı adaptörde
    bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 15 Aralık 2012; 15:04:11 >
  • quote:

Güzel fiyata almaya niyetliysen kaçırma bugün teknosa'da inceledim güzel makine.

arkadaşlar 29 tl ye aldığım win 8 pro yu. usb üzerinden yükledim 2. sefer. bir sorunum var.

128 gb ssd li msung 9 serisi np900x4d ultrabook um var ( ama 93 gb alan var biliyorsunuz 128 gb tamamen kullandırılmıyor)

şimdi merak ettiğim şu alttaki ekran alıntısı var. yüklemek için nereyi seçersiniz diye sorduğunda 4 tane bölge çıkardı

bölüm 1 system yazıyor . hiç ellemedim bişeyleri bozarım diye. nedir bu ?

gördüğünüz gibi bölüm 2 de toplam 93.3 gb ın 57 gb ı boştu. ben biçimlendir (format) diyip buraya yükledim . heralde dedim daha önce buraya yüklüydü.

bölüm 3 bunun ne olduğunu anlamadım ama bunu da biçimlendirdim. umarım kötü bişey yamamışımdır

bölüm 4 : Samsung rec yazıyor. 21.6 gb ın 759 mb ı boş. bu önemli bişey olabilir diye biçimlendir filan demedim bu nedir acaba?

şu anda durum şu şekilde : toplam 93.2 gb - 78,1 gb boş.

Samsung Ultrabook Series 9 NP900X4D almalı mı?

• Arkadaşlar daha bugün bu bilgisayarı inceledim media marktta 2700 tl. bimeksten neredeyse 1000 tl daha pahalı idi bu nasıl oluyor hatta fiyat etiketinin resminide çekmişim telefonumda. Bimekste ise teşhirde bu ürün yoktu vatanda da yok.Bu kadar rakipsiz bir ürün olmasına karşın bu başlık dışında kullanan tartışan göremedim mağazalarda da pek yok. bilmediğim kronik bir sorunumu var bu aletin de çok az kişi almış demeye başladım. Benim için tek handikapı yetersiz disk alanı. Kullanan arkaşlar ürün için biraz yorum yaparsa çok sevinirim. Acaba 256gb ve 8gb ramli modeli tr ye gelirmi beklesem mi kararsız kaldım.

• Dostum kesinlikle bir sıkıntı var, süre uzun. Ben masa üstü kullanıyorum, full program yüklü. Ancak o sürelerde açılıyor.
    Kanımca sistemi tekrar kendin yüklemek. O zman 18-25 sn arası iner.
  • Bunun 15 inc olanı Bimeks'te 1600, 13.3 olanı ise Teknosa'da 1899 lira. Bilginize.
  • Su anda 13.3 inch hicbir yerde yok. Neden acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Volksdeutsche

Bunun 15 inc olanı Bimeks'te 1600, 13.3 olanı ise Teknosa'da 1899 lira. Bilginize.

Bimex deki Seri sonu, teşhir veya kusurlu ürün.
  • 1.5 ay önce vatandan 2065 türk lirasına, 10 taksitle NP900X4D-A01TR modelini aldım. Cihaz kesinlikle ama kesinlikle rakipsiz. (macbook air'ı gözümden düşürdü ekran boyutu sayesinde)
    Hoşuma giden yanları;

-Tasarımı
    -Klavye konforu, aydınlatması ve tuş yerleşimi
    -Çok ama çok hızlı açılması (windows bar gözükmeden masaüstü geliyor direk)
    -Ekranın parlaklığı ve mat kaplama olması
    -Kesinlikle ısınma yada ses sorunu olmaması (çok ağır oyunlar denemedim ama zaten oyun makinesi değil)
    -Adaptörünün küçüklüğü
    -Çok hafif ve ince olması
    -Batarya performansı olarak kendi gördüğüm en iyi laptop olması
    -Win7 ile uyumu
    -15" ekranı ve ince ekran kenarları
    -14" boyutlarında olması
    -2 adet USB3 barındırması
    -Sd kart yuvası ve konumu
    -Çözünürlüğün ekran için mükemmel olması (13.3 ekrana 1920*1080 çözünürlük gibi saçma olmaması)

ve aklıma şu anda gelmeyen birçok güzel detayı var. Kötü yanları yokmu? Elbette var şöyleki;

-Görüş açısı orta seviye yani çok iyi sayılmaz ama kişisel olarak pek bir rahatsızlık hissetmiyorum.
    -Ekran kartı Solidworks için yetersiz (işlemci konusunda sorun yok ve görüntü kalitesini biraz düşürdüğünüzde sorunsuz kullanabiliyorsunuz ama rahatsız edici tabi)
    -Kasası için tr sitesinde "aluminyum" yazmasına rağmen bende plastik hissi verdi. ( Kullanım olarak kesinlikle sıkıntı yok. Benim derdim aluminyum diye plastik mi sattılar düşüncesi)
    -Kapağın tek elle açılamaması
    -İntel ekran kartı yazılımının ilk geldiğinde renk kalibrasyonuna ihtiyaç duyması (Kalibrasyon sonrası renkler mükemmel oluyor gerçi :)
    -Ben sorun yaşamadım ama ağır autocad dosyalarında sorun olabilir çünkü 2D performansı çok kötü HD4000'in (muhtemelen tr de ram slotundaki rami çaldıklarından olabilir, yabancı bir forumda "single channel ram" in ekran kartı performansını çok düşürdüğünü ve tr de neden böyle olduğunu merak ettiğini yazmış...)

Şu anda aklıma gelenler bunlar. Cihaz "bence" cüssesine göre inanılmaz işler başarıyor ve şu güne kadar kullandığım elektronik eşyalar arasında memnuniyet konusunda üst sıralarda...

Ben buradaki bazı arkadaşların yaşadığı problemlerin hiçbirisini yaşamadım. Sadece touchpad bazen 5 saniye geç geliyor kendine.

Özetlersem, cihazdan çok memnunum.

Çanta olarak Valja 6300 aldım vatandan. (indirimde iken 26 liraya aldım :) Sallanma vs olmuyor içerisinde. (sitesindeki resimdeki gibi değilde o iki turuncu katman arasına koyuyorum, tam oturuyor.)

Bu arada açılış süresini merak edenler için video çektim. Kalite düşük ama görüldüğü üzere 8-9 saniyede masaüstü işlevsel hale geliyor...

http://youtu.be/1S3F1VBf2rU

Başka sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

1.5 ay önce vatandan 2065 türk lirasına, 10 taksitle NP900X4D-A01TR modelini aldım. Cihaz kesinlikle ama kesinlikle rakipsiz. (macbook air'ı gözümden düşürdü ekran boyutu sayesinde)
    Hoşuma giden yanları;

-Tasarımı
    -Klavye konforu, aydınlatması ve tuş yerleşimi
    -Çok ama çok hızlı açılması (windows bar gözükmeden masaüstü geliyor direk)
    -Ekranın parlaklığı ve mat kaplama olması
    -Kesinlikle ısınma yada ses sorunu olmaması (çok ağır oyunlar denemedim ama zaten oyun makinesi değil)
    -Adaptörünün küçüklüğü
    -Çok hafif ve ince olması
    -Batarya performansı olarak kendi gördüğüm en iyi laptop olması
    -Win7 ile uyumu
    -15" ekranı ve ince ekran kenarları
    -14" boyutlarında olması
    -2 adet USB3 barındırması
    -Sd kart yuvası ve konumu
    -Çözünürlüğün ekran için mükemmel olması (13.3 ekrana 1920*1080 çözünürlük gibi saçma olmaması)

ve aklıma şu anda gelmeyen birçok güzel detayı var. Kötü yanları yokmu? Elbette var şöyleki;

-Görüş açısı orta seviye yani çok iyi sayılmaz ama kişisel olarak pek bir rahatsızlık hissetmiyorum.
    -Ekran kartı Solidworks için yetersiz (işlemci konusunda sorun yok ve görüntü kalitesini biraz düşürdüğünüzde sorunsuz kullanabiliyorsunuz ama rahatsız edici tabi)
    -Kasası için tr sitesinde "aluminyum" yazmasına rağmen bende plastik hissi verdi. ( Kullanım olarak kesinlikle sıkıntı yok. Benim derdim aluminyum diye plastik mi sattılar düşüncesi)
    -Kapağın tek elle açılamaması
    -İntel ekran kartı yazılımının ilk geldiğinde renk kalibrasyonuna ihtiyaç duyması (Kalibrasyon sonrası renkler mükemmel oluyor gerçi :)
    -Ben sorun yaşamadım ama ağır autocad dosyalarında sorun olabilir çünkü 2D performansı çok kötü HD4000'in (muhtemelen tr de ram slotundaki rami çaldıklarından olabilir, yabancı bir forumda "single channel ram" in ekran kartı performansını çok düşürdüğünü ve tr de neden böyle olduğunu merak ettiğini yazmış...)

Şu anda aklıma gelenler bunlar. Cihaz "bence" cüssesine göre inanılmaz işler başarıyor ve şu güne kadar kullandığım elektronik eşyalar arasında memnuniyet konusunda üst sıralarda...

Ben buradaki bazı arkadaşların yaşadığı problemlerin hiçbirisini yaşamadım. Sadece touchpad bazen 5 saniye geç geliyor kendine.

Özetlersem, cihazdan çok memnunum.

Çanta olarak Valja 6300 aldım vatandan. (indirimde iken 26 liraya aldım :) Sallanma vs olmuyor içerisinde. (sitesindeki resimdeki gibi değilde o iki turuncu katman arasına koyuyorum, tam oturuyor.)

Bu arada açılış süresini merak edenler için video çektim. Kalite düşük ama görüldüğü üzere 8-9 saniyede masaüstü işlevsel hale geliyor...

http://youtu.be/1S3F1VBf2rU

Başka sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Hocam bu açıklama çok iyi oldu. Benim bu makina üzerinde birkaç server, eclipse, netbeans, php, java vs aynı anda çalıştırmam gerekiyor. Gerçi birkaç yıl önce vestel dandik bir makinayla yeterli performansı almıştım ama yine de sormak istedim. Bu uygulamalar ram ister, işlemci ister. Ram arttırma olayı var bildiğim kadarıyla fakat ram takılınca garantiden düşüyor mu cihaz?

Bir de sizin aldığınız fiyata nerede bulabiliriz? Bu akşam mediamarkt ve teknosa ya gideceğim, buralarda yazdığınızdan daha yüksek fiyatı, pazarlık olayına girerler mi ki acaba?

Bir de, win8 ile gelecek benim alacağımz cihaz, bunun lisans keyini yakmadan, win7 kurabilir miyim acaba ? Ya da lisanslı win7 talep edebilirmiyim?

• Aldığınız yer artırırız servisimizde derse düşmez ama yinede sorun garanti konusunu. Ben Solid ve autocad son haddinde yüklü iken 2.9 gb ram gördüm. Tabi sizin kullandığınız programları bilmiyorum ama önce bir denersiniz sonra gerek görürseniz ve aldığınız yer de garanti konusunda sorun çıkartmazsa artırırsınız.

Ben vatandan ultrabook kampanyasında almıstım sanırım bonusa %30 indirim vardı. Pazarlık yapmam pek. :)

Son sorunuzun cevabı ise;

NP900X4D-A01TR Windows 7
    NP900X4D-A02TR Windows 8 olması lazım. 01 olanı alırsanız w7 gelir zaten. Ayrıca hala varmı bılmıyorum ama w7 ye düşürme olayı vardı ama nasıldı yada hala varmı bılmıyorum.

Notebook çok güzel ve kaliteli. Alırken ölü piksel kontrolü yap. Panelin pikselleri o kadar küçük ki bendeki 1 taneyi daha bugün farkettim. (tam olarak ölü pikselde olmayabilir yarın tekrar görürsem emin olurum :)

Edit: Cihazın en kötü yanı HD4000. Zaten bu serinin harici kartlı olanı çıkarsa direk alcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 22 Ocak 2013; 18:12:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Aldığınız yer artırırız servisimizde derse düşmez ama yinede sorun garanti konusunu. Ben Solid ve autocad son haddinde yüklü iken 2.9 gb ram gördüm. Tabi sizin kullandığınız programları bilmiyorum ama önce bir denersiniz sonra gerek görürseniz ve aldığınız yer de garanti konusunda sorun çıkartmazsa artırırsınız.

Ben vatandan ultrabook kampanyasında almıstım sanırım bonusa %30 indirim vardı. Pazarlık yapmam pek. :)

Son sorunuzun cevabı ise;

NP900X4D-A01TR Windows 7
    NP900X4D-A02TR Windows 8 olması lazım. 01 olanı alırsanız w7 gelir zaten. Ayrıca hala varmı bılmıyorum ama w7 ye düşürme olayı vardı ama nasıldı yada hala varmı bılmıyorum.

Notebook çok güzel ve kaliteli. Alırken ölü piksel kontrolü yap. Panelin pikselleri o kadar küçük ki bendeki 1 taneyi daha bugün farkettim. (tam olarak ölü pikselde olmayabilir yarın tekrar görürsem emin olurum :)

Edit: Cihazın en kötü yanı HD4000. Zaten bu serinin harici kartlı olanı çıkarsa direk alcam.

Mediamarkt a gittim, fiyatlar yüksek. Samsung np900x4d 2500 TL civarıydı, o da teşhir ürünü. Samsung ux32VD 4013H 2900 TL ydi, o da şaka gibi bir fiyat. Almadım. Haftasonunu felan bekleyeceğim heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: escape_

Mediamarkt a gittim, fiyatlar yüksek. Samsung np900x4d 2500 TL civarıydı, o da teşhir ürünü. Samsung ux32VD 4013H 2900 TL ydi, o da şaka gibi bir fiyat. Almadım. Haftasonunu felan bekleyeceğim heralde.

Cihaz verdiğim 2065 liranın her kuruşunu hakediyor ama 2500 gibi bir rakamı hele ki teşhir ürünüyken kesinlikle haketmiyor. Bence biraz daha bekleyın aynı serinin harici ekran kartlısı çıkarsa onu alırsınız çıkmazsa yakın zamanda çok ucuzlar bu cihazlar çünkü bu fiyatlarla insan samsung yerine apple a yöneliyor...

Bu arada samsung ölü piksel konusunda nasıl bir tavır sergiliyor acaba? Tamir mi değişim mi yoksa başka birşeymi. Bilen birisi cevaplarsa memnun olurum. Tamir edeceklerse hiç vermem zaten ekrana yapışan tozlardan küçük piksel boyu. Cihazın vidasını sökmeye ve serviste harap ettirmeye değmeyecek kadar önemsiz ama değişim yaptırma şansım varsa neden kullanmayım ki hakkımı ? :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.