Şimdi Ara

Samsung'un en büyük düşmanı Apple mı yoksa Android mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung adam akıllı 3 4 model çıkarmak yerine 100 çeşit model çıkarıyor. Android işletim sistemi ne olursa olsun telefonun gerçek gücünü kullanamıyor buda Samsungu geriye atıyor. DAha bir çok şey sayabilirim.Yıllardır samsung kullanıyorum en son note 9 kullanıyorum daha tövbe ettim bir daha almayacağım diye. Her güncellemede telefon yavaşlıyor.Bu kadar iyi bir telefon ne oluyor da böyle haşat oluyor anlamıyorum.

• Z kuşağı kendini ifade edebiliyor mu sizce. Kendini dış görünüşü ve sahip oldukları ile ifade etmeye çalışıyor sanki. Bir de samsung bu işin üzerine düşmüyor. Sanki ceo lar dededen kalmış şirketi, mecburen yönetiyor gibi takılıyor. Mesela samsung dex diye bir şey varmış geçen öğrendim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üçününde en büyük düşmanı çin

• Marka ve androidden ziyade; apple sadece top seviye telefon üretirken samsungun en giriş seviyeden top seviyeye kadar yüzlerce telefon üretmesi.

a04 de samsung sonuçta s23 de samsung. Böyle olunca düşük seviye telefonlar yüzünden daha iyi telefonlar hakkında kötüdür bu imajı oluşuyor. Apple tarafında öyle değil biri 2019'un en iyisi diğeri 2022'in en iyisi vs.

• Eskiden Apple telefonların fiyatları Samsung vb Android markalarının amiral gemilerinden çok daha yüksekti. Şimdi globalde Samsung ve diğerleri Apple'dan pahalılar ve Apple'ın oluşturduğu "kalite ve stabillik" algısı ile insanlar daha ucuza Apple almak varken gidip daha pahalıya Samsung veya diğerlerini almıyorlar. Algı dediysem yalan anlamında değil gerçekten de kaliteli ve stabil. Samsung hem daha pahalı telefon satıyor hem de halen utanmadan Ultra cihazlarında bile alüminyum kasa kullanmaya devam ediyor. Apple ise yıllardır premium modellerde kullandığı çelikten artık daha da ileri gidip daha hafif ve daha dayanıklı titanyum kasaya geçme söylentileri içinde. Bu sadece bir örnek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 26 Mart 2023; 22:52:25 >
  • İddia ediyorum Z kuşağına iPhone 11 mi yoksa s23 ultra mı desen %80’i iPhone’u seçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt
    vay benim sivasli gardasim

• Z kuşağıyım ve saatinden telefonuna tüm ekosistemi ile birlikte samsung kullanıyorum çevremdeki herkes istersen s23 ultra kullan kendi iphone 7 sinin daha iyi olduğunu savunur ama bunlara kafa yormak saçma kullandığınız ürünleri kendinize sağladığı fayda ölçüsünde kullanın 100yil sonra hurda olacak şeylerle hava atma algısına düşmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhabadünya1 -- 27 Mart 2023; 0:18:41 >
  • Yok airdrop varmış yok imessage'mış bunlar işin bahanesi. Burada önemli olan iki şey var. Birincisi Apple mühendisliği. (Yani adamlar gerçekten kaliteli ve "iyi" ürünler yapıyorlar. )İkincisi Apple marka algısı. ( Bu konuda da baya çalışıyorlar ve baya iyiler.) Bu ikisi olayı bitiriyor. Şu durumda Samsung veya diğer üreticilerin yerinde olsam yapacağım en önemli şey çıkardığım model sayısının 3'ü geçmemesi olur. Bunlar orta seviye, orta-üst seviye ve üst-tepe modeli olur. Burada tepe modelini 2 yılda bir diğerlerini ise yılda bir çıkartırım. Çıkarttığım her model için de minumum 5 yıl yazılım güncellemesi verir ve özellikle telefonun uygulamalarla iyi çalıştığından emin olurum. Bunun için para yedirmek gerekirse de yediririm. Ha şu da var ki samsung bence halinden gayet memnun. Her yıl yüz milyonlarca cihaz satıyor. Pazar lideri bir firma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 31 Mart 2023; 1:18:40 >
  • İnsanların unuttuğu şey şu Apple ne kadar çok satarsa bir çok (ve en pahallı) parçasını (hacimli üretim gücü ve kalite) Samsung ürettiği için Samsung da kazanıyor üstelik 0 riskle

• bunun nedeni oluşan algı ve realite. realite kısmı z kuşağı için s23 ultra, bir iphone 11 kadar kaliteli insta storysi atamayacak veya kendi fotoğraflarını çekerken iphone un gerçek cilt tonu rengini veremeyeceğini bildikleri için 11 i seçerler. tamamen bunlar yani ve bu da bir gerçek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

Titreşimin artması biraz saçma geldi videoya sıkıştırma uygulayınca daha fazla neden sallansın ki?

• Apple’ın arkasında ABD hükümeti var. Hatırlayınız, huaweri ABD pazarında derslerde anlatılacak kadar hızlı bir büyüme elde etmişti. Aynı şekilde avrupa ve hindistan da da güzel bir büyüme ivmesi elde etmişti. Ancak Bir anda sudan sebeplerle huaweiyi engelledi. Aynı şekilde Nokia yı da bitirmişti ABD.
    Apple insanlığın eğilimlerini iyi analiz ediyor. O nedenle teknolojiyi oturtup sunduktan sonra diğer firmalar peşinden geliyor.

Umarım eski dönemlerdeki gibi yapıtaşı firmalar gelir ve rekabet artar. Yoksa sektör Apple ve samsung haricinde herhangi bir firmaya geçit vermeyecek.

• Android tarafında en iyi marka Samsung. Alt, orta segment telefonlarında iyi fiyatlandırma yaparak orada birinciliği kimseye kaptırmıyor. Samsung S serisinde de fiyat politikasını değiştirmesi lazım. S23 serisinde lansmandan bu zamana fiyatlar o kadar çok değişti ki arada zarar edenler oldu. Apple da fiyat noktasında bu kadar keskin değişimler olmaz. Samsung'un şuanda en gözde telefonu s23 ultra. Bu telefonun fiyatının maksimum iphone 13 civarında olması lazım ki insanlar iphone yerine samsung tercih etsin. 40 000 liraya çıkınca fiyatlar herkes Apple tercih eder. Apple 2.el değerde kaybetmiyor.

• Visionx st V kullanıcısına yanıt
    Keşke dediğiniz gibi olsa. Xiaomi fiyatları ile kendi ayağına sıktı. Diğer markalarda beklenen çıkışı yapamadı.

• Blitz. kullanıcısına yanıt

25 fps galiba videolar

• samsung biraz daha kaliteli yaparsa abd bu işin peşine düşer gerçek bu zte ve huawei yükselişe geçti bir kaç yıl daha abd baskı yapmasaydı apple geçmişti kendi ülkesinde bile samsung ta aynı şekilde yükselse abd engel olur yakında xiaomi ye engel olmaya başlar abd.genç nesil biraz marka hastası özelikle bayanlar daha fazla çünkü çoğu oyun oynamıyor günlük işler yapıyor bütün evde durup apple dünya kadar para vermek ne şekilde doğru sonuçta teknoloji değişiyor devamlı.bu kadar parayı yaşamasına harcasa mesela tatil e 2 sene tatile gider.

• Samsung veya diğer android markaların amiral gemisi satışları yerlerde. Bunu biraz daha arttırmak ve apple’a alternatif olabilmek istiyorlarsa fiyatları çok çok makul seviyelere çekmeleri gerekiyor mesela son model android amiralinin fiyatı en az 2 nesil önceki iPhone kadar olmalı öbür türlü o kadar paraya kimse gidip de s23 ultra xiaomi 13 pro falan almaz. Siz hiç son yıllarda satışlarda top 10’a girmeyi başarmış bir tane android amirali gördünüz mü? S23 ultra en fazla iPhone 12 fiyatında olmalı hatta biraz daha aşağısında olmalı.
    Geçen sene s22 bile iPhone 11 ile rekabet edemedi birkaç günde satılan iPhone 11 sayısı 1 ayda satılan s22 sayısından çok daha fazla. Bir fiyat aralığında iPhone seçeneği varsa büyük çoğunluk iPhone’a yöneliyor. Ama ekranı lcd’miş, ama 60hz’miş bunlara bakmıyorlar bile.
    Kısaca; android markalarının öyle kol gibi fiyatlar biçme lüksleri yok.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 27 Mart 2023; 11:35:44 >

• mladenbmv M kullanıcısına yanıt

Hayır dostum abd Samsung’un peşine düşmez Samsung kore malı ve kore abd’nin en önemli müttefiklerinden biri o yüzden böyle birşey söz konusu olamaz. Huawei ve zte’yi harcarlar onlar zaten çin malı.

• Abi Samsung'da her şey güzel de, 2. el değeri olayı değiştiyor. Aldığın günün ertesi değeri %40 düşüyor. iPhone'da ise kâr ederek satıyorsun. Samsung cihazlar Apple'dan iyi olsa da, insanlar ister istemez Apple'a yöneliyor. Eskiden Samsung Apple'a göre %20 civarı ucuza satılırdı daha cazipti. Şimdi Apple'dan bile pahalı sayılır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.