Şimdi Ara

Samsung'un en büyük düşmanı Apple mı yoksa Android mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung un en büyük düşmanı mı açıklıyorum; Samsung

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burası f/p cihazların kullanıldığı, minimum maliyetle maksimumun alınmaya çalışıldığı, değil iphone flagship android cihazların bile epey pahalı olduğu bir yer. Haliyle Türkiye'de özellikle maddi bağımsızlığı yüksek olmayan gençlerin Samsung'a yönelmesi normal. Amerika özelinde yazılmış zaten haber. Çoğu tarifede sınırsız sms özelliği olduğundan hemen herkes mesaj üzerinden iletişim kuruyor, whatsapp kullananı göremiyorsun. En fazla kullanan facebook messenger kullanıyor. Haliyle imessage yüzünden sms ve mesajlaşmada mavi balon-yeşil balon farkı oluşuyor. Bizim whatsapp grupları olduğu gibi orada da mesaj grupları var ve burada sms kullananlar hem dosyaları almakta zorlanıyor hem de sosyal ortamda bu yüzden dışlanıyor denmiş.

• Günümüz Z kuşağının gösterişe daha çok önem verdiğini düşünürsek listede apple ürünlerinin olması normal. Hatta listeye bakarsak pro ve max modellerinin yerine üvey evlat düz serileri daha fazla satmış bu bile apple kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun bilinçsiz olduğunun göstergesi.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Tam olarak yazacağım buydu hocam.

ABD'de sınırsız SMS planları ve iMessage aracılığıyla ücretsiz mesajlaşma seçenekleri bir hayli yaygın.

Daha doğrusu ABD'de kullanıcılar değişik arayışlara girmezler. Alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmezler. Uzun süre IE 1 numaraydı. Apple da bu iMessage FaceTime ekosistemi yüzünden 1 numara kaldı.

Yoksa Google neden yalvarsın Apple'a gel sen de RCS'ye geç ortak standart kuralım desin?

Apple ölse vazgeçmez. MFi ile Lightning bir yana iMessage ve FaceTime resmen iPhone kullanma sebebi çoğu zümre için.

Samsung bu standarta istese bile erişemez. Bir zamanlar BBM ile BlackBerry bu konumdaydı. Şimdi Apple. BB batışa doğru gitmeseydi BBM'yi diğer platformlara açmazdı bile.

Samsung denedi ChatON ile benzer deneyimi sunmayı fakat iMessage kadar randımanlı bir sonuç olmadığı için iptal etti.

Samsung'un işletim sistemi denemelerinin ikisi de (LiMo, Bada) facia ile sonuçlandığı için yakın gelecekte Android'ten vazgeçebileceğini düşünmüyorum. Öve öve bitiremedikleri Tizen'i saatlerden bile kaldırdılar. Bir IoT bir de TV işletim sistemi olarak kaldı.

Sıfırdan işletim sistemi geliştirmek kolay değil. Kolay olsa HUAWEI şu an Harmony işletim sistemi ile çıkışını yapardı. Hala sorunlar yaşıyor ki Android forku EMUI işletim sistemi ile sürüyor Avrupa pazarındaki cihazlarını.

iOS'taki sadelik ve kolaylık Android'te yok. Üstüne şeker gibi ikonları boyayıp Material U diye saçma sapan arayüz tanıtıyor firma.

Zaten Samsung Çin pazarında güçlü bir oyuncu değil. Tüm satış grafiği 1.4 milyar nüfuslu Hindistan pazarının yönüne göre şekilleniyor. Samsung her nesil A ve S serisinin fiyatını uçururken F ve M serisini sabitliyor Rupi kuruna göre. Türkiye için de A serisi hele de A0X serisi aynı hikayeye sahip.

Samsung bir elde 50 60 tane model tanıttığı için hangi segmenti hedeflediği belli değil. Bu sene ilk defa doğru adımları üst üste atıyor fakat A serisi yine 4G 5G modeller ile karıştı. Doğru dediğimiz de şu. S22 FE ile A74 çıkmadığı için tüm satışlar istendiği gibi S23 serisine kaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 27 Mart 2023; 11:38:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• High Sierra kullanıcısına yanıt

Apple'ı Apple yapan esas şey zaten hizmetleri. Biz ailecek iPhone kullanıyoruz ve Facetime kesinlikle vazgeçilmezimiz. Burada gösteriş kasan bazı arkadaşlar haricinde bilmem kaç mp kameralar, şu kadar ram'ler vs çinko karbon vatandaşın umrunda değil, olmuyor da. Bunu sadece Apple değil tüm firmalar biliyor ancak diğer hiçbirisi bunu başarabilecek kullanıcı penetrasyonuna erişemiyor. Android boyunduruğundan çıkmadan da elde edemeyecekler gibi duruyor. Lakin android'den çıkmanın da kolay yanı yok, yeni bir os kurmanın maliyetine maddi manevi katlanabilecek bir firma var mı bilemiyorum. Paranın deli gibi aktığı, Çin devletinin desteği arkasından eksik etmediği Huawei bile beceremedi. Zamanında pazar çok daha küçükken Microsoft beceremedi. Velhasıl diğer firmalar Android'e kalmış durumda ve oradan pek bir inovasyon, marka aidiyeti çıkarmak android'in google'a olan bağından ötürü imkansız.

Dediğiniz gibi elegant bir tasarım dili ve felsefesi de sunamıyor çoğu firma. Apple ise standartlarıyla ikonların tasarım ve renk paletlerini bile benzer tutuyor.

• Ussuz kullanıcısına yanıt

Kesinlikle doğru. Samsung'un Z kuşağının takip ettiği ünlülere yatırım yapması lazım. Hepsine S23 Ultra vermesi lazım.

• Geçenlerde ana cihazımı Android yapmayı düşündüm (2.cihazim pixel ) sonra Android tarafında Apple watch kadar işlevsel bir saat olmayışı, facetimedan vazgeçip dandik wp görüntülü görüşmeye geçecek oluşum, Instagram da çamur videolar yükleyecek olmam , airdrop ile eşimle rahat ve saniyesinde video paylasamayacak olmam vb sebepleriyle vazgeçtim , Android severim ama Apple eko sistemine sahip olup aileden de Apple kullananlar olunca Android e geçmek çok gereksiz geliyor.S23 ultra alacaksın 1 sene sonra hop -10k , 14 pro kullansan 1 sene sonra +5k bu da cabası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler için (çoğu) gösteriş çok önemli. Apple olunca havalı oluyorlar kendi içlerinde.
    Ayrıca gerçekten de instagramda çok daha başarılı Apple.
    Tabi bir de premium model cihazı var sadece Apple tarafında.
    Samsung J7 kullanmış kasıyor diyen birisi Apple geçiyor çağ atlıyor. Normal olarak övgüler artıyor markaya.

• Bence kendisi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım kısmına yeterince önem vermemeleri.
    instada vs. kamera kalitesi
    hasta extrovertlerin marka takıntısı.
    Samsung'un en büyük düşmanı Apple mı yoksa Android mi?

• __nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Misal s23 ultra aldın. Elden çıkaracaksın. 3 ay sonra. Piyasa da sıfır S22 ultra var. Dengi başka çinli markalar var. İkinci el de binlercesi var. Bir başka android talibi diyecek ki niye ikinci elini alayım bir önceki senenin modeli var hem de sıfır. Elbette ben satmak için kullanmıyorum diyenler de var 4-5 yıl alır kullanırım. Ama fiyatların yükselmesiyle biraz da yatırım aracına dönüştü.

Kaç senelik iPhone 11 64 gb rağbet görüyorsa şaşırmamak gerek.

Ben de dosya yöneticisinden android arayüzünden , hızlı şarj ve daha iyi cihaz özelliklerinden taviz verdim 14 pro aldım. Pişman mıyım gerçekten değilim. İstesem yine androide geçerim ama gerek duymuyorum.
    Mag safe 15w şarj harika. Airdrop harika. İcloud harika. Yenisi çıkmasına 1 ay kala sat %5 %10 hatta % 0 zarar ile elden çıkar üstüne ekle yenisine geç .
    Androidin eski kullanım deneyimini bir sonrakinde devam ettireceği tepe modeller çıkarması lazım markadan bağımsız ve 6-7 sene güncelleme almalı.özellikle güvenlik güncellemesi.
    Öyle 3 -6 ay da gelen patchler olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 28 Mart 2023; 8:35:59 >

• unnamedist U kullanıcısına yanıt

Hocam bu devirde pahalı olan satışı yakalıyor ucuz olsa kimse dönüpte bakmaz bile hem fiyatlar bizim gibi geri kalmış ülkeler dışında gayet normal

• Samsung'un bir düşmana ihtiyacı yok. Bugün Apple'da dalga geçtiği şeyleri sene sonu gelmeden kendisi de yapıyor.

Daha önce reklamlarında bahsettiği şeylerin aslında cihazlarda olmadığını, kullanılmadığını görüyoruz.

Bu ve bunun gibi daha nice saçmalık. Düşmana ihtiyacı yok zaten her sene illa bir sebepten dolayı kendi ayağına sıkıyor.

• Samsung günlük hayatta gerilla pazarlama tekniği kullanmadıkça zor geçer Apple ürünlerini

• Kesinlikle segmenttasyon yapmaması...

Giriş segment (GNSMAS) ismi ile...

Orta segment ( MASGNS) ismi ile....

Lüks segment ( SAMSUNG) ismi ile...

Yapsaydı ve ona göre pazarlama ve kalite

farkını oluşturup mücadele etseydi herşey

farklı olurdu böylelikle öncelikle

algı operasyonu ile kalite ve performans

Birleştirilerek ihtiyaca yönelik andriodler

gelişirdi

• Visionx st V kullanıcısına yanıt

Sadece öyle düşünme Apple çok çok iyi şeylerde sunuyor

Tamam türkiye'de pahalı fln ama yurt dışında ana vatanında öyle değil

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Millie Bobby Brown'un eline veriyor Z Flip'i iki gülücük bir selfie oldu reklam bu.

Apple'ın TikTok reklamlarına bakıyorsun şaheser resmen. MAClerin uzun batarya ömrü konulu videosu, çoklu görev videosu, Ofis uygulamaları ile tam entegrasyon videosu. Kullanıcı temelde buna bakar. Yok kaç çekirdek yok kaç izlek yok kaç GHz bakmaz ki ilk aşamada. Daha doğrusu buna bakacak tüketici Apple ürünlerine yönelmez hemen zaten.

Tek yaptıkları 4 yıl önce kullandıkları sarı rengini tekrar iPhone 14 ile döndü diye tanıtması. Bunu nasıl şaşalı biçimde tanıtabildiyseler animasyon ile güzel bir tanıtım yapmışlar.

iCloud, Apple Music ve Apple TV+'tan sonra Fitness+, News+ ve Arcade'i de üst üste birleştiren bundle paketi Apple One'ı sundular. Samsung daha adam akıllı ABD ile G. Kore dışında Bixby ile Samsung Pay'i sunamamışken Apple'ın bütün servisleri dünyadaki çoğu ülkede açık konumda.

Donanım önemli kesinlikle ama o donanımı çalıştıracak yazılım ile o yazılım üzerinde egemenliğini saydıracak abonelikler ve öntanımlı uygulamaları çok daha önemli.

Şu an iMessage ve FaceTime'ın ezici üstünlüğü, MFi standartı yüzünden sadece Apple sertifikası olan ürünlerin ekosistem içine dahil edilmesi gibi sebepler Apple kar marjını ister istemez yükseltiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ALİ.H.ÖZTÜRK A kullanıcısına yanıt

Hocam artık Apple ı devlet ayakta tutuyor abd yeri geldiğinde itekliyor yoksa asıl teknoloji çinin elinde abd olmasaydı Huawei bile tek başına yerdi Apple ı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.